FEBRUARY CHALLENGE. 16 diena: Kelionės. Must have.

Šiandieną noriu jums papasakoti, kas yra privalomi daiktai, kai keliauju.

Kelionės, vienintelis materialiai perkamas daiktas, kuris padaro  mus turtingesniais...

Iš esmės, visos kelionės yra skirtingos, tad ir visi daiktai, skirti tam tikrai kelionei skiriasi: vieną daiktą privaloma vežtis keliaujant savaitgaliui, tuo tarpu ilgesnėms kelionėms reikalingi visai kiti daiktai. Taip pat ir keliavimo būdas nulemia reikalingus įsidėti daiktus: automobilio ir lėktuvo bagažas ženkliai skiriasi. Vėlgi, kelionės tikslas lemia bagažo turinį, taip pat ir tai, ar kuriuo metų laiku keliaujama. Pavyzdžiui, žiemą aš visada su savimi turiu šiltą pledą. Tad šį kartą pabandysiu sudaryti bendrą sąrašą daiktų, kurie nuolat su manimi.

Nuotrauka skolinta iš ČIA



1. Rankinė. Beveik visur keliauju su savo rankine, kurioje kaip matėte anksčiau (ČIA) yra ir mini vaistinėlė, ir higienos priemonės ir lūpų balzamas ir užrašinė. Tačiau, jei rankinės neturiu, būtinai su savimi pasiimu mini vaistinėlę.

2. Grožio priemonės keliaujant yra tokios. O visa kita galima įsigyti:

  • plaukų šepetys - nes aš nuolat sugebu susivelti taip, kad vien pirštais sušukuoti sudėtinga;
  • plaukų gumytė - žinoma, kažką sugalvoti įmanoma ir jos neturint. Kartą plaukus susirišau sportinių batelių raišteliu;
  • lūpų balzamas - mano lūpos beprotiškai sausėja;
  • universalus kremas - tinkantis kūnui, rankoms, veidui. Kadangi mano oda tikrai sausa;
  • dantų šepetėlis ir pasta - be šito neįmanoma. tiesiog negaliu išbūti nė vienos dienos nevalytais dantimis;
  • mini muiliukas - nes kažkur reikia nusiprausti.

3. Piniginė arba truputis grynų pinigų.

4. Vanduo. Man nuolat reikalingas bent jau nedidelis vandens buteliukas.

5. Akiniai nuo saulės. Saulėtą dieną, nepriklausomai nuo to žiema ar vasara, vežuosi akinius nuo saulės.

6. Telefonas. Nes net atostogų metu turiu būti nuolat pasiekiama. Kartu turiu ir kroviklį. Na, o telefone krūva programėlių, kurio ne tik parodo tikslų laiką, tačiau ir gali padėti atrasti lankytinas vietas, susigaudyti kur esi, prisikviesti pagalbos (reikalui esant), kažką užsirašyti, nufotografuoti...

7. Patys patogiausi (dažnai papildomi) batai. Vasaros metu papildomai įsimetu įspiriamas basutes, o žiemą lygaus pado Ugg batus. Nes patys gražiausi batai dažniausiai būna nepatogiausi, pradeda spausti kojas, jos pavargsta, tad labai smagu įsiauti į patogesnius.

8. Šiltas pledas arba didelis šalis. Esu šaltišė - man nuolat šąla rankos ir kojos, tad žiemą stengiuosi turėti pledą, na o vasaros naktims pakanka didelio šalio.

9. Apranga. Patogūs daugiafunkciniai rūbai + vienas derinys išeigai (pavyzdžiui, suknelė arba palaidinė + sijonas). Išbandytas variantas keliaujat turėti 2 derinius patogių rūbų ir 1 derinį kur nors pasipuošti. Taip rūbais neapsikraunama ir pasiruošiama visoms aplinkybėms.

10. Maudymosi kostiumėlis. Nes niekada nežinai, kur sustosi pasipliuškenti... Arba sugalvosi nukeliauti į pirtį...

11. Makiažo priemonės. Jei žinau, kad gali pasitaikyti galimybė išeiti kur nors pasilinksminti, su savimi pasiimu:

  • BB arba CC kremą;
  • blakstienų tušą;
  • lūpų blizgesį arba lūpų dažus (spalvą jau būnu apgalvojusi iš anksto).

12. Drėgnos servetėlės. Nes tikrai niekada nežinai, ar turėsi galimybę nusiplauti rankas ir veidą. Ar neišsitepliosi tirpstančių ledų porcija...

Nuotrauka skolinta iš ČIA
Tad mano pačių pagrindinių sąrašas būtų toks. Tačiau viskas, kaip ir minėjau, kur keliauju, su kuo keliauju, kokiu metų laiku ir kiek laiko. Kartais pakanka piniginės, raktų ir rankinės... Kartais tenka apsikrauti ir daugiau....

O kas jums numeris vienas keliaujant? Be ko negalite palikti savo namų? Ir ko dažniausiai pritrūkstate kelionėje?





Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė



Komentarai

  1. Labai panašius daiktus renkuosi ir aš :) Tiesa, vietoj pledo mėgstu įsimesti diiidžiulį ir šiltą (tokį su pūkeliu) džemperį ir šiltas minkštas kojines - aš taip pat dažnai šąlu, todėl mėgstu turėti kažką jaukaus ir šilto :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip smagu, kad aš ne viena. :) Visi keistai pažiūri, kai pleduką pamato :D

      Panaikinti
  2. Vau niekada nepagalvojau, kad galima pleduka isimesti. Mano pasrinkimas tokiu atveju buna siltas salis, jis gali buti ir labai siltas ir didelis. O vat koiniu siltesniu visada turiu nes pastoviai sala kojos, kartais net vasara ju prireikia. O seip keliaujant svarbu nepamirsti dokumento ir pinigines su pinigais ir kortelem. Nes kokios pastos tai visur ir visada nusipirksi.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mano pledukas toks mini ir nestoras, bet labai minkštas ir švelnus (minimalūs jo išmatavimai). O dėl higienos priemonių - priklauso kur kelionė ir kiek laiko: teko dalyvauti žygyje pėsčiomis, tai niekur nebuvo progos sustoti parduotuvėje ar nusipirkti. :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą