BOTANIKA kviečia pagauti fortūną už uodegos su eteriniais aliejais

Aromaterapija yra nuostabus dalykas. Pripažinsiu, būdama jaunesnė tikrai nevertinau kvapų terapijos teikiamos naudos tiek savijautai, tiek sveikatai, o ir eteriniai aliejai anksčiau nelabai man rūpėjo ar darė didžiulį įspūdį. Aromaterapija, tai yra eterinių aliejų panaudojimas fizinei ir psichinei sveikatai gerinti. Metodas siekia Renesanso laikus, kai vienuolynuose buvo pradėti distiliuoti eteriniai aliejai, siekiant pagerinti nuotaiką, protinę veiklą ar stiprinti atmintį. Tačiau kaip atskiras mokslas aromaterapija pradėjo vystytis tik XX a. ir taip, tai visiškai kitas dalykas, nei tiesiog odos pakvėpinimas.

Kol eterinis aliejus guli jūsų stalčiuje, kišenėje ar kosmetinėje, jis neteikia jums absoliučiai jokios naudos. Tačiau eterinį aliejų išgarinus, užtepus ant šlapios odos, aromatinės molekulės yra sužadinamos ir akimirksniu įgauna teigiamą arba neigiamą krūvį, ir jis tampa aktyvus, t.y. ima veikti. Todėl šį kartą noriu jums papasakoti apie šešių skirtingų eterinių aliejų rinkinį iš Botanika, pasižiūrėti jo panaudojimo galimybes ir pakalbėti, kur visgi aš juos dažniausiai naudoju.

"Jeigu žmogui šypsosi sėkmė, tai neįmanoma atspėti, kur baigiasi jo sėkmės ribos. Įmeskite tokį žmogų į Eufrato vandenis, ir gali būti, kad jis išplauks laikydamas perlą"
Babilono patarlė


Produktas: BOTANIKA "Sėkmės deivė" eterinių aliejų mišinys
Gamintojas: OOO "Botnica". Pagaminta Maskva, Rusija
Paskirtis: aromaterapijai, odai, plaukams, savijautai gerinti
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: rinkinukas daugiafunkcionalumas
Labiausiai nepatiko: buteliukai neturi patogaus dozavimo mechanizmo
Tūris: 6 x 1,5 ml
Kaina*: 5,29 EUR
Kur galima įsigyti: Elevita 

Ką žada gamintojas: Rinkinį sudaro levandų, jazminų, citrusų, pačiulės, cinamono ir sandalmedžio eteriniai aliejai. Rinkinio aromatai suteiks Jums pasitikėjimo savimi, pagerins nuotaiką, pašalins neigiamus depresijos pojūčius. 

JAZMINAS (jasminum officinale): gerina visų tipų odos būklę, jaunina. Naudojamas norint padidinti odos elastingumą, pašalina strijų, randų pėdsakus. Neutralizuoja visus stiprius kvapų atspalvius. Pašalina depresijos, nemigos pojūčius.
CINAMONAS (cinnamomum zeylanicum): pašalina odos blyškumą. Teikia teigiamą poveikį grybeliniams susirgimams. Puiki priemonė nusilpusių, slenkančių plaukų priežiūrai. Padeda alpstant, sukantis galvai, gerina blogą savijautą. Neutralizuoja uodų nuodus. Šalina nemalonų burnos kvapą. Atpalaiduoja nervinę sistemą.
LEVANDA (lavandula latifolia): tinka visų tipų, jautriai, nusilpusiai odai. Gaivina, atkuria ir regeneruoja odos ląsteles. Puikiai tinka pažeistų plaukų priežiūrai. Pašalina nervinės įtampos pojūčius, padeda išsekus, kovoje su depresija, melancholija. Atbaido uodus, moskitus, kandį.
PAČIULĖ (pogostemon cablin): tinka visų tipų odai. Puiki priemonė kovoje su inkštirais, mažina uždegimus, skatina odos žaiždelių, randų gijimą. Stiprina, teikia elastingumo ir žvilgesio plaukams, pašalina pleiskanas, mažina riebalavimosi lygį. Puiki kojų dezodoruojanti priemonė. Teikia optimizmo ir geros nuotaikos pojūčius.
SANDALMEDIS (santalum album): tinka visų tipų odai. Malšina uždegiminius procesus. Atkuria plaukus, optimizuoja galvos odos kraujotaką, pašalina pleiskanas. Ramina ir atpalaiduoja.
CITRUSAS (citrus sinensis L.): teigiamai veikia sutrūkinėjusią, sausą, uždegimų kamuojamą odą, pašalina dėmes, malšina uodų įkandimų sudirgimą. Puikiai padeda kovoje su celiulito požymiais, lieknėjant. Stimuliuoja nervinę sistemą, mažina streso pojūčius. Valo orą.

NAUDOJIMAS:
1. Kosmetinių priemonių praturtinimas: nurodytą aliejaus kiekį įlašinti į 10-15 ml pasirinkto pagrindo (kremo, toniko, gelio, šampūno ir kt) santykiu 1:1.
JAZMINŲ 3-5 lašai
CINAMONO 1-2 lašai
LEVANDŲ 3-5 lašai
PAČIULĖS 5-7 lašai
SANDALMEDŽIO 2-4 lašai
CITRUSŲ 3-5 lašai

2. Masažas: eterinį aliejų sumaišyti su 1-2 šaukštais bet kokio augalinio aliejaus (jojobos, persikų, vynuogių kauliukų ir kt.) arba su pasirinkti kremu.
JAZMINŲ 1-2 lašai
CINAMONO 2-3 lašai
LEVANDŲ 5-8 lašai
PAČIULĖS 6-8 lašai
SANDALMEDŽIO 4-6 lašai
CITRUSŲ 4-5 lašai

3. Vonia: į pripildytą vandens vonią (37-38ºC) įlašinkite eterinį aliejų, sumaišytą su 1 šaukštu emulgatoriaus (pieno, medus, jūros druskos). Procedūros trukmė 10-20 min.
JAZMINŲ 3-5 lašai
LEVANDŲ 5-8 lašai
PAČIULĖS 4-6 lašai
SANDALMEDŽIO 6-7 lašai
CITRUSŲ 5-7 lašai

4. Kompresas: nurodytą kiekį aliejaus sumaišykite su 1 stikline vandens.
PAČIULĖS 3-4 lašai

5. Inchaliacijos: KARŠTOS: eterinį aliejų įlašinkite į indą su karštu vandeniu, užsidenkite rankšluosčiu ir kvėpuokite garais apie 3-5 min. Dėmesio - tuo metu užmerkite akis. ŠALTOS: eterinį aliejų sulašinkite ant servetėlės ir kvėpuokite apie 5-7 min.
CINAMONO 3-5 lašai
LEVANDŲ 10 lašų
SANDALMEDŽIO 2-3 lašai

6. Patalpų aromatizacija: nurodytą eterinio aliejaus kiekį įlašinkite į aroma-lempą, pripildytą vandens, uždekite žvakelę. Aromatas pasklis po patalpas. Jeigu neturite specialios lempos, aliejų užlašinkite ant servetėlės ar į indelį su karštu vandeniu, patalpinkite ant šildytuvo. Procedūros trukmė 15-30 min.
JAZMINŲ 3-5 lašai
CINAMONO 3-5 lašai
LEVANDŲ 5-7 lašai
PAČIULĖS 3-5 lašai
SANDALMEDŽIO 4-5 lašai
CITRUSŲ 5-6 lašai

7. Skalavimas: nurodytą aliejaus kiekį sumaišykite su 1 stikline šalto virinto vandens.
CINAMONO 2-3 lašai
CITRUSŲ 1 lašas

8. Sauna: eterinį aliejų įlašinkite į indą su karštu vandeniu, pastatykite ant viršutinio gulto, galite apšlakstyti sienas.
LEVANDŲ 5-10 lašų
CITRUSŲ 5-10 lašų

9. Spirito tirpalas: eterinį aliejų ištirpinkite 8 ml 70-90% etilo spirite. Naudoti kamuojant pėdų grybeliui, peršalus.

Sudėtis: 100% natūralūs eteriniai aliejai


Mano nuomonė. Visų pirma, aliejukai mus pasiekia kartoninėje dėžutėje, kiekvienas supakuotas nedideliame buteliuke, primanančiame kvepalų mėginukus. Kas man pirmiausia buvo labai nepatogu? Aliejaus pavadinimai ant kiekvieno buteliuko rusiški - čia teko pasitelkti vyro pagalbą verčiant kiekvieno pavadinimus, nors daugumą, jau tik uostant galima lengvai atskirti vienas nuo kito. Aš nesupratau tik pačiulės ir sandalmedžio aromatų, mat kiek pamenu, tokius uostau tikrai retai (jei iš viso kada esu uosčiusi). Ir aišku, antras, pats didžiausias šio rinkinuko minusas yra pačios eterinių aliejų pakuotės, neturinčios nei normalios dozavimo angos, nei kažkokio lašintuvo - pasakykite, kaip tiksliai atmatuoti lašeliais, kai pridėtas tik plastikinis pagaliukas (kuriuo patogu patepti odą), o iš indelio lašinti tiksliais lašiukais nesigauna. Tad aš turiu imti savo pipetę, kurią naudoju eteriniams aliejams į rankų darbo muilus įlašinti (taip, aš vis dar kartas nuo karto verdu muilus namuose). Tik tokiu būdu man pavyksta normaliai dozuoti produktą.


Aš jums aukščiau, prie gamintojo aprašymo pateikiau visą krūvą eterinių aliejų panaudojimo galimybių, kurias siūlo gamintojai. Ir tikiu, kad kiekviena, tik pasiskaičiusi informacinį lapelį (ačiū Dievui jis įdėtas ir lietuvių kalba) gali pasižiūrėti, kam kuris aliejus tinkamas naudoti bei kiek jo reikėtų dozuoti. Pripažinsiu, kad aš bijau eterinį aliejų lašinti į savo veido kremą, į plaukų priežiūros priemones ar kitą turimą kosmetiką. Tačiau aš mielai juos naudoju savo vonioje, kartu su jūros druska, ir man labai patinka juos naudoti kambarių orui kvėpinti. Turiu namuose elektrinę aromatinę lempą, su kuria tinka naudoti beveik visus aliejus, deja, bet citrusiniai aliejai tokioms lempoms kenkia ir juos garinu su tradiciniu garintuvu, po kurio apačia degama žvakė.

Apskritai, man labai patinka, jog eteriniai aliejai parduodami rinkinyje: kažin ar kuri mūsų tiksliai žino, kurio aliejaus nori ir kurį norėtų naudoti. Rinkinuką aš pirmiausia įsigijau su tikslu, atsirinkti sau patinkančius aliejus: jazminas, savaime suprantama, yra mano favoritas, tą žinojau ir be šio rinkinuko. Rytietiško aromato ir egzotikos suteikia cinamono ir sandalmedžio kvapai, o va pačiulio kvapas man nepatiko, ir kiek pamenu augalo kvapą, tikrai nepatiko ir jis. Lygiai taip pat levandų, sorry visoms levandų aromato garbintojoms, kurių pastaruoju metu atrodo labai daug, tačiau dar kartą įsitikinau - nepriklausomai nuo to, koks jis populiarus - tai tikrai ne mano aromatas.


Taigi, rinkinuką aš naudoju, ir tikriausiai greitu metu man baigsis beveik visi šio rinkinio aliejai, ir nors ne visi man patiko, bet jaučiuosi geriau susipažinusi su kvapais, žinau daugiau jų panaudojimo galimybių. Tiesa, norisi dar priminti, kad gryno eterinio aliejaus (100%) tikrai negalima tepti ant odos - duodu 99%, jog nudeginsite odą stiprios koncentracijos produktu. Jei jau labai norisi naudoti ant odos ar maišyti su turima kosmetika - būtinai skieskite laikydamiesi rekomendacijų. O man, norisi pasidžiaugti rinkiniu, jo panaudojimo galimybėmis - žinau, kad artimiausiu metu norėčiau įsigyti dar vieną rinkinuką.
P.S. šį kartą priemonės balais nevertinau, aromaterapija yra labai individualus dalykas, tačiau aliejai atrodo kokybiški, kvapas neturi jokio pigaus poskonio, tad pačią kokybę aš esu linkusi vertinti teigiamai. O rinkinį? Manau kiekviena mergina jį vertintų labai skirtingai, pagal kiekvienos prioritetus ir poreikius. 😊




Ačiū, kad skaitote,
Malonių akimirkų,
Gėlėta kosmetinė
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai