MERGAITIŠKI POKALBIAI: Gentle Day rūpinasi moterų sveikata!

Šiandien aš noriu atvirai, ir be jokių užuolankų pakalbėti apie moteriškus pasirinkimus: įklotus, paketus ir tamponus. Tai bus gana atviras įrašas ir nieko neslepiančios nuotraukos, todėl šiam įrašu kviečiu tik smalsiausias ir drąsiausias.

Asmeninė, moteriška higiena yra labai svarbu, taip pat svarbu, kaip makiažas ar išorinės puošmenos, jeigu ne svarbiau... Jaustis švariai, gaiviai, sausai ir patogiai bet kurią mano ciklo dieną, man yra lygiai taip pat svarbu, kaip kasdien nusiprausti po dušu...

Niekad itin nesureikšminau, kokius higieninius paketus ar įklotus turėčiau rinktis, iki kol pirmaisiais moteriško ciklo metais, tuo metu pati garsiausia higienos priemonių gamintoja, kurią naudojo apskritai visos mano pažįstamos mergaitės, tame tarpe ir aš, neiškrėtė man išdaigos... (kompanijos pavadinimo tikrai neminėsiu, būtų neestetiška mano atžvilgiu), tačiau plastiko (ar celofano?) paviršius stipriai sudirgino mano odą... Taip nutikus pirmą kartą, paprasčiausiai itin stipriai nesureagavau, maža nuo ko galėjo išberti... Bet kai odos niežėjimas, sudirgimas ir išbėrimas pasikartojo sekantį ciklą, ir po to dar kitą, ir dar kitą ciklą, man teko priimti sunkų sprendimą ir atsisakyti populiarios, su patikima apsauga asociacijas kėlusios kompanijos produktų ir ieškoti tuo metu visiškai nepopuliarių variantų su medvilnės paviršiumi....Tuo metu tokio didelio pasirinkimo nebuvo, rinkoje vyravo 2-4 kompanijos su savo produkcija, kurių viena buvo išskirtinai vyresnių moterų kompanija (dėl storesnių, gausesniam ciklui skirtų gaminių). Tuo metu į mano namus pasibeldė natūralesniu, medvilnės paviršiumi, paketai bei įklotai, mažai žinomi, tačiau nekeliantys alergijų...

Šiandien rinktis intymios higienos priemones tikrai yra iš ko: ilgos didžiųjų parduotuvių lentynos su įvairiausiais higienos produktais leidžia pasirinkti tinkamiausias priemones. Tik ar visada žinome ką renkamės? Ar jūs keičiate paketų kompaniją gamintoją ir kaskart ieškote kažko naujo? Turėdama jautrią odą aš visiškai nelinkusi eksperimentuoti, nes žinau kokie skausmingi būna tokių jautrių vietų sudirgimai, jų aš visiškai nenoriu...

Kai su manimi susisiekė Gentle Day kompanijos atstovai, nepaisant to, kad buvau girdėjusi tikrai daug gerų dalykų, suabejojau... Ar aš noriu eksperimentuoti? Su kosmetika eksperimentuoju kasdien, o kaip dėl moteriškos higienos? Visgi, avantiūrai ryžausi, ir iš karto įspėju skaitytojas, kalbėsiu itin atvirai, o ir nuotraukas noriu parodyti be užuolankų, atviras - juk tai mūsų asmeninė higiena, todėl jokių estetiškai pridengtų ar retušuotų nuotraukų šiame įraše nebus. Prie kompiuterio ekrano kviečiu smalsiausias ir drąsiausias - tiesiog iš karto norisi įspėti (po praeito mergaitiško įrašo patirties), kad šis bus gerokai atviresnis nei pokalbis apie intymios higienos prausiklius.


Testavimui gavau dieninius paketus, naktinius paketus, tamponus ir įklotus. Iš pradžių norėjau tradiciškai įraše pristatyti ką kiekvienam gaminiui žada gamintojas, tačiau jūs ir patys galite paskaityti gamintojo puslapyje ilgus ir išsamius priemonių aprašymus (ČIA). Tiesa, ar žinote, kad Gentle Day kompanija yra įregistruota Lietuvoje ir o pačios higienos priemonės gaminamos Kinijoje?


Apskritai vertinant vizualinę pusę, man itin patiko rožinės, mergaitiškos pakuotės. Kažkodėl rinkoje, higienos priemonių pakuočių spalviniuose variantuose labai ilgai buvo vengiama naudoti raudoną ir rožinę spalvas. Žalia, mėlyna, balta ir kokia tik nori, tik ne raudono atspalvio. Man tokia moteriška pakuotės spalva patinka.


Kitas itin patikęs dalykas buvo unikalus pakuočių uždarymas. Gaminiai (išskyrus tamponus) turi šonuose esančius lipdukus, kuriuos atklijuojant pakuotė lengvai atidaroma ir vėl saugiai užklijuojama lipduku: higieniška ir estetiška. Tik vėlgi, įdomu, ar lipdukas atlaikys iki tol, kol sunaudosiu visą pakuotę?


GENTLE DAY kasdieniai įklotai su anijonų juostele Eco Far-Ir Anion

Kiekis: 15 vnt. pakuotėje
Kaina*: 1,88 EUR (6,49 Lt)
Matmenys: storis 2 mm; ilgis 155 mm


Naudojant įklotus pirmiausia turiu pasakyti, kad didžiausią ir maloniausią įspūdį man paliko tai, kad kasdieniai įklotai supakuoti atskiruose higieniškose pakuotėse, tad net ir kasdienius įklotus aš galiu įsimesti į rankinę ir higieniškai nešiotis su savimi tiek, kiek man jų reikia dienai.

Be to, labai smagu, kad arti odos besiglaudžiantis įklotų paviršius yra švelnus ir natūralaus pluošto, jokio sudirginimo naudojimo metu patirti neteko. Atvirkščiai: įklotai labai švelniai liečiasi su oda ir net nesijaučia, jog jie apskritai yra.


Visgi, mano skoniui, 2 mm kasdienis įklotas yra jau pernelyg storas, aš kasdienai renkuosi plonesnius ir man patinka juos keisti dažniau. Būdamas plonesnis, kasdienis įklotas maloniau ir tiksliau priglunda. Nors iš kitos pusės, tokio storio įklotai puikiai tiks esant gausesnėms išskyroms, be rizikos ne laiku persisunkti. Tiesa, pastebėjau, kad naudojant įklotus nejaučiu jokio kvapo - vadinasi kvapai iš tiesų maskuojami puikiai. O panaudojus įklotus paprasta higieniškai supakuoti į sekančio įkloto plastiko pakuotę ir estetiškai išmesti lauk.

Tiesa, turiu vieną nepatogumą: naudojant įklotus, net ir įprastai judant, jie man gana greitai susiglamdė, susigarankščiavo ir susiraukšlėjo (jei galima taip sakyti), mano įprasti įklotai ilgiau išlaiko formą kelnaitėse.


GENTLE DAY ekologiški tamponai, regular

Kiekis: 18 vnt. pakuotėje
Kaina*: 3,97 EUR (13,71 Lt)
Matmenys: reguliaraus ciklo dienoms, sugeria 6-9 g skysčio


Tamponus aš naudoju tik ciklo dienomis, kai prausiuosi (maudausi), sportuoju, ar reikia jaustis itin užtikrintai ir itin švariai. Mano nuomone tamponus patikrinti yra ganėtinai sunku: tamponus naudojame ir jų nematome, kol neišimame, jie liečiasi prie jautriausios odos ir didesniame plote nei paketai. Naudojimo metu sudėtinga patikrinti, kaip viskas atrodo ir ar tikrai priemonė nesukelia papildomų problemų, todėl atliksiu mažytį eksperimentą.

Tik išvyniotas tamponas atrodo kaip ir įprasti tamponai, tačiau asmeniškai žinau, jog didžiausia problema, kurią gali sukelti yra toksinio šoko sindromas, kuriam įtakos gali turėti nekokybiškai pagaminta priemonė, kai nuo medvilnės pagrindo atsiskiria atskiri plaušeliai ir lieka makštyje....


Tad tamponą merkiu į maistiniais dažais dažytą vandenį ir palaikau kurį laiką: pirmiausia, kad ir kiek belaikyčiau tamponą stiklinėje, neatsiskiria jokie papildomi plaušeliai, mat tamponas tarsi apvilktas sugeriamuoju ir medvilnę sulaikančiu sluoksniu, kuris plečiasi kartu su tamponu, bet neleidžia plaukeliams atsiskirti. Būtent to ir tikiuosi iš tamponų: saugumo ir patikimumo.


Apskritai naudojant tamponus jokio suerzinimo nejutau. Priemonę buvo patogu naudoti, jos nejaučiau. Visi mano pojūčiai gali būti laisvai apibūdinami kaip tiesiog įprastas, malonus komforto jausmas.


GENTLE DAY dieniniai ir naktiniai paketai su anijonų juostele Eco Far-Ir Anion 

Kiekis: 10 vnt. dieninių ir 8 vnt. naktinių
Kaina*: 2,87 EUR (9,91 Lt)
Matmenys: dieninių: ilgis 240 mm, naktinių: ilgis 290 mm



Mano odą alergizuoja nenatūralus paketų paviršius, todėl išsirinkti švelnius ir natūralius paketus man yra itin svarbu. Gentle Day dieninių ir naktinių paketų viršus ypač švelnus. Paketai maskuoja nemalonų kvapą ir sugeria tikrai daug skysčių...

Įkeliu paketų nuotraukas taip, kaip jie atrodo realiai. Iš pradžių galvojau, kad gal tai kiek neestetiška, tačiau aš prieš įsigydama vienas ar kitas higienos priemones mielai jas pamatyčiau iš visų įmanomų rakursų, todėl atklijuoju ir rodau.

Dieniniai paketai

Paketai itin gerai prisiklijuoja prie kelnaičių, o naktiniai man iš viso patogūs, nes turi ne įprastus du, o keturis sparnelius, kurie užtikrina, kad naktį vartantis lovoje higienos priemonė neatsiklijuos, nepasislinks.

Naktiniai paketai
Be to, nors tai jau senai ne naujiena rinkoje, tačiau man patinka kaip paketai yra supakuoti atskirai. Nieko nėra baisiau, kaip moterys, kurios nesupakuoja ir estetiškai neišmeta higienos priemonių - tai baisu. Juk nesunku panaudotas priemones suvynioti ir paprasčiausiai išmesti tvarkingai... Atskiras paketų supakavimas ne tik palengvina išmetimą, tačiau ir taip daug higieniškiau nešiotis reikiamą paketų kiekį, vietoj visos pakuotės.

Žinoma, po sėkmingo vizualinio testuko su tamponais, atlikau dar vieną testą su paketais. Naudojau mėlynai dažytą vandenį ir stebėjau pagrindines gerų paketų savybes: sugeriamumą, pratekamumą bei sausumą.


1. Pratekėjimas į kraštelius. Kad ir kiek vandens stengiausi užpilti ant kraštelių, bet visas skystis subėgdavo į paketo vidurį. Jokio, apskritai jokio vandens pratekėjimo į kraštelius ar ant sparnelių nebuvo.

2. Susigėrimas. Visas skystis beveik akimirksniu susigėrė į paketo vidų. Buvau iš tiesų nustebusi kaip greitai tai vyksta. Toks greitas susigėrimas reikškia, jog oda išliks sausa net ir esant gausesnėms mėnesinėms.


3. Sausumas. Iš karto po vandens užpylimo ant paketų, ant viršaus stipriai prispaudžiau popierinę nosinaitę ir kiek palaikiusi atitraukiau. Rezultatas - paketų viršus buvo visiškai sausas. Tomis dienomis mes ne tik stovime, bet ir vaikštome, sėdime, pagaliau gulime, vadinasi visu kūno svoriu spaudžiame paketą. Gentle Day paketai išlaiko paviršių sausą net ir stipriai spaudžiant.

Beliko pažiūrėti, kur dingo visas skystis ir kokia forma jis lieka paketo viduje.


Perkirpus paketą viduje visas skystis pavirto tvirta želė - paketai sugėrė tikrai daug skysčio ir jį iš karto pavertė žele paketo viduje. Tokios konsistencijos želė tikrai nepersisunks per paketo sieneles, kraštelius ar viršų.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


REZIUMĖ.

Smagiausias dalykas įklotuose, paketuose ir tamponuose yra tai, kad priemonių paviršius yra švelnus ir natūralus, nealergizuoja jautrios odos. Gentle Day higienos priemonės yra ekologiškos ir sertifikuotos, o asortimentas gana gausus: kiekviena ras jai tinkančią higienos priemonę. Patogūs higienos priemonių įpakavimai ne tik higieniški, estetiški, tačiau ir begalo patogūs....

Žinoma, norisi išskirti priemonės kainas. Jos tikrai nėra žemos, tiesą sakant gerokai aukštesnės nei kitos higienos priemonės, tačiau už komfortą ir kokybę yra ir atitinkamos kainos.

Aš tiesą sakant, prieš susidarant itin tvirtą nuomonę norėčiau higienos priemones panaudoti metus ar bent pusmetį, kad susidaryti tvirtesnę nuomonę. Tačiau jau dabar man patinka kokybė ir patogumas, kurią teikia įklotai, tamponai bei paketai.


Kaina*: priklausomai nuo gaminio:
  • Dieniniai paketai (10 vnt./ pakuotėje) - 2,87 EUR (9,91 Lt);
  • Naktiniai paketai (8 vnt./ pakuotėje) - 2,87 EUR (9,91 Lt);
  • Tamponai (18 vnt.) - 3,97 EUR (13,71 Lt)
  • Kasdieniai įklotai (15 vnt.) - 1,88 EUR (6,49 Lt)
Kur galima įsigyti: www.gentleday.lt; Eurovaistinė; Camelia vaistinė, hiperfarma.lt; Gintarinė vaistinė; prekybos centruose, kosmetikos parduotuvėse




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

RP-sample

Komentarai

  1. Oi, ačiū Karolina :)
    Šiek tiek nerimavau dėl atvirų nuotraukų prieš paskelbiant, kadangi praeitą kartą buvo nepatenkintų intymios higienos prausiklio apžvalga nes pernelyg atvira, nepatogu apie tai kalbėti. O čia, dar ir parodyti... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai šauni apžvalga, aš tai tik už tai, kad apie intymią higieną būtų kalbama atvirai, juk visoms tai aktualu, tad nematau ko gėdytis ar nutylėti :) tikrai labai šauni Tavo apžvalga, buvo įdomu pasižiūrėti į eksperimento su dažytu vandeniu rezultatus! O šiaip tikrai mėgstu Gentle Day, mano vieni mėgstamiausių įklotų gamintojų :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, iš ties kalėti reikia, tik jauni žmonės užsidarę kompleksų rate vietoj to kad paskaitytų ir gražiai išsakytų nuomonę kažkodėl puola... Ar tai tikrai geriausia gynyba kai viduje dar karaliauja žema savivertė ir didžiulis nepasitikėjimas savimi, tačiau išorėje užmetamos visažinio, visa mačiusio kaukės...

      Keista, tikriausiai aš išties priklausau kitai kartai. Tačiau niekaip nesuprantu, kodėl negalima nepatikusios temos paprasčiausiai neskaityti?

      O kalbėti tikrai reikia ir daug. Elementariausi dalykai lietuvaitėms atrodo tolimi, nežinomi ir siaubingai gėdingi, tačiau kam rėkti, jei tai tave gąsdina ir nepatinka.... Oi, na ir išsiliejau aš. Atsiprašau, pastaruoju metu jaučiuosi kiek jautresnė nei įprastai.... :)

      Ačiū už komplimentą Živile :) Smagu, kad ekperimentas iš tiesų pavyko visai gerai ;)

      Panaikinti
  3. Labai šauni apžvalga, aš tai tik už tai, kad apie intymią higieną būtų kalbama atvirai, juk visoms tai aktualu, tad nematau ko gėdytis ar nutylėti :) tikrai labai šauni Tavo apžvalga, buvo įdomu pasižiūrėti į eksperimento su dažytu vandeniu rezultatus! O šiaip tikrai mėgstu Gentle Day, mano vieni mėgstamiausių įklotų gamintojų :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Buvo įdomu pasiskaityti. Naudoju ir tikrai kokybė išsiskiria ☺

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už komentarą :)
      Gentle day kokybė išties puiki - produkcija keliauja prie mano mėgstamiausių higienos priemonių sąrašiuko :)

      Panaikinti
  5. Visiškas nusivylimas, labai silpnai prisiklijuoja, atlimpa ir nesilaiko. Teks išmesti beveik pilną pakuotę, nes baisu, kad neįvyktų koks nemalonus siurprizas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Hmm, kaip keista... O čia iš kurios pakuotės? Man jie visi puikiai lipo prie kelnaičių. Dėl lipnumo problemų buvo tik su pakuotės uždarymu-užlipinimu, nes po kelių kartų visiškai nebeužsidarė-nebelipo lipdukas.

      Panaikinti
    2. Tiek dieniniai, tiek naktiniai.

      Panaikinti
  6. ar tiesa kad su tamponais galima praplesti mergystes pleve? as dar nesu praradus nekaltybes, bet su iklotais nepatogu

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą