FEBRUARY CHALLENGE. 28 diena: dienos ritualai

Paskutinę, smagaus iššūkio dieną, laikas papasakoti apie mano dienos ritualus.

Pradėkite savo dieną su šypsena

Prieš pradėdama rašyti, turėjau gerai apgalvoti apie savo dienas: kaip aš jas pradedu, ką darau kasdien ir žinoma, kodėl taip darau. Tad išskyriau 12 dalykų, kuriuos darau kiekvieną dieną.


Tad mano dienos ritualai:

  1. Pasirąžyti. Kiekvieną rytą, dar neišlipusi iš lovos ir tik išlipusi iš lovos būtinai pasirąžau. Masažo meistrai ir gydytojai, kurie padeda atsigauti po traumų (o kaip jie vadinasi? Užmiršau), rekomenduoja kasryt gerai išsirąžyti, kaip katinui :D Svarbiausia, kad kiekvienas raumuo, sąnarys ir kaulas būtų pajudintas. Taip diena tampa ne tik produktyvesnė, tačiau su laiku išvengiama rimtų sąnarių problemų, prajudinami raumenys dienos eigoje lengviau, pamažu prisitaiko prie krūvio, jie negauna staigaus šoko tik pakilus iš lovos ir skubant į darbus. Nesvarbu, net jei ryte desperatiškai trūksta laiko, pasirąžyti man privaloma.
  2. Nuteikti save gerai dienai. Kasdien išlipus iš lovos nuteikiu save gerai, produktyviai dienai. Sakau sau, kad šiandieną bus produktyvi, gera, graži, maloni, linksma ar kokia kita diena, kurios tikiuosi. Man pavyks pabaigti tą projektą, aš būsiu geros nuotaikos ir pan. Pastebėjau, kad saviįtaiga ir nusiteikimas labai svarbus: kaip nusiteikiame iš ryto, tokią dieną ir turime.
  3. Stiklinė vandens. Kiekvieną rytą pradedu didele stikline vandens, kuri padeda mano organizmui atsigauti po nakties. Stiklinė vandens ne tik suteikia organizmui skysčių, kai tuo tarpu rytinė kava po nakties likusius skysčius ištraukia iš organizmo, tačiau man suteikia papildomo žvalumo, paruošia skrandį maistui, detoksikuoja organizmą. Tik po geros valandos nuo vandens išgėrimo, geriu kavą. Deja, norėčiau kavos iš viso nenaudoti, tačiau turiu nepaprastai žemą kraujo spaudimą ir atsisakyti jos negaliu.
  4. Rytinis pasiruošimas. Savaime suprantama, ryte išsivalau dantis, nusiprausiu, pasidažau, susitvarkau plaukus, apsirengiu. Tiesa, jeigu siaubingai vėluoju, makiažas dažniausiai būna eliminuojamas iš pasiruošimo (jaučiuosi gana pasitikinti savimi net ir be makiažo), o va be drėkinamojo kremo, nė žingsnio.
  5. 3 dienos tikslai. Kol ruošiuosi vonioje, arba važiuoju į darbą, nusistatau tris pagrindinius dienos tikslus. Tikslų įvykdymas suteikia dienai produktyvumo, tokiu atveju nesijaučiu, kad diena buvo iššvaistyta veltui. 
  6. Sekančios dienos planas. Darbo pabaigoje suplanuoju, kokia bus sekanti diena, ir kokie darbai būtini atlikti. Paprastai preliminarus savaitės planas sukuriamas kiekvieną penktadienį, tačiau kasdien darbo pabaigoje sekančios dienos planas dar kartą patikrinamas ir papildomas, jei reikia.
  7. Laikas tinklaraščiui. Kasdieną skiriu laiko tinklaraščiui. Net jei atrodo, kad nepaskelbiau jokio įrašo, būtinai peržiūriu komentarus ir atsakau, patikrinu statistiką, pakoreguoju tinklaraščio išvaizdą.
  8. Laikas poilsiui. Kasdien skiriu bent 30 minučių laiko kai apskritai nieko nedarau: tai gali būti naršymas internete, youtube kanalų peržiūra, kitų tinklaraščių skaitymas, knygos skaitymas ar tiesiog žaidimas su mano storu oranžiniu katinu.
  9. Namų ruoša. Nesu tikra, kad tai galima įvardinti kaip dienos ritualą, tačiau maisto ruošimas, skalbimas, lyginimas, tvarkymasis: visi ar tik keli iš šių darbų yra atliekami kasdien.
  10. Makiažo nuvalymas. Vėlgi, ar tai  dienos ritualas? Galbūt tai greičiau kažkas privalomo atlikti? Nusivalau makiažą, nusiprausiu, pamaitinu veidą kremu ir būtinai pasitepu rankas storu kremo sluoksniu.
  11. Pusė stiklinės arbatos grybo giros. Kasdien vakare išgeriu 100 ml arbatos grybo giros, kuri man padeda geriau jaustis. Tikriausiai žinote, kas yra arbatos grybas? ČIA
  12. Padėkoti už dieną. nesvarbu kuo tikite: Dievu, Visata, likimu, dievais ar atsitiktinumais, visada prieš eidama miegoti, aš padėkoju Dievui už dieną, kurią šiandieną gyvenau ir pastebiu bent vieną teigiamą dienos įvykį (geriausia bent penkis). Jaučiuosi dėkinga už tai, kad galėjau gyventi būtent tokią dieną, ir žinau, kad pasaulyje daugybė žmonių, kurie neturi nė kruopelytės to, ką turiu aš.





Ačiū, kad skaitote,

Gražios dienos,
Gėlėta kosmetinė


Komentarai