Spalvotas manikiūras arba Kaip nusilakuoti nagus?

Pirmąją manikiūro dalį, apie tai, kaip atlikti higieninį manikiūrą namie jums jau pasakojau (ČIA). O šį kartą noriu pristatyti antrąją manikiūro dalį ir papasakoti apie tai, kaip nulakuoti nagus, po jau atlikto higieninio manikiūro, pasidalinti keletu patarimų ir pastebėjimų, susijusių su nagų lakavimu.

Tai bus tikrai ilgas įrašas, tačiau sutalpinti į trumpesnį, tiesiog neįmanoma - šis įrašas jau ir taip sutrauktas iki minimalios apimties. Na, o jei turite kokių klausimų, būtinai klauskite ir komentuokite.


I. Nagų paruošimas lakavimui

Prieš lakuojant nagus labai svarbu juos tinkamai paruošti. Aš nekalbu apie higieninį manikiūrą (apie kurio žingsnius pasakojau ČIA): odelių atstumdymą, šalinim, nagų formavimą... Visa tai jums jau pasakojau, tad pirmiausia būtina atlikti higieninį manikiūrą arba tiesiog atstumdyti odeles, dar prieš pirmą žingsnį.

Pirmasis spalvoto manikiūro žingsnis yra paruošti nago plokštelę spalvotam produktui: padengti ją tinkamu nagų lako pagrindu. Aš iš savo asmeninės patirties noriu patarti, kad visuomet rinktumėtės kokybiškiausią ir geriausią nagų lako pagrindą, kokį galite sau leisti. Geras nagų lako pagrindas man yra kaip namo pamatai: galite nepriekaištingai atlikti visus žingsnius, tačiau jei nagų lako pagrindas bus prastas, visas jūsų darbas nueis veltui. Aš išbandžiau tą patį laką su geru ir kokybišku ir prastesniu (bet tikrai ne rinkoje prasčiausiu) nagų lako pagrindu ir rezultatai tuomet mane nustebino: vien dėl kokybiško nagų lako pagrindo nagų spalva išsilaiko bent 1-3 dienomis ilgiau nei su prastesniu nagų lako pagrindu. Tad patariu rinktis atsargiai, atsakingai ir negailėti pinigėlių, jūs galite taupyti ant nagų lako (tačiau ne visais atvejais), nes jį vistiek dengsite ant pagrindo, o ne ant plokštelės, o va pagrindas turi būti itin kokybiškas ir geras.

Nagų lako pagrindai paprastai turi begalo daug skirtingų funkcijų: jis gali būti gydomasis, lyginti nagų lako plokštelės netolygumus, gali stiprinti nago plokštelę, gali tiesiog neturėti jokių papildomų funkcijų. Aš visuomet rekomenduoju rinktis pagal savo nagų būklę ir jos problemas. Pavyzdžiui, pastaruoju metu aš renkuosi nago plokštelės stipriklį, ant kurio galima dengti spalvotus nagų lakus, taip aš kartu gydau ir mėgaujuosi sutvarkytais nagučiais. Žinoma, tai tinka ne visiems, todėl rinkitės, kas jums tinka ir patinka. Per laiką dažniausiai atrandame mėgstamus ir tinkamus produktus. Pastaruosius kelis mėnesius aš naudojau Sally Hansen ir pigesnę nagų lako pagrindo versiją iš BŪK.



II. Nagų lakavimas

Kai nagų lako pagrindas ant nagų plokštelių išdžiūvo, ant jų galima dengti spalvotą nagų laką. Šį žingsnį aš suskirstysiu į kelis mažesnius skyrius ir pasistengsiu jums smulkiai papasakoti, kaip visa tai atlikti lengvai ir paprastai.

Mano pirmasis patarimas (dar be atskiro žingsnio) būtų viską daryti po vieną ranką, pavyzdžiui: nusilakavote kairę su nagų lako pagrindu, palaukite kol kie pradžius, tuomet lakuokite dešinę. Padengę nagų lako pagrindą, kol laukiate dešinės rankos nagų nudžiuvimo kairė jau bus pilnai nudžiūvusi, tad ant kairės jau galima dengti nagų laką, o kol padengsite, ant kairės, dešinės nagų lako pagrindas jau bus išdžiūvęs ir galėsite dengti spalvotą nagų laką ant dešinės. Gal pradžioje atrodo kiek painu, bet toks būdas man padeda greičiau susitvarkyti nagučius ir praleisti mažiau laiko. Žinoma, visuomet darykite kaip jums patogiau ir kaskart darydami vieną ar kitą žingsnį geriau neskubėkite...

1) Darbo vietos pasiruošimas

Tai laisvai galėtų būti ir žingsnis, prieš nagų lako buteliuko paruošimą, todėl darykite taip, kaip jums patogiau. Aš visuomet pasiruošiu darbo vietą ir kartais tai darau dar prieš padengdama nagų lako pagrindą ant nagų. Tai svarbiausias dalykas man yra pasikloti vienkartinių popierinių rankšluosčių ant stalo (paskui pamatysite kodėl 😊 ), kad jo neišteptumėte, susidėlioti visas priemones patogiai ir lengvai ranka pasiekiamas: susidėkite nagų lako buteliukus, nagų lako pagrindą, viršutinį nagų lako sluoksnio buteliuką, nagų lako valiklį, ausų krapštukų, medvilnės padelių ir turimas manikiūro priemones - jų tikrai prireiks.

Pats prasčiausias lakavimo scenarijus mano nuomone yra tas, kad lakuojantis nagus jums staiga prireikia kokio nors įrankio greitam manikiūro pataisymui, o jūs jo ieškote tarp savo kosmetikos krepšelių, kažkur stalčiuose ir... galiausiai sugadinate savo darbą. Todėl pasiruoškite viską, ko jums reikės patogiai pasiekiamoje vietoje.

Visuomet nagus lakuokite ant kieto pagrindo, aš renkuosi savo kosmetinį staliuką, ant kurio aš galiu padėti pirštus ir man nereikia pergyventi dėl netyčia sudrebėjusios rankos lakavimo metu. Iš esmės tinka bet koks kietas ir tvirtas paviršius.

2) Nagų lako buteliuko paruošimas

Nepriklausomai nuo to, kiek šviežias ar kiek senas jūsų turimo nagų lako buteliukas, jis visuomet buteliuke sugula sluoksniais ir viršuje bei apačioje ne tik atrodo, bet ir yra skirtingo tirštumo. Todėl pirmiausia reiktų pasiruošti jūsų mėgstamą, lakavimui išsirinktos spalvos nagų lako buteliuką. Niekada nepurtykite ir nekratykite nagų lako buteliuko - pripurtysite daug oro burbuliukų, kurie sugadins jūsų spalvotą manikiūrą.

 Geriausias dalykas, kurį galite padaryti ruošiant nagų lako buteliuką yra jį apversti ir parutulioti tarp delnų tiek, kiek jums atrodo reikalinga. Iš esmės laikas priklauso nuo to, kokia jūsų turimo nagų lako konsistencija, kiek ilgai jis stovėjo nenaudojamas ir kiek laiko jis gyvena jūsų lentynoje. Aš "rutulioju" nagų lako buteliuką tol, kol visas produktas daugmaž vienodai pasiskirsto visame buteliuke.

Šiuo žingsniu aš ne tik paruošiu ir suteikiu priemonei vienodą tirštumą, tačiau ir sušildau produktą tarp savo delnų: nagų laką tampa lengviau ir tolygiau padengti ant nagų lako plokštelės. Ir taip, jūs jau tikriausiai pagalvojote kad su kvadratiniais buteliukais tai daryti sunku? Taip, tikrai sunkiau, tačiau rutulioti tarp rankų reikia lėtai arba vidutiniškai lėtai - taip jūsų priemonėje nesusidarys burbuliukai, kurie vėliau visuomet sugadina spalvotą manikiūrą. Todėl būkite atsargios ir neskubėkite.


3) Nagų lako pagrindo ir spalvoto nagų lako išdžiūvimo tikrinimas

Kai nagų lako pagrindas visiškai išdžiuva ant nagų, galima dengti spalvotą nagų laką. Tam pirmiausia reikia įsitikinti, kad nagų lako pagrindas yra visiškai išdžiuvęs. Tikiu, kad savo patogumo dėlei visuomet renkatės greitai džiūvantį nagų lako pagrindą. Aš nagų plokštelę tikrinu nagą švelniai, vos vos liesdama perbraukdama per lūpas. Jei niekas niekur nekliūva, perbraukiu stipriau (vėl per lūpas). Galbūt šis būdas nėra tinkamiausias, tačiau tikrinti su pirštu ar kišti po šaltu vandeniu aš nemoku ir visada sugadinu manikiūrą. Todėl braukiu per lūpas ir taip labai greitai, dar prieš sugadinimą, aš pajaučiu jei nėra pakankamai išdžiūvęs.
Lygiai taip pat galima tikrinti ir spalvotą nagų laką, ar jis jau pilnai išdžiūvo, tik su juo reikia elgtis itin atsargiai.

4) Nagų lako dengimas ant nago plokštelės

Nagų lako padengimas ant nago plokštelės nėra sudėtingas procesas: iš esmės tai paprastas trijų žingsnių kartojimas ant kiekvieno nago. Viskas vyksta daugmaž taip: nurodžiau rodyklėse nagų šepetėlio braukimo kryptis.

Atsiprašau už kiek nevykusius mano paišymo kompiuteriu įgūdžius 

Nagų lake pamirkius nagų šepetėlį svarbu nepamiršti nuvalyti vienos jo pusės, taip aš galiu išvengti nagų lako pertekliaus ant nago ir tolygiau ir dailiau padengti produktą. Visuomet rekomenduoju ištraukiant šepetėlį vieną jo pusę perbraukti ties buteliuko srėgiais vidinėje pusėje ir tik tuomet dengti ant nago plokštelės (žinoma, dengimui naudokite tą pusę, ant kurios yra produkto).

a) nagų laką braukti tiesiai
Kai nagų lako šepetėlio viena pusė nuvalyta, apverskite į tą pusę, kurioje yra daugiau produkto ir dėkite prie apynagės odelės ties nago viduriu ir lengvai spausdami šepetėlį braukite tiesiai iki pat nago galo (kaip žemiau paveikslėlyje). Tiesa, kai pridedate šepetėlį prie nago apynagės, jį dėkite kaip įmanoma arčiau odelės, tačiau ne ant odelės ir labai atsargiai paspauskite šepetėlį prie nago, tik tuomet braukite per visą nagą. Tokiu būdu jūs iš karto padengsite nagų laku didžiąją dalį nago ir beliks tik du maži judesiai tobulam nago padengimui.

Nepamirškite, viso lakavimo metu nagą (ar visą ranką, kaip jums patogiau) padėti ant tvirto pagrindo, taip išvengsite netolygaus dengimo ir manikiūro sugadinimo sudrebėjus rankai.




b) nagų laką dengti iš kairės pusės, tuomet iš dešinės nago pusės
Kuomet padengėte vieną liniją ties viduriu, laikas padengti nagų laku iš abiejų šonų (žr. paveikslėlyje nurodyta vieno šono kryptis). Šis žingsnis reikalauja daugiau kruopštumo ir atidumo, be to, neleiskite jau nubrėžtai ties viduriu juostai nė kiek padžiūti ir iš karto imkitės šonų. Jei linija ties viduriu kiek padžius: manikiūrą tikrai sugadinsite.

Tad vėlgi, nuvalytą šepetėlį dėkite prie nagų odelės iš vienos pusės ir šiek tiek pasuktu judesiu brėžkite liniją pagal nago augimo šonus iki paties krašto. Tą patį darykite ir su kita puse. Tiesa, jei linija nesigavo ties nago augimo vieta, nesijaudinkite, visai nėra būtina, kad nagų lakas padengtų visą nagą iki odelių (nors man asmeniškai būtent pilnai padengtas lakas atrodo gražiau). O jei visgi nepavyko ir norite, praktikuokitės, praktikuokitės ir turėkite kantrybės bei neskubėkite.


5) kodėl svarbu rinktis nagų lakus su reikiamo dydžio ir formos šepetėliais (aplikatoriais)

Bet kuri mergina, kuri nors kiek nusimano ir turi praktikos nagų lakavime, jums pasakys, kad ne mažiau, nei graži spalva, yra svarbu tinkamo dydžio ir patogios formos nagų lako aplikatorius. Prieš įsigyjant nagų laką, aš visuomet rekomenduoju (testerio buteliuke, žinoma) apžiūrėti, kaip atrodo jūsų pasirinktos spalvos aplikatorius. Taip žinosite, ko galite tikėtis iš nagų lako ir kiek patogu bus jį padengti.

Man asmeniškai patinka vidutiniško dydžio ir kiek į mažąją pusę aplikatoriai su švelniai užapvalintais galiukais. Tačiau jau įpratau dirbti visokiais, ir net jei šepetėlis man labai nepatogus, aš imu savo nagų dailės šepetėlių rinkinį ir lakuoju storesniu nagų dailės šepetėliu, arba turiu kur nors papildomų šepetėlių to dydžio kuris man patinka (tiesiog prieš išmetant patikusio nagų lako šepetėlį labai labai kruopščiai nuvalau ir galiu naudoti kritiniais atvejais).

Pradedančiosioms rekomenduočiau rinktis vidutinio dydžio aplikatorių turinčius nagų lakus. Su tokiu jums bus patogu padengti kruopščiau ir detaliau tas vietas, kurioms reikia atidumo (prie odelių ir nagų šonuose), tačiau ilgai neteks vargti ir padengimas bus pakankamai spartus. Su dideliais šepetėliais bus itin didelė tikimybė stipriai padauginti nagų lako už nago plokštelės ir aplink odeles, o su itin smulkiu darbas truks ilgai, ir jei pirmieji dryžiai pradės džiūti, dengiant paskutiniuosius tikriausiai sugadinsite savo kruopštų darbą.


Nepatogiai kirpti aplikatoriaus plaukeliai neša papildomas bėdas: pavyzdžiui, netiesiai, netolygiai kirpti, tiesiai kirpti ar itin užapvalinti šereliai neleis pasiekti nago prie nagų odelių, jas tikrai nuteplios, o visas jūsų darbas bus daug sudėtingesnis nei dengiant tinkamu šepetėliu.  Tad mielosios, būtinai rekomenduoju atkreipti dėmesį ne tik į mėgstamas spalvas, išlikimo laiką, tačiau deramai įvertinti ir šepetėlio patogumą - taip tikrai palengvinsite savo manikiūro atlikimą.


III. Klaidų taisymas

Kad ir kiek laiko dirbtumėte ir praktikuotumėtės asmeniškai sau atlikti spalvotą manikiūrą, galiu iš karto pasakyti: tiesiog neįmanoma visiškai išvengti klaidų. Savo nagus lakuoju savarankiškai virš 10 metų, todėl net ir sukaupus didžiulę patirtį žinau, kad manikiūro klaidų taisymas (ir žinojimas, kaip jas taisyti) yra neišvengiamas dalykas. Aš paminėsiu kelias, dažniausiai pastebimas lakavimo klaidas ir būdus joms išpsręsti, o jei turite kokių kitų, būtinai rašykite, padiskutuosime, atrasime būdus išspręsti ir joms:

1) Ant nagų odelių padengtas nagų lakas

Kad ir kiek praktikos aš turiu, kad ir kaip kruopščiai aš stengiuosi lakuoti savo nagus, tačiau aš kartas nuo kartu užtepu nagų lako ant nagų odelių, kur jo tikrai neturėtų būti. Jei nusilakavote nagus ir adate palikti netvarkingas, nagų laku nutepliotas odeles, iš karto sakau, nu nedarykite taip. Geriau tuomet iš viso nusivalyti visą spalvą, nei vaikščioti netvarkingu ir nutepliotu manikiūru. Tai gana dažnai pasikartojanti klaida, kurią matau ant merginų nagų (taip, vienos pastebi aprangos detales, o aš visuomet matau kiek tvarkingi aplinkinių nagai ir galiu pasakyti, kada daugmaž paskutinį kartą jie buvo tvarkyti). Tokias klaidas labai lengva ištaisyti, todėl pristatau kelis būdus jūsų patogumui.

a) pats lengviausias, greičiausias ir patogiausias man būdas - specialūs nagų lako korektoriai
Specialius nagų laką koreguojančius pieštukus, kitaip nagų lako korektorius galima nusipirkti kosmetikos parduotuvėse. Tai tikrai nėra pigus produktas, tačiau labai geras išradimas, ir naudojamas ne kelis mėnesius, o gerus metus, tad sumokėta kaina tikrai atsipirks. Vienintelis šių korektorių trūkumas yra tai, kad aplikatorius - nusmailinta galvutė - labai greitai išsitepa nagų laku ir ją reikia dažnai keisti, todėl rekomenduoju ieškoti nagų lako korektoriaus su pridėtais papildomais keičiamais aplikatoriais: susidėvėjus vienam lengvai galėsite pakeisti į naują be jokių rūpesčių.


O korektoriaus naudojimas yra labai patogus: paprasčiausiai nusmailintu galiuku nuvalykite nagų laku išteptas vietas ir mėgaukitės sutvarkytais nagais. Tiesa, venkite nagų odeles valyti nagų lakui pradėjus stingti, bet dar pilnai neišdžiūvus - tikrai sugadinsite manikiūrą, nes šalia esantis lako paviršius susiraukšlės... Tad arba odeles valykite tik nulakavus nagus, arba leiskite gerai išdžiūti ir tik tada nagą valykite.

Ar pamenate, sakiau, kad visuomet lakuodamasi nagus pasikloju virtuvinio rankšluosčio? Jis netik apsaugo mano stalą nuo ištepimo, tačiau ir padeda, kai valau nagų odeles: nuvaliusi odeles su korektoriumi, aš jo galiuką su nagų lako likučiais nuvalau į popierinį rankšluoštį - taip mano korektoriaus aplikatorius ilgiau išlieka švarus ir ne taip greitai nusidėvi. Be to, jau valydama kitą nagą, aš turiu beveik švarų korektoriaus aplikatoriaus galiuką, tad nagų lako likučiais nenuterlioju sekančio nago.


b) pats nepatogiausias būdas - ausų krapštukai
Kažkada senai senai nagų lako pertekliui nuvalyti naudodavau ausų krapštukus, pamirkytus nagų lako valiklyje. Tokį būdą ir dabar matau naudojant nemažai merginų, tačiau jis nėra patogus: nes valydamos su didele ausų krapštuko galvute galite lengvai užkliudyti nagų lako plokštelę ir netyčia nuvalyti nagų laką ten, kur jo nereikėjo nuvalyti. Todėl šio būdo aš nerekomenduoju. Labai nerekomenduoju - nepatogu, sudėtinga ir tikrai neverta.

c) specialus nagų dailės šepetėlis
Gerokai patogesnis būdas nuvalyti nagų odeles yra naudoti specialius nagų dailės šepetėlius. Deja, nenufotografavau savojo... Šiam būdui geriausiai tiks nedidelis užapvalintas ar dar geriau kirstas (kaip antakių) šepetėlis, be to šiam būdui bus reikalingas mažytis stiklinis konteineris: aš naudoju storo stiklo mini stiklinaitę, į kurią merkiu šepetėlį ir juo valau nagų lako perteklių nuo odelių. Taip, atskiras konteineris tikrai būtinas, nes šepetėlį merksite kelis kartus, tad lengva galite suteršti nagų lako valiklį nagų lako likučiais, jei merksite į visą buteliuką. Jau nekalbu apie tai, kad naudoti nedidelį konteinerį yra gerokai patogiau...
Tiesa, jei jau renkatės šį būdą, nepamirškite rinktis geros kokybės nagų dailės šepetėlius,  ir nusiteikite juos keisti dažnai, kadangi nagų lako valiklio ingredientai tikrai greitai nuės šepetėlio šerelius.


d) profesionalų naudojamas būdas, nereikalaujantis papildomų priemonių, su apelsinmedžio lazdele

Sekantis (ir paskutinis) būdas yra sužinotas iš profesionalių manikiūrisčių (manikiūro meistrių) ir nereikalauja daug medžiagų, tik kantrybės ir laiko pramokti pačiai pasiruošti valymo įrankį.

* jums reikės vienkartinės apelsinmedžio lazdelės nusmailintu galiuku (žr. nuotraukoje) ir mažo medvilnės padelio. Žinoma, nagų lako valiklis irgi reikalingas;


* apelsinmedžio lazdelę sudrėkinkite nagų lako valiklyje;


* tuomet nieko nelaukiant atskirkite medvilnės padelį ties viduriu (kur vidurys netvarkingai suspaustas), ant vidurio dėkite drėgną apelsinmedžio lazdelės galiuką ir rutuliokite jį pirmyn ir atgal, kol lazdelė apsivers medvilnės plaušeliais;


* apelsinmedžio lazdelės galvutę su medvilnės plaušeliais suimkite dviejais pirštais, o kita ranka sukite apelsinmedžio lazdelės galiuką viena kryptimi, kol plaukeliai pilnai apsisuks aplink lazdelę;


* tuomet tokį pagaliuką mirkykite į nagų lako valiklį ir pagaliuku valykite nagų lako likučius nuo odelių. Susitepus galiukui paprasčiai nuimkite medvilnę nuo galiuko ir vėl pakartokite šiuos žingsnius kitam pagaliukui pasigaminti.


2) Sugadintas nagų lako paviršius

Ar jums pažystamas jausmas, kai vakare pasidarote manikiūrą, o ryte atsibundate su patalynės raštu ant nago paviršiaus? Man taip yra buvę daugybę kartų ir greičiausias bei patogiausias būdas juos sutvarkyti, nevalant nagų lako, yra spalvoto lako paviršių nulakuoti bespalviu nagų laku ar viršutiniu nagų laku ir leisti jam gerai išdžiuti. Prižadu, patalynės raštas, ar kiti nelygumai bus nematomi, ar matomi tik gerai įsižiūrėjus į nagus.

3) Nutrupėję, nuskilę nagų lako galiukai

Dar viena nemaloni situacija: kai jau sekančią dieną nuo jūsų nago nutrupa nagų galiukas, tačiau daryti naujo manikiūro jūs dar nenorite. Paprasčiausiai tuo pačiu laku padenkite nuskilusį galiuką (laką denkite tik ant nuskilusios vietos, ir jį sulyginkite su ankstesniu sluoksniu, kad būtų tokio pat aukščio), o lakui nudžiūvus, ant viso nago užtepkite papildomą viršutinio nagų lako sluoksnį ir leiskite jam gerai išdžiūti: nagų kampučiai taps visiškai nematomi!


IV. Spalvoto manikiūro užbaigimas

Kai nagų lakas visiškai nudžiuva ir visos klaidos pataisytos, galima užbaigti spalvotą manikiūrą: užbaigimas gana paprastas: denkite viršutinį arba bespalvį nagų laką ant spalvoto lako ir leiskite jam nudžiuti. Aš asmeniškai labai nemėgstu viršutinio nagų lako ir jo beveik niekad nenaudoju, tačiau būtent ši priemonė leis jūsų manikiūrui išlikti ilgiau, todėl dengti tikriausiai reiktų. Padengus bespalvio lako sluoksnį leisite jam pilnai išdžiūti ir atsargiai tikrinkite.


Tiesa, siekdami paskatinti džiuvimo procesą, niekuomet nepuskite į nagus džiovintuvo srovės ar oro iš bet kokio prietaiso: paviršius taps kietesnis, bet prisilietus prie bet kokio paviršius sugadinsite manikiūrą, nes pačioje esantis sluoksnis nebus pilnai išdžiuvęs. Lygiai taip pat, siekdami paskatinti džiuvimo laiką, nekiškite nagų į vandenį ir nešaldykite nagų - paviršius apstings, o viduje lakas nebus išdžiuvęs ir tai beveik 100% garantuoja sugadintą spalvotą laką.

Neskubėkite tepti ir rankų kremo ar aliejuko ant nagų odelių: geriau palaukite bent 12 valandų ir leiskite viskam pakankamai sutvirtėti. Taip, dažniausiai pilnam džiuvimo procesui reikia keleto valandų, todėl geriau kiek palaukti, nei lakuoti viską iš naujo...


Viskas, galite džiaugtis savo manikiūru, nes viską atlikote idealiai! Visgi, svarbiausia taisyklė liko nepaminėta: jei nepavyksta iš karto susitvarkyti nagų taip, kaip jums norisi, neskubėkite, nusiraminkite ir nepamirškite: geriausi mokytojai šioje srityje yra kantrybė, kruopštumas ir praktika. Praktikuokitės, praktikuokitės ir dar kartą praktikuokitės... vieną dieną jūs būsite visiškai patenkintos sukurtu rezultatu...

P.S. nagų lakavimą rekomenduoju atlikti po higieninio manikiūro, priklausomai nuo jūsų nagų, aš rekomenduočiau nagus perlakuoti 1-2 kartus per savaitę.




Ačiū, kad skaitote,

Linkiu pačių gražiausių spalvotų nagų,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai