2016 pavasario - vasaros tendencijos: rankinės

Praeitą kartą mes kalbėjome apie įvairius papuošalus ir aksesuarus, kurie leidžia išreikšti savo asmenybę ir unikalumą, tačiau žinau, kad toli gražu ne visos moterys ir merginos mėgsta papuošalus. Ir jei renkasi papuošalų nedėvėti, tai rankinė, yra tas aksesuaras ir privalomas kasdienis atributas, be kurio negalime gyventi nė viena iš mūsų. Kai kurios mūsų į rankinę kraunamės pusę gyvenimo, kitoms gi, pakanka kelių smulkmenų. Tačiau be abejonės, - nė dienos be rankinės negalime nė viena iš mūsų!

O kad rankinė netaptų tik kasdieniu, pabodusiu atributu, skirtu įsimesti mobilų, raktus ir piniginę, siūlau idėjų pasisemti iš 2016 pavasario ir vasaros populiariausių rankinių tendencijų.

Paveikslėlis skolintas iš ČIA


1. Kuprinės

Viena mėgstamiausių, ir pripažinkime, patogiausių 2016 pavasario vasaros tendencijų yra kuprinė, vietoje rankinės. Dažniausiai pastebimos kuprinytės su dvejomis rankenomis ant pečių ir maža rankenyte, skirta nešioti rankose.


2. Didelė rankinė

Kuo didesnė rankinė, tuo geriau. Mums, moteriškėms, taip reikalinga į rankinę susikrauti pusę gyvenimo, tad nenuostabu, kad pavasarį ir vasarą, kai iš miesto lekiam prie jūros, tuomet iš karto į vakarėlį, festivalį ar renginį, net negrįžus namo. Tokiu atveju didelė rankinė labai praverčia.


3. Mažytės gražios rankinės

Visgi, 2016 pavasario ir vasaros metu daug populiariau nedidelės, kuo mažesnės rankinės. Įvairių formų ir puošybos elementų mini rankinės ypatingai populiarios šiltuoju metų laiku.


4. Balno krepšio formą primenanti rankinė

Kadangi 1970 metų mados vis dar populiarios 2016 pavasario ir vasaros metu, buvo galima tikėtis, kad laukinių vakarų mados bus matomos ir ant podiumo. Balno krepšio formą primenančios rankinės vis dar madingos ir ateinantį šiltąjį sezoną.


5. Didelė tote tipo rankinė

Tarp šių metų šiltojo sezono tendencijų vis dar matome populiarias tote tipo rankines. Apskritai, tokios rankinės madingos jau keletą metų iš eilės ir jų populiarumas vis dar matomas tiek gatvės madoje, tiek tarp mados namų pristatymų.


6. Delninės

2016 pavasario ir vasaros metu bene populiariausia rankinių forma ir dydis bus delninės, kuriose nėra rankenų, tad jos nuolat laikomos rankose. Apskritai delninės bus madingos įvairiausių formų, įvairių raštų ir spalvų, svarbu, kad jos tiktų ir patiktų delninės savininkei.


7. Pusmėnulio formos rankinės

Kas nemėgsta pusmėnulio formos mados? Tikimasi, jog 2016 pavasario ir vasaros metu tokios formos rankinės bus labai populiarios gatvės madoje, ne tik tarp podiumo modelių.


8. Kvadrato formos rankinės

Viena populiariausių 2016 pavasario - vasaros tendencijų yra griežtos, kvadrato formos rankinės. Kuo rankinė labiau primena dėžutę, tuo ji populiaresnė ir labiau traukia akį. Apskritai tokios rankinės turėtų kuo mažiau priminti stačiakampius ir būti daugiau dėžutės formos. Ar jums ši tendencija patinka?


9. Nedidelės, aplink liemenį dėvimos rankinės - pinigų diržai

Nedidelės tašytės, kurios primena turgaus prekeivių diržus, juosiamus apie liemenį ir skirtus pinigams laikyti bus dar viena populiari šiltojo sezono tendencija. Žinoma, rekomenduojama rinktis labiau rankines primenančių medžiagų diržus. Be abejonės tokia mini rankinė-diržas labai patogus mobiliajam, raktui ir pinigams įsimesti.


10. Perlenkti per pusę krepšiai - rankinės

Kai dauguma rankinių turi užtrauktukus ar sagteles, viena iš kelis sezonus besitęsiančių tendencijų yra per pusę lenkiamos rankinės - krepšiai. Vietoj to, kad užtrauktumėme rankines užtrauktuku, paprasta tiesiog perlenkti rankinę, kurios dažniausiai užsifiksuoja magnetu.


11. Rankinė, nešanti rankinę

Vienos rankinės kai kurioms moterims negana, todėl viena iš tendencijų siūlo naujo tipo rankines: prie vienos didesnės rankinės pritvirtinta mažesnė arba tokio pat dydžio rankinė, kitaip dvi rankinės viename. Daugiau vietos jūsų būtiniems daiktams: nešiojamam kompiuteriui ar planšetei, papildomiems daiktams. Aš vis pajuokauju, kad greitai į miestą vaikščiosiu su dviem rankinėmis: viena bus kūdikio, kita mano, tad bent jau šią tendenciją tikrai atitiksiu. 😀


12. Rankinės su grandine vietoj rankenos

Rankenos - grandinės populiarios jau nuo 2015 metų, tad dizaineriai tęsdami tradicijas vis dar naudoja populiarią grandinė vietoj rankenos tendenciją, tiek viengubą, tiek dvigubą.


13. Rankinės su viršutinėmis rankenomis

Didžiulė ir labai populiari 2016 pavasario ir vasaros tendencija yra ne nešioti rankines ant peties ar persvertus per ranką, tačiau paėmus už viršutinės rankenos delne. Todėl visai nenuostabu, kad dauguma rankinių ant mados podiumų buvo su trumpomis rankenomis, esančiomis rankinės viršuje.


14. Rankinės su kilpine rankena

Kilpinės rankenos paprastai naudojamos kartu su delninėmis, tačiau šiuo sezonu tokios rankenos bus kabinamos ir ant didesnių rankinių.


15. Viršutinės ir ilgos (peties) rankenos derinamos kartu

Kartais vienos rankenos nepakanka, arba rankeną, kurią dėvime įprastai, norisi pakeisti ir nešiotis rankinę kitaip. Šiam norui išpildyti ir suteikti rankinei universalumo, mados namai pristatė visą gausybę rankinių, kuriuose derinamos tiek ilgos (peties), tiek trumpos (viršutinės) rankenos.


16. Kūrybingos rankinių rankenos

Dauguma rankinėse naudojamų rankenų yra labai tradicinės, tipinio stiliaus ir atrodo gana paprastai. Bet dizaineriai siūlo ir įdomesnes, kūrybingas rankenas, puoštas gėlėmis, pintas, suktas, skaidrias, tokias, kurios parodo kūrybiškumą, yra drąsios ir ryškios.


17. Šiaudinės rankinės

Ar įsivaizduojate vasarą paplūdimyje, be šiaudinės ar nertos rankinės? Ne? Būtent mados podiumuose tokios rankinės pasirodė kaip ryškus aksesuaras ne tik paplūdimiui, tačiau ir kasdieniam nešiojimui.


18. Žomšinės rankinės

Aš nežinau, ar yra žmonių, kurie nemyli žomšinės medžiagos ir iš jos pagamintų dirbinių? Man žomša tikriausiai yra pati mylimiausia medžiaga ir labiausiai man ji patinka rankinėse. Be abejonės, žomšinės rankinės buvo įkvėptos 1970 metų madų tendencijų ir yra mielos, kiek mergaitiškos, madingos, be proto patogios ir tinka nešioti su absoliučiai viskuo.


19. Kailinės rankinės

Kailis ir pavasaris-vasara man atrodo visiškai nesuderinami dalykai. Aš visuomet turiu dirbtinio kailio rankinę tarp savo nedidelės kolekcijos, tačiau niekad tokios rankinės nesirinkčiau šiltajam sezonui. Šiuo metu mano dėvima Tote stiliaus rankinė su kailiu man ima nesižiūrėti su pavasarine saule ir jau norisi ją keisti į kažką ryškaus ir pavasariško. Tačiau kažkodėl dizaineriai, kurdami 2016 pavasario ir vasaros rankinių tendencijas, kailį, kaip pagrindinę rankinės medžiagą ar rankinės akcentus naudoja ne taip ir retai. Aš manau, kad ankstyvam pavasariui, galbūt ir taip, tačiau tikrai ne visam pavasario ir vasaros sezonui, bent jau ne man.


20. Tvido medžiagos rankinė

Tvido ir Coco Chanel neatsiejamos, kaip saulė ir vasara. Coco Chanel buvo tikra tvido kostiumų meistrė, o dizaineriai, pritarinėjantys 2016 pavasario ir vasaros tendencijas nusprendė tvidą naudoti kaip pagrindinę rankinių medžiagą. Vėlgi, aš manau, kad tai labiau rudens sezonui tinkama medžiaga, tačiau kodėl ne šviesaus tvido variacijoms rankinėse.


21. Rankinės su kutais

Kutus tendencijose matome nuo 2015 metų, tačiau būtent praeitų metų rudens ir žiemos sezonu kutai pasiekė patį didžiausią populiarumo bumą. Kutai rudenį ir žiemą buvo naudojami absoliučiai visur, todėl nenuostabu, kad 2016 pavasario ir vasaros metu, nors ir praradę šiek tiek populiarumo, vis dar yra madingi.
Kutai rankinėse naudojami su įvairiomis rankinių formomis, įdomiomis ryškiomis spalvomis ir būtent ryškios, pavasariškos spalvos suteikia itin didelį populiarumą tokio tipo rankinėms.


22. Metalo spindesio sidabro rankinės

Sidabro spalva ir sidabras šiais metais yra didžiulis ir populiarus dalykas. Spindinti sidabro spalva turi futuristinių elementų ir nuo aprangos, batų iki rankinių atrodo neįprastai, moderniai ir ryškiai. 


23. Visiškai baltos spalvos rankinės

Natūralu, kad pavasario ir vasaros metu populiariausios ryškios ir šviesios rankinės. Balta tikriausiai yra pati populiariausia spalva šiltuoju metų laiku, todėl visai nenuostabu, kad baltos spalvos rankinės yra labai labai labai populiari tendencija tiek pavasario tiek vasaros metu. Visai nesvarbu, kokią formą, raštus, akcentus renkatės, svarbu pati balta spalva. Aš labai laukiu pavasario, kai būtinai visus daiktus dėsiu į savo sniego baltumo Guess rankinę, kurią labai myliu šiltuoju metų laiku, žinoma, kai didesnė rankinė netrukdo. Ar jums patinka baltos spalvos rankinės?


24. Dviejų spalvų rankinės

2016 pavasario ir vasaros metu dviejų spalvų rankinė tiesiog privalomas aksesuaras. Rankinė, kurioje derinamos dvi, kad ir pačios ryškiausios spalvos, niekad nebus per daug iššaukianti, tačiau bus pastebimas aksesuaras, tinkantis prie bet ko ir bet kokia proga.


25. Skaidrios, permatomos rankinės

Skaidrių rankinių madą mes jau matėme prieš kelis metus ir kai kurios moterys jas itin mėgo, o kitoms labai nepatiko. Man  skaidrios rankinės sienelės, pro kurias matosi, kas rankinės viduje atrodo šauniai, tačiau galbūt ne visuomet smagu, kai tavo rankinės turinį gali matyti bet koks asmuo. Todėl naudojantys šią tendenciją dizaineriai 2016 pavasario ir vasaros metu siūlo prie tokios rankinės dėvėti pritvirtintą kitą rankinė, kuri nebūtų permatoma, ir joje laikyti pagrindinius daiktus, tuo tarpu skaidrią paliekant kaip dekoratyvią detalę kelioms dailioms smulkmenoms.


26. Rankinės ir rūbų derinimas

Turbūt įdomiausia tendencija, matyta tarp rankinių yra visiškas, idealus rankinės ir drabužio derinimas. Suknelės, švarkelio ar kelnių medžiaga, raštas, spalva idealiai atitinkanti rankinės spalvą, raštą bei spalvą.


27. Grafinis rankinių dizainas

Grafiniai dizaino elementai: juostos, kvadratėliai, rombai, naudojami rankinėse yra unikalus būdas išsiskirti, turįti itin ryškų ir akį traukiantį aksesuarą. Tai savimi pasitikinčios ir drąsios merginos rankinė, kurioje naudojami ne tik įdomūs grafiniai elementai, tačiau ir ryškios, intensyvios spalvos.


28. Roplių odos raštai rankinėse (gyvatės ir krokodilo odos)

Aš visuomet, kai tik seku mados tendencijas, pastebiu, kad gyvatės ir krokodilo odos raštai tarp rankinių buvo ir visuomet yra tarp mados tendencijų. Vienintelis skirtumas dažniausiai būna tik spalvos ir rankinių formos. 2016 pavasario ir vasaros metu tokie raštai derinami su ryškiomis spalvomis ar akį traukiančiomis rankinių detalėmis.


29. Gyvūnų formos rankinės

Norite šuns ar katės, ar bet kokio kito gyvūno, tačiau negalite jo laikyti? Ne problema - dizaineriai nusprendė, kad geriausią draugą, augintinį galite turėti kaip rankinę, tiksliai atkartojant gyvūno formą ir/ar gyvūno kailio raštus. Tai be abejonės smagi tendencija 2016 pavasario ir vasaros metui. Ar norėtumėte gyvūno - rankinės?


30. Maisto formos rankinės

Lygiai tokia pat smagi tendencija yra maisto formos rankinės. Nors tokios rankinės atrodo kaip ir animacinio filmuko ir galbūt kai kuriais atvejais vaikiškos, tačiau be abejonės smagios ir mielos.


31. Rankinės su žmogaus veido dizainu

Mieli animuoti žmonių veidukai, naudojami rankinių dizainuose atrodo kiek šiurpiau nei augintinio ar maisto formos rankinės, tačiau vėlgi, tai smagus, gana naujas ir žaismingas rankinės dizainas.


32. Rankinės, kurios yra daiktų kopijos

Rankinės, kurios yra daiktai, objektai ar mažesnės tam tikrų daiktų kopijos jau buvo populiarios kelis sezonus anksčiau. Todėl nenuostabu, kad ir 2016 pavasario - vasaros metu jos naudojamos ir populiarios, tik šį kartą dizaineriai žengia drąsiau ir originaliau, naudodami tokias daiktų formas, kurių net neįsivaizduotumėme kaip rankinių.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šaltiniai:

Tokios šio sezono rankinių tendencijos buvo populiariausios ir mėgstamiausios tarp dizainerių ir ryškiausios ant mados podiumų 2016 pavasario ir vasaros metui. Iš tiesų kai kurios tendencijos stebina, kai kurios atrodo kiek juokingos, kai kurios nelabai tinkamos, o kai kurios jų man labai patinka ir mielai apie jas pagalvosiu, atnaujindama savo nedidelę rankinių kolekciją šį sezoną.
Kas jums, mano mielosios skaitytojos patiko labiausiai? Kokią rankinę planuojate rinktis pavasario ar vasaros metu?




Ačiū, kad skaitote,

Te širdis užvaldo pavasaris,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Grazi ta pusmenulio forma ir aisku geometrines rankines. O vat kasdienai patogiausiai kuprine. Gavau odine kuprine dovanu ir esu labai ja patenkinta...ypac ant striukes patogu. Ir seip lieka laisvos rankos pvz. nestis sketi, kas pas mus gana aktualu. Be to nesti viska yra kur kas lengviau.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pritariu, tašytė - kuprinytė žymiai praktiškesnė nei rankinė. Aš vis dar neisirenku dailios odinės kuprinytės. Pernai užmačiau tokią, kuri visai patiko, bet suabejojau ir nenusipirkau. Šiemet būtinai reiks ieškoti, žinoma, turiu kuprinytę, bet metas atsinaujinti :)

      O kalbant apie tendencijas, nu jos tikrai fainos šiemet :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą