LAISVALAIKIS: Žurnalai, kuriuos skaitau

Ar šiame skatmeninių technologijų amžiuje, kuriame informacijos srautai ir jos kaita tiesiog didžiulio masto, kas nors dar skaito popierinio varianto knygas ir žurnalus? Knygos ne per seniausiai vėl tapo madingos ir jas skaito visos, kurios turi nors truputį laivo laiko. O kaip su žurmalais? Juose esanti informacija neturi (arba dažniausiai neturi) didelės išliekamosios vertės, o ir periodinės spaudos kainos šiuo metu stipriai pakilusios. 

Nesenai skaičiau mėgstamos tinklaraštininkės Salomėjos (venividi) įrašą apie jos mėgstamus žurnalus, ir pagalvojau, kodėl ir man nepasidalinus periodikos leidiniais, kuriuos skaitau? 


Iš karto turiu pasakyti, jog neturiu nė vieno, kurį skaitau kiekvieną kartą, na gerai, nepasakyčiau kad visiškai jokio, yra tokių, bet dažnai žurnalus renkuosi pagal viršelio temas, ir jei ji manęs nesudomina, tuomet neperku. Tad tai, ką parodysiu, nėra nuolatiniai skaitiniai, o ir ne visus naujausius numerius turiu, tačiau, kaip jau minėjau, man labai patiko Salomėjos idėja, todėl rašau ir dalinuosi savo skaitiniais su jumis.

HAPPY 365

Vienintelis žurnalas, kurį skaitau nuolat ir nepraleidžiu nė vieno numerio, nuo pat žurnalo pradžios. Tai bene vienintelis žurnalas, kurį perskaitau absoliučiai visą, nuo pradžios iki pabaigos, pažiūriu netgi reklamas, kurių kituose žurnaluose tiesiog vengiu. 😂
Happy 365 žurnalas atsirado palyginus nesenai, kai skilo Panelės žurnalo kūrybinė komanda. Aš puikiai prisimenu savo paauglystę, kai kas mėnesį skaitydavau "Panelę", berods nuo 12 metų? Ir pamenu, kai mano tėtis, pavartęs žurnalą (taip, mano tėtis labai smalsus ir varto ne tik įvairias knygas, pamenu, akimis permesdavo, o kartais ir skaitydavo mano mokyklos laikų knygas; tačiau ir mano žurnalus, anksčiau galvojau, kad gal ieško turinio, kuris būtų netinkamas jo vaikams, bet dabar suvokiu, jog tai smalsumas), pasakė, jog jis netinkamas mano amžiaus mergaitei. Nežinau ką jis pamatė - gal raudonąjį Vaivos puslapį, gal puslepį su porų santykių klausimais ir atsakymais, bet pasakė ne. Aišku, kad ir toliau nusipirkdavau ir vistiek skaitydavau, tik iki kokių 17 metų nesiafišuodavau, kad jį skaitau. Žodžiu, Panelė buvo tas žurnalas, kurio straipsniai visuomet užkabindavo, kurio straipsniai kupini sveikos ironijos, kartais sarkazmo, kartais sugraudindavo, o kartais prajuokindavo - priklausomai nuo temos. O va prieš 2-3 metus labai pasijautė, jog žurnalas kažkoks nebe toks - gal išsikvėpė? Po kiek laiko pamatėme komandos skilimą ir naują žurnalą mūsų rinkoje. Nuo to laiko sveikos ironijos, humoro doze ir aiškiai transluojamomis emocijomis galiu pasisotinti Happy 365 žurnale. Aš nežinau, kiek tos istorijos tikros, kiek jos pagrąžinamos žurnalistų, tačiau kita vertus, aš į jas žiūriu kaip į pramogą, sukeliančią vienokias ar kitokias emocijas.
P.S. nuotraukoje matote pavasario žurnalą. Jau yra naujas, ir ryt būtinai pašniukštinėsiu, kur galima nusipirkti. Iki šiol buvo didžiulė problema nusipirkti, tačiau girdėjau, kad didės žurnalo tiražai ir tikėkimės, juos rasti bus gerokai lengviau, negu iki šiol. 😏


COSMOPOLITAN

Buvo laikai, kai be Cosmopolitan negalėjau gyventi nė mėnesio ir būtinai reikėjo nusipirkti, perskaityti, apžiūrėti ir turėti. Kažkada juos kaupiau ir turėjau nemažą kolekcijos krūvą. Šiuo metu jį įsigyju tik tuomet, kai sudomina žurnalo temos arba sunintriguoja mėnesio mergina ant viršelio. Žodžiu, tai tikrai nėra pastovus mano pirkinys, o ir pastaruoju metu suvokiu, jog man daug labiau patikdavo angliškas Cosmopolitan - pastarąjį pirkdavau beveik visuomet, o šiuo metu tas Cosmopolitan man tapo tik retkarčiais nusiperkamu žurnalu. O gal jau iš jo išaugau?


IKONA

Visai nesenai pradėjau skaityti "Ikona" žurnalą ir nustebau pirmiausia būtent jo turiniu: toks lyg moterims, apie beveik viską, primena šeimininkę? Gal šiek tiek, tačiau pati žurnalo išvaizda labai kokybiška, spausdinimas beveik tobulas. Sakau beveik, nes matot, mano vyras dirba spastuvėje ir pervertęs žurnalą, patvirtino, kad atspausdinti tokį kainuoja brangiai, tačiau netruko atrasti ir maketavimo klaidos, kur paraštė buvo mažesnė, nei derėtų viename žurnalo puslapių... Oi, tas mano vyras, sugeba rasti smulkmenų, kurios realiai įdomios tik jam, nes man vienodai tokie dalykai, svarbiau turinys. O jame tikrai įspūdingi straipsniai: atrodo apie vieną ar kitą žmogų žinai jau viską, ir ką jis naujo papasakos, bet matyt profesionalių žurnalistų kompanijos dėka tiek patys interviu tampa įdomūs, nenuvalkioti ir smagūs skaityti. O ir pažiūrėti tikrai yra į ką. Tad nežinau, kaip bus su sekančiu numeriu, bet kol kas Ikona man patinka - taip ir norisi atrėjant naujam numeriui lėkti pro visas parduotuves, kol surasiu (kaip ir Happy 365 žurnalo, taip ir Ikonos, galima rasti tikrai ne visuose parduotuvėse).


LAIMA

"Laima" žurnalas tikriausiai vienintelis moterims skirtas žurnalas, kuris man prilipo, na daugiau mažiau, nes šitą visuomet renkuosi tik jei domina žurnalo temos, nurodytos ant viršelio. Straipsnių stilius pakankamai rimtas ir tikrai neskirtas jaunoms merginoms, o man amžiaus cenzas jau leidžia. 😆 Žinoma juokauju, tačiau tuos numerius, kuriuos nusiperku, mielai perverčiu ir perskaitau.


L'OFFICIEL

Aukšto kalibro žurnalas apie aukštąją madą. Aš mados tendencijas seku ir jomis domiuosi, domiuosi naujais darbais, mados kūrėjais, idėjomis; tačiau nebūtinai visą tai pritaikau ir sau, o ir straipsnius perskaitau toli gražu ne visus, tačiau paveikslėlius visuomet pažiūriu, o dažnas jų tampa fonu mano naudojamos dekoratyvinės kosmetikos gaminių nuotraukoms. Tačiau nepaisant to, jog jis man patinka, tai nėra kasmėnesinis pirkinys, tiesiog, labai dažnai tiesiog nenusiperku, taupydama pinigėlius kitam žurnalui, kuris mane tą mėnsesį domina labiau. 


VOGUE, InStyle, MARIE CLAIRE

Angliški žurnalai, kuriuos nuolat, kas mėnesį skaitydavau 2010-2013 metais, o pastaruoju metu tik tuomet, kai randu parduotuvėse. Iš ties, angliškų žurnalų gauti Lietuvoje palyginus sunku, žinau porą parduotuvių, kur būna, bet labai dažnai juos paprasčiausiai išperka ir lieka tik senesni numeriai arba "Glamour", kuris man patinka mažiau, todėl dažniausiai jo nebeperku. Iš angliškų žurnalų dar galiu paminėti Harper's Bazaar bei jau minėtą Glamour, tačiau pirmojo Lietuvoje nėra, o antrasis mane nelabai domina.
Anglišku žurnalus skaitau dėl temų, jog tikrai įdomios, kitokios, o ir mados skiltyse vyrauja deriniai, kuriuos Lietuvoje pamatysime tik po kurio laiko; lygiai tas pats ir su dekoratyvine kosmetika- iš jų apie naujoves sužinau pirmiausia. Tad taip, gražus, ryškus, įdomūs ir su beprotiškai daug reklamos!


TAVO VAIKAS ir MAMOS ŽURNALAS

Kadangi esu mama, man aktualios ir vaikučių temos - jei anksčiau tokie žurnalai man buvo visiškai neaktualūs, tai dabar su malonumu perskaitau ne tik aktualias temas, tačiau ir vaikučių pamąstymus, pasidžiaugiu gražiomis nuotraukomis bei pasisemiu žinių sūnaus auklėjimui. Abiejų žurnalų einamąjį mėnesį neperku, renkuosi pagal temą, bet per metus laiko pastebėjau, jog man labiau patinka Tavo vaikas žurnalas ir jį perku dažniau. Jei esate mamytė, tikiu, bent vieną iš jų tikrai skaitote. 😊

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Viskas, va tokie mano skaitomi žurnalai. Kaip jau sakiau, dauguma jų nėra perkami su kievienu nauju numeriu, tačiau nusipirkusi visuomet jais mėgaujuosi, perskaitau, pasijuokiu, paverkiu, sužinau, atrandu, panaudoju kaip foną ar duodu mažyliui suplėšyti 😂

O kokius žurnalus skaitai tu?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. O, kažkaip tikrai daug minčių sutampa!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai taip, man atrodo kai kurie žurnalai labai aiškiai ištransliuoja idėją ir emociją. O ir panašus mūsų amžius tikriausiai lemia panašų požiūrį :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą