2016/2017 rudens - žiemos tendencijos: batai ir avalnė

Metas grįžti prie 2016/17 rudens ir žiemos sezono tendencijų ir pakalbėti apie avalynę, kuri bus populiari šį rudenį ir žiemą. Iš tiesų, šaltuoju metų laiku aš nesu išranki avalynei: man svarbiausia, kad ji būtų itin patogi ir pakankamai šilta. O šiemet patogumas apskritai tapo dar svarbesnis...

Kad ir kaip ten bebūtų, tačiau esu ir moteris, todėl man svarbu pėdas laikyti ne tik patogioje ir šiltoje, bet ir gražioje, akims malonioje avalynėje. Na o naujų idėjų pasisemti ir surasti širdžiai mielą variantą galima iš mados podiumų - šiandien kviečiu įrašui apie batus.

Nuotrauka iš ČIA


1. Batai, dėvimi su kojinėmis

Kasdieniame gyvenime šis, dalykas, kai kojinė matoma bate, ypatingai,jei tai aukštakulniai, laikoma stiliaus klaida. Taip, tikriausiai dauguma taip neiškeliautų į gatvę, tačiau, būtent tokia tendencija yra viena populiariausių tarp siūlomų rudenį ir žiemą.


2. Vidutinio ilgio aulinukai

Nepriklausomai nuo medžiagos, rašto ir spalvos ar puošybos detalių... aulinukai aukščiau čiurnos yra puikus variantas žemaūgėms, tačiau nenorinčioms šalti merginoms.


3. Aulinukai iki čiurnos 

Pakankamai populiarus ilgis, tinkamas praktiškai visoms merginoms ir įvairioms pėdoms. Tokių jau dabar gausu batų parduotuvėse, tereikia surasti įdomią spalvą ar tekstūrą, o  galbūt pasirinkti iš šio sezono populiarių variantų?


4. Ilgaauliai iki kelių

Kad ir kaip bebūtų gaila, tačiau šilti orai baigiasi ir galvodamos apie ateinančius šalčius, tikriausiai mieliau rinksitės šildančią avalynę. Ilgaaugliai iki kelių nėra visoms tinkamas sprendimas, ypatingai žemoms merginoms, nes su tokiais galima atrodyti dar žemesnei. Tačiau tinkamumu šaltąjam sezonui ir patogumu šie batai yra nepralenkiami tarp kitos avalynės.


5. Aptemti batai aukštais aulais

Įvairaus ilgio aulinukai be abejonės yra šio sezono topas. Ir nors tarp tendencijų vyrauja ilgis iki kelių ir žemesnis, tačiau ilgi, aptempti batai buvo pakankamai dažnai matomi ant podiumų. Taip, tai nėra populiariausias aulinių ilgis, tačiau turint ilgas kojas, žvarbų rudenį ir šaltą žiemą patogesnę (ir šiltesnę) avalynę vargu ar galima įsivaizduoti.


6. Dailūs vakariniai bateliai

Dailūs bateliai, puošti akį traukiančiomis detalėmis yra kažkas tokio... Visgi, kad ir kaip būtų gaila, tokiais pasipuošti galima tikriausiai tik pirmoje rudens pusėje - mūsų žiemos ir ruduo visiškai nepalankūs ir netinkami tokiai avalynei.


7. Kaubojiški batai

Nors kaubojiškų batų triumfas buvo 2015 metais, tačiau ir šį sezoną dizaineriai nepamiršta rodeo/ vesterno/ ar kaubojiško tipo avalynės su jai būdingais atributais.


8. Bateliai atviru kulnu

Taip, ir vėl ne mūsų žiemoms, ir ne mūsų rudens dienoms tinkanti avalynė, bet... tokio tipo bateliai tobulai atrodo ant bet kokios pėdos ir vizualiai suformuoja patrauklią akiai, grakščią pėdą. Tikriausiai šiltesnėmis rudens dienomis tokio tipo bateliais dar galima pasipuošti, na, o šaltesnėmis, teks rinktis uždaresnę avalynę.


9. Bateliai su smailiu priekiu

Pati pati populiariausia 2016/17 rudens-žiemos sezono tendencija yra smailėjantys bateliai. Ir puikiai suprantu kodėl - jie suteikia moteriškumo, grakštumo pėdai ir suformuoja visai kitokią, moteriškesnę laikyseną. Taip, dizaineriai kvailioja,jei galvoja, kad žiemą kažkur keliausime tokiai bateliais, bet... kodėl pavyzdžiui tokios avalynės nenusivežus į biurą ir su tokiais batais kasdien žingsniuoti biuro kolidoriais?


10. Bateliai atvirais pirštais

Jeigu tarp tendencijų matome batus, uždaru priekiu (uždarais pirštais), tai jie dažniausiai yra smailėjantys. Dizaineriai nepamiršo ir tų, kurioms nepatinka smailėjimas arba negali tokių nešioti. Kaip alternatyvą jie siūlo avalynę atviru pirštu, na o jei su tokiais batais per šalta - visuomet galima juos nešioti su šiltomis kojinėmis.


11. Masyvūs, gotikinio stiliaus batai

Gotikinis stilius ir jo detalės keliauja per absoliučiai visas tendencijas ir yra labai populiarus įvairiose  rudens ir žiemos atributuose, apdaruose, makiaže, nagų dailėje... ne išimtis ir avalynė.


12. Batai su platforma

Viena populiariausių sezono naujovių ir tendencijų batų srityje yra įvairaus stiliaus batai su aukštomis platformomis. Aš tokius jau turiu savo batų dėžėje, tik įdomu, kaip jais seksis vaikščioti, ant rankų nešant kūdikį. :D


13. Aulinukai atvira kulnimi

Bateliai atvira kulnimi neatrodo žiemai tinkama avalynė, o kaip aulinukai atvira kulnimi? Aišku, su tokia pėdoms tikrai nebus šilta, bet pažiūrėkit, batai atrodo kaip naujos kartos, ateities avalynė: nors ir nepraktiška, tačiau įdomi.


14. Avalynė su daug užsegamų dirželių (sagtelių)


Jeigu jums patinka gladiatoriaus stiliaus batai, ši tendencija turėtų jums būti įdomi ir sava. Batai su daugybe vienodų užsegamų dirželių - sagtelių.



15. Avalynė su didelėmis sagtimis (užsegamais dirželiais)

Jeigu daug smulkių sagtelių jums nepatinka ir arčiau širdies paprastumas, aiškumas ir masyvumas, tendencijos siūlo rinktis avalynę su viena didele sagtimi, tiksliau vienu dideliu užsegamu dirželiu.


16. Suvarstoma avalynė

Suvarstomi batai man šiek tiek primena gladiatoriaus stiliaus batus, su patobulinimu ir modernesniais varstymais.


17. Bateliai, su sagtele (užsegamu dirželiu) ant kulkšnies

Elegantiškas užsegamas dirželis ant kulkšnies yra visiška klasika ir absoliutus lyderis elegantiškos pėdos siekiambėje. Tai niekad iš mados neišeinanti avalynė, ir nors mano galva ji tinkamesnė vėlyvą pavasarį bei ankstyvą rudenį, tačiau šį kartą ji atsiduria ir tarp šaltojo sezono tendencijų.


18. Vyriško tipo avalynė

Vyriška, lygiai taip pat kaip gotiška - yra itin populiari idėja, keliaujanti per įvairias tendencijas. Avalynės neišskiriame, vyriško tipo batai vyrauja ir čia: ir tiesą pasakius, tokia avalynė atrodo super patogiai, ir tikriausiai labiau tinkama vėsiems orams, nei dauguma siūlomų moteriškų batelių tendencijų.


19. "Tinklinė" avalynė

"Tinklinė" avalynė tikrai nėra pėdkelnės storio: tiesiog pro tokią avalynę puikiai matosi nuogos pėdos dalis. Savaime suprantama, tendencija tikrai nebus populiari iki pat pavasario, ir geriausiu atveju gyvuos tik tiek, kiek leis orai ir vis po truputį krentanti oro temperatūra.


20. Futuristiniai avalynės dizainai

Tikriausiai nepraktiškiausi ir nepatogiausi batai, siūlomi tarp šio sezono tendencijų yra įvairaus dizaino, formos, stiliaus... futuristiniai bateliai ir batai. Kadangi semiamės idėjų ir žiūrime kas populiaru, paganome akis ir į tokį, neįprastą apavą.


21. Įvairaus dydžio kniedės 

Tarp įvairių batų puošybos detalių labiausiai išsiskiria ir dažniausiai naudojamos įvairių dydžių, stilių, formų ir spalvų kniedės.


22. Batų ir kojinių/ pėdkelnių derinimas

Kažin ar kasdieniame gyvenime tokia tendicija turėtų galimybę įsitvirtinti ir gyvuoti? Kaip jums pasiūlymas, turimą avalynę idealiai suderinti su kojinėmis ar pėdkelnėmis. pripažinsiu, atrodo iš tiesų įdomiai ir neblogai; tačiau aš taip iš namų tikrai niekur nekeliaučiau - paprasčiausiai neišdrįsčiau.


23. Avalynė su skeltukais (plyšiais)

O kaip jums batai su įvairių formų skeltukais, plyšiais, tarpais ar kirpimais? Aš vis pagalvoju, kad rudens-žiemos sąlygas geriausiu atveju atitinka 1/3 pasiūlytų tendencijų. Na gražu, paslaptingai seksualu, bet tikrai ne šaltiems orams...


24. Aukštakulniai itin žemu, plonu kulniuku 

Rudens ir žiemos sezonas yra tikra maišatis ir priešingybių visuma, kalbant apie avalynės kulną. Masyvios platformos yra tik viena iš galimų tendencijų, lygiai taip pat, kaip žemo, plono kulniuko (kitten heels) bateliai. Man asmeniškai platformos šaltuoju metų laiku atrodo ne tik patogesnė, tačiau ir šiltesnė avalynė, tačiau jei jūs negalite atsisveikinti su pamėgtais žemakulniais iki pavasario sezono, tuomet drąsiai aukitės būtent tokius.


25. Skulptūrinis, įvairių formų kulnas

Ši tendencija mados podiumuose karaliauja nuo 2015 metų ir keliauja iš vieno sezono į kitą. Įdomių, netradicinių formų kulnų tendencija rudenį ir žiemą slopsta ir užleidžia populiarumo viršūnes naujiems vėjams.


26. Kvadratinės formos kulnas

Dar viena tendencija, kuri nesulaukė labai didelio populiarumo, tačiau buvo pakankamai ryškiai matoma ant mados podiumų ir aiškiai išsiskyrė tarp kitų apavo formų.


27. Batai su masyviu kulnu

O va didžiulis, masyvus kulnas yra labai populiarus tarp tendencijų, ir vienas populiariausių tarp kulnų tipų bei formų. Tiek apvalinta, tiek kvadratinė, tiek tradicinė forma čia netenka reikšmės, svarbiausia, kad kulnas būtų masyvus, aiškiai matomas, traukiantis žvilgsnį.


28. Mediniai kulnai

Nemažai dizainerių 2016/17 rudeniui ir žiemai nusprendė pakeisti tradicinę pakulnės medžiagą ir vietoj jos naudoti medieną ar medžio imitaciją. Tobulai sužaista tiek su spalvomis, tiek su tekstūromis - o svajone... Taip, man šita tendencija patinka, yra pakankamai įdomi, ir aš jau planuoju kelionę į batų parduotuvę, būtent batams su mediniu kulnu, surasti bei įsigyti.


29. David Bowie ir "Spice Girl" stiliaus batai

Jeigu jums patinka ir platformos ir kulnai, tendencijose siūlomas 1980 metų Spice Girls grupės įkvėptas avalynės stilius, kuriame derinama aukšta platforma ir masyvus, aukštas kulnas.


30. Metalo spalvos batai

Metalo atspalvių avalynė rudens ir žiemos sezonu tikriausiai rečiausiai matoma kasdieniame gyvenime, dažniausiai, atšalus orams merginos greitai šoka į juodos spalvos; geriausiu atveju rudos ar pilkos spalvos avalynę ir atrodo pamiršta apie kitų spalvų egzistavimą. O kodėl ne aukso spalvos? Arba sidabrinės? Arba rožinio aukso spalvos?


31. Dviejų atspalvių avalynė

Mano nuomone, ši tendencija tikrai verta atsidurti tarp mėgstamiausių ir populiariausių: visai nesvarbu, kokio stiliaus, formos ar ilgio batus renkatės, bet kaip nerealiai atrodo dviejų vienos spalvos atspalvių derinimas vienuose batuose... super, ir patiks net ir toms, kurios turi mažiau drąsos ir nesiryžta drąsesniems eksperimentams.


32. Raštuota avalynė

Raštais puošta avalynė atrodo puikiai ne tik vasarą, bet ir rudenį bei žiemą. Savaime suprantama, derinant sezonui tinkamas spalvas ir pritaikant raštus... Tendencijose dažnai matoma raštuota avalynė, derinama su tokiu pačiu raštu dabintais rūbais, tačiau tai jokiu būdu nėra sezono taisyklė.


33. Laukinių kačių (tigro, geopardo, leopardo ir kt.) raštai ant batų

Stilizuoti ir realiai atrodantys; tiek įvairiausių spalvų, tiek natūralių atspalvių laukinių kačių kailio raštai ant avalynės niekur nedingsta. O taip - tigriniai batai, šiek tiek prislopusio populiarumo per praėjusius kelis metus, - vėl grįžta tarp populiarių avalynės raštų.


34. Roplių (krokodilo, gyvatės...) odos raštai

Roplių odos medžiagos batai ar tiksliau roplių odos raštų avalynė yra vienas tų išskirtinių tendencijų, kurios beveik niekada nepalieka populiarumo aukštumų. Ne išimtis ir 2016/17 ruduo bei žiema. Ir ne, jums nereikia taupyti pinigų ir švaistyti juos ant tikros roplių odos batų: pagailėkite savo piniginės ir šaltakraujų gyvūnų, - odos imitacija puikiai pakeis tikro gyvūno odą. Dirbtinės roplių odos avalynės galima rasti kokybiškos ir tikroviškai atrodančios; pagaliau - nebijokite parodyti, jog tai nėra tikra oda, mat dirbtinė oda dažniau atrodo ženkliai originaliau ir įdomiau


35. Kailio detalės avalynėje

Dirbtinis ir tikras kailis jau kelis sezonus iš eilės karaliauja tarp aprangos medžiagų mados tendencijose. 2016/17 rudenį ir žiemą kailis dedamas ant avalynės, tiesa, juo nedengiamas visas batas, o tik tam tikros jo detalės.


36. Batai su pūkučiu iš plunksnų

Aš nežinau, kaip tiksliau apibrėžti šią tendenciją? Iš esmės, plunksnos apkerpamos tam tikru būdu, suteikiant joms norimą formą arba suformuojant plunksninį pūkelį. Taip suformuotos plunksnos naudojamos avalynės puošyboje. Atrodo įspūdingai, bet, aš manau, jog tokia puošyba yra visiškai nepraktiška, o ir plunksnos mano nuomone nelabai dera su šaltuoju sezonu.


37. Žvyneliais puošta avalynė


38. Odiniai batai

Pati populiariausia 2016/17 metų avalynės medžiaga yra oda. Man atrodo, tai niekam nekelia nuostabos ir nė vieną šaltąjį sezoną neapsieiname be geros kokybės, odinių batų.


39. Zomšiniai batai

Ar galite įsivaizduoti rudenį be zomšos? Aš negaliu - man labai patinka mano zomšiniai aulinukai, kuriuos mielai renkuosi rudens sezonui. Pati zomša visuomet atrodo geriau nei oda: mielesnė, netgi vizualiai šiltesnė medžiaga, negu blizgi ar dalinai blizgi odą. Zomšą aš myliu, ypatingai rudens metu.


40. Velveto medžiagos avalynė

2016/17 rudenį ir žiemą avalynėje vyrauja odos, zomšos ir velveto medžiaga. Velvetas batams man dar neįprastas, ir pakankamai drąsus variantas. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šaltiniai:
Štai tokios 2016/2017 metų rudens - žiemos sezonų tendencijos avalynės ir batų srityje. Na, kas jums patiko labiausiai? Jeigu reikėtų išsirinkti tris, man labiausiai patikusias tendencijas, be abejonės sakyčiau, kad platformos yra daug patogiau, dailiau, paprasčiau ir suprantamiau šaltuoju metų laiku nei įprastas kulnas. Man labai patiko medinė pakulnė, kurią visuomet įsivaizdavau kaip tinkamesnę šiltuoju metų laiku, bei dviejų atspalvių derinimas batuose. Na ir kaip, be mano mylimų zomšinių batų rudens sezoną.
Ar planuojate įsigyti naujus batus rudeniui ir žiemai? Ar atsižvelgsite į sezono tendencijas?




Ačiū, kad skaitote,

Nesušalkite pėdų,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Visu laiku senienos surinktos ir tai vadinama tendencija:( Ieskojau su viltim, likau viene be vilties:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki,
      Tendencijose dedamos dažniausiai dizainerių ir mados namų naudotos detalės, aksesuarai, o šiuo atveju avalynė, pristatant kolekcijas mados podiumuose. Matote tai, ką dizaineriai kūrė šiai 216/17 rudeniu ir žiemai. Aš pati tendencijų nekuriu ir neturiu tam kompetencijos :)
      Kitas dalykas, juk visos puikiai žinome, kad mados apsisuka ratu ir vėl grįžta tos pačios detalės, aišku patobulintos mados, skiriasi tik detalės, o įkvėpimo ieškoma praeityje.
      Be to, tendencijos yra tik gairės, ir linkiu jų aklai nekopijuoti, o tiesiog pasisemti idėjų ;)

      Panaikinti
  2. Na, yra keletas gražių modelių, bet bendrai tai nelabai suprantu šiuolaikinės mados - su dauguma šių batų būtų gėda eiti į viešumą - žmonės vargu ar suprastų. Turbūt vieninteliai, kuriuos pirkčiau, tai tie Balmain aukšti batai, labai praktiški ir gražūs. Pas pačia spintoje guli labai panašūs tamaris batai, tai tikrai labai patogūs ir praktiški!

    AtsakytiPanaikinti
  3. O jergutėliau.. Man akys raibsta! Mano batų dežė prieškambaryje jau ir taip perpildyta, o aš žiūriu ir seilėjuosi :D Na taip, yra labai ekstravagantiškų, bet ir tų ekstravagantiškų aš norėčiau - kartais užeina tokia nuotaika (ypatingai prieš kokį vakarėlį), kai norisi ekstravagancijos, išprotėjimo, išskirtinumo.. Ech, kad tik juos kas padovanotų man, tai visus paimčiau - tikrai neprapultų :D

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą