2017/2018 rudens - žiemos tendencijos: populiariausios spalvos

Tęsiam tendencijas ir šiam kartui siūlau pasižiūrėti į populiauriausių spalvų 2017/18 rudeniui ir žiemai suvestinę. Iš tiesų, tikriausiai nekeista, jog vyraus prislopintos spalvos, tačiau ar žinote, koks atspalvis šiemet populiariausias? O kokiu norėtumėte pasipuošti? Ir tikriausiai populiariausios spalvos gali būti priderinamos ne tik aprangoje, bet ir aksesuaruose, makiaže ar manikiūre...

Ruošdama įrašą susidūriau su preblemėle (kaip ir kiekvienais metais), kai vienos spalvos skirtingi atspalviai, verčiant į lietuvių kalbą gaunasi visiškai vienodi. Todėl prie visų spalvų nurodyti ir angliški jų pavadinimai - jei kartais trūktų idėjų ar daugiau spalvų pavyzdžių, visuomet geriau ieškoti tuo tiksliu anglišku pavadinimu - rezultatai bus tikslesni, o spalvos realiai atitiks tas, kurias dizaineriai ir norėjo mums parodyti. Tad pasižiūrim, kokios tos rudens ir žiemos spalvos?!

Paveikslėlis iš ČIA

Sirupo raudonumo
(Grenadine)
Jason Wu

Ryškiai raudona
(Power Red)
Gianbattista Valli

Ryški rožinė
(Hot Pink)
Emilio Pucci

Švelniai šilta rožinė
(Ballet Slipers)
Christian Siriano

Pastelinė rožinė
(Promise Pink)
Emilia Wickstead

Sidabrinė
(Silver)
Y/Project

Pilka
(Neutral Grey)
Alexander Wang

Itin juoda
(Blackest Black)
Proenza Schouler

Rudai oranžinė
(Tawny Port)
Brock Collection

Šokolado ruda
(Chocolate brown)

Tod’s

Šviesiai ruda (nude, smėlinė)
(Butterum)
Marc Jacobs

Aukso spalva su žaliųjų citrinų atspalviu
(Golden Lime)
Tibi

Alyvuogių auksinė
(Golden Olive)
Erdem

Klevų geltonumo
(Autum Maple)
Delpozo

Prislopinta citrininė
(Lemon Curry)
Erdem

Neoninė žalia
(Acid Green)
Emilo Pucci

Tamsios eglės
(Shaded Spruce)
Brandon Maxwell

Turkio
(Turquoise)
Valentino

Prislopinta žydra
(Forties Blue)
Celine

Jūros mėlio
(Marina)
Sies Marjan

Karinio jūrų laivyno tamsiai mėlyna
(Navy Peony)
Gabriela Hearst

Karališka violetinė
(Royal Lilac)
Roland Mouret

Šaltiniai: Fashionisers, Vogue
Kas svarbiausia 2017/18 rudens - žiemos spalvų tendencijose?
Pati populiausia šio sezono spalva bus raudono sirupo. Iš tiesų, neina jos normaliai išversti į lietuvių kalbą - gal tiksliau būtų granantų? Aš linkusi palikti anglišką pavadinimą Grenadine (kas realiai yra granatų sirupas). Tai pati spalva yra ryškus raudonos atspalvis, kuris turėtų būti kiekvienos mūsų spintoje. 

Dar viena, pakankamai svarbi spalva bus klevų geltonio atspalvis (Autumn Maple), tokia deginto oranžinio atspalvio ar smarkiai pageltusių klevų spalvos. Itin populiari tiek podiumuose, o netrukus, turėtų būti ir mūsų parduotuvėse.

Dizaineriai siūlė ir nemažai klasikinių atspalvių: pilka, tamsiai mėlyna (šita irgi labai populiari), šviesiai ruda ir rudai oranžinė (Tawny Port). Kurie derinami kartu ar dėvimi atskirai sukurs klasikinę rudenišką nuotaiką. Tikriausiai didžiausia staigmena tarp rudens ir žiemos spalvų matyti neoninę žalią, tačiau vertinant šiemetines tendencijas, praktiškai visur vyraus ryškios, neįprastos šaltąjam metų laikui ir labai drąsios spalvos. Lygiai, kaip ir turkio ar žydros spalvos - lyg ir turėtų būti rudeniškos, tačiau puikiai atrodys ir auksaspalvių lapų fone. Ryškiai rožinės ar pastelinės rožinės aš asmeniškai nesirinkčiau nei žiemos nei rudens metui, bent jau ne kaip dominuojančią spalvą - galbūt akcentas su tokia spalva būtų smagus, tačiau bent jau man šiemet rudens aprangoje vyrauja prislopintų ir sodresnių atspalvių drabužų norai. Tiesa, labai įdomiai atrodo ta eglės spyglių spalva - taip ir norisi ką nors pasimatuoti būtent tokio atspalvio, tačiau nemanau, jog ji man labai tiktų prie odos ir plaukų atspalvio.

O kokia spalva jūs rengsitės šį rudenį? Kuri iš šitų jums patinka labiausiai?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai