MERGAITIŠKI POKALBIAI: Naturella švelnūs odai, tarsi gėlės! "Ultra Normal" dieniniai higieniniai paketai ir "Classic Night" naktiniai higieniniai paketai.

Praeitais metais jums parodžiau labai atvirą ir visiškai be užuolankų parašytą bei nuotraukomis iliustruotą įrašą apie Gentle Day kasdienius įklotus, tamponus bei paketus. Tuomet kviečiau jus artimiau susipažinti su kompanijos produkcija ir prisijungti mergaitiškam pokalbiui... Šį kartą norėčiau padaryti tą patį. Tik šiandien norėčiau papasakoti apie pačios įsigytus Naturella dieninius ir naktinius paketus, žadančius būti švelnius odai, tarsi gėlės...

Aš nežinau, kaip jums, bet man žiauriai trūksta atviresnių pasakojimų tokiomis temomis ir ypatingai vaizdinės medžiagos, kaip atrodo vienos ar kitos kompanijos siūlomi įklotai, paketai ar tamponai. Kokie rezultatai naudojant, kokia sudėtis ir svarbiausia - koks paviršinis sluoksnis! Esu jums jau pasakojusi, kad mano oda itin jautri ir linkusi sudirgti, todėl negaliu sau leisti eksperimentuoti visomis rinkoje siūlomomis higienos priemonėmis, mat vos pora dienų ir mano oda ne tik sudirgsta, parausta ir ima niežėti, bet atsiranda ir nemalonių, gan sunkiai gyjančių, išbėrimų. Žinau, kad pastaruoju metu tokių, itin alergiškų, moterų ir merginų daugėja, todėl šiuo įrašu tikiuosi ne tik įrašyti sau apie du skirtingus kompanijos produktus, tačiau ir galbūt pagelbėti kitoms merginoms lengviau išsirinkti iš rinkoje siūlomų gaminių.

Prie ekrano kviečiu pačias smalsiausias ir drąsiausias. O jei šis įrašas jums per atviras, tiesiog linkiu geros dienos ir siūlau toliau neskaityti. 😉


Aš įsigijau dieninius higieninius paketus "Ultra Camomile" ir naktinius - "Classic Camomile". Prieš tai esu jau bandžiusi ir naudojusi Naturella priemones, bet man visad buvo smalsu patestuoti daugiau ir šiandien savo atradimus norisi papasakoti ir jums. Tiesa, aš visuomet perku dideles, ekonomiškas pakuotes, nors rinkoje galima įsigyti dieninių, supakuotų po 10 vnt. ir 20 vnt. ir naktinių - po 7 vnt.

"Naturella" paketai, įklotai ir tamponai yra "Procter & Gamble" kompanijos (Jungtinės Amerikos Valstijos) prekinis ženklas, kuris gali būti gaminamas praktiškai bet kurioje šalyje. Mano turimos pakuotės buvo pagamintos Ukrainoje.

Naturella higieninių paketų, tamponų ir įklotų pasirinkimas

Kas mane pirmiausiai žavi šiuose priemonėse yra pakuotės: žalia spalva visad buvo mano silpnybė. O higienos priemonės, žaliose pakuotėse asocijuojasi su gamta ir natūralumu. Tai kaip čia nebandysi to, kas atėjo iš gamtos? Abi pakuotės atidaromos įprastai: praplėšiamas punktyrais pažymėtas šonas. Abeji, tiek naktiniai, tiek dieniniai paketai supakuoti kiekvienas atskiruose plastiko maišeliuose, kas man labai patogu ir higieniška. Esant reikalui kažkur išeiti, aš saugiai ir higieniškai galiu pasiimti tiek vienetų, kiek man prireiks, netempiant kartu visos pakuotės, o panaudojus - gražiai, patogiai, estetiškai ir higieniškai juos supakuoti (susukti) naujo paketo maišelyje.


NATURELLA "Ultra Camomile" dieniniai paketai "Normal"

Kiekis: 10 vnt. pakuotėje (ekononiškos pakuotės - 20 vnt. ir 40 vnt.)
Kaina*: 10 vnt. - 1,39 EUR; 20 vnt. - 2,37 EUR; 40 vnt. - 3,99 EUR
Storis: 2 mm (sugeriamumas - 4 lašeliai)


Ką apie juos sako gamintojas: Jų išskirtinumas - lyg medvilnė švelnus paviršius su kreminio balzamo juostelėmis su ramunėlėmis, kurios padeda apsaugoti odą nuo sudirgimo. Sugeriamasis sluoksnis pagamintas iš pluošto, išgauto iš natūralių medžiagų, užtikrina tinkamą apsaugą. Dėl švelnaus ramunėlių kvapo, naudodama "Naturella" tikrai jausi malonumą.

Pirmiausia - labai smagu, kad kiekvienas paketas supakuotas atskirame maišelyje, ir žinoma, kad kiekviena pakuotė turi baltą lipuduką, kuriuo labai patogu užklijuoti susuktą ir panaudotą paketą. Aš tikriausiai visuomet pirmiausia rinksiuosi individualiai supakuotas higienos priemones, ir jei įmanoma, visuomet rinkčiausi su būtent tokiu, užklijuojamu lipduku. Labai paprasta ir labai patogu naudoti. O ir individualios pakuotės salotinės, spalvingos, su augaliniais motyvais: malonios akiai.

Dieniniai "Ultra Normal" paketai

Viršuje nuotraukoje galite pamatyti, kaip atrodo paketų vidus. Iš tiesų tai visiškai plonyčiai paketai, kurie dailiai priglunda prie kūno odos ir yra beveik nejaučiami. Man tomis dienomis patinka plonesni higieniniai paketai dienai: aš juos mieliau pasikeičiu dažniau, tačiau būtent dėl itin plonų paketų jaučiuosi patogiau ir labiau užtikrinta savimi. Deja, bet paketo lipdukai nėra labai tikslūs, toks jausmas, kad gaminta paskubomis ir masinėje gamyboje, tačiau gana tiksliai priklijuoti kelnaitėse įmanoma, tik reikia įprasti, kad lipdukai ne visuomet idealūs. O va dėl prilipimo prie apatinio trikotažo jokių priekaištų neturiu: prilimpa gerai ir saugiai.

Paketų paviršius labai švelnus, minkštas, prie odos jaučiasi labai maloniai, priglunda švelniai. Man asmeniškai šie idealaus pločio ir ilgio, niekur nesusigarankščiuoja ir nesusiglamžo ten, kur nereikia. Ant paviršiaus yra apsauginės juostelės ir žalios ramunėlių balzamo vietos. Netrukus pažiūrėsime, kas tai per balzamas?


Paketų išskirtinumas yra tai, kad jie yra kvepiantys, kvapas šiek tiek primena ramunėles, tačiau tokias pastiprinto kvapo, ir kartu jaučiasi kosmetikos priemonių kvapas. Aš visad galvojau, kaip galima išgauti paketų kvapą, ir niekad nesusimąsčiau, ant priemonių paieškoti sudėtinių dalių. Na pripažinkime, ar kuri mūsų kada nors ieško higienos priemonių sudėties? Tikrai ne, net nesusimąstai, kad ji gali būti - o pasirodo yra... Pažiūrime, kokio saugumo ingredientai naudojami:

Sudėtis: Petrolatum, Behenyl Alcohol, Zinc Oxide, Silica Dimethicone Silylate, Isononyl Isononanoate, Glycerin, Niacinamide, Panthenol, Polyhydroxystearic Acid, Glycine Soja Oil, Chamomila Recutita Flower Extract, Bisabolol, BHT, Tocopherol, Hexamide Diisethionate, Parfum, Linalool, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Eugenol, Geraniol.

Aš nežinau, kaip jūs, bet aš galvoju, kad intymiai higienai tikrai nereikalingi papildomi kvapai. Galbūt kurį laiką jaučiamas malonus aromatas, bet susimaišius su kūno kvapais, ji gali tapti atgrąsus. O ir neaišku, kokią žalą, tiek priparfumuoti, paketai gali padaryti juos naudojant ilgesnį laiką? O ir sudėtinės dalys tikrai neblizga saugumu ir nauda mūsų odai...


NATURELLA "Classic Camomile" naktiniai paketai "Night"

Kiekis: 7 vnt. pakuotėje (ekononiška pakuotė - 14 vnt.)

Kaina*: 7 vnt. - 0,99 EUR; 14 vnt. - 1,99 EUR
Storis: 6 mm (sugeriamumas - 6 lašeliai)


Ką apie juos sako gamintojas: Jų išskirtinumas - lyg medvilnė švelnus paviršius su kreminio balzamo juostelėmis su ramunėlėmis, kurios padeda apsaugoti odą nuo sudirgimo. Sugeriamasis sluoksnis pagamintas iš pluošto, išgauto iš natūralių medžiagų, užtikrina tinkamą apsaugą. Dėl švelnaus ramunėlių kvapo, naudodama "Naturella" tikrai jausi malonumą.

Kaip ir dieniniai paketai, taip ir naktiniai paketai supakuoti kiekvienas individualiai, tačiau šį kartą pakuotėms naudojamas gerokai plonesnis plastikas ir jis visiškai vienspalvis - žalias. Man šiek tiek gaila, kad ant šių paketų nėra lipduko, tad juos tampa gerokai sunkiau gražiai susukti ir užtvirtinti maišelį prieš išmetimą. Tačiau per kelis kartus aš atradau būdą: paprasčiausiai plėšdama naują maišelį, aš praplėšiu tik vieną kraštą, o į kitą dedu susuktą higienos priemonę; laisvą maišelio galą tiesiog užsuku. Nors ir ne taip patogu, kaip maišiukai su lipduku, bet gyventi įmanoma. 😁

Naktiniai "Classic Night" paketai

Viršuje nuotraukoje įdėjau, kaip atrodo paketų vidus. Priešingai negu dieniniai paketai, šie nėra priklijuoti prie maišelio, o turi ilgą juostelę per visą paketą. Vėlgi, lipdukai, nors ir tvirtai prilimpa, tačiau nėra tiksliai ir idealiai tiesiai sudėti ant paketo. Kaip ir dieninius, priderinti ir dailiai įsidėti tikrai įmanoma. Apskritai, su šių, naktinių paketų, lipdukais aš turėjau mažiau problemų, negu su dieninių.

Mano skoniui, naktiniai paketai būtų tiesiog idealūs: jie pakankamai stori, kad ramiai išmiegočiau visą naktį, labai švelnus (gerokai švelnesnis negu dieninių) paketų viršus, suteikia itin malonų komforto jausmą. Ant paviršiaus matosi apsauginės juostelės ir žalias raštas, kuris yra tas žadamasis balzamas ir ramunėlės odai.

Deja, bet man jie šiek tiek per siauri ties sparneliais, na taip norisi keliais milimetrais platesnių, kad nakties metu jausčiausi saugiau... Be to, tikriausiai dėl siaurumo, jei gana greitai susiraukšlėja ir tampa nepatogūs. Tiksliai negaliu pasakyti kada, bet ryte atsikeliu su gerokai pasiraukšlėjusi ir kalnuotu paviršiumi, nors paketas nebūna nė kiek pakeliavęs iš kelnaičių, ar atlipę lipdukai. O gal taip dėl storio?


Kaip ir dieniniai paketai, taip ir naktiniai turi kvapą: kvepia taip pat intensyviai gėlių aromatu. Tai kompanijos vadinamasis balzamas odai su natūraliomis ramunėlėmis. Pasižiūrime, ar sudėtis sutampa su dieninių paketų:

Sudėtis: Petrolatum, Behenyl Alcohol, Zinc Oxide, Silica Dimethicone Silylate, C12-15 Alkyl BenzoateGlycerin, Niacinamide, Panthenol, Polyhydroxystearic Acid, Isononyl Isononanoate, Glycine Soja Oil, Chamomila Recutita Flower Extract, Bisabolol, BHT, Tocopherol, Hexamide Diisethionate.

Žinokite, skiriasi - naktiniuose ji atrodo saugesnė, mažiau kvapiųjų medžiagų ir mažiau žalingų ingredientų. Visgi, aš vis galvoju, ar labai saugu tie aromatai, ramunėlės, glicerinas, vazelinas, pantenolis ir kiti, kad ir naudingi mūsų odai ingredientai. Taip, odai jie daro stebuklus, o kaip su intymia higiena? Juk kremo netepame "tose" vietose, kad ir koks jis geras būtų... Tad nežinau, nežinau... visi tie kvapai mane šiek tiek gąsdina.


Ir greitam vizualiniam palyginimui įkeliu dieninių ir naktinių paketų nuotrauką kartu (žr. viršuje).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Norėdama, kad mūsų analizė nesiremtų vien tik mano pasakymu "švelnu odai" ar "minkšta" bei kitais apibūdinimais, aš atlikau eksperimentą su mėlynais maistiniais dažai dažytu vandeniu ir norėjau patikrinti pagrindines paketų savybes, kurioms keliu didžiausius reikalavimus. Pažiūrėsime, kaip jie sugeria, kiek prateka į kraštelius ir kiek sausas išlieka paviršius. Tai, be švelnaus, nealergizuojančio paviršiaus; yra pagrindiniai gerų paketų reikalavimai, kuriuos aš keliu.


1. Pratekėjimas į kraštelius. Pirmiausia dažytą vandenį pyliau visur, kur tik įmanoma ant paketo. Ir turiu pasakyti, kad jis niekur nenutekėdavo: likdavo ten, kur ir užpyliau, tiksliau nuo minkšto paviršiaus man pasitaškė viskas aplinkui, tačiau vandens lašai, didesni ir mažesni liko ten, kur ir užtiško. Skystis tikrai negrįžo į paketo vidurį.


2. Susigėrimas. Kaip jau minėjau, skystis man išsitaškė nuo viso paketo viršaus visur, kur buvo įmanoma ir paliko lašeliais ant higienos priemonių viršaus. Iš tikro, itin greito susigėrimo tikrai nėra. kol lašeliai susigėrė į paketą, man prireikė palaukti 10-15 sekundžių. O skystis, kuris pateko ant sparnelių gėrėsi dar ilgiau. Tad ir itin greitu, žaibišku susigėrimu priemonės nepasižymi.


3. Sausumas. Naudodamos paketus mes gyvename įvairiapusį gyvenimą ir tikrai nesėdime užsidariusios namie: mes vaikštome, sėdime, gulime ir dažnai visu svoriu spaudžiame paketo viršų. Todėl sausumas yra tikriausiai pats svarbiausias aspektas. Per ilgai užsilaikant drėgmei, oda ima šušti, dirgti, atsiranda nemalonūs pojūčiai. 
Iš karto, po vandens susigėrimo į paketą, prispaudžiau po servetėlę ant kiekvieno paketo viršaus ir šiek tiek palaikiau. Deja, servetėlių viršus buvo šlapias ant jų matėsi drėgmės likučiai. Vadinasi tokia drėgmė veikia ir mūsų odą, po to, kai naudojame priemones. Aš dar kartą patikrinau sausumo testu po 10 minučių ir servetėlių paviršius buvo praktiškai sausas. Visgi, 10 minučių yra tikrai ilgas laiko tarpas. 

Beliko prakirpti paketus ir pažiūrėti, kokia forma skystis susigėrė viduje:


Perkirpusi paketus matau, kad naktinis paketas yra pagamintas ir kelių sugeriamųjų švelnių sluoksnių, bet neturi jokių granulių, kurios paverstų skystį želė ar kietesne konsistencija. Tuo tarpu dieniniuose, tos medžiagos (paverčiančios skystį želė) yra labai labai minimalus kiekis. Pažiūrėjus vidų, visiškai nenuostabu, kodėl skystis į juos geriasi ilgiau, ir kodėl sausumo testas mane nuvylė - viskas priklauso nuo to, kokios medžiagos naudojamos higieninių paketų viduje. Paspaudus prisigėrusį vandens vatos diskelį irgi jausime drėgmę, ar ne?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REZIUMĖ.
Laikas reziumuoti ir sudėlioti visus taškus ant "i". Paketai man visai patiko iki detalesnės jų analizės. Po atliktų testų padariau išvadą, kad jie nėra pagaminti taip, kad sugertų skysčius greitai ir efektyviai ir sulaikytų nuo atsirandančios drėgmės, spaudžiant paketą visu svoriu. O ir žadamas natūralumas mane išgąsdino: sudėtinių dalių analizė parodė, jog ne visi ingredientai yra saugūs naudoti ant odos, o kai kurie ir žalingi (et, reikėjo pagalvoti, iš kur tie parfumai anksčiau). 

Tačiau nepaisant visų trūkumų, jie labai smagūs naudoti ne tik dėl individualių pakuočių, tačiau ir dėl labai švelnaus, minkšto ir malonaus odai paviršiaus bei žinoma, dėl saugiai ir patikimai prilimpančių lipdukų. 

Ir suprantama kaina, ji tikrai nėra didelė. Tad ar verta bandyti? Manau išbandyti verta, tik aš rekomenduočiau rinktis mažiausias pakuotes ir būtinai stebėti odos reakciją.

Kur galima įsigyti: Maxima (tikriausiai ir kituose prekybos centrų kosmetikos skyriuose), pigu.lt, vaistine.lt, Barbora, Drogas.




Ačiū, kad skaitote,

Likite gaivios ir sveikos,
Gėlėta kosmetinė

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai

  1. Dekui. Puiki apzvalga. Man irgi tie parfumuoti paketai atrodo kazkaip itartinai. Geriau be jokio kvapo manau.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą