LACURA "Smoothing" pėdų šveitklis su citrusų ir mėtų aromatu

Pėdų šveitimas per kelis pastaruosius metus man tapo taip pat elementariai suvokiamas ir nepraleidžiamas žingsnelis kūno priežiūros rutinoje, kaip nusiprausimas o dušu. Kietus ir sudiržusius kulnus aš turėjau tik vieną kartą ir gana trumpai, ir tai tikriausiai buvo nulemta organizmo pokyčių po gimdymo, tačiau šiuo metu pėdos vėl nuostabiai švelnios, lygios ir dailios. Aš nežinau, ar tokį, gražiai atrodančių pėdų nuopelną reiktų skirti nuolatiniam negyvų pėdų ląstelių šalinimui, o galbūt pėdų kremui? O gal veikia abu variantai ir suteikia norimą rezultatą? Tad kol šis būdas veikia, aš ir toliau esu pasiruošusi nuolat naudoti šveitiklį ir kremą, bei tikėtis tokio pat gero, ilgalaikio rezultato.

"Jeigu nemokate mylėti savęs, jums bus sunku mylėti kitą žmogų, kadangi nuolat atiduosite savo laiką ir energiją kitam žmogui, kurių neskiriate sau"
Barbara De Angelis

Na o šiam įrašui nusprendžiau, kad noriu papasakoti apie vasaros metu naudojamą vokišką Lacura pėdų šveitiklį su gaivinančių citrusų ir mėtų aromatu. Iš tiesų, Lacura prekinis ženklas yra ALDI prekybos centro firminis kosmetikos ženklas. Lietuvoje kol kas Aldi parduotuvių neturime, tačiau iš esmės jos yra tas pats, kas Lidl, tik dar šiek tiek pigesnės. Jei įdomu, Aldi ir Lidl kažkada buvo vienas centras ir priklausė broliams, kurie, dėl kažko susipykus, nusprendė sukti skirtingais keliais, tad parduotuvių tinklas skilo ir atsirado Aldi ir Lidl prekybos centrai, kurių politika, prekės, idėjos, pateikimo būdas yra labai panašūs.
Tad aš įsivaizduoju, kad Lacura šeitiklis realiai kainuoja gerokai pigiau, nei aš mokėjau, ir žinodama, kad jis Aldi prekinis ženklas, nekėliau jam itin didelių reikalavimų. Tačiau priemonė man visai patiko, apie viską pasakoju iš eilės.


Produktas: LACURA "Smoothing" pėdų šveitklis su citrusų ir mėtų aromatu
Gamintojas: "MAXIM Markenprodukte GmbH". Pagaminta Vokietijoje
Paskirtis: drėkinti, pašalinti sausą odą, minkštinti, suteikti gaivumo
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: gaivina pėdų odą
Labiausiai nepatiko: neturi stipraus šveičiamojo efekto
Tūris: 200 ml
Kaina*: 3,00 EUR
Kur galima įsigyti: Klaipėdoje - Šilutės pl. 83B ("Dalli"); Mažeikiuose -Žemaitijos g. 65; internetinėse parduotuvėse: Moulin de la Beaute, Pagaminta Vokietijoje.

Ką žada gamintojas: Glicerinas ir pantenolis drėkina odą ir apsaugo nuo išsausėjimo. Natūralios bambuko šveičiamosios dalelės švelniai pašalina sausą, suragėjusią odą ir oda tampa minkšta ir elastinga. Gaivumo ingredientai suteikia malonų šviežumo jausmą.
Naudojimas: kasdien pamerkite pėdas į šiltą vandenį ir įmasažuokite šveitikliu. Nuskalaukite šiltu vandeniu.


Pėdų šveitiklis supakuotas išorinėje kartoninėje žalsvos spalvos dėžutėje. Iš tiesų, ta spalva man labai keista, atrodo gana pigiai, prastai ir norėtųsi arba ryškaus, arba visiškai pastelinio atspalvio. Pakuotės viduje radau informacinį lapelį apie šveitiklį ir kitą šios linijos produktą - pėdų kremą. Jame yra ir aprašymai ir naudojimo būdai.

Vidinė produkto pakuotė yra gana pigiai atrodantis, tokios pat negražios spalvos plastiko indelis su atsukamu dangteliu. Man patiko, kad po dangteliu buvo apsauginė folija, kuri rodo, kad gaminys prieš naudojimą nebuvo atidarytas, negavo oro ir nepradėjo gesti. Iš tiesų, neatidarytas šveitiklis gali būti laikomas 30 mėnesių, o atidarytą priemonę reiktų sunaudoti per 12 mėnesių.

Apskritai, pakuotės dizaine nenaudojama jokia puošyba, dizainas atrodo paprastai pigiai.  Mano nuomone, šiuo atveju net nebuvo reikalinga kartoninė dėžutė. Tačiau, kad ir kaip ten bebūtų, pakuotė savo funkciją atlieka, neturėjau jokių keblumų naudojant produktą.


Kvapas. Budinantis, žvalinantis priemonės kvapas man visai patinka - man jis pasirodė labai mėtinis, mėtos kartumo ir tik ilgiau pauosčius jaučiasi citrusų kvapas. Nors realiai, man jis visas mėtinis. Tiesa, iš indelio kvepia skaniai, kaip ir šveičiant kojas, tačiau plaunant vandeniu kvapo aš jau nebejaučiu.

Konsistencija. Produktas skaidrios spalvos su smulkiais žalsvais grūdeliais ir sunkiai matomomis, smulkiomis, skaidriomis šveičiamosiomis dalelėmis. Apskritai priemonės konsistencija sunkiai nusakoma, želinė, tačiau konsistencija geriausiai apibūdintų pasakymas, jog ji tarpinio varianto tarp želatinos ir klijų. Taip, ji tokia tąsi, tačiau kartu dreba kaip želatinos tortas. Iš tiesų, sunku parinkti žodžius tiksliam apibūdinimui. Aš ilgai galvojau, kaip teisingiau įvardyti ir tai tikriausiai buvo taikliausias, labiausiai tinkantis pasirinkimas.


Sudėtis: Water, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Acrylates/ C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Polyethylene, Triethyl Citrate, Bambusa Arundinacea Stem Powder, Panthenol, Betaine, Fragrance, Xanthan Gum, Sodium Hydroxide, Limonene, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, CI 77289.



Poveikis. Pėdų šveitiklį gamintojai rekomenduoja naudoti po to, kai pėdos jau būna išmirkytos vonelėje. Aš nė karto nebandžiau šio varianto: visuomet šveitiklį naudoju duše, ir mirkyti papildomai kojų neturiu nei laiko, nei noro. Paprasčiausiai įmasažuoju priemonę į drėgną pėdų odą, šiek tiek pamasažuoju ir nuskalauju šiltu vandeniu.


Kadangi šveitiklio konsistencija gana švelni, nereiktų tikėtis, kad jis pašalins kietą ir suragėjusią kulnų odą. Tokios problemos neatsiranda per dieną, ir nėra gydomos/ naikinamos per vieną procedūrą. Tokioms problemoms reikalingos vonelės, šveitimas pemza, pastovus ir nuolatinis šveitiklio, kremo ir specialių, riebių priemonių pėdoms naudojimas. Aš neturiu pakankamai patirties kalbėti apie šią problemą, bet tikiu, kad su nuolatine, kruopščia priežiūra viskas yra įmanoma.


Tad šveitiklis gana švelniai masažuoja ir galbūt lengvai šveičia pėdų odą. Aš akivaizdžiausiai pajutau gerą drėkinimą, po naudojimo mano pėdos atrodė gerokai gražiau - oda buvo šviesesnė, skaistesnė, minkštesnė ir labai švelni liesti. Kaip jau sakiau - sausos kulnų problemos šveitiklis tikrai neišspręs, tačiau jo poveikis mane tenkina, ir nepaisant to, kad šveitimo mažoka, man labai patinka gražiau atrodanti pėdų oda, gaivus, malonus aromatas bei atnaujintų, pailsėjusių pėdų pojūtis.




Ačiū, kad skaitote,

Ramios nakties,
Gėlėta kosmetinė


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai