NEUTRAL "Baby" kūno odos aliejus kūdikiams: 0% parabenų, 0% dažiklių, 0% kvapų

Kol mano vaikiukas saldžiai snaudžia savo lovytėje, aš skubu jums papasakoti ir pristatyti dar vieną vaikiškos rubrikos žvaigždę - Neutral "Baby" aliejuką kūdikio odelei, skirtą masažui, voniai arba plaukučiams.

Prieš vaikučio atėjimą į šį pasaulį, aš ilgai rinkausi tinkamą kūdikio kosmetiką tarp daugybės prekinių ženklų. Ne, vienam prekės ženklui tikrai nesu pasiryžusi, tačiau būtent Neutral produktai lydi mano mažiuką asmens higienoje jau nuo pirmųjų dienų. Todėl dar kelis šios kompanijos gaminius tikrai pamatysite vaikiškos kosmetikos rubrikoje. Na o šiandien apie nepakeičiamą maudynių palydovą po vandens vonių - aliejuką be parabenų, dažiklių ir kvapniųjų medžiagų.

"Jei alyvuogių aliejus pagamintas iš alyvuogių, tuomet iš ko pagamintas kūdikių aliejus???"
Jane Wagner


Produktas: NEUTRAL "Baby" kūno odos aliejus 0% parabenų, 0% dažiklių, 0% kvapų
Gamintojas: "Unilever". Pagaminta Didžiojoje Britanijoje
Paskirtis: apsaugoti kūdikio odelę nuo išsausėjimo
Tinkamas tipas: rekomenduojama alergiškai ir jautriai kūdikių odai
Labiausiai patiko: visiškai saugi gaminio sudėtis
Labiausiai nepatiko: nepatogi dozavimo anga - aliejus vis nuteka išorinėmis buteliuko sienelėmis
Tūris: 150 ml
Kaina*: 3,66 EUR
Kur galima įsigyti: prekybos centrų kūdikių skyriuose (pvz. Maxima, Rimi, Prisma...); vaistinėse (pvz. Eurovaistinė...)

Ką žada gamintojas: Neutral "Baby" yra jautriai kūdikių odai skirta švelni produktų linija, kurioje nėra kvapniųjų medžiagų ar dažiklių. Visi "Neutral" Baby produktai yra gaminami iš kruopščiai atrinktų ingredientų tam, kad būtų sumažinta jautrumo ir alergijos rizika. Neutral "Baby" aliejus kūdikiams apsaugo kūdikio odelę nuo išsausėjimo.
Deklaruojama Danijos Astmos ir Alergijos asociacijos.

Sudėtyje yra:
- vitamino E (tocoperol) - apsaugančio odą nuo žalingų aplinkoje esančių laisvųjų radikalų ir padidinti apsaugą nuo ultravioletinių saulės spindulių, taip pat veiksminga medžiaga prieš uždegimus.
- Sojos pupelių aliejaus, kuris maitina odą ir suteikia jai šilko švelnumo;
- Lecitino, kuris drėkina odą, saugo ją padengdamas apsaugine plėvele.

Naudojimas: Aliejų galima naudoti kūdikio masažui, galvos odelei ar maudant kūdikį įpilti į vonelę. Įpilkite nedidelį kiekį aliejaus į delną ir paskirstykite ant odos, kūdikio galvos odelės ar įpilkite į vonelę. Norėdami pašalinti kūdikio pleiskanų luobelę, ištepkite kūdikio galvą aliejumi, palaikykite, iššukuokite ir kruopščiai išskalaukite.

Aliejuko pakuotė yra pagaminta iš skaidraus, vidutiniškai kieto plastiko. Pakuotės dizaine nenaudojami jokie nereikalingi puošybos elementai, apskritai, skaidri pakuotė papuošta tik žydros spalvos ančiuku vandenyje, kuris yra ant visų kūdikiams skirtų priemonių ("Baby" linijos gaminių). Tad rinkdamiesi kūdikiui priemones, niekuomet nesumaišysite su jau paaugusio vaiko kosmetika: pakaks pažiūrėti į ančiuko paveikslėlį.
Buteliuko viršuje yra užsukamas baltos spalvos dangtelis, kurio viršus atsikemša, atverdamas gana mažą angą. Atrodo, ji turėtų būti tobula tokio skystumo produktui, bet deja. Aš pastebėjau, kad pildama aliejų į delną ir uždarydama pakuotę nuolat šiek tiek prapilu. Ir tai tik tikriausiai, nes man aliejaus buteliuko viršus nuolat būna aliejuotas ir slidus, kas mane erzina naudojant gaminį. Prižiūrint kūdikį, jį maudant, pagaliau tepant aliejuku man reikia švarių ir dažniausiai sausų rankų. Manau turėtų būti kažkoks kitas būdas patogesniam priemonės dozavimui?

Kvapas. Nors aliejaus sudėtyje nenaudojamos jokios kvapiosios priemonės, tačiau lengvą, vos jaučiamą aromatą aliejus turi pats iš savęs. Tačiau jis labai silpnas, neerzina, greit išnyksta, o dažniausiai aš jo net neužuodžiu.

Konsistencija. Kūno aliejus lengvai gelsvos spalvos, skysto aliejaus konsistencijos. Labiausiai tirštumu primena saulėgrąžų aliejų.

Sudėtis: Olus Oil, Citric Acid.

0% parabenų, 0% dažiklių, 0% kvapų.
Aš taip ir nesupratau, kaip iš tikro yra su sudėtimi? Internete radau ilgesnę sudėtį, bet atrodo ji buvo senoje aliejaus formulėje. Ant atnujintos pakuotės buvo dviejų ingredientų sudėtis, kurią jums pateikiu. Tik nesupratau, kodėl aprašyme nurodytas ir vitaminas E ir lecitinas, jei sudėtyje jo atskirai neįvardinta? Nebent šie ingredientai yra augalinio aliejaus (Olus Oil) sudėtyje?


Poveikis. Prieš išbandydama aliejų ant savo vaikučio odos, savaime suprantama, pirmiausia jį pabandžiau ant savo odos. Po dušo ištepiau aliejumi visą kūno odą ir stebėjau, kokią reakciją ir kokį efektą jis suteikia. Pirmiausia, jis nepasižymi greitu susigėrimo į odą efektu, o jei aliejaus padauginama, tuomet susigėrimo laikas ženkliai prailgėja. Tą reiktų turėti galvoje, kai aliejuku tepsite mažytį savo kūdikį...

Aliejus nedrėkina odos, jai nesuteikia maitinimo ar kokio kito ženklaus efekto. Aš, susigėrus aliejui pajutau šilko švelnumo odą ir plonytę, tačiau praktiškai nejaučiamą apsauginę aliejinę plėvelę ant kūno odos.

Iš tiesų, suaugusiąjam toks aliejaus efektas nebūtų pakankamas, bet kūdikio oda ženkliai skiriasi nuo suaugusių, jai to ir nereikia. Kūdikių odelė dar neturi apsauginės funkcijos, ji yra plonesnė, pažeidžiamesnė, jautresnė aplinkos poveikiui ir greičiau išsausėja. Todėl pirmiausia reiktų rūpintis ne jos drėkinimu, o apsaugine odos funkcija. Būtent toks aliejukas, uždėdamas apsauginę plėvelę, apsaugo odelę nuo drėgmės praradimo.

Kūdikiui bandžiau aliejuku plauti plaukučius, ir mums visai patiko, tik kad vadinamosios kūdikių luobelės ant galvos odos pas mano mažiuką nėra, tad mieliau renkamės tradicines plovimo priemones. Aliejų pyliau ir į vonelę maudynėms, tačiau man vis atrodo, kad uždėdamas plėvelę ant odos maudynių metu, aliejukas neleidžia tinkamai nuprausti visų odos nešvarumų. Todėl mūsų mėgstamiausias būdas yra pamasažuoti kūdikio odelę aliejumi jau po maudynių, šiltai aprengti ir leisti mažyliui sapnuoti gražiausius nakties sapnelius... O ir mama rami, kad odelė ne taip greitai išsausės ir bus mažiau pažeidžiama.




Ačiū kad skaitote,
Saldžiausių nakties sapnelių ir malonių maudynių jums linki Gėlėta kosmetinė

Komentarai