2016 rudens mėgstamiausi / Autumn favourites

Ruduo mus pasitinka auksaspalviais lapais, kuriems nukritus viskas tampa niūru ir pilka, širdyje pasidaro šalta ir norisi jaukumo ir šilumos. Mūsų oda, plaukai ir kūnas pareikalauja ypatingos priežiūros: rudens pradžioje gausaus drėkinimo po kaitrios vasaros saulės, na, o atvėsus orams, prasidėjus šildymo sezonui ir temperatūrų skirtumams lauke bei viduje - ir intensyvaus maitinimo. 

Prisipažinsiu, nemėgstu ir niekada nelaukiu rudens, tai pats nemylimiausias mano metų laikas. nemėgstu braidžioti per pliurzes, nemėgstu nuogų, vienišų ir pilkų medžių, nepatinka ir redens melancholija. Tačiau labiausiai už visą - sausėti pradedanti oda, pasišiaušę ir elektrintis pradedantys plaukai bei į neviltį varantys, susilpnėję nagai. Jei dar rugsėjį galiu kažkaip išgyventi (nes gi rugsėjį turime bobų vasarą!), tai jau spalį pradedu laukti gruodžio, žiemos, pirmojo sniego, gimtadienio ir Kalėdų. Kažkaip norisi tą laiko tarpą kuo greičiau prašuoliuoti ir laukti ateinančių švenčių, su džiugiu šurmuliu, sniegu, lemputėmis, dovanomis, artimųjų dėmesiu, draugais, linksmais vakarojimais...

Nepaisant visko, rudens nepasirinksi, jis nori ar nenori ateina. Lygiai taip pat, jis netrunka baigtis, ir už keleto dienų jau džiaugsimės kalendorinės žiemos pradžia. O kol kas, kviečiu pasižiūrėti, kas man labiausiai patiko šį rudenį. Keista, tačiau atrinkinėdama 15 man labiausiai patikusių kosmetikos produktų aš visuomet jų turiu daugiau, kažkodėl visuomet tenka sukti galvą, kaip atrinkti tik 15 mėgstamų. O šį rudenį... na, vargti teko ne dėl pasirinkimo, jų buvo mažiau, nei man reikia. Atrodo, kad daugumą kosmetikos gaminių man labiau nepatiko, nei patiko, ir iš ties, šį rudenį aš buvau gana kritiška, o ir mano lentynose, matyt vis gulėjo ne tie gaminiai. Galiausiai, po ilgų svarstymų, atranka padaryta, ir kviečiu naujam mėgstamiausiųjų įrašui.

"Krentantys lapai tyliai paslepia visus takelius"
John Bailey




Kiekvienas ruduo ir atšalę orai man pirmiausia reiškia naują vonių sezono atidarymą. Įvairios druskos, putos, konfeti ir burbulai karaliauja mano vonioje. Tačiau pats maloniausias produktas ir visų karalių karalius pastaruoju metu buvo Lush The Comforter - nerealiai malonios putos, geras kvapas ir labai švelni oda. Superiniai produktai, laukiam, gal atsinaujinusi Lush vėl atsidarys Lietuvoje?



Po aromatingos vonios reikia... kūno kremo. Ir nesvarbu, kokias nuplaunamas priemones naudoju duše ar vonioje, kūno kremas privalo būti geras. Visą rudenį mėgavausi Douglas kūno kremo kvapu ir mano poveikiu odai. Ir panašu, kad juo galėsiu mėgautis dar ilgai - labai skalsus produktas.



Labai labai patiko šitas prausiklis, tiesiog, kokybiškas, malonus naudoti, plačiau galite pasiskaityti įraše, paspaudus ant pavadinimo. Man jis vienas mėgstamiausių, per kelis metus naudotų intymios higienos prausiklių.



Mėgstamiausias rankų kremas šį rudenį buvo "Breath of Amazonia" priemonė iš Douglas. Kvapas tiesiog idealus, konsistencija puikiai tinka tiek dienai, tiek nakčiai, tiek vasarai, tiek vėsesniems orams. Deja, bet sakyčiau, kad jis tikriausiai netiktų suskirdusioms rankoms, paprasčiausiai nėra pakankamai riebus, tad žiemai tikriausiai nebūtų tinkamas (jei jūsų rankos linkusios skeldėti ir šerpetoti).



Šitos plaukų kaukės man labai labai patinka, tačiau iš visų bandytų, būtent ši labiausiai tiko mano plaukučiams. Šitoj kaukėj man idealus santykis tarp drėkinimo ir maitinimo, idealiai glotnūs ir kartu idealiai lengvi, neapsunkinti. Tikriausiai iš Fitokosmetik organic Oil kaukių, šita man paliko patį geriausią įspūdį. Labai labai patiko.



Dar vienas puikus produktas plaukučiams - lengvas, kasdienis aliejus iš Dove. Labai malonus ir geras produktas, nors jis man šiek tiek per lengvas, man reiktų labiau plaukus apsunkinančio aliejaus, bet kaip kasdienė priemonė, jis man labai patiko. O jei jūsų plaukučiai labai stipriai nesipučia, jums reikia plaukus neapsunkinančios priemonės, - tuomet rekomenduoju išbandyti.



Dantų pasta tikriausiai yra tas dalykas, kuris savaime suprantamas, tačiau šį kartą traukiu prie mėgstamiausiųjų: gerai balina, malonaus, nestipraus, neaštraus skonio, negriaužia burnos. Man ji patiko netgi labiau nei Signal White Now Gold triple power dantų pasta.



Viena geriausių veido kaukių per visus šiuos metus, efektas kaukei paprasčiausiai nerealus: ir gaivi ir skaisti ir pamaitinta ir sudrėkinta - atrodo taip, lyg savaitę ar daugiau būčiau naudojusi labai labai geros kokybės (ir man tinkantį) veido kremą. Labai labai patiko, manau artimiausiu metu išbandysiu daugiau produktų iš šios kompanijos.



Labai nebloga veido kaukė, man patiko jos efektas, aišku, jis momentinis, tačiau visai neblogai pavalo veido poras, paskaistina odą. Man patiko, bet po Lavera kaukės, kurią paminėjau aukščiau, šita man šiek tiek nublanko savo poveikiu.



Fainas lūpų balzamas, toks gana paprastas, tačiau geras efektas lūpoms ir maitina pakankamai, ir neapsunkina lūpų; nesusigeria akimirksniu, tačiau ir "nesėdi"labai ilgai ant lūpų. Visai neblogas lūpų balzamas, kuris man patiko, ko nepasakyčiau apie šiuo metu naudojamą lūpų priemonę.



Iš dekoratyvinės kosmetikos bandžiau atrinkti labiausiai patinkančias priemones, tačiau atrodo, kad rudenį man mažai kas patiko, daugiau buvo taip sau. Šita pudrytė tikriausiai nemažai merginų buvo laukiamiausias rudens gaminys. Tiesą sakant, ji geriausiai tinka mišriai ir riebiai odai, o sausiaodės ja turėtų nusivilti. Kadangi mano odos tipas normalus, aš sakyčiau, kad man ji nebuvo nei prasta, nei labai labai patikusi, tiesiog, visai nebloga. Tiek kad, po ja būtina naudoti makiažo gruntą/ bazę, mat ji linkusi paryškinti poras ir raukšleles, tad dėl šios priežasties aš jos nerekomenduočiau naudoti ir paakių srityje.



Geriausias šį sezoną naudotas tušas yra iš Golden Rose. Jis man pasirodė toks labiau kasdienis dalykėlis: pailgina blakstienas, jas truputį užriečia, o va tankumo man šiek tiek pritrūko. Neblogai išlieka be jokių nutrupėjimų, nubyrėjimų ir tepimų. Tik tiek, kad jei tepate daugiau nei 2 priemonės sluoksnius, jis lipina blakstienas (šitą aspektą jau išbandžiau ir tikrai galiu pasakyti, ko apžvalgos metu dar nebuvau pastebėjusi).



Man savotiškai patinka natūralios priemonės: naudodama jas, aš jaučiuosi saugesnė, žinau, kad saugau savo organizmą nuo krūvos žalingų medžiagų. Ypatingai, jei kalbame apie priemones lūpoms: pavyzdžiui, per savo gyvenimą, bučiuodamas moterį vyras suvalgo apie 3 kg lūpų dažų. Tai įsivaizduokite, kiek lūpų priemonių suvalgome mes, moterys? Tad natūrali kosmetika mums leidžia jaustis saugiau, sveikiau ir geriau. Uoga uoga blizgesys gal ir nėra tos nepriekaištingos kokybės, kurios tikėčiausi iš lūpų priemonės, o ir išlieka neilgai, tačiau kasdienai, kai norisi vos vos paryškinti lūpas ir suvalgyti ne tokios kenksmingos kosmetikos, man visai patinka.



Na, o apie spalvotas ir ryškias lūpų priemones, tai rudens pradžioje dažnai naudojau šiuos Catrice lūpų dažus. Ryškūs, intensyvūs, ir kaip už tokią žemą kainą, tikrai geros kokybės lūpdažiukai. Aišku, spalvų Ultimate serija turi labai daug, tad jei nepatinka tokia intensyvi, lengvai išsirinksite ramesnę ar šaltuoju metų laiku labiau tinkančią spalvą.



Man labai gaila, kad šį rudenį mano nagučius ištiko katastrofa, ir aš jų praktiškai visiškai nelakavau spalvotu nagų laku. Todėl iš nagų lakų šiuo atveju nelabai turiu ką pasirinkti, kaip Golden Rose mėlynų atspalvių nagų lakus, kurie mano nuomone, yra nerealūs, ryškūs, drąsūs, gerai išliekantys. Aišku, prastokai su pigmentacija, tačiau ir kaina, kurią mokame už priemones, yra juokingai maža. Rekomenduoju išbandyti kažką iš Golden Rose "Paris", kol kas tai vieni mėgstamiausių mano nagų lakų.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Štai ir viskas, prabėgo dar vienas ruduo, su dar keliais mėgstamais gaminiais ir produktais. Tokie jie buvo pas mane, galbūt ne visi rudeniški, tačiau aš mėgstu spalvas. Net mano aprangoje, jei kada teko mane matyti ar jei kada pamatytumėte, jūs retai išvysite juodą spalvą: aš nedėviu juodos spalvos avalynės, pas mane ji raudona, mėlyna, žalia ar ruda (čia mano konservatyviškiausias variantas), mano striukė nėra juoda, o juodo, klasikinio paltuko aš jau senai nebeturiu: jis arba kreminis arba smėlio spalvos arba mėlynas... Žodžiu, aš mėgstu spalvas, mėgstu intensyvias spalvas, tad tikriausiai nenuostabu, kad ir mano mėgstamiausiųjų sąraše atsidūrė labai spalvoti gaminiai. Šiam kartui tiek, iki sekančio 😉




Ačiū, kad skaitote,

Linkios maloniai šaltos, baltos žiemos,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai