LIRENE Dermo Exfoliator švelnus veido odos šveitiklis su vaisių rūgštimis ir papajomis

Aš nežinau, kas darosi mano odai? Be to, kad ji jaučiasi pasausėjusi, atsirado raukšlių ir padidėjo poros, liečiant veidą jaučiu šiukštumą. Ar ji sensta? O galbūt mano sprendimas nenaudoti veido šveitiklių nebuvo pats geriausias pasirinkimas. Ieškodama, kaip pagelbėti savo veidukui, aš nusprendžiau pirmiausia išbandyti veido šveitiklį, o kadangi nežinau, ar norėsiu jį naudoti nuolat, nepirkau įprasto dydžio pakuotės ir išbandau kažkada įsigytą Lirene veido šveitiklį - kaukę, kuris žada švelnų veido šveitimą. Atrodo pažadai mano dabartinei odos būklei tiesiog idealūs, turėdama sausą-normalią veido odą aš neturėčiau šveisti odos, arba tą daryti itin retai, tačiau kartais reikia kažkaip pašalinti tas negyvas odos ląsteles. Taigi, su didžiuliais lūkesčiais tepiau ant veido ir išbandžiau. Kviečiu pasižiūrėti, kaip man patiko ir kaip priemonė veikia.

"Nieko nesitikėk ir viską vertink"
Citata, be autoriaus


Produktas: LIRENE Dermo Exfoliator švelnus veido odos šveitiklis su vaisių rūgštimis ir papajomis
Gamintojas: "Dr Irena Eris Cosmetic Laboratories". Pagaminta Piaseczno, Lenkijoje
Paskirtis: veido odai - pašalinti negyvas odos ląsteles, nešvarumus, sutraukti poras
Tinkamas tipas: normaliai, sausai, jautriai odai ir odai su išsiplėtusiais kapiliarais
Labiausiai patiko: švelnus odai
Labiausiai nepatiko: beveik nejaučiamas efektas
Tūris: 8 ml
Kaina*: 4,58 EUR
Kur galima įsigyti: Eurokos, Drogas, www.pigu.lt, Maxima ir kitur, kur prekiaujama Lirene kompanijos kosmetika
Įvertinimas: 1/5

Ką žada gamintojas: Švelnus šveitiklis su enzimais. Efektyviai pašalina negyvas odos ląsteles, pašalina nešvarumus, sutraukia poras, stimuliuoja odos atsinaujinimo procesus.
Naudojimas: du kartus per savaitę, užtepti kaukę ant veido odos, palaikyti keletą minučių ir nuplauti.


Produktas supakuotas vienkartinėje plastikinėje pakuotėje, kuri atrodo pakankamai maža. Kalbant apie dizainą, skaniai oranžinės spalvos pakelis papauoštas citrusinių vaisių ir mėlynių paveikslėliu. Tiesa, priemonės pakelyje yra tiek, jog tikrai nepapaks dviems kartams, net ir toms, kurios taupo - vienam kartui priemonės vos pakanka, tad jeigu stengiantės iš vieno pakelio turėti du panaudojimo kartus, tai su šita priemone tikrai nepavyks.

Kvapas. Priemonės kvapas palyginus neintensyvus, vidutinio stiprumo, o tepant ant veido jo nelabai ir jaučiasi. Aš galvojau, kad gal šveitiklis kvepės vaisiais, bet į natūralius vaisius kvapas man nė kiek nepanašus, greičiau tai kosmetinis aromatas su saldžiai sultingu (gerai, gal truputį ir primena vaisius, bet ne natūralius) kvapu.

Konsistencija. Veido šveitiklis man primena skystos, vandeningos konsistencijos kremą: nežinau, net patrynus tarp rankų nejaučiu jokių šveičiamųjų dalelių. Net neįsivaizduoju, kaip priemonė pašalins negyvas ląsteles? Gal vaisių enzimais? Bandome.


Sudėtis: Aqua (Water), Glycerin, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Polyacrylamide, C13-14 Isoparaffin, Laureth-7, Alcohol, Papain, Ethylhexylglycerin, Propylene Glycol, Lecithin, Vaccinium Myrtillus Fruit/ Leaf Extract, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Polygonatum Multiflorum (Solomon's Seal) Rhizome/ Root Extract, Cupressus Sempervirens (Cypress) Seed Extract, Arnica Montana (Arnica) Extract, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hydroxyethylcellulose, Acer Saccharym (Sugar Maple) Extract, Citrus Medica Limonum (Lemon) Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Extract, Phenoxyethanol, Parfum (Fragrance), Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene, CI 16035.

Sudėtis taip pat neblizganti - jautriai ar su paviršiniais kapiliarais odai skirtose priemonių sudėtyse neturėtų būti alkoholio, turėtų būti vengiama ir nesaugių bei žalingų konservantų, kvapų ir kitų ingredientų. Tačiau norisi ir pasidžiaugti, jog priemonė turi daug augalinių ekstraktų, kurie rikiuojasi nuo priemonės vidurio ir į viršų.


Poveikis. Priemonės konsistencija atrodo labai kreminė, visiškai be jokių šveičiamųjų dalelių, todėl man nepaprastai įdomu, kaip tokia priemonė pašalins negyvas odos ląsteles? Ar tai tie enzymai, apie kuriuos kalba gamintojas? Priemonę tepu ant veido taip, kaip įprastą kaukę ir laikau apie 5 minutes. Nežinau, kiek tiksliai reiktų laikyti, mat gamintojas nieko neparašė ant pakuotės. Tas kelias minutes gali būti toks įvairus laiko tarpas, kad net sunku pasakyti. Tris minutes? 4? 5? O gal 9? Žodžiu labai netiksu ir neaišku. Per tą laiką nieko ant veido nejaučiu, nei tai griaužia, nei tai kažkaip veikia - atrodytų būčiau patepusi veidą storu skysto kremo sluoksniu ir tiek. Per 5 minutes jis šiek tiek apdžiūva ir nuplauti būna sunkoka, tačiau vėlgi, kaip paprastą labai lengvą veido kremą.

Taip taip, ten ant nosies baisus spuogas :D

Po nuplovimo aš labai norėjau matyti ir jausti gerą priemonės poveikį. Tačiau jis toks minimalus, kad galima sakyti, jo net nėra - jaučiu, kad negyvas odos ląsteles šiek tiek pašalino, nes oda jaučiasi švelnesnė, tačiau ne pilnai, mat aplink nosį smakro srityje ir kaktos viduryje ji vis dar jaučiasi šiurkšti ir pilna negyvos odos ląstelių. Galbūt paviršinis odos sluoksnis šiek tiek švaresnis, tačiau poruose matau lygiai tiek pat nešvarumų, kiek ir prieš kaukės - šveitiklio naudojimą, o ir poros atrodo visiškai taip pat, kaip anksčiau.

Deja, tačiau mano nuomone šita kaukė - šveitiklis nors ir yra švelnus odai, tačiau visiškai neverta savo kainos, nes jos poveikis toks silpnas, kad vos galima pastebėti. O kainuoja ji ne eurą ir ne du... Manau verčiau jau įsigyti efektyvų veido šveitiklį ar gerai valančią veido kaukę, negu bandyti šią priemonę. Man ji nepatiko ir tikriausiai būtų tinkama tik labai jautrai veido odai (nors tikrai nerekomenduočiau dėl produkto sudėties), kuri jokių kitų šveitiklių naudoti negali. Sausai odai tikrai nerekomenduoju, mat po jos jaučiamas stiprus tempimo jausmas. Nežinau, na ne, tiesiog ne!




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai