Pavasario vitaminai II dalis arba pavasario - vasaros vitaminai gerai savijautai, plaukams, odai ir nagams

Kelios skaitytojos klausėte, ar šį kartą mano antrasis pavasario vitaminų dublis pasiteisino, todėl nusprendžiau padaryti įrašą ir papasakoti apie antrą vitaminų dalį. Kaip suprasti antrą? Pavasario pradžioje nusprendžiau pasirinkti savo plaukų, veido, nagų ir emocinės būsenos problemoms spręsti skirtus vitaminus ir pabandyti kuo greičiau atstatyti visų būklę iki normalios (pasakojau jums ČIA). Kai kurie aspektai pasiteisino, turiu galvoje mano savijautą. Tačiau nei nagai, nei plaukai, nei veidas negavo jokio teigiamo poveikio - nepastebėjau jokių pokyčių, todėl negyvybingi plaukai, skeldėjantys nagai ir pilka, išsėjusi veido oda liko lygiai tokia pat aktuali problema, kaip ir ankstyvo pavasario metu. 

O ką daryti jei nesu patenkinta rezultatais? Taip, turime kosmetikos priemones, turime priežiūros priemones, tačiau aš galvoju, kad čia reikio šio to stipresnio. Šiam kartui pasirinkau atskirus vitaminus odai, atskirai plaukams, atskirai nagams ir noriu pabandyti papasakoti - kaip sekėsi su jais bendrauti. Ir visgi - ar antrasis dublis jau paskutinis pavasario vitaminų byloje?

"Pabaiga apvainikuoja darbą."
Ovidijus


NAGAMS

Didžiausias mano rūpestis jau nuo šių metų pradžios, yra mano nagai, todėl pirmiausia noriu pakalbėti apie Biocyte Nutricosmetic "Ongles forts" papildus, skirtus žmonėms, tuirntiems plonus, silpnus, linkusius skilinėti nagus. Praeitą kartą nieko nerašiau apie tai, kokie ingredientai įeina į papildų sudėtis, o šį kartą norisi tą padaryti pačiai, kad suvokčiau, kokios sudėties produktai man duoda daugiausiai naudos. Be to, kiekvieno papildo sudėtis ir veiklsiosios medžiagos skiriasi, todėl manau pakankamai svarbu prieš renkantis žinoti, kiek kokių medžiagų gausime išgėrę vieną ar kitą papildą.

Sudedamosios dalys (2 kapsulės): Keratinas 500 mg; Litotamno Thalle milteliai, kapsulė (želatina); Bambumo eksudato ekstraktas 170 mg (kuriame yra 75% silicio, 127,5 mg); Jūros magnio oksidas (kuriame yra  megnio 84,6 mg, 23% RMV*); Lipnumą reguliuojančios medžiagos: riebiųjų rūgščių magnio druskos, silicio dioksidas; Cinko oksidas (kuriame yra cinko 5 mg, 50% RMV*); Cholrkaciferolis (kuriame yra vitamino D 2,5 ug, 50% RMV*); Vitaminas B8 (2,5 ug, 50% RMV*).
*Referencinė maistinė vertė

Keratinas išgautas iš ėriuko vilnos 18 amino rūgščių polipeptidas
Vitaminas D svarbus norint išlaikyti sveikus kaulus
Biotinas (vitaminas B8) nagų atsparumui ir stiprumui
Cinkas prisideda prie baltymų sintezės, pagrinde prie keratino ir kolageno, kurie įeina į plaukų, odos ir nagų sudėtį.

Gamintojas: Laboratoire Biocyte, Mougins, Prancūzija
Kiekis: 40 vnt.
Kaina: 15,63 EUR


Pirmiausia, kas man nepatiko buvo produkto naudojimas: nusiperkame 40 kapsulių ir tikimės, kad kaip ir visus maisto papildus gersime po vieną per dieną. Tačiau šituos maisto papildus reikia gerti po dvi kapsules kasdien, todėl maisto papildą naudojame ne tiek jau ilgai, kiek norėtumėme (išeina tik 20 dienų). Sudėtis ir pagrindinės medžiagos atrodo turėtų daryti teigiamą įtaką mano nagučiams, deja... Mano nagai labai intensyviai sluoksniavosi, labai stipriai skilinėjo ir buvo trapūs. Ir jie vis dar tokie pat trapūs, kaip aksčiau, vis dar tokie pat silpni kaip anksčiau. Aišku, gamintojas sako, jog maisto papildą reiktų naudoti tris mėnesius nepertraukiamai, tačiau man pakako vienos pakuotės - teoriškai nauda turėtų būti matoma jau po trečdalio laiko. Sumokėjau nemažai, turėjau daug vilčių, bet deja, jokio poveikio savo nagučiams taip ir nepamačiau.

ODAI

Mano oda pavasarį visuomet būna mažų mažiausiai papilkėjusio atspalvio, išsausėjusi, pavargusi ir praradusi elastingumą. Prie viso to, šiemet ji dar kimšosi, bėrė, mušė raudonis, pastėbėjau ir pagilėjusias raukšles. Visas problemas bandžiau įveikti kosmetinėmis priemonėmis, tačiau vien tik jos man pasirodė visiškai nepakankamos. Dar praeitą kartą pirkdama pirmuosius pavasario vitaminus, buvau susidomėjusi šituo Laboratories Vitarmonyl "Huile de Beaute" aliejinis maisto papildas, skirtas visiems, siekiantiems išpuoselėtos ir švytinčios veido odos.

Sudedamosios dalys: dvimečių nakvišų aliejus (250 mg); kapsulė (želatina, stabilizatorius: glicerolis); argano aliejus (150 mg); paprastųjų erškėtuogių aliejus (100 mg); vitaminas E (4 mg 33% RMV).

Aktyviosios medžiagos: Grožio aliejus apjungia 3 aliejų - arganų, erškėtrožių ir nakvišų- privalumus: juose gausu pagrindinių riebiųjų rūgščių. Pagrindinių riebiųjų rūgščių gausa padeda gerinti odos būklę. Maitina odą, saugo jos elastingumą, skaistumą, jaunatviškumą. Vitaminas E prisideda savo antioksidaciniu poveikiu. Jis padeda saugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos, senėjimo.
Produkto pranašumai: Be dirbtinių kvapiųjų medžiagų, pridėtinių konservantų, pieno vedinių, gliuteno, druskos, cukraus. Augalinės kilmės, lengviau įsisavinamas. Naudojami geriausių rūšių augalai.

Gamintojas: IRB Yves Ponroy, Cedex, Prancūzija
Kiekis: 30 vnt.
Kaina: 12,62 EUR


Kiekvieną rytą gerdama po kapsulę aliejinių vitaminų, maždaug įpusėjus pakuotę galvojau, kad šitie papildai man nepasiteisins, nepatiks ir vėl nematysiu jokio poveikio, kaip kad su nagų vitaminais. Tačiau atidžiau pasižiūrėjusi į savo veiduko odą, galiu pasakyti, jog mano veido odos spalva ženkliai pagerėjo. Dabar veidukas atrodo labai vienodo atspalvio, skaistesnė, spindinti ir vizualiai gerokai sveikesnė. Savaime suprantama, jog iš maisto papildų nesitikiu raukšlių panaikinimo ar porų kimšimosi problemų sutvarkymo - būtų nerealu to tikėtis iš tabletės ar ne? Tad negaliu pasakyti ar tabletės, ar kosmetinės veido priežiūros priemonės padarė nemažą įtaką mano raukšlėms - jos nebėra tokios gilios ir tokios ryškios, šiek tiek mažiau pastebimos. Kadangi savo veido priežiūros priemones pavasarį keičiau beveik taip pat dažnai, kaip savo kojines, tai esu linkusi tikėti, kad tai buvo visgi šio maisto papildo dėka. Gal reiktų įsigyti dar vieną pakuotę?

PLAUKAMS

Mano plaukučiai jau ir šiaip nėra iš tų gražiųjų - atrodo įdedu tiek daug pastangų jiems prižiūrėti, naudoju natūraliu aliejus, krūvą aliejukų ir visokių purškiklių, o ji vistiek neatrodo taip gerai, kaip aš norėčiau. Tačiau po žiemos... o siaubas, kokie jie atrodo nušiurę, pavargę, be gyvybės. Norisi tik susirišti, susukti ir paslėpti...

Sudedamosios dalys: biotinas (D-biotinas) 5000 ug, 10000 RMV.

Biotinas padeda norintiems turėti sveiką odą, plaukus bei tvirtus nagus. Biotinas:
- svarbus normaliai plaukų būklei palaikyti;
- svarbus normaliai odos būklei palaikyti;
- svarbus normaliai nervų sistemos veiklai;
- svarbus normaliai psichologinei būklei palaikyti;
- svarbus normaliai gleivinių būklei palaikyti;
- svarbus normaliai energinių medžiagų apykaitai;
- svarbus normaliai pagrindinių maistinių medžiagų apykaitai;
- svarbus normaliai homocisteino apykaitai.

Gamintojas: Swanson Health Products Inc., JAV
Kiekis: 100 vnt.
Kaina: 12,40 EUR


Įsigyti Swanson kompanijos gaminius aš privengiu dar nuo praeito vitaminų karto - tuomet formulė odai, plaukams ir nagams nesuveikė. Tačiau ieškodama, kas geriausiai paveiks mano plaukus, aš radau nemažai informacijos, jog reiktų naudoti papildus, kurių pagrindą sudaro biotinas. Ir ką aš galiu pasakyti - 100% kad veikia ir veikia puikiai! Šiuo metu esu išgėrusi 34 vnt. kapsulių, tai apie trečdalį viso indelio kiekio, tačiau jau dabar stebiu geresnę savo plaukų būklę. Jie nebėra tokie sausi, gaila, kad vis dar lūžinėja, bet tikriuosi, kad ir jis ženkliai sumažės naudojimo eigoje. Keliaujam toliau - mano plaukai mažiau veliasi, mažiau pučiasi, yra paklusnesni, o prie šaknų jų atrodo ženkliai daugiau ir visas plaukas tvirtesnis. Bet svarbiausia - mano plaukai tikrai auga greičiau! Dar visai nesenai dažiau, o jau šaknys ataugusios labai daug. Iki sekančio dažymo dar daug laiko, matyt teks paankstinti vizitą pas kirpėją. 😊 O ir naujų mažų plaukučių turiu pilną galvą.
Puikiai žinau, kad plaukų augimui įtaką tikrai daro šitie papildai. Tačiau ir dėl geresnės plaukų būklės, kažkaip galvoju, kad turėtų būti dėl šių vitaminų, mat kaži kažko naujo plaukų priežiūroje naudoti nepradėjau, o rezultatai labai akivaizdūs. Tikriausiai dar keliose nuotraukose (turiu galvoje su dekoratyvine kosmetika) matysite pavargusius ir pasišiaušusius plaukus. Paprastai fotografuoju kiekvieną savo makiažą ir renkantis, kur geriausiai matomas efektas, kartais tarp nuotraukų pasitaiko ir senesnių. Tačiau jau artimiausiu metu fotografijose vis dažniau ir dažniau matysite gražesnius ir sveikiau atrodančius plaukus. 😉

GERAI SAVIJAUTAI

Kalbant apie gerą savijautą - jau senai mano medicinos istorijoje pripaišyta anemija. Toms, kurios esate susidūrusios su šia problema, tikriausiai žinote, kaip sunku pakelti geležies kiekį kraujyje ir sureguliuoti hemoglobiną iki minimalios normos. Trūkstant hemoglobino, automatiškai jautiesi pavargęs, bet koks darbas reikalauja daugiau jėgų ir energijos, o dažnai ir valios pastangų; kiekviena diena sekina, net jei ir nedarai nieko sunkaus. O mano atveju, prie viso to prisideda ir žemas kraujo spaudimas... Norėdama jaustis normaliai, aš nuolat geriu geležies papildus, yprastai gydytojų rekomenduojamą Tardyferon. Bet per pastaruosius porą metų pastebiu, kad stebuklingai stiprus Tardyferon visiškai nebeveikia ir nebedaro jokios įtakos mano organizmui - ar gali būti, kad per pastovų vaistų vartojimą organizmas priprato? Šiam kartui nuprendžiau išbandyti kitokius. Pirmiausia naudojau Higher Nature True Food "Easy Iron" lengvai pasisavinamą geležį. O jai pasibaigus - vyro mamos dovanotą Santegra Enza "Chlorophyll Forte GP"  maito papildą.


Higher Nature True Food "Easy Iron"

Sudedamosios dalys: geležies furnaratas su enzimais apvirškintu Saccharomyces cerevisise kompleksu (su soja); tūrį didinanti medžiaga: ryžių gemalai, vegetariška kapsulė iš hidro ksipropilmetilceliuliozės (karagenino).

Nepakankamas geležies kiekis – labiausiai paplitusi mažakraujystės priežastis. Tačiau neorganinis geležies pavidalas ne visuomet jungiasi su hemoglobinu. Geležies sąveika su deguonimi skatina tam tikrą reakciją. Šios reakcijos pasekmė – „rūdys" bei laisvųjų radikalų kaupimasis organizme. True Food Easy Iron geležis yra pagaminta organiniu pavidalu ir ją visiškai įsisavina organizmas.

Gamintojas: Higher Nature, East Sussex, Didžioji Britanija
Kiekis: 30 vnt.
Kaina: 9,62 EUR

Santegra Enza "Chlorophyll Forte GP"

Sudedamosios dalys: Sodium Copper Chlorophyllin 50 mg, mikrokristalinė celiulozė, magnio stearatas, silicio dioksidas.

Unikalios Chlorophyll Forte GP savybės daro jį tiesiog nepamainomu visiems besirūpinantiems savo sveikata, ypač mažai laiko gryname ore praleidžiantiems žmonėms, kuriems trūksta saulės.
Žodis "chlorofilas" kilęs iš graikiško žodžio "chloros" - žalias ir "phyllon" - lapas. Senovės graikai manė, kad chlorofilas yra vertingas natūralus produktas, naudingas žmogaus sveikatai.
Clorofilas tai pigmentas, suteikiantis augalams žalią spalvą ir dalyvaujantis fotosintezės procese, kurio metu augalai saulės šviesą paverčia organinių junginių energija.
Chlorofilą kartais vadina “žaliu augalų krauju”, nes jo cheminė formulė stebėtinai primena hemoglobino – raudono žmogaus kraujo pigmento sandarą.
Maisto papildas pagamintas iš ekologiškų žaliavų, laikantis visų GMP ir TÜV standartų, pagal naudingas savybes saugojančią technologiją.

Gamintojas: SANTEGRA,  JAV
Kiekis: 90 vnt.
Kaina: 19,50 EUR


Tai pirmiausia turiu pasidžiaugti, jog per pastaruosius porą metų mano kraujas niekad nesiekė žemutinės normos, o šiuo metu, jis beveik siekia viršutinę normą! Ir visa tai pavyko padaryti "Easy Iron" maisto papildu, grynu oru ir sveikesne mityba! Jei rimtai, būtent šitas papildas labai greitai pakėlė hemoglobino kiekį ir jį naudodama aš jaučiausi labai energinga, sveika. Tikrai veikia, tik, man jis nepatinka dėl naudojimo būdo. Aš nemėgstu tų maisto papildų, kuriuos reikia gerti ne po vieną, o po dvi ar daugiau kapsulių. Ant pakuotės nurodyta, kad papildą reiktų gerti 2-4 kapsules per dieną (moterims) - tai yra didelis kiekis ir tai reiškia, kad papildo geriausiu atveju pakanka vos 15 dienų. Tačiau, kaip jau minėjau, iš karto po šio papildo naudojimo pasidariau kraujo tyrimus ir rezultatai nustebino ir mano gydytoją ir mane pačią.

Kalbant apie "Chlorophyll Forte GP" maisto papildą - aš ilgai galvojau, jog jis yra skirtas kraujo gerinimui - būtent šiuo tikslu šitą pakuotę gavau dovanų dar laukiantis. Tačiau nėštumo metu negalėjau jo naudoti: organizmas nevirškindavo, žarnynas nepriimdavo ar kažkas tokio - tiesiog jausdavausi negerai. Pradėjau naudoti šiuo metu ir labai atsargiai, bet atrodo, jokios neigiamos reakcijos nėra. Tad kam jis skirtas? Pasižymi atkuriamuoju poveikiu, skatina žaizdų gijimą, apsaugo nuo laisvųjų radikalų, skatina ląstelių atsinaujinimą ir regeneraciją, minkština įsitempusių raumenų membranas, padeda pašalinti toksinus. Toks papildas atrodo tinkamas visai, bendrai organizmo būklei ir savijautai gerinti. Galvodama dabar net nežinočiau, ką pasakyti apie šitą papildą - naudodama jį tikrai geria jaučiuosi, tačiau ar pastebiu kažkokį konkretų poveikį? Ne, kažko labai konkretaus tikrai nepastebiu, tačiau žiūrint į mane, net mano vyras pastebi, kad ir jaučiuosi ir atrodau geriau. Manau apie šituos papildus kiek daugiau papasakosiu baigtų produktų įrašuose. 😉


Va, viskas, tiek vitaminų šiam kartui. Šiuo metu dar naudoju Biotin ir Chlorophyll papildus, bei pradėjau gerti baltymus (proteinus). Kadangi naudoju labai mažai pieno produktų, gydytoja rekomendavo kuris laikas pagerti baltymo - aš įsivaizduoju, kad mano turimas labai panašus į tuos, kur geria sportininkai, tik tiek, kad aš pirkau vaistinėje. Žiūrėsiu, kaip reaguoja mano organizmas.
Labai tikiuosi, kad tokio tipo įrašai jums naudingi informacine prasme. Galutines nuomones dar paminėsiu tuštučiuose - ta prasme, ar nuomonė nors kiek pasikeitė. O kol kas - linkiu lygios odos, vešlių plaukų, tvirtų nagų, puikios savijautos ir plačios šypsenos! 😁




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Ačiū už rekomendacijas :) Pas mane visiškas pavasaris.. tik deja, ne tokia džiugąja prasme, o būtent ta vitaminų trūkumo ir nuovargio prasme.. Kažkaip pasialinau per žiemą ir ta saulė labaaai iš lėto grįžinėja. Tad atrodo tikrai ne stebuklingai. Galbūt ne visus (nes išeitų tikrai nemaža suma), bet bent keletą tavo rekomenduotų vitaminų tikrai pabandysiu - reikia kažkaip tuos plaukus atgaivint ir odą, nes jau negaliu žiūrėti į save veidrodyje. Taip pat norėjau paklausti, galbūt esi bandžiusi Jamieson vitaminų? Kadangi man ir šiaip reikia organizmą atstatyti, galvoju gal plius ir specialiai moterims skirtus pagerti. Tik nežinau apie firmą nieko - kol kas neteko išbandyti, bet vat užtai akcija dabar - https://www.gintarine.lt/multi-complete-moterims-kapsules-n90-jamieson/catalogstoredetail.aspx?ID=346301 :D Tai aš jau pradėjau skaičiuoti, kiek man ko išeitų sutaupius :))) Ar jie veiksmingi? Gal teko bandyti/girdėti ką nors?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, bandyti neteko, todėl nežinau ką apie juos galėčiau pasakyti. Bene visos internetinės vaistinės turi telefono numerius, kur konsultuoja vaistininkai, bandykite paskambinti ir paprašyti rekomendacijos :)
      Dėl visų maisto papildų labai reikia žiūrėti veikliąsias medžiagas ir jų kiekį kapsulėje bei paros normas. per mažos dozės neduoda jokio efekto ar jis būna labai jau minimalus.

      O dėl pavasario - visos mes atrodom tikriausiai ne kaip - mažiau saulės, mažiau buvimo lauke duoda savo. Mėnesis ar du šiltų orų ir vėl visos garantuotai džiaugsimės savo oda, plaukais ir sveika išvaizda. Dabar dar rekomenduočiau maistą, turintį daug vitaminų: riešutus, avokadus, šviežias salotas. Sveikas ir gausus vitaminais maistas daro ne ką mažesnius stebuklus :)

      Panaikinti
  2. Labai ačiū už patarimus, auginu mažyli tai geriau labai superinius vitaminus mamoms - https://www.gudruciovaistine.lt/69-moters-sveikatai, o dabar dar ir kažko papildomo žvalgausi tai tikrai pasinaudosiu jūsų įžvalgomis ir patarimais!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą