Higieninis manikiūras nuo A iki Z arba Kaip susitvarkyti nagus?

Šiandien aš jums nusprendžiau parašyti kiek kitokį įrašą: papasakoti apie tai, kaip darau higieninį - gydomąjį manikiūrą namų sąlygomis. Papasakoti, kokių būtiniausių priemonių reikia manikiūrui, o kas padeda greičiau ir kokybiškiau sutvarkyti nagus.

"Nagai yra sakinio pabaigos dalis. Jie užbaigia įvaizdį"
Prabal Gurung

Prieš kelias savaites sulaukiau tikrai geros idėjos, parodyti, kaip pasidaryti manikiūrą. Iš esmės paprastas manikiūras man tapo taip įprasta, jog pati nebūčiau pagalvojusi, kad tai gali būti naudinga ar aktualu.

Šiandien jums nerodysiu, kaip lakuoti nagus. Šiandien papasakosiu apie tai, ką reiktų pasidaryti prieš lakuojantis nagus, kad rankos, apynagės, nagų odelės, forma atrodytų gražiai. Kaip rūpintis ir prižiūrėti rankas, kas kiek laiko reikalinga tokį manikiūrą darytis ir dar daugiau...


I. Valymas

Pirmasis žingsnis yra nuvalyti seną manikiūro likučius: nagų laką ar gydomąsias priemones nuo nagų. Svaru pasirinkti švelnų, tačiau efektyvų nagų lako valiklį, kuris nuo mažiau sausintų nagų odeles ir nagų plokštelę. Išsausėjusios odelės aplink nagus sukuria neestetiško manikiūro ir nesutvarkytų nagų išvaizdą, nepriklausomai nuo to, kaip kruopščiai atliktas lakavimas. Tuo tarpu ilgą laiką sausinama nagų plokštelė praranda sveiką spindesį, atsiranda vertikalūs nagų ploštelės nelygumai (juostelės), nagas pasidaro trapus ir ima sluoksniuotis.

Šiuo metu aš naudoju SALLY HANSEN "Salon Formula" nagų lako valiklį jautriems ir dirbtiniams nagams su vitaminu E ir ramunėlėmis, kuris švelniai, nors ir ne taip efektyviai kaip kiti valikliai, pašalina nagų lako likučius. Aš linkusi keisti nagų lako valiklius, tačiau visada ieškau švelnaus varianto savo nagučiams.


II. Mirkymas (nagų vonelės)

Nagų mirkymas specialiose vonelėse nėra privaloma procedūra ir jos nebūtina atlikti kaskart darantis manikiūrą. Aš rekomenduoju nagus mirkyti prieš higieninį manikiūrą, tačiau ne dažniau nei du kartus per mėnesį, kas antrą savaitę.


Mirkymui vonelėje jums reikės specialios nagų vonelės arba paprasčiausio patogaus plastiko dubenėlio. Aš ilgus metus naudojau nedidelį plastikinį dubenį. Jei renkatės tokį, įsitikinkite, kad ranka patogiai telpa viduje. Tačiau visgi patogiausia manikiūrui skirta vonelė, kuri idealiai pritaikyta rankos formai ir nagams. Maniškė kainavo vos 1,72 EUR (5,95 Lt), tam manau tai nedidelė investicija patogesniam manikiūrui. Ranką galima patogiai atremti į dubenį visu svoriu, nesijaudinant, kad jis apvirs ar vanduo išsilies. Ranka padedama patogioje pozicijoje, neužlenkta, tad nenutirpsta, nepavargsta.

Bet kuriuo, jūsų naudojamu atveju į vonelės indą įpilkite reikiamą karšto vandens kiekį.


Į vandenį pilkite arba dėkite jūsų turimos priemonės vonelėms. Šiuo metu naudoju DNC BIOSOL MANIKIURNAJA priemonės. Na o šiam manikiūrui rinkausi DNC BIOSOL MANIKIURNAJA nagų priemonę nuo lūžinėjimo su spanguolių lapais, kurios veiksmingumą aprašysiu sekančiose apžvalgose. Priemonę dubenyje gerai išmaišau, ištirpinu ir ji jau paruošta naudoti. 

Jei neturite specialios priemonės, nagų vonelėms tiks ir rankų nesausinantis, geros kokybės skystas muilas, vonios druska arba nedidelis kiekis natūralaus aliejaus, galima įlašinti ir kelis lašelius eterinio aliejaus malonesnei procedūrai. 


Kai vonelėje esanti priemonė paruošta: ištirpinta ir išmaišyta, merkite vieną ranką į indą. Apskritai, viską, ką darote rankoms, darykite palaipsniui: pirma vieną ranką, tada kitą. Ši taisyklė tinka apskritai visiems higieninio manikiūro žingsniams. Atsargiai, visada patikrinkite, ar vanduo vonelėje nėra pernelyg karštas!

Rankas vonelėje laikykite apie 5-10 minučių. Aš niekada neskaičiuoju laiko, ir išimu rankas tada, kai vanduo atvėsta arba atsibosta laikyti. Be to, laikymo laikas priklauso ir nuo priemonės, kurią naudojate konsistencijos.


Naudojant DNC priemonę, ištraukus nagai atrodo gausiai pasidengę aliejumi. Po skirtingos priemonės naudojimo nagučiai po procedūros atrodo skirtingai. Belieka nuplauti rankas su šiltu - drungnu vandeniu ir muilu.
Mirkymas nagų vonelėse suminkština rankų odą, suminkština odeles ir jas tampa neskausminga atstumdyti ir labai lengvai pašalinti.


III. Odelių šalinimas

Apynagių odelių tvarkymas man atrodo pats svarbiausias bet kokio manikiūro žingsnis. Nagą apaugusios, išsausėjusios odelės man asmeniškai yra baisu, ir nepriklausant nuo situacijos, nesijaučiu gerai jei apynagės nesutvarkytos.

Nagų apynagėms tvarkyti gali būti naudojami keli būdai. Jei po higieninio manikiūro darysite gelinį lakavimą, vietoj rankų ir nagų mirkymo vonelėje rinkitės specialią nagų odelės minkštinimo priemonę, nes taip jūsų gelinis lakavimas išlaikys ilgiau. Na o jei jau darėte nagų vonelę, jums nebūtina naudoti ir nagų odelių minkštinimo priemonės.

Nagų odelės minkštinimo priemonė yra skirta suminkštinti, sudrėkinti apynagės odeles, kad jas būtų paprasčiau nustumti ir jei reikia nukirpti. Šiuo metu naudoju BŪK nagų odelės minkštiklį, apie kurį jums jau pasakojau. Paprasčiausiai ant apynagės tepkite truputį priemonės ir šiek tiek palaikykite, tačiau neleiskite nudžiūti. Rekomenduoju priemonę dengti iš karto ant vienos rankos nagų.


Kai speciali priemonė kiek pabuvo ant nagų (gal 1-3 minutes) arba tik išėmėte rankas po nagų mirkymo vonelės (II skyrius), nagų odeles galima atstumdyti.

DĖMESIO. Niekada, jokiais būdais nesirinkite nagų odelėms atstumdyti skirto prietaiso, pagaminto iš metalo. Kad ir kaip atsargiai jį naudosite, tikriausiai vistiek šiek tiek pažeisite viršutinį nago plokštelės sluoksnį, o juk mes norime sveikų ir gražių nagų, tiesa? Aš rekomenduoju rinktis apelsinmedžio ladeles, nes jas paprasčiausia naudoti ir mažiausia rizika susižeisti. Tiesa, lazdelės yra vienkartinės, tad jas reikės dažnai keisti. Kitas man patinkantis variantas yra CAPITAL Hair & Beauty kompanijos, kuri skirta prfesionalams balto plastiko įrankis, skirtas tokiam tikslui. Raudonas galiukas, skirtas odelių atstumdymui yra pagamintas iš sąlyginai minkštos medžiagos, šiek tiek primenančios silikoną. Stipriau paspaudus tokią priemonę ji veikia tarsi spyruoklė ir sukuria pasipriešinimą (panašiai kaip geros kokybės makiažo šepetėliai), taip sumažėja rizika susižeisti.


Nagų odeles atstumdykite iš visų nago pusių: nago guolio ir šonų. Dažnai daroma klaida, kai apynagės atstumdomos tik iki nago guolio pamirštant apie nago šonus. Tačiau visur ir iš visų pusių nagų odelės apauga. Odeles su savo turimais ir jums rekomenduotais įrankiais stumdau drąsiai, tiek kiek įmanoma. Jei stumdant odeles pajutote, jog jos vėl išsausėjo, panaudokite specialią priemonę arba vėl pamirkykite nagą, svaru, kad atstumdymo procedūra nebūtų skausminga.

DĖMESIO. Niekada, niekada nestumdykite nagų odelių per prievartą, t.y. jei jums skauda, jaučiatės nemaloniai, sustokite. Pamirkykite nagus ar suminkštinkite odeles ir bandykite vėl. Jei dar skauda, sustokite. Tikriausiai šiam kartui pakanka, sekantį kartą pavyks geriau. 😉


Atstumdžius odeles, nagų odelių minkštiklio likučius nuvalau medvilniniu vatos diskeliu, kad nemaišytų atlikti sekančius žingsnius.


Dėl nagų odelių karpymo ginčijamasi labai ilgai, pamenu, kai pirmą kartą tvarkiausi nagus (prieš 15-18 metų), ieškodama informacijos radau daug prieštaringų nuomonių apie tai, ar reikia karpyti nagų odeles, ar jas palikti atstumdytas. Kiekvienais metais sekiau žiniasklaidoje, moteriškuose žurnaluose, galiausiai internete pasirodančius straipsnius apie manikiūrą, kuriuose, tai buvo rekomenduojama karpyti, tai nekarpyti odelių. Bandžiau abu būdus, ir man pasiteisino perteklinių odelių apkarpymas.

Žinoma, karpymui rekomenduoju pasirinkti tikrai kokybišką, nerūdijančio plieno įrankį, geriausia skirtą profesionalams. Ilgai naudojau lovelį (tokį V formos karpymo įrankį) nagų odelių nukirpimui, tačiau jį labiau paspaudus prie odos, visada įkirpdavau daugiau nei reikia. Kai draugė mokėsi manikiūro kursuose, ji gavo prieigą prie puikių profesionalių įrankių, skirtų manikiūrininkėms. Tuomet investavau į Capitals įrankius odelių atstumdumui ir žinoma, jų karpymui. Svarbu, kad karpymo įrankis būtų kokybiškas, neatšipęs, nerūdytų.


Taigi, atsargiai karpome odelių perteklių nuo nagų. Nereikia pamiršti nukarpyti visų nagų odelių, ne tik aplink nago guolį, tačiau ir nagų šonuose. Tiesa, aš visada truputį pakerpu odeles šalia nagų kampučių - čia visada susikaupia storas kietos, pasausėjusios odos sluoksnis.

Jei jau nusprendėte odeles apkarpyti, atsiminkite - mažiau yra geriau, bent jau tol, kol neįgusite. Geriau nukirpti mažiau, nei tiek, kad odelės pradėtų kraujuoti arba būtų skausmingos. Taip, esu ne kartą nukirpusi per daug, kol atradau savo nagams nukirpti reikalingą kiekį. Patikėkite, tokios žaizdelės yra mažos, tačiau skausmingiausios ir gyja ilgiausiai. Be to, jas labai paprasta užkrėsti, todėl neskubėkite, turėkite kantrybės ir praktikuokitės.


IV. Nagų formos suteikimas ir poliravimas

Dar vienas labai svarbus manikiūro žingsnis yra nagų formos suteikimas. Pačios gražiausios rankos yra tos, kurios nagai yra vienodo ilgio ir vienodos formos, nepriklausomai nuo nagų ilgio. Tad jei vienas nagas nulūžo ar nutrupėjo nagų galiukai, negailėkite nagų likučių, nutrumpinkite iki vienodo ilgio ir iki sveiko nago. Nagų formą koreguokite kas kartą, darydami manikiūrą, arba esant poreikiui: nulūžus, nutrupėjus nagui.

Prieš formuojant nagus reiktų jau žinoti, kokią formą nagams norite suteikti. Visus nagus formuokite vienodai. Čia man dar reikia praktikos, nes dažnai smiliaus ir mažylio forma gaunasi skirtinga...


Nagų nebrūžuokite pirmyn ir atgal. Formuokite viena kryptimi: braukite dildę viena kryptimi, tada pakelkite dildę ir vėl braukite ta pačia kryptimi, kol nagams suteiksite norimą formą.

Dėl dildės pasirinkimo visada buvo didelės diskusijos: kokią gi geriausia naudoti? Nesirinkite metalinės dildės, man asmeniškai ji visuomet pažeidžia nagą. Anksčiau daug naudodavau stiklinę dildę, o pastaruosius kelis metus nagams formuoti naudoju vienkartines popierines dildes.

Taip, kaip galima rinktis skirtingų medžiagų dildes, taip pat yra ir skirtingo grubumo / šiurkštumo dildžių. Geriausias variantas man visada buvo vidutinio grubumo dildė, kuri yra optimali: gana greitai formuoja nagą ir nelaužo, nenuzulina pernelyg intensyviai.


Ne dažniau, kaip kartą per mėnesį, rekomenduoju atšviežinti nago plokštelės viršutinį sluoksnį jį nupoliruojant daugiafunkcine dilde. Poliravimui skirtos dildės paprastai sudarytos iš 4 - 6 skirtingo grubumo plokštelių, kurias paeiliui naudojant nagas nupoliruojamas, išlyginamas, sušvelninamas ir nagui suteikiamas blizgesys.


Mano turima dildė turi 4 skirtingas plokšteles:
  1. File plokštele švelniai nupoliruokite nago paviršių.
  2. Buff puse išlyginkite nelygumus ant nago plokštelės.
  3. Smooth plokštele išlyginkite nago paviršių ir nuglotninkite likusius nelygumus.
  4. Shine puse suteikite nagams spindesio.

Nuo nago ploštelės nuvalykite po poliravimo likusias dulkes, arba paprasčiausiai nuplaukite rankas muilu ir šiltu vandeniu.


V. Nagų maitinimas

Sutvarkytoms nagų plokštelėms visada reikia maitinimo ir priežiūros. Todėl aš papildomai jas palepinu aliejuku. Šiam kartui naudojau BŪK dvifaziu aliejuku nagams. Tačiau puikiai tiks bet koks aliejukas, pavyzdžiui Essence Quick and Easy nagų priežiūros aliejus arba natūralus kokosų, migdolų ar kitas turimas aliejukas.


Ant nago tepu šiek tiek aliejaus ir jį paskirstau ant nagų ir odelių aplink nagus. Tuomet reikia truputėlio kantrybės, kol aliejukas įsigeria į nagučius pilnai, arba jei panaudojote daugiau, bent dalinai.


VI. Rankų ir nagų valymas ir negyvų ląstelių šalinimas

Kai nagams atlikti visi, paminėti žingsniai, reiktų pasirūpinti ir rankų oda. Ar bandėte rankų šveitiklį? Rekomenduoju kas kartą atliekant higieninį manikiūrą rankų odą nušveisti jūsų mėgstamo kvapo šveitikliu. Aš naudoju profesionalų šveitiklį SalonSystem Thai manicure druskos pagrindu pagamintą šveitiklį, arba lepinuosi namie pagamintu rankų šveitikliu iš kokoso ir cukraus.

Rankų šveitiklis pašalins nuo rankų suragėjusias odos ląsteles, suaktyvins rankų odos kraujotaką, paskaistins, pajaunins rankų odą. Ji taps gražesnė, jaunesnė, minkštesnė, lygesnė, eveik nauja rankų oda. 😊


Paprasčiausiai sudrėkinkite rankas vandeniu, įpilkite truputį suplakto ar sumaišyto (visada, kad šveitiklio konsistencija būtų geriausia) šveitiklio į ranką. Ir paprasčiausiai kruopščiai masažuoju rankų odą, nepamiršdama pirštų, delno, visos rankų odos.

Kaip jau minėjau, niekad neskaičiuoju, kiek ilgai reiktų daryti vieną ar kitą žingsnį, tiesiog masažuoju tol, kol mano odai malonu, kol ji nepasijaučia švelnesnė arba kol neatsibosta.


Tuomet į rankas imu nagų šepetėlį ir keliais judesiais nušveičiu, ar reiktų sakyti, nuvalau nagų plokštelės paviršių ir panages.


Naudojantis nagų šepetėliu naudojant citrinos rūgštelę, galima nagus pabalinti, suteikti jiems šviesesnę spalvą. Paprasčiausiai uždėkite citrinos rūgštelės ir masažuokite į nagus ir apynages. Jokiu būdu nenaudokite, jei aplink nagus oda pažeista.

Ir nenaudokite šio metodo dažnai: kartas ar du per mėnesį, ne dažniau.


VII. Nagų lakavimas gydomąja priemone

Higieninio - gydomojo manikiūro esmė yra gydyti nagus ir estetiškai juos sutvarkyti, todėl po visų atliktų žingsnių, rekomenduoju nagus nulakuoti ne bespalviu nagų laku, o rinktis stiprinamą, atstatomą, augimą skatinantį, ar kitas jūsų nagų problemas sprendžiantį nagų laką. Aš renkuosi tokį, ant kurio paskui galėčiau padengti spalvotą nagų laką.

Be abejonės, mano favoritas yra Sally Hansen nagų stiprikliai, tinkami naudoti kaip spalvoto lako pagrindai. Šiuo metu naudoju Sally Hansen Diamond Strength priemonę. O ieškančioms pigesnės priemonės, rekomenduoju paieškoti BŪK nagų stenduose, pavyzdžiui, BŪK nagų lako pagrindą su porcelianu.


VIII. Manikiūro užbaigimas ir paskutiniai žingsniai

Paskutiniai žingsniai, skirti užbaigti manikiūrą yra nebūtini, tačiau man jie suteikia papildomos priežiūros rankoms ir baigtumo visam gydymo procesui. Pirmiausia ką darau, kai nagų pagrindas - stipriklis išdžiuva, nagų odeles dar papildomai patepu lengvu aliejumi LACURA BEAUTY 2-in-1 Nail Care Pens - nagų ir apynagių priežiūros pieštuko formos su migdolų aliejumi. Žinoma, puikiai tiks ir natūralus migdolų, kokosų ar kitas jūsų turimas aliejukas


Galiausiai rankas palepinu savo mėgstamu rankų kremu ir viskas, mano rankos sutvarkytos.
Gydant nagučius arba norint juos sustiprinti, reiktų pagal stiprinamosios priemonės gamintojo nurodytą dažnumą perlakuoti nagučius.


Tiesa, pasidarius higieninį manikiūrą, rekomenduoju 12-24 valandas nelakuoti nagų spalvotu laku, ypač jeigu prieš tai mirkėte nagus vonelėje, nes spalvotas nagų lakas laikys trumpiau nei įprastai.
Higieninį manikiūrą rekomenduoju atlikti 2-4 kartus per mėnesį, priklausomai nuo jūsų nagų būklės bei nagų ir apynagių augimo greičio. 




Ačiū kad skaitote,

Linkiu sveikų ir stiprių nagų,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Labai fainas straipsnis! Beje, as odeliu karpimui naudoju toki iranki, kuriuo galima nupjauti odeles, nezinau ar gerai darau, nes nei vienoje pamokoje nesu maciusi kad ji naudotu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū Neringa :)
      O kas tai per įrankis? Gal gali nuorodą įkelti? Nes net neįsivaizduoju, apie kurį kalbi :)

      Panaikinti
  2. Nu čia straipsnis vertas 10 balų... Viskas labai išsamiai, ir su patarimais. Labai labai patiko, ačiū!☺ Beje, o poliruojant nago plokštelę kaip stipriai ir kaip intensyviai reikia poliruoti nagą tais keturiais skirtingais paviršiais?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prašom, džiaugiuosi, kad buvo naudinga :)
      Intensyviai poliruoti tikrai nereikia, gana švelniai.

      Panaikinti
  3. Super nagų priežiūra!! Žinoma dabar jau bus pasikeitusios priemonės, bet šaunu, kad namų sąlygomis taip gražiai gaunasi rūpintis nagučiais. Ne visos tokios gabios:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ir man buvo labai naudingas straipsnis. Viskas taip aiškiai aprašyta, žingsnis po žingsnio. Ačiū💅

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą