SANEX "Zero %" bekvapis rutulinis dezodorantas - antiperspirantas

Grįžtu su nauju įrašu apie kūno priežiūrą ir prakaitavimą. Noriu pakalbėti apie mano keliamus reikalavimus dezodorantui ir ilgametį ir itin mėgstamą pasirinkimą, atrastą dar Anglijoje, Sanex Zero, su natūralesne sudėtimi.

"Jaučiuosi taip pat, kaip ir šiandienos oras. Tiesiog guliu. Galvoju apie tave. Tikiuosi, kad visi gyvenate gerai ir puikiai leidžiate šį vakarą."
Iseey Yu

Visuomet ateina metas, kai mano nuotaika subjūra (na negaliu visuomet būti laiminga) ir vis dažniau imu niurzgėti savo tinklaraštyje apie šį bei tą ir nieką... Nesupraskite klaidingai, nesu paniurėlė... O tie, kurie mane pažįsta asmeniškai, puikiai žino: pabambėsiu, paniurnėsiu dėl smulkmenų, apsisuksiu aplink ir vėl kaip niekur nieko džiaugiuosi viskuo, kas mane supa ir už ką turiu būti dėkinga... Tiesiog pastaruoju metu įsivyravę lietingi orai, plikos medžių šakos, nuovargis ir mieguistumas, tarsi mažas juodas velniukas ant peties ragina bambėti ir skųstis gyvenimu... Mintimis aš nuolat ieškau to baltojo optimistiško angeliuko, kuris prasklaidytų niūrias mintis. Visgi, ne visuomet pavyksta jį rasti, ypatingai šiuo metų laiku. Dažnai norisi grįžti į lovą, susisukti į šiltus patalėlius ir kartu su visais savo vyrais (turiu galvoje katiną, vyrą ir kūdikį, kurio lyties dar nežinau, tiesiog sakau bendratimi - kūdikis) užmigti žiemos miegu iki pat Kalėdų...



Produktas: SANEX "Zero %" bekvapis rutulinis dezodorantas - antiperspirantas: 0% alkoholio, 0% kvapiųjų medžiagų, 0% aliuminio chlorohidrato, 0% parabenų
Gamintojas: "Colgate-Palmolive". Pagaminta EU
Paskirtis: apsaugoti nuo nemalonaus kvapo
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: natūralesnė sudėtis
Labiausiai nepatiko: tai nėra itin stipraus poveikio priemonė
Tūris: 50 ml
Kaina*: 2,60 EUR (8,99 Lt)
Kur galima įsigyti: Maxima, Drogas

Ką žada gamintojas: Sudėtyje nėra kvapniųjų medžiagų, todėl tinka jautriai odai. Sanex Zero % yra natūralesnis ir efektyvesnis dezodorantas. Kitaip nei įprasti dezodorantai ir antiperspirantai, Sanex Zero% savo sudėtyje turi ALUM , natūralų mineralą, randamą gamtoje. ALUM saugo nuo nemalonaus kūno kvapo susidarymo natūraliu, sveiku būdu bei neužkemša odos porų. Efektyvi 24 valandų apsauga .
Nenaudokite dezodoranto, jei oda pažeista. Leiskite išdžiūti prieš rengiantis.



Rutulinio dezodoranto pakuotė itin šviesių spalvų: vyrauja balta ir matinė, pusiau skaidri balta spalva, su mėlynais ir žaliais intarpais. Dizainas signalizuoja apie švaros, saugesnės sudėties produktą. Tik pažiūrėjus į pakuotę man ji kelia pasitikėjimą.

Produkto dangtelis yra apačioje, o naudojant viršutinė dalis nusisuka ir išsitraukia iš dangtelio - pagrindo. Rutulinio dezodoranto dozavimo rutuliukas yra visad apačioje, tad produktas suteka prie rutuliuko ir yra nuolat paruoštas naudoti. Tai labai patogu skubant rytais ir besibaiginėjant pakuotei. Jos nereikia apversti norint sunaudoti paskutinius priemonės likučius ar bandyti supurtyti produktą iki rutuliuko. Tokios apverstos pakuotės gerokai patogesnės nei įprastos.


Kvapas. Kūno dezodorantas yra visiškai bekvapis, tad patiks toms, kurios jautrios kvapams. Aš asmeniškai visad renkuosi dezodorantus su lengvu, gaiviu kvapu, tačiau labai mėgstu bekvapius. Kai pagalvoji, kiek daug kvapų ir kvapnių produktų kasdien naudojame... tad tokiame aromatų katile aš tikrai nelabai pageidaučiau dar vieno papildomo dezodoranto kvapo. Be to, susimaišęs su prakaitu dezodoranto kvapas tampa (dažniausiai) labai nemalonus. Tad aš mieliau ieškau bekvapio produkto.

Konsistencija.  Dezodorantas yra rutulinis, tad skystos konsistencijos: tokie lengvai pasiskirsto pažastų odoje. Juos paprasčiau naudoti nei pieštukinius (nes jie ne tolygiai dengiasi ir dažnai tepa drabužius) ir daug maloniau nei purškiamus (man nepatinka tai, kiek daug purškiamo dezodoranto dalelių aš įkvepiu su kiekvienu papurškimu).


Sudėtis: Aqua, Glycerin, PPG-15 Stearyl Ether, Steareth-2, Cyclomethicone, Potassium Alum, Steareth-21, Phenoxyethanol, Dimethicone, Caprylyl Glycol, Talc, BHT.

Dezodorantas sudėtyje visiškai neturi aliuminio druskų, alkoholio, kvapniųjų medžiagų ir jokio parabeno.


Poveikis. Priemonė būdama vidutinio tirštumo gerai ir greitai pasiskirsto pažastų odoje ir vidutiniškai greitai susigeria: kol darausi kasdienį makiažą, dezodorantas jau būna visiškai susigėręs į odą ir galiu drąsiai rengtis.

Labiausiai man nepatinkantis dezodorantų trūkumas yra bjaurus drabužių tepimas. Dažniausiai dezodoranto dėmės nebeišsiplauna ir drabužiai būna sugadinti. Šis dezodorantas visiškai netepa nei juodų, nei baltų drabužių. Žinoma, aš visuomet rengiuosi apie 10-15 minučių nuo jo padengimo, siekdama priemonės įsigėrimo, tad nežinau, ar neteptų tik pasitepus priemone? Tačiau mano įprasto laiko tarpo tarp rengimosi ir priemonės padengimo metu, aš visiškai nepastebėjau jokių dėmių ant mano drabužių.


Man aktualiausias dalykas šioje priemonėje yra jo saugesnė sudėtis, nei daugumos rinkoje randamų priemonių. Aš turbūt visada stengiuosi išvengti aliuminio druskų ir ieškau potassium alum ingrediento, kuris yra natūralesnis nei cheminiu būdu sukurtos aliuminio druskos. Aliuminio druskos linkusios kauptis organizme, ir kas žino, kokį efektą jos duos po 5, 10 ar 20 metų naudojimo? Tačiau tokių dezodorantų, kurie naudotų potassium alum yra mažuma.


Žinoma, itin svarbus ir dezodoranto poveikis. Man reikalinga bent 8-10 valandų nuo nemalonaus kvapo. Aš nesiekiu dezodorantais užkimšti savo prakaito liaukas ir odos poras ir sustabdyti prakaitavimą, nes tai paprasčiausiai nesveika mūsų kūnui ilgalaikėje perspektyvoje. Tačiau apsisaugoti nuo nemalonaus kvapo tikrai noriu.

Šis dezodorantas mano kūną nuo prakaito apsaugo apie 6-8 valandas, po kurių, žinoma, priklausomai nuo dienos intensyvumo, jau jaučiu nemalonius kūno kvapus. Visgi tokios apsaugos man pilnai pakanka. Tačiau čia tikriausiai reiktų pabrėžti, kad šiuo metu aš neprakaituoju itin gausiai dienos metu, tad tokios apsaugos man pakanka. O va gausiai prakaituojant, aš rekomenduočiau rinktis stipriau veikiančias kūno priemones, apsaugančias nuo prakaitavimo.


REZIUMĖ.
PRIVALUMAI:
+ nedidelė kaina;
+ patogi naudoti pakuotė: dozavimo rutuliukas yra apačioje, tad dezodorantas visad paruoštas naudojimui;
+ paprastai gražus, švarus pakuotės dizainas (nors ir sunkiau pastebimas tarp ryškių pakuočių parduotuvėje);
+ bekvapis;
+ vidutinio tirštumo konsistencija lengvai paskirstoma ant odos;
+ priemonės sudėtis gerokai saugesnė nei kitų panašių priemonių: sudėtyje nėra aliuminio druskų, alkoholio, kvapniųjų medžiagų, parabenų;
+ susigeria/ išdžiūva vidutiniškai greitai;
+ netepa drabužių;
+ nuo nemalonaus kvapo (priklausomai nuo dienos intensyvumo) apsaugo apie 6-8 valandas.

TRŪKUMAI:
- sudėtinga rasti parduotuvėse (dažnai būna paprasčiausiai išpirkta);
- sudėtyje yra vidutinio saugumo (4) ir žalingų (1) ingredientų;
- neapsaugo nuo prakaitavimo;
- esant gausiam prakaitavimui neapsaugos nuo nemalonaus kvapo.




Ačiū, kad skaitote,

Ramios nakties ir darbingo ryto,
Gėlėta kosmetinė


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 * nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai

  1. Vienintelis dezodorantas, kuris nedirgina odos. Gaila, kad nelabai gerai apsaugo nuo prakaitavimo ir kvapo, tačiau žiemai pats tas. Dabar mėginu antrąjį - hipoalerginei odai. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, šiuo metų laiku dezodorantas visiškai tinkamas :)
      O kaip tas hipoalerginei odai? Ar patinka?

      Panaikinti
  2. Vienas iš mylimiausiu dezodorantu. Ilga laika naudojau tik ji, nes visi kiti kelia siaubinga alergija...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai fainas :) Nors neturiu itin jautrios pažastų odos, tačiau yra tikrai nemažai dirginančių priemonių.... Aš žymiai saugiau jaučiuosi žinodama, kad naudoju saugesnius dezodorantus ir darau viską, kas tik įmanoma saugodama savo sveikatą :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą