OKTISEPTAS - odos tirpalas kūdikio bambytei prižiūrėti, tinkamas ir antiseptiniam žaizdų gydymui, bet kokiame amžiuje

Man, kaip pirmą kartą tapusiai, nors ne itin jaunai, mamytei didžiausias rūpestis pirmąsias dienas buvo naujagimio bambytė ir jos priežiūra. Ar galit įsivaizduoti, kaip baisu, kai niekas per daug nepaaiškina apie jos priežiūrą, ją teisingai išvalyti, rūpintis bambos higiena ir suprasti, kas yra normalu, o kas nelabai.

Apskritai, galiu paminėti labai keistą faktą apie save. Man labai nepatinka bambos, nežinau kodėl, bet bamba man pati nemaloniausia žmogaus kūno dalis. Net valydama saviškę, aš nusisuku ir stengiuosi kuo greičiau išvalyti, kad nejausti to nemalonaus kutenimo giliai pilve ir nematyti, kaip valant ji tampa vis kitos formos. Tad galite įsivaizduoti, kokia didžiulė "laimė" mane aplankė, kai reikėjo rūpintis mažiuko bamba pirmosiomis jo gyvenimo dienomis. Užspaustą spaustuku virkštelę iš pradžių bijojau pasukti, atrodo mažiukui skaudės, patempsiu ir ims kraujuoti ar sukelsiu kitų bėdų mažyliui.



Bet, kaip sakoma, gyveni žmogau ir mokaisi... Šiai dienai mano berniukas jau didelis, bamba nukrito, kai mažyliui buvo 7 dienos, nors tai nereiškia, kad jos priežiūra baigėsi... Šį kartą labai trumpai apie kelis dalykėlius, kuriuos išmokau per savo patirtį bei priemonę, kurią, kaip išsiklausiau, rekomenduoja gydytojai kūdikių bamboms prižiūrėti. Tiesa, jei skubate uždaryti šį įrašą, iš karto paminėsiu, kad odos tirpalas tinkamas bet kokiame amžiuje ir gali būti naudojamas antiseptiniam žaizdelių gydymui.

Pasirodo kūdikio virkštelėje nėra jokių nervų, todėl pasukus ar palenkus krokodilu užspaustą virkštelę, naujagimiui visai neskauda. Jam labiau nemalonu šaltas valomojo skysčio prisilietimas prie pilvuko, nei kažkokie bambytės skausmai, kurių nebūna.

Pirmąsias dienas aplink virkštelę būtina gerai apvalyti, nepamirštant ir raukšlelių ir kiek įmanoma arčiau bambos centro; su specialiu purškalu. Taip, virinto vandenuko bambytės valymui nepakanka. Nors prižiūrėdama saviškio bambutę prisiskaičiau krūvą skirtingų nuomonių, neva vandens užtenka, kai kurie gydytojai iš viso rekomenduoja bambos nevalyti, o kiti gi siūlo ją valyti 70% spiritu. Grynas kriminalas, nes net gydytojai nesutaria tarpusavyje. Aš rinkausi oktiseptą, kuris buvo naudojamas jau ligoninėje.

Produktas: Oktiseptas 1 mg/20mg/ml odos tirpalas Oktenidino dihidrochloridas/ fenoksietanolis
Gamintojas: "Schulke & Mayr GmbH". Pagaminta Norderstedt, Vokietija
Paskirtis: antiseptinė - žaizdų gydymui
Tinkamas tipas: tiek suaugusiems, tiek vaikams
Amžius: nuo 0+
Labiausiai patiko: atiseptinis preaparato poveikis tinkamas visoms išorinėms žaizdelėms dezinfekuoti ir gydyti
Labiausiai nepatiko: nepigus, o baigiasi greitai
Tūris: 50 ml
Kaina*: 6,76 EUR
Kur galima įsigyti: vaistinėse, tikrai yra Eurovaistinėse

Ką žada gamintojas: Oktiseptas yra antiseptikas (bakterijų augimą stabdanti medžiaga), kurio sudėtyje yra veikliųjų medžiagų oktenido dihidrochlorido ir fenoksietanolio. Veikliosios medžiagos, reaguodamos su bakterijų ir grybelių ląstelių sienele bei membranų sudedamosiomis dalimis ir sutrikdo jų funkcijas ir sukelia antimikrobinį poveikį bakterijoms ir grybeliams. Tinkamas vartoti ir suaugusiems ir vaikams, neribojant jų amžiaus. Oketiseptas vartojamas:
* antiseptiniam odos paruošimui prieš diagnostines ir chirurgines procedūras lyties organų ir išangės srityse;
* trumpalaikiam antiseptiniam žaizdų gydymui.
Atidaryta pakuotė gali būti naudojama 3 metus, bet ne ilgiau, negu po nurodytos galiojimo datos.

Galimas šalutinis poveikis:
RETAS - deginimo pojūtis, paraudimas, niežulys ir karščio pojūtis gydomose vietose.
LABAI RETAS - kontaktinė alerginė reakcija, pvz. laikinas paraudimas vartojimo vietoje.

Naudojimas: vartoti ant odos. Oktiseptas naudojamas suvilgant vaistu reikiamą sritį. Vaistu turi būti sudrėkintas visas reikiamas plotas. Atsargiai patrinkite gydomą sritį mažiausiai dviem vaiste sumirkytais tamponais, suvilgydami visą sritį. Po panaudojimo vaisto poveikiui visiškai pasireikšti reikia mažiausiai 1-2 minučių, tik po to galima taikyti bet kokias kitas priemones.

Sudėtis: 1 ml tirpalo yra 1 mg oktenidino dihidrochlorido ir 20,09 mg fenoksietanolio.
Kokamidopropilbetainas, natrio chloridas, natrio gliukonatas, 85% glicerolis, natrio hidroksidas (pH reguliuoti), išgrynintas vanduo.

Šiuo purškalu pakanka šviežią bambytę pavalyti vos du kartus per dieną. Tiesa, niekad nepurškiau purškalo tiesiai ant bambytės, ir kartu su juo nenaudojau vatos diskelių. Valymui drėkindavau "Mesoft" tvarsčius, kurie labai plonyčiai ir jais atsargiai valiau odą. Stora virkštelė nukrito ir nudžiūvo greitai galbūt todėl, kad priemone bambą valiau dažniau nei porą kartų dienoje. Net ir nukritus virkštelei, bamba dar kurį laiką pakraujuoja, todėl reiktų nepamiršti jos pavalyti ta pačia priemone, tačiau jokiu būdu negalima nugremžti ir nuvalyti ant bambos užsidėjusio šašiuko, nes taip ji gis ilgiau. Mano kūdikiui priemonė padėjo labai greitai pamesti bambytę ir gana greitai jai užgyti.

Tiesa, pravartu atsiminti, kad visą bambos gijimo laiką jos negalima uždengti sauskelnių krašteliu. Patogiausia rinktis sauskelnes su specialiu iškirpimu bambai, tačiau galima ir užlenkti sauskelnių kraštą, kad neliestų bambytės, jos neuždengtų ir ji neimtų šusti.

Žinoma, Oktiseptą aš išbandžiau ir ant savo odos: šiuo metu turiu nuo nuolatinio buteliukų plovimo itin karštu vandeniu ir dažno kūdikio prausimo vandenyje iki kraujo suskeldėjusią rankų odą. Jei priemonė būtų agresyvi, aš iš karto jausčiau deginimo efektą. Kai kurie rankų kremai labai jau stipriai dirgina taip suskeldėjusią odą. Tačiau Oktiseptas jokio nemalonaus deginimo, suerzinimo ar papildomo sudirgimo nesukėlė, vadinasi yra pakankamai švelnus jautriai kūdikių odelei. Be to, per kelis kartus mano rankos nebesijautė tokios sudirgusios. Ar gali būti, kad priemonė padeda greičiau sugyti ir tokioms smulkioms žaizdelėms? Tikriausiai taip!

P.S. priemonė skaidrios spalvos su labai silpnu, vos jaučiamu vaistams būdingu kvapu.




Ačiū, kad skaitote,
Su didžiule meile, Gėlėta kosmetinė linki malonaus poilsio

Komentarai

  1. Matau, kad gamintojas aprašo šį tirpalą kaip tinkamą ir nuo grybelio.. Čia nuo bet kokio grybelio? Nes man kol kas geriausiai padeda prausiklis nuo grybelio (čia kalbu apie intymias vietas), o apie oktiseptą kažkaip nerandu info dėl moteriško grybelio - tik apie kojų ir pan.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą