Mano kosmetikos staliukas - My make-up table

Sveikos mano mielosios draugės,
Su šv. Velykomis! Tikiuosi margučiai buvo gražūs ir tvirti? Tikiuosi smagiai praleidote laiką artimųjų draugijoje?

Šiandien nusprendžiau pagaliau papasakoti apie savo kosmetikos staliuką. Ilgai galvojau, ar toks įrašas būtų įdomus? Ar aš galiu pasakoti apie laikiną savo kosmetikos staliuką? Ar aš noriu rodyti ne pačią idealiausią tvarką tarp savo kosmetikos priemonių? Galiausiai pasiryžau jums parodyti. Tad mano laikinasis kosmetikos staliukas jūsų teismui ir dėmesiui.


Kažkur tinklaraštyje esu minėjusi, kad gyvenu nuomojamame bute ir svajoju apie savo namus, kuriuose kiekvienas kampelis būtų įrengtas pagal mano ir mano vyro norus. Kur nereiktų atsiklausti leidimo dėl kiekvienos kalamos vinies ar noro pakabinti veidrodį, kur vyrautų mano ir mano vyro tvarka.

Tačiau, kol neturime savo kampelio, nusprendėme neinvestuoti į baldus ar kitus sunkiau perkraustomus namų apyvokos daiktus. Todėl ir kosmetikos staliuku teko tenkintis tokiu, kokį galėjau susikurti su minimaliomis investicijomis.


Pirmiausia rašomasis - stacionaraus kompiuterio stalas yra buto šeimininkės. Jis buvo visai kitoje vietoje, tad pristūmiau jį prie lango, kad dažantis užtektų nuo lango sklindančios dienos šviesos. Vyrų paprašiau, kad virš stalo pritvirtintų mano didžiulį veidrodį, kurį pirkau Argos, tiksliai kainos nepamenu, gal apie £ 20-35 (27 - 48 EUR). Didžiulis veidrodis pritvirtinus horizontaliai, praktiškai atitinka stalo plotį, tad labai patogu prie jo dažytis. Be to, labai smagu, kad stalas ir veidrodis praktiškai atitiko spalvas :)


Dryžuota kėdė su atlošu nepaprastai patogi sėdėti ir labai pagyvina visą kosmetinio staliuko vaizdą. Ant kėdės visada laikau nedidelę pagalvėlę, kuri paslepia pusę kėdės grožio, tačiau kartais taip norisi minkštesnės atramos stuburui.


Stalo kampe ties siena visada stovi vaza su beveik nuolat šviežiomis gėlėmis. Vos nužydi vienos, vyras praktiškai iš karto pasirūpina kitomis. Lepina mane :) O kai šviežių gėlių neturiu: stovi nedidelė raudona vazelė su dirbtine vyšnių žiedų šakele. Tiesa, balta vaza - lietuvio keramiko darbas ;)

Rudas lagaminėlis su stalčiukais niekaip neranda savo vietos ir paskirties. Šiuo metu jame laikau auskarus ir ausų papuošalus. Tačiau čia tikrai ne galutinis variantas, nes paprasčiausiai nepatogu.


Šalia gėlių vazos stovi akriliai stalčiukai. Tai du atskiri kosmetikos stalčiukai, kuriuos pirkau atsikirai, per ebay.com. Kiekvienas kainavo po daugmaž $30 (apie 28 EUR). Jose laikau dažniausiai naudojamus lūpų blizgesius, lūpų ir akių pieštukus, akių šešėlius, tušus, priemonės antakiams, šešėlių pagrindus. Ant viršaus - atskiras dėkliukas lūpų dažams, įsigijau taip pat iš ebay.com (tokio dydžio apie 12-15 EUR). Jame kol kas telpa absoliučiai visi mano lūpų dažai.


Likusi stalo dalis nuklota visokiomis smulkmenomis: rudoje skrynioje mano kaklo papuošalai, vėriniai, karoliai. Skryniai ilgai taupiau pinigėlius ir įsigijau ją 18-ojo savo gimtadienio proga. Ties pačiu stalo centru: dvipusis veidrodis ant ilgos kojelės, kurį vis pasikeliu arčiau dažantis.


Ties viduriu, iš vienos ir iš kitos dvipusio veidrodžio pusės laikau dvi stiklinaitės, kurios pas mane atsirado sudeginus žvakes ir išvalius stiklinį indą: didesnioje nuolat laikomi švarūs šepetėliai ir kiti įrankiai, mažesnėje - jau panaudoti ir tie, kuriuos reikia išplauti. Tiesa, visad ant stiklinės krašto laikau pincetą antakiams: logiškesnės vietos kol kas dar neradau :)


Ankščiau šepetėlius laikiau va taip: subėrusi spalvoto akvariumo grunto į indelius. Tačiau su laiku, atsiradus daugiau makiažo šepetėlių, pastebėjau, kad stiklinaitė su gruntu talpina mažiau įrankių nei tuščia. Be to, smulkūs akmenukai greit pridulka ir juos reikia plauti, ilgai džiovinti. Paprasčiau iškraustyti visus makiažo šepetėlius ir praplauti stiklinę.


Man labai patinka mano senelių naktinė lemputė, su nepaprastai gražiu, storu gaubtu, tad parsivežiau ją į savo namus ir laikau ant kosmetinio staliuko. Dažytis prie tokio apšvietimo nepatogu: į ją galima įsukti tik 40 V lemputę ir jai netinka dienos šviesos lempos. Be to, lempos korpusas jau gerokai pasidėvėjęs, tačiau ją branginu kaip geriausią senelių prisiminimą ir jungiu ją, kad nepažadinčiau vyro, kai rytais ruošiuosi į darbą.


Ant dvipusio veidrodžio pagrindo nuolat laikau kabuki tipo kosmetinį šepetėlį, šiuo metu naudojamą rankų kremą ir didelę kriauklę, kuri primena mano pirmąją savarankišką kelionę į kitą miestą.


Dar ant stalo guli mažytė keramikinė dėžutė su drambliuku - tai nuostabių žmonių dovana. Kurioje turėčiau laikyti žiedus, o kai pasensiu, turėtų tikti ir dantų protezui :D Juokauju, žinoma :) Joje laikau visokias smulkmenas: vestuvinį žiedą einant miegoti, auskarus, kurių dar neišvaliau ir nesudėjau į vietą, laimingą 10 pensų monetą, plaukų gumytę, makiažo šepetėlio atsarginę galvutę ir žiogelį, skirtą mėginėliams pradurti. Nuostabus drambliukas, tiesa?


Kadangi tai stacionaraus kompiuterio stalas: iš jo išsitraukia lentynėlė, skirta kompiuterio klaviatūrai. ilgą laiką  galvojau kaip ją panaudoti, galbūt patogiau ją nuimti. Galiausiai nusprendžiau ant jos laikyti šiuo metu skaitomą knygą, knygas apie makiažą, šio mėnesio žurnalus ir knygos tipo medinę dėžutę, kurioje laikau atsargines nagų dildes ir šiaip smulkmenas nagams, kurių šiuo metu nenaudoju. Nuostabią, augaliniais motyvais puoštą dėžutę pirkau Jysk parduotuvėje už 26,99 Lt (7,82 Eur).

Tiesa, ant stalo dar kloju baltą padėkliuką - servetėlę, ant kurios dažniausiai susidedu visas makiažui naudojamas priemones dažymosi metu.

Kadangi tai rašomasis - kompiuterio stalas, jame yra 3 nedideli stalčiai, kuriuose slepiasi pagrindinės mano grožio priemonės. Prisegiau bendrą kiekvieno stalčiaus nuotrauką ir atskirai kiekvieno nesinori knaisioti. Gal greitai?:
1. Pirmame stalčiuje:
a) pilka saulės akinių dėžutė;
b) tokia pat pilka dėžutė su lūpų priežiūros produktai: balzamais, lūpų kaukėmis, lūpų šveitikliais, kosmetiniais drožtukais ir uždaromais kelioniniais kosmetiniais šepetėliais;
c) apytankių, žiedų, segių, pakabukų rožinė dėžutė, kurią dariausi pati. Visas šis turtas puikiai tilptų rudoje retro stiliaus skrynioje ant stalo, tačiau taip patogiau ir greičiau rasti smulkmeną, kurios man reikia;
d) pintas krepšelis su laikrodžiais, laikrodžių baterijomis;
e) nuotraukoje nesimato, bet pačiame gale rankų daro pinta dėžutė su papuošalais, kurių nebenešioju, sulūžo arba tais, kuriuos žadu parduoti arba dovanoti.

2. Antrame stalčiuje:
a) pintinė su makiažo priemonėmis veidui: makiažo pagrindais, pudromis, skaistalais, bronzatais, maskuokliais...
b) tokia pat pintinė su plaukų aksesuarais, lankeliais, gumytėmis, segtukais...

3. Trečiame stalčiuje:
a) džiovintuvas;
b) tiesintuvas;
c) plaukų garbinavimo žnyplės, bangavimo prietaisai;
d) karščiui atsparūs kilimėliai;
e) šepečiai, šukos ir galvos masažuoklis.


Virš stalčių yra tuščia erdvė, kurią naudoju absoliučiai visoms nagų priemonėms laikyti. Šviesiai žydras krepšelis yra pirmasis mano rankomis pintas krepšelis, kuris tikrai nėra gražus ir dailus, tačiau dėl sunkaus pirmojo darbelio - niekaip negaliu jo išmesti. Jame mano didelė nagų lakų kolekcija. Angoje dar slepiasi keli krepšeliai su nagų priežiūros priemonėmis, kremu nuo sumušimų ir mėlynių, dažniausiai naudojamu lūpų balzamu. Stengiuosi bent vieną balzamą laikyti taip, kad nuolat užkliūtų už akių ir nepamirščiau jau naudoti...
Na ir pabaigai - nedidelėje blizgaus kartono dėžutėje (irgi dariau pati :) ) visi manikiūro ir pedikiūro įrankiai.


Po stalu laikau dar vieną, papildomą spintelę su pintais krepšiais, kurią pirkau Senukuose, tik kainos nepamenu. Šalia jos mėtosi UV gelinių nagų lempa, kuriai niekaip nerandu vietos: ji per didelė, kur nors ją padėti, o ant stalo laikyti nesinori: na kam bereikalingai aprauti vietą, kai nagus tvarkau kartą per savaitę, o gelinius dar rečiau? Tad kol kas čia jos vieta.

Ant spintelės paviršiaus gėlėmis nusėtoje dėžutėje (žinoma, dariausi pati :) ) laikau vienkartinių nosinaičių pakelius ir atsargius ausų krapštukus bei kosmetinius mevilnės padelius (kad vonioje laikomi jie nesudrėtų ir ilgiau išliktų kokybiški). Vonioje tik tiek, kiek reikia:


Įdomumo dėlei rodau - vonioje kosmetinius krapštukus ir medvilnės padelius laikau tokiose stiklo indeliuose :)


Ant spintelės su krepšiais dar laikau Chelsea and Tweeds knygos tipo dėžutę su gėlėmis, kurioje visi šiuo metu turimi mėginukai. Pirkau Jysk, kaina 32,99 Lt (9,55 EUR). Nuostabi dėžutė, tiesa? Man vis norisi ją padėti matomesnėje vietoje, bet kol kas nesugalvoju kur. O ant dėžutės kelios didelės paletės, kurios netelpa niekur kitur.


Na, o jei įdomu, kas slepiasi pintuose krepšiuose, greitai pristatau:
1. kosmetinės ir kelioninės papuošalų dėžutės;
2. kosmetikos priemonės, kurias nusipirkau, parodžiau jums, bet dar neišbandžiau, nepradėjau naudoti;
3. naujausi pirkiniai, kuriuos jums rodysiu ateinantį mėnesį (tiesa, čia kovo mėnesio pirkiniai, juos jau matėte);
4. tušti indeliai kelionėms, skystam muilui, kremui, kosmetikos šepetėliams ir pan.


Va, kaip atrodo mano kosmetikos - makiažo vieta manuose. Tai visa kelionė - turas, kurios metu pamatėte kur ką laikau ir kaip organizuoju savo grožio priemones. Galbūt turite man kokių nors patarimų? Mielai išklausysiu :) Jei radote kokių naudingų idėjų savo kosmetikos staliukui, aš nepaprastai džiaugiuosi ;)


Tiesa, staliukas ne visada būna toks tvarkingas: dažnai ant jo atsiranda vyro mobilieji telefonai, vaza ar kokia knyga, vyro įrankiai arba katinas. Na, o kai dažausi viskas atrodo daugmaž taip, kaip nuotraukoje...




Ačiū, kad skaitote,

Gražios dienos,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Labai gražus skyrius:) vis dar nekantrauju pamatyti įrašą apie karštą aliejų!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū Melisa :)
      Apie karštą aliejų įrašas bus šiandien vakare arba rytoj ;)

      Panaikinti
  2. Gražu, jauku ir tvarkinga :) Buvo įdomu pamatyti, kaip ir kur laikote savo kosmetiką :) O nedidelė lemputė - tikrai gražus akcentas, smagu, kad radote jai vietą ir ji primena mylimus žmones :)
    PS: Ir Jus su Velykomis! Džiaugsmo, įkvėpimo, šilto pavasario! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. labai fainas kosmetikos staliukas! turėtum džiaugtis, kad išvis tokį turi. aš savo kambaryje neturiu jokio staliuko, o mano vaikinas prieštarauja, kad įsikurčiau ant jo mažučio staliuko :D Svajoju apie stalą, bet taip nesinori investuoti, kol neturiu kažko savo :/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū Greta :)
      Iš ties ir džiaugiuosi, buvo laikas, gal kokie 6-7 metai, kai neturėjau savo kampelio. Sunku, kai reikia iš kažkur vis ištraukti ir kai niekas neturi nuolatinės vietos. Džiaugiuosi, kad nereikėjo praktiškai jokių pinigėlių investuoti: daug ką dariausi pati, o stalą paliko buto savininkė. Mano vyras kurį laiką prieštaravo, kad stalas būtų naudojamas mano kosmetikai, norėjo ant jo dėti nešiojamą kompiuterį ir paversti rašomuoju-darbo stalu. Bet aš moku įtikinti :) Paskui prieštaravo dėl spintelės su krepšiais, tačiau nupirkau pati ir tiek, atrodo gal 150-200 Lt kainavo. Tokios ir investicijos :)
      Linkiu, kad ir tavo svajonės greitai išsipildytų, Greta :)

      Panaikinti
    2. Tikrai išsipildys! Šiaip aš irgi mėginčiau įtikinti, bet tas stalas toks kampinis ir mažas, tai net neverta...:D Bet tikrai gan sudėtinga visą laiką galvoti: kur ir ką padėti, o vėliau kur ir kas padėta!

      Panaikinti
    3. Pritariu. Buvo laikas, kai viską laikiau dėžutėse ant grindų. Nei šis nei tas. O va tėvelių namuose nuo 12 turėjau savo kosmetikos staliuką, tad kai tik atsirado galimybė, įkalbėjau vyrą, kad man reikia savo kampelio :) Visai kitaip viskas - bent jau žinau kur kas yra ir kur ieškoti vienos ar kitos priemonės...
      Tad puikiai tave suprantu Greta, tačiau tikriausiai viskas savu laiku ;)

      Panaikinti
  4. Labai patiko irasas! Ir kosmetikos priemoniu laaabai gausiai. Butu smagu pamatyti irasa, apie tavo kosmetikos kolekcija :) ir kede tiesiog tobula! Noriu tokios!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū Judita :)
      Apie kosmetikos kolekcijos parodymą būtinai pasvarstysiu ;)

      Panaikinti
  5. Labai grazus staliukas! As ir mastau apie toki irasa, bet realiai neturiu ko rodyti, viskas pas mane dezese ir stalciuose ismetyta... o pas tave taip tvarkinga, kiekvienas daiktas su sava istorija. Ypac patiko lempa ir skrynia. SUPER!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai ačiū, už komentarą Neringa, ir už komplimentus :)
      O man smagu būtų sužinoti, kur kas ir kaip laiko kosmetiką :) Net jei tai dėžutėse ar stalčiukuose. Visada galima rasti idėjų ko pasisemti ;)

      Panaikinti
  6. Oho kokia nuostabi svajonių vietelė :) Pas mane viskas vonioje. Poroje dėžučių :) Seniau buvo atviroje dėžutėje sumesta, bet katė mėgsta išsitraukti ir nusinešti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū Salomėja :) Mažas moteriškas kampelis yra gerai :)

      Mano katinas anksčiau visus akių ir lūpų pieštukus ištraukdavo ir nusinešdavo, išslapstydavo po namus ir dar sugebėdavo apgriaužti, kol buvo atviroje vietoje. Visi pieštukai dabar akriliniuose stalčiukuose, tai ramiau darbar. O jei kokį lūpų blizgį palieku, tai numeta nuo stalo :D Ir kažkodėl labai mėgsta EOS lūpų balzamą nuridenti ir paridinėti ant grindų :D

      Panaikinti
  7. labai tvarkingas jusu grožio kampelis :), sėkmės.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą