NUSIVYLIMAI - Rexona purškiamas dezodorantas

"Kepalai yra pati intensyviausia prisiminimų forma"
Jean Paul Guerlain

Bet kaip lengva viską sugadinti su netinkamai pasirinkta kūno apsauga nuo prakaitavimo... Net patys pačiausi kvepalai praranda visą magiją susimaišę su nemaloniais kūno kvapais....

Stipri apsauga - svariausias aspektas rytinio ritualo metu. Aš galiu netepti veido kremu, nepadengi veido pudros sluoksniu, netgi galėčiau nesidažyti blakstienų. Tačiau kad ir kaip skubu, dušas, dantų valymas ir dezodorantas man privaloma.

Tiesą pasakius niekada nemėgau purškiamų dezodorantų. Ne, nekalbu apie Rexona purškiamus dezodorantus, turiu galvoje apskritai visus purškiamus dezodorantus. Visi mano bandyti niekada nesuteikė pakankamos apsaugos, be to, mane nuolat neramina mintis dėl saugaus naudojimo. Kadangi dezodorantus naudoju vonios kambaryje (patalpa gi nėra labai didelė), man neramu dėl naudojimo metu ore pasklindančių produkto dalelių, kurios įkvepiamos kartu su aplinkoje esančiu oru į plaučius. Žinau, kad pagaminti purškiamą dezodorantą naudojamos vidutinio saugumo ir kenksmingos medžiagos, tad mintis, jog visos šios cheminės dalelės nusėda mano plaučiuose, džiaugsmo neteikia.

Tačiau nutiko kaip nutiko - mano vyras labai mėgsta Rexona purškiamą dezodorantą ir po ilgų jo įkalbinėjimų, neva tokio tipo apsauga sveikesnė nei man įprastas rutulinis, nusprendžiau purškiamiems dezodorantams suteikti dar vieną šansą.




Produktas: REXONA "Ultra Dry" Cotton purškiamas dezodorantas antiperspirantas
Gamintojas: "Unilever" Australijos kompanija. Tačiau tiekėjas Varšuva, Lenkija.
Paskirtis: suteikti sausumo ir gaivumo pojūtį, apsaugoti nuo nemalonaus prakaito kvapo
Tinkamas tipas: visiems tipams
Labiausiai patiko: sausumo pojūtis
Tūris: 150 ml
Kaina*: 11,49 Lt ( 3,33 €)
Kur galima įsigyti: praktiškai visur: prekybos centrų kosmetikos skyriuose, specializuotose kosmetikos parduotuvėse
Įvertinimas: 6,5 / 10

Ką žada gamintojas: Rexona Cotton purškiamo dezodoranto sudėtyje yra natūralios medvilnės, kuri suteikia sausumo, gaivumo ir švelnumo.

Labai džiaugiuosi, kad Rexona nesenai nusprendė pakeisti dezodoranto pakuotę. Dabartinį, ties viduriu lieknėjantį (tarsi moters formas atkartojantį) flakoną daug patogiau laikyti rankose. Skirtingų spalvų intarpai kelia skirtingų kvapų asociacijas, dar prieš užuodžiant kvapą.

Produkto konsistencija manau savaime suprantama, tiesa? - Gaminys aerozolinis.

Kvapas gaivus, lengvas ir iš ties kelia asociacijas su medvilnės kvapu. Na bent jau taip įsivaizduoju šviežiai nurinktos medvilnės kvapą. 😊


Sudėtis: Butane, Isobutane, Propane, Aluminum Chlorohydrate, Cyclopentasiloxane, PPG-14 Butyl Ether, Parfum, Disteardimonium Hectorite, Propylene Carbonate, Capryl / Capric Triglyceride, Gelatin Crosspolymer, Cellulose Gum, Sodium Benzoate, Aqua, Hydrated Silica, Sodium Starch Octenylsuccinate, Maltodextrin, Hydrolyzed Corn Starch, Silica, BHT, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Cinnamyl Alcohol, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool.

Poveikis. Jau minėjau priežastis dėl kurių man apskritai nepatinka purškiami dezodorantai - rūpinuosi savo sveikata. Kiekvieną kartą naudojant bandau sulaikyti kvėpavimą, o jei nepavyksta, nosį ir gerklę kutena ir erzina dezodoranto dalelės.
Bet labiausiai mane erzina tai, kiek trumpai dezodorantas poveikis išlieka. Rugpjūčio mėnesį, per karščius po maždaug 4 valandų dezodoranto kvapas ima kisti ir maišytis su kūno kvapu, nors sausumo pojūtis išlieka. Rugsėjį - spalį kai karščiai nuslūgo ir kūno prakaitavimas sumažėjo, poveikis prasitęsia dar apie valandą. Vadinasi apie 5 -tą valandą nuo dezodoranto panaudojimo kvapas ima keistis ir darytis  nemalonus. Man tai visiškai nepriimtina - bent 8-10 valandų dezodorantas turi nepriekaištingai atlikti savo funkciją.
Bet noriu pagirti, kad dezodorantas labai ilgai išlaiko odos sausumo pojūtį, - praktiškai visą dieną. Sudėtyje esantis krakmolas sulaiko kūno prakaitą. Visgi, produktas neįsigeria į odą akimirksniu, iš karto po padengimo, ir norint neištepti drabužių reikia palaukti, kol susigers į pažastų odą.
Vertinant visus aspektus, ant pakuotės deklaruojama 48 valandų apsauga yra visiškai nerealus pažadas.

REZIUMĖ. Nors ir noriu pagirti už nepriekaištingą sausumo pojūtį visą dieną. Tačiau kvapas, erzinančios dalelės vis bandančios įsibrauti į mano kvėpavimo takus ir apie 5-tą valandą atsirandantis nelabai malonus uoslei kūno ir dezodoranto mišinys mane nuvilia. Galutiniame variante - grįžtu prie savo mėgstamo rutulinio dezodoranto.

O kokio tipo dezodorantą labiausiai mėgstate jūs: purškiamą, rutulinį ar pieštukinį? Kokie apsaugos nuo prakaitavimo aspektai jums svarbiausi?




Ačiū, kad skaitote,
Jūsų Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai