ECODENTA cinamonų aromato dantų pasta nuo karieso su rozmarinų ekstraktu ir Teavigo (TM)

Cinamoninė dantų pasta iš Ecodentos yra limituotos linijos (vienetinės serijos) gaminys, išleidžiamas kiekvienu šaltuoju sezonu prieš Kalėdas ir parduodamas tik žiemos metu (galima gauti tol, kol galioja, t.y. maždaug iki birželio). Šiandien noriu papasakoti būtent apie šią dantų pastą ir trumpus įspūdžius iš naudojimo eigos.

Sveika šypsena, yra graži šypsena.

Ecodenta yra lietuviškas prekinis ženklas, kuriamas Biok Laboratorijoje, kurioje jau gyvena tokie garsūs ženklai, kaip Margarita, Rasa bei Aras. „Ecodenta“ – tai ypatingos burnos priežiūros priemonės, jungiančios modernų mokslą su gamta. Pagamintos iš ekologiškų bei natūralios kilmės medžiagų (iki 98% sudėtyje esančių ingredientų) dantų pastos bei burnos skalavimo skysčiai užtikrina visapusę burnos priežiūrą. Pažangūs moksliniai ingredientai Kalident ir TeavigoTM užtikrina dantų pastų veiksmingumą ir patikimą apsaugą nuo ėduonies, o ekologiškų žolelių ekstraktai suteikia kiekvienai dantų pastai unikalių savybių.

Kiekviena mūsų burnos priežiūros formulė yra kurta kartu su Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Odontologijos fakulteto mokslininkais, kurie geriausiai žino Lietuvos gyventojų odontologinius poreikius. Todėl "Ecodenta" užtikrina, kad iš plataus dantų pastų asortimento kiekvienas ras tinkamiausią, geriausiai tenkinančią jo ir jo šeimos burnos priežiūros poreikius."
Informacija apie Ecodentą skolinta iš ČIA



Produktas: ECODENTA cinamonų aromato dantų pasta nuo karieso su rozmarinų ekstraktu ir Teavigo (TM)
Gamintojas: "Biok laboratorija". Pagaminta Vilnius, Lietuva
Paskirtis: išvalyti dantis, suteikti gaivos, naikinti ėduonį sukeliančias bakterijas, palaikyti sveik mikroflorą
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: natūralesnė ir sveikesnė organizmui
Labiausiai nepatiko: trūksta gaivos
Tūris: 100 ml
Kaina*: 2,89 EUR (9,98 Lt)
Kur galima įsigyti: prekybos centrų kosmetikos skyriuose, kosmetikos parduotuvėse, vaistinėse; taip pat BIOK LABORATORIJA el. parduotuvėje

Ką žada gamintojas: Ekologiška cinamono aromato dantų pasta nuo karieso nustebins veiksmingumu ir išskirtiniais pojūčiais. Sudėtyje esantis rozmarinų ekstraktas užtikrina ilgalaikį gaivų burnos kvapą. Pažangus mokslinis ingredientas – žaliosios arbatos veiklioji medžiaga Teavigo efektyviai naikina ėduonį sukeliančias bakterijas, neleidžia susidaryti apnašoms ir palaiko sveiką burnos mikroflorą.
Naujoji dantų pasta nuo karieso – išskirtinė gaiva ir sveiki dantys.
Vaikams iki 6 m. naudokite žirnio dydžio kiekį, stebėkite, kad nenurytų.Jeigu vartojami produktai, kurių sudėtyje yra fluorido, pasitarkite su odontologu arba savo gydytoju.Patikrinta odontologų.


Ecodenta dantų pastos nestebina išskirtinėmis pakuotėmis, nes išorinė, pagaminta iš kartono, tuo tarpu vidinė - plastiko. Man labai patinka "švaresnis", labiau minimalistinis nei kitų pastų, Ecodentos dizainas. Cinamoninės dantų pastos tiek vidinė tiek išorinė pakuotė yra labai panašios ir praktiškai identiškai atkartoja viena kitą. Pagrindinė vyraujanti spalva ruda/ cinamoninė, kartoninė pakuotė kiek tamsesnė už plastiko; dantuko paveiksliukas, pagrindinis ingredientas šalia ir įdomiai įspaustas/ iškilus "ecodenta" pavadinimas iš sidabro ir baltos spalvos. Visi užrašai balti.

Man dar labai patinka, kad plastikinė pakuotė platesnė, nei tradiciškai rinkoje vyraujančių pastų. Jos dangtelis platus, ir dozavimo anga (prieš naudojimą užklijuota folija) atitinkamai platesnė. Už pakuotę vieni pliusai.


Kvapas. Cinamonų dantų pasta tiek skoniu, tiek kvapu labai primena cinamonus su aiškiai gaivesniu rozmarinu. Deja, cinamonas man kiek sintetinis, tačiau vistiek aiškus cinamonas.

Konsistencija. Dantų pasta ne tokia tvirta ir tiršta, kaip mūsų rinkoje įprastos dantų pastos, ji kiek skystesnė, prie ko man reikėjo priprasti naudojimo pradžioje, ypatingai po tirštesnių Velym pastos naudojimo.


Sudėtis: Glycerin*, Aqua*, Hydrated Silica*, Sodium Cocoyl Glutamate*, Aroma, Titanium Dioxide, Xanthan Gum*, Epigallocatechin Gallate*, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract*, Cellulose Gum*, Sodium Benzoate*, Potassium Sorbate*, Phenoxyethanol*, Ethylhexylglycerin, Citric Acid, Sodium Fluoride, Sodium Saccharin, Cinnamal, Limonene.
1447 ppm fluoro (0,14% F-)
* 97% ECOCERT ar natūralios kilmės ingredientų


Poveikis. Prie dantų pastos tikrai reikia priprasti, nes pradžioje man niekas, apart pakuotės nepatiko. Tačiau su naudojimu pastebiu vis daugiau privalumų: dantų pasta švelniai valo dantis, jos įdomus skonis yra visiškai nauja naudojimo patirtis mėtinių dantų pastų pasaulyje. Valymas švelnus, sudėtis gerokai natūralesnė, o ir dantys jaučiasi išvalyti.

Deja, bet neilgai. Iškarto po valymo, netrunka prabėgti gal 30 minučių ir gaivos kvapo kaip nebūta. Tad naudodama pastą pasigendu mėtų aromato burnoje ar bent kažkokios gaivos. Po kelių valandų ant dantų ima kauptis apnašos ir burnos ertmė jaučiasi kaip visiškai nevalyta. Balinamojo dantų efekto pastoje tikrai nėra (o tokio ir nežadama).


Aš manau, kad reikia įvertinti tai, jog dantų pasta gaminama Lietuvoje, ji yra sveikesnė ir natūralesnė, nei kitos dantų pastos, ką irgi reiktų vertinti. Dantis valo gerai ir labai švelniai, o cinamonų kvapas ir skonis yra iš tiesų neįprasta ir įdomi patirtis. Tiesa, reikia paminėti ir blogus dalykus: gaiva iš burnos ertmės dingsta labai greitai ir aš vis dažniau pasigestu savo mėtinių pastų. O ir apnašos kaupiasi gerokai greičiau. Kiek pasta apsaugo nuo karieso ar palaiko sveiką burnos mikroflorą, sunku pasakyti, - tokių dalykų neįmanoma išmatuoti ar kaip kitaip pasverti, bent jau ne namų sąlygomis. Tiesa, niekur neminėjau, kad cinamono aromato dantų pasta yra limituoto leidimo produktas, išleidžiamas tik prieš Kalėdas, bet kol kas dar daug kur parduodamas.




Ačiū, kad skaitote,

Nepamirškite ir savo dantukų,
Gėlėta kosmetinė


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai

  1. Keista pasta ;o man tai pasta turi būti mėtinė, o čia cinamonas, reiks pabandyt :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Potyriai naudojant įdomūs, bet jeigu mėgsti tik mėtines, tai ši nepatiks - trūks gaivumo. :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą