FINALE - taupančioms: pigus šampūnas iš Lidl - pirkau plauti makiažo šepetėliams, bet naudoju ir plaukams!

Taip taip, šiandien nusprendžiau jums šiek tiek papasakoti apie pigų plaukų šampūną, kurį galite įsigyti bet kuriame Lidl prekybos centre. Ne, aš nepirkau šampūno plauti savo plaukučius - esu linkusi daugiau investuoti į savo plaukučių priežiūrą. 😊 Šampūną įsigijau makiažo šepetėliams plauti, nes, na ar reikalingas brangus makiažo šepetėlių ploviklis, kai paprasčiausias šampūnas išplauna ne ką prasčiau? Be to, ne taip senai naudojau makiažo šepetėlių ploviklį, kuris gadino mano šepetėlius, po jo stipriai krito visų šepetėlių šereliai. Tad paprastas šampūnas tikriausiai yra ta priemonė, kuri šepetėliams tinka geriausiai.

Na, ir nepaisant to, kad įsigijau išskirtinai makiažo šepetėliams plauti, tačiau ne kartą priemonę naudojau ir savo plaukučiams išplauti, ir turiu pasakyti - galvojau kad bus blogiau. Šiame įraše papasakosiu, kaip sekėsi tiek plaukams išplauti, tiek makiažo šepetėliams išvalyti. Trumpai. Tikiuosi. 😉


Produktas: FINALE "Strength & Vitality" šampūnas normalaus tipo plaukams su žaliosios citrinos ekstraktu ir medaus proteinais
Gamintojas: "Intersilesia Mc". Pagaminta Lenkijoje
Paskirtis: išplauti plaukus, pašalinti nešvarumus
Tinkamas tipas: normaliems plaukams
Labiausiai patiko: plauna ne ką prasčiau, nei kiti šampūnai
Labiausiai nepatiko: želinė konsistencija, primenanti kūno prausiklį
Tūris: 500 ml
Kaina*: 1,99 EUR
Kur galima įsigyti: Lidl
Įvertinimas: 3/5

Ką žada gamintojas: Naudojimas: įmasažuokite šampūną į drėgnus plaukus. Palikite keletą minučių ir išskalaukite šiltu vandeniu. Jei reikia, procedūrą pakartokite.


Pirmiausia - šampūno pakuotė yra didžiulė, turiu galvoje pusės litro kiekis yra labai daug, jei naudoti tik plaukams plauti. Neįsivaizduoju, per kiek laiko reiktų baigti pakuotę? Pati pakuotė, reikia pripažinti, kad pati pakuotė atrodo pigiai (o ji ir yra pigi): plastikas minkštas, nors paskiros dizaino dalelės atrodo neblogai, tačiau jų visuma atrodo visiškai nepatraukliai ir negražiai. Tiesiog, tačiau kita vertus - juk aš pirkau ne dėl pakuotės. 😊

Šampūno dangtelis didelis, plastikinis, atsidaro ir užsidaro gana lengvai, be didelio vargo. Kaip šampūnui, anga man normalaus dydžio, o va plaunant šepetėlius labai norėtųsi, kad ta anga būtų šiek tiek mažesnė, nes priemonės į delną įsipilu visuomet per daug. Gal reiktų pagalvoti ir priemonę persipilti į kažkokį buteliuką su pompa? Idėja - tuomet šepetėlius plauti būtų gerokai lengviau: paspaudei pompą - išteka reikiamas kiekis ir jokių problemų vartant ir kilnojant didelį ir sunkų butelį.

Kvapas. Plaukų šampūno kvapas kažkokių asociacijų nei su žaliąja citrina, nei su medumi man nekelia. Tikrai ne, man labiau primena vaikiškos kramtomosios gumos kvapą, pamenate, tokią rutuliukais, kur kramtydavome vaikystėje: kažkas rūgščiai gaivaus ir kartu saldaus. Tiesa, sintetinis ir pigokas.

Konsistencija. Plaukų šampūnas geltonos spalvos, lyg ir turėtų būti aliuzija į medų. Viskas čia tvarkoje, bet jo konsistencija: ji visiškai neprimena šampūnų konsistencijos. Rimtai, ji želinė ir daug labiau primena kūno prausiklį, negu šampūną plaukams.


Sudėtis: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Ammonium Lauryl Sulfate, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Polyquaternium-7, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Citric Acid, Parfum, Hydrolyzed Gelatin, Mel, Citrus Aurantifolia Fruit Extract, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolinone, Methylchloroisothiazolinone, CI 19140.

Sudėtyje nemažai ingredientų, kurie nesaugūs, ir žalingi. Jų gausa erzins akis, ingredientai gali kauptis organizme, erzinti plaučius. Dauguma sudėtyje esančių žalingų ingredientų toksiški ir kenkia endokrininei sistemai. Tuo tapu vienintelis augalinis ingredientas - žaliųjų citrinų ekstraktas yra fototoksiškas. Nežinau ar saulė gali daryti įtaką plaukams? Galbūt greičiau pažeisti arba pašviesinti? Paprastai fototoksiškų ingredientų vengiame toje kosmetikoje, kuri skirta veido ar odos priežiūrai tam, kad išvengtume pigmentinių dėmių atsiradimo galimybės. Įdomu, kaip fototoksiški ingredientai veikia plaukus? Ar juos visgi reiktų pridengti nuo saulės, naudojant plaukų priežiūros priemones su tokiais ingredientais?


Poveikis. Kadangi šampūną pirmiausia pirkau makiažo šepetėliams plauti, tai gal pirmiausia apie tai ir pakalbame. Aš jau paminėjau, kad man nepatogi dozavimo anga, per kurią įsipilu per didelį priemonės kiekį vienam ar dviems makiažo šepetėliams išplauti. Be to, jau sakiau, kad man nepatogu kaskartą, norint įsipilti priemonės į ranką, pakelti, paversti tokio dydžio pakuotę. Tačiau tai galima išspręsti persipilant gaminį į mažesnę ar patogesnė pakuotę. Šiaip, jis švariai, gerai išplauna makiažo šepetėlius, priekaištų dėl plovimo kokybės aš neturiu. Tik čia man vėl užkliūva priemonės konsistencija - išskalauti produkto likučius iš makiažo šepetėlių yra nepaprastai sunku ir užima nemažai laiko. Darau išvadą, jog tiršti, želinės konsistencijos gaminiai šepetėliams plauti man nelabai patinka - mieliau rinkčiausi tradicinį šampūną.

Ilgai galvojau, ar noriu su šita priemone bandyti plauti plaukučius, ar nenoriu? Nusprendžiau pabandyti, na ką aš galiu prarasti, ar kas blogiausio gali nutikti? Tad atsargiai pabandžiusi išplauti galvą kartą, buvau maloniai nustebinta ir naudojau kelis kartus (iki 10-ties kartų) savo plaukučių nešvarumams pašalinti. Šampūnas tikrai gerai plauna plaukus, tiesa, plaunu du kartus, suvelia juos labai minimaliai - kiek pamenu esu naudojusi prastesnių ir labiau veliančių plaukų šampūnų! Aišku, po jos reikalinga kaukė arba kondicionierius, ką aš būtinai naudojau. Tačiau mano nuostabai - šampūnas tikrai neprastas - savo funkcijas atlieka. Aišku, išskalauti reikėjo šiek tiek daugiau pastangų negu įprastai, o ir dėl sudėties tikrai negaliu dėti kažkokių labai didelių vertinimų - normalus, vidutinės kokybės šampūnas.

Kaip aš toliau jį ketinu naudoti? Ne, neketinu jo naudoti nuolat, nes man labiau patinka vienu metu naudoti tos pačios linijos šampūną ir kondicionierių. Tačiau jei taupote, galbūt tai variantas: įsigyti pigų šampūną ir gerą kondicionierių bei kaukę. Vienaip ar kitaip - nuplaunamų priemonių (šampūnų ir dušo želė) kokybė neturi būti nepriekaištinga - jie skirti pašalinti nešvarumus, o ne kondicionuoti. Aišku, nesmagu, kai šampūnas stipriai velia - tokio niekuomet nesirinkčiau naudoti ilgesniam laikui ir džiugu, kad šitas velia minimaliai. Visgi, aš toliau naudosiu priemonę plauti savo makiažo šepetėlius, nors tam dalykui ji ir nėra tobula - sekantį kartą tam pirksiu įprastos konsistencijos šampūną, kurį išskalauti iš šepetėlių bus daug paprasčiau ir greičiau.




Ačiū, kad skaitote,
Gražios, saulėtos dienos,
Gėlėta kosmetinė
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai