2017 pavasario mėgstamiausi/ Spring favourites

Pavasaris! Šiandien paskutinė pavasario diena! Ar jau prisimenate, kokiais džiaugsmais gyvenote pavasario pradžioje ir kokius grožio rūpesčius kėlė po žiemos nualinta oda, plaukai ir nagai? Man pavasario pradžioje visuomet kelia didelių rūpesčių pirmiausia su mano veido oda, kuri po žiemos atrodo papilkėjusi, praradusi stangrumą, negyvybinga, be to šiemet dar kilo spuogai ir labai kimšosi veido poros... Aišku, prisipirkau visokių ten valomųjų kaukių ir pradėjau daugybę skirtingų dalykų odos būklei gerinti, kurių vienas buvo vitaminai. 

Vitaminus gėriau ir nagų būklei gerinti, nes jei paprastai turiu gana ilgus natūralius nagus, tai jau kelintas mėnesis niekaip negaliu užsiauginti nė kiek ilgesnių - nutrupa, nusisluoksniuoja ir nulūžta... O kur dar negyvybingi plaukai... Tačiau kiekvieną pavasarį, visuomet save guodžiu, kad tokius pokyčius po žiemos išgyvena kiekviena. O žiūrėk, pavasaris baigiasi, ir oda atrodo daug geriau, nagai po truputį tvirtėja, o visi likę nepatogumai gana greitai bus užgožti vasaros malonumų...

Šį pavasarį man patiko labai daug įvairių kosmetikos ir grožio dalykų bei priemonių - tiesą sakant, išsirinkti kelias buvo beprotiškai sunku, tačiau pabandžiau, ir noriu jums parodyti, kuo labiausiai mėgavausi per kovo, balandžio ir gegužės mėnesius.

"Prieš pasakydamas ką nors kitiems, pasakyk tai sau pačiam."
Seneka




Tai gal pradėkim nuo kūno... Nors šį sezoną išbandžiau kelis kūno šveitiklius, tačiau man labiausiai patiko avietinis iš Planeta Organica. Nepriekaištingai šveičia kūno odą, ji atrodo puikiai ir nėra sudirginama, o tas kvapas... sodrus kedrų ir gardus aviečių... Galėčiau tokiu aromatu kvėpintis kasdien, jei tik kas sukurtų tokį purškiklio ar kvepalų formoje. Super geras ir labai patiko.



Kai tik pasirodo pirmoji pavasariška saulė, tik tuomet susimąstome, kokios mes visgi baltaodės ir išblyškusios... Nežinau kaip jūs, bet aš pavasarį griebiu savaiminio įdegio priemones arba lengvesnius losjonus su savaiminio įdegio dalelėmis. Kažkada buvau išprotėjusi dėl įdegio ir visuomet, su kiekviena mintimi, kad esu per balta - bėgdavau į soliariumą. Šita manija baigėsi apsigyvenus UK, kur visi nauji draugai nuoširdžiai žavėjosi mano itin balta kūno odą. Ten, jokių soliariumų nereikėjo, ir kažkaip net didžiavausi, kad turiu tokią aristokratišką odą 😆 Lietuvoje vėl pajaučiau kompleksus, kai kiekvienas klausia, kas man yra, ko tokia išbalusi, tai va, ir vėl pradėjau rudintis, tik š soliariumus tiek dažnai nebevaikštau, užtat losjonais tikrai pasitepu, ypatingai pavasario pradžioje. 
Dabar jau turiu šiokį tokį odos įdegį, tiksliau neblogai paskrudusi jau, ir losjonas tikrai nebereikalingas tiek dažnai. Bet šiaip, Dove Summer Revived pavasario pradžioje ir viduryje buvo vienas nerealiausių ir reikalingiausių produktų kūno priežiūroje.



O iš plaukų priežiūros kažkaip neišsirinkau nieko, ką būčiau labai labai pamėgusi ir galėčiau pasakyti - taip, čia neabejotinas pavasario favoritas! Vienintelis dalykas, kuris man paliko tikrai didelį įspūdį - tai The Ultimate plaukų šepetys iš TT, kuriuo naudojuosi kasdien. Jis puikiai iššukuoja plauką iki pat odos, užgriebia viską, kai originalūs šepečiai dažniasusiai tik paviršių, jei neskirstome sruogomis. O ir rankena priduoda daug patogumo - aišku, forma jau visai kitokia, tačiau šepetys puikus - dabar juo naudojuosi netgi dažniau, negu originaliuoju TT šepečiu.



Ko jau ko, o prausiklio prie mėgstamiausiųjų dėti tikrai nesitikėjau, tačiau... tai nepaprastas prausiklis. Pirmiausia, aš sužavėta priemonės saugumu, na retai kada galima nusipirkti nebrangiai kainuojančias priemones nedidele kaina. Man patinka putų pavidalo veido prausiklis, tačiau rinkoje dažniausiai matome tokius skirtus tik riebiai/ mišriai odai, o sausa dažnai nuskriausta ir tokių prausiklių, tinkamų sausesniems odos tipams beveik nėra. Todėl labai smagu atrasti tokią priemonę, smagu, jog veikia visiškai nepriekaištingai ir yra labai skalsi - vis dar turiu nemažai produkto, tad pakaks dar kuriam laikui. Patiko, rekomenduoju išbandyti.



Jei prakalbome apie natūralesnes priemones, negaliu nepaminėti Lavera veido toniko. Jeigu paprastai veido toniko vizualiai matomo efekto reikia laukti apie mėnesį laiko, tai šitas yra tikriausiai vienintelis, kurio poveikį pamačiau po savaitės, o valomąjį efektą - iš karto, po pirmojo panaudojimo. Na nerealus, apskritai, kiek bandau Lavera kompanijos produktų, man atrodo dar po kelių išbandytų gaminių, jei ir jie bus tokie pat geri, kompanija tikrai pretenduos patekti į mano mėgstamiausių kompanijų sąrašiuką!



Visas šio pavasario palydovas, rytinis ritualas ir kiekvienos dienos pradžia - agurkiniai ledukai veido odai. Aš jau ne vienus metus, su mažesnėmis ar didesnėmis pertraukomis darausi tokius ledukus ir džiaugiuosi atsigavusia, drėkinama, atjaunėjusia, gražesne veido oda, be to, toks šaltas rytinis kokteiliukas veidui puikiai pabudina po naktinėjimų prie tinklaraščio ar vaiko nemieganakčių. Super, rekomenduoju, o nuo vasaros pradžio darysiu tikriausiai jau kitokius ledukus, ir jei bus įdomu, papasakosiu apie poveikį odai. 



Pats nerealiausias makiažo pagrindas, kurį bandžiau ar naudojau šį pavasarį. Manau tikrai girdėjote, jei ne iš manęs, tai iš kitų merginų, žurnalų ar kitų informacijos sklaidos kanalų, jog matinė oda nebėra madinga, ir ne tik oda, tačiau ir šešėliai, ir lūpų priemonės, viskas... Apskritai, šį sezoną karaliauja sveikai švytinti, graži, natūraliai atrodanti veido oda. Todėl nepaprastai džiaugiuosi Paese drėkinančiu makiažo pagrindu, apie kurį labai išsamiai papasakojau įraše - natūrali, spindinti ir sveikai atrodanti oda. Na o daugiau galite paskaityti įraše, paspaudę ant pavadinimo.



Na, o tais rytais, kai viskas krenta iš rankų, kai vaiko nuotaika prasta ir jis nenori nieko daugiau, kaip mamos rankos, aš suvokiu, jog visiškai neturiu laiko pasigrąžinti ir atlikti bent minimalų veido makiažą. Tačiau žinot tą jausmą - vistiek norisi truputėlį, kad einant pro veidrodį nusišypsotum sau, kad geriau jaustumeisi ir diena būtų smagesnė. Na, sunku apibūdinti tą kad ir minimalaus makiažo teikiamą pasitikėjimo savimi jausmą - jautiesi daug geriau, tikiu, kad pilnai mane suprantate.
Tad tokiais rytais aš tiesiog greitai veidą padengiu Gosh mineraline pudra ir galiu džiaugtis šiek tiek pamaskuotais odos netobulumais. Pudra suteikia veidui matiškumo, tačiau man šitas atspalvis jau dabar darosi šiek tiek šviesokas - manau kad galėsiu naudoti tik tuo atveju, jei turėsiu per tamsų makiažo pagrindą, arba teks padėti ir naudoti tik rudenį, kai vėl būsiu šviesesnė. Gosh biri pudra yra mano pirmasis mineralinis produktas veidui, todėl kol kas aš sužavėta, reikės bandyti kitas priemones ir gal visgi verta jomis pakeisti man taip įprastas kompaktines pudras? 



Pati nerealiausia priemonė antakiams buvo... šitas itin plonas Catrice pieštukas antakiams. Anksčiau, jei rinkdavausi šviesiausio atspalvio priemones, susidurdavau su atspalvio problema - jis visuomet būdavo pernelyg šilto, beveik ryžo atspalvio, o tokie antakiai, kai esi šalto odos atspalvio, visiškai netinka. Ir netinka ne tik man, bet ir daugumai lietuvaičių. Šito pieštuko atspalvis šalto tono ir puikiai tiko mano veiduko spalvai. Apskritai tas plonytis pieštukas taip natūraliai išpiešia plaukelius, kad atrodo taip, čia mano natūralūs antakiai ir aš nieko jiems nedariau... O ir dirbti su pieštuku taip lengva, kad kaskart norisi naudoti tik jį. Aš drąsiai galiu rekomenduoti, tik reikia turėti galvoje tai, jog jis baigiasi labai greitai, 2-3 savaitės ir pieštuko nebelieka. Tačiau jei esate nusiteikusios kas mėnesį nusipirkti po porą - tuomet tikrai fainas variantas.



Na, o jei norisi ekonomiškesnio varianto, tačiau tokios pat geros priemonės, galiu rekomenduoti dar vieną šio pavasario favoritą - Amway antakių priežiūros rinkinį su tobulai geros kokybės priemonėmis ir pakuote, tinkančia keliauti. Pakaks itin ilgai, tik čia minusėlis būtų priemonės kaina, ar ją mokėti už antakių priemonę? Čia jau labai asmeninis klausimas, aš galiu tik pasakyti, kad priemonės kokybė be jokių priekaištų.



Nors Maybelline kreminiai šešėliai man nėra naujiena, tačiau tinklaraštyje apie juos niekad nebuvau pasakojusi. Aš manau, jog niekam ne paslaptis, kas yra Maybelline Tattoo - vieni geriausių kreminių šešėlių, kuriuos verta, tiesiog privaloma išbandyti.



Prieš kelias dienas jums papasakojau apie Sleek akių šešėlių paletę, kuria esu susižavėjusi. Taip, kelis minusėlius paletė turi - ne visos spalvos tobulai pigmentuotos, beveik visos linkusios byrėti, tačiau spalvū intensyvumas, kombinacija paletėje ir apskritai, priemonės galimybės itin geros. Kokybiška, nebrangi paletė, kurią gali įsigyti ir džiaugtis kiekviena. O aš jau planuoju, kaip noriu dar vienos - arba itin ryškios, neoninių atpslavių, arba tos su žalios spalvos atspalviais. O gal ir daugiau? 



Viena jaukiausių lūpų priemonių šį pavasarį man buvo Catrice lip cushion blizgesys lūpoms. Žinote tas dienas, kai nesinori nieko daryti, niekur eiti, nesinori dažytis, tik susisukti ir jaukiai praleisti laiką su savimi... Tai kažkodėl tas jausmas man labai asocijuojasi su šita priemone - ji nėra preciziškai tiksli, tad pasitepsime ir be veikdrodžio, nėra ilgai išliekanti, tačiau ant lūpų jaučiasi labai lengvai, jų nesausina, iš viso, atrodo, jog būčiau pasitepusi drėgnu lūpų balzamu. Labai patikusi, bet nelabai skalsi lūpų priemonė, kurios savo kosmetikos krepšelyje jau nebeturiu - baigėsi. 😢



Šitas lūpų blizgesys tiesiog šaukia - šiltas oras! Kokia nerealiai gaivi pavasario/ vasaros spalva. Priemonė blizgi, nesausina lūpų odos, dailiai atrodo, nors nusivalgo tikrai greitai. Aš tik ja ir norėčiau nuolat dažytis, tačiau turiu pakankamai daug testuotinų lūpų produktų, tai tik dėl to nenaudoju kasdien. Keli minusiukai priemonėje tikrai yra, bet vertinant kokybė ir efektą, aš linkusi tuos minusiukus praleisti pro akis ir mėgautis produkto privalumais. O jei jums įdomu, kas ten per minusai - juos galite paskityti apžvalgoje.



Iki šiol niekad neturėjau makiažo fiksatorių ir man atrodė, jog tai visiškai nereikalinga priemonė man, tačiau smalsumo minutei apėmus, mečiau į savo krepšelį ir tiesiog nusipirkau, nusprendusi išbandyti tik dėl tinklaraščio. Na ir kur aš dingčiau be blogo skatinamo smalsumo? Nes atradau tokį nerealų dalyką, kaip skystį, kuris suteikia veidui sveikai spindinčią išvaizdą, dailiai sulieja visus bronzatus, skaistalus, hailaiterius ir užbaigia makiažą iki tobulo efekto. Aišku, aš bandau savo pirmą tokio tipo priemonę, todėl negaliu lyginti su kitomis, tačiau man labai patinka.



Aš jums rašiau apie 5 savo mėgstamiausius nagų lakus pavasariui, iš kurių norisi išskirti vieną favoritą ir ne tik dėl spalvos, ne, mes kalbame apie labai gerą kokybę, tobulą dengimą, neprastą pigmentaciją ir mane tenkinantį išlaikymo laiką. Šitas vertas būti tarp mėgstamiausiųjų.



Mano pavasario kvapas visiškai paprastutis, nebrangus aromatas iš Avon, kuris toks lyg ir labai mergaitiškas, paplūdimio aromatas, turintis truputį saldaus seksualumo. Kvapas , puikiai tinkantis atėjus šiltesniems orams. Aromatas, keliantis asociacijas su jūra, atostogomis ir šiltu oru... Apskritai, Avon kvapai man patinka - mokame nedaug, o aromatų kvapai nėra pigūs. O kaip jums?



Ir į mėgstamiausius šį kartą traukiu vitaminus - maisto papildą. Aš buvau nepaprastai skeptiška, prieš pradedant naudoti šitą gėrimą - na rimtai, ar gali kažkoks gėrimas per 6 dienas parodyti efektyvumą? Poveikio gana ilgai nepajutau, ir tik baiginėjant paskutinę porciją susimąsčiau, kad gerdama papildą, aš nuolat jaučiausi energinga, jaučiausi turinti jėgų viskam, kiekviena diena man buvo nepaprastai darbinga, jaučiausi taip gerai, kaip retą pavasarį. Todėl galiu pasakyti, kad tikrai veikia ir tapo nepaprastai gaila, kai baigėsi - vertas dėmesio dalykėlis, ypač, jei jaučiate, kad silpsta imuninė sistema ar trūksta energijos.
P.S. dėl imuninės sistemos - aš nuolat lankau baseiną su savo mažuoju - net per žiemos šalčius, todėl abu esame pakankamai užsigrūdinę ir sergam tik tiek, jog kartais atsiranda sloga, kuri ir šiaip pas mus ne nuo peršalimo, o nuo alergijų, todėl kaip veikia imuninę sistemą, man pasakyti sunku.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Viskas, štai tokie mano mėgstamiausi produktai, dalykai pavasario metu - jų buvo šiek tiek daugiau nei įprastai, tikiuosi niekas neužpyks? Man šitas pavasaris buvo malonių atradimų metas ir dar kažką išmesti iš šio mėgstamiausiųjų sąrašo tiesiog nepavyko.
O ką naujo jūs atradote šį pavasarį? Kas jums paliko didžiausią įspūdį?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai