JOHNSON'S Baby "Top-to-toe" kūno prausiklis ir šampūnas

Jau senokai kalbėjome apie vaikišką kosmetiką ir dabartinius pasirinkimus. Dar laukiantis per visą pasaulį skambėjo Johnson's skandalas, neva jo ingredientai sukelia vėžį ir nėra tinkami mažiems vaikams. Tačiau juk panagrinėjus bet kurį mūsų kosmetikos produktą, jam galima prikabinti 'potencialiai sukeliančio vėžį' produkto etiketę. Pagimdžius vyresnės moterys man grūmojo - nenaudok Johnson's Martynukui - linksėjau galva ir naudojau, nepirkau ir nežiūrėjau į jų pusę kol mažylis buvo kūdikis. Tad turimas prausiklio miniukas taip ir gulėjo spintelėje, kol galiausiai nusprendžiau, kad metų laiko vaikui jau galima bandyti. Tuo metu prisėdau patyrinėti ir sudėtines dalis ir ne viskas jau tai juoda, kaip buvo piešiama skandalo metu.

"- Nenorėčiau būti landi, - pasakė Pelėda, žiūrėdama į miegantį Riuką, - tačiau ar jis nėra šiek tiek... kaip čia pasakius... purvinas?
- Vaikai negali būti pernelyg švarūs, - paaiškino Kenga. - Arba pernelyg mandagūs. Tai yra... žinoma gali, bet tada jie jaučiasi nelaimingi. O to juk nenorėtume, tiesa?"
Iš Gerų Minčių Kalendoriaus


Produktas: JOHNSON'S Baby "Top-to-toe" kūno prausiklis ir šampūnas 
Gamintojas: "Johnson & Johnson" GmbH. Pagaminta Italijoje
Paskirtis: išplauti plaukučius, nuprausti kūno odą
Tinkamas tipas: visiems, sukurtas kūdikiams ir vaikams
Labiausiai patiko: švariai ir gerai prausia
Labiausiai nepatiko: manau buvo galima apsieiti be pavojingų sudėtyje ingredientų
Tūris: mano turimos mini pakuotės - 50 ml, įprastai parduodamas po 300 ml
Kaina: 2,89 EUR
Kur galima įsigyti: visose vaistinėse (Eurovaistinė, Camelia ir kt.), prekybos centrų kūdikių skyriuose

Ką žada gamintojas: Šis švelnaus, gaivaus aromato prausiklis puikiai pritaikytas kūdikio odai ir toks švelnus kūdikio akims kaip tyras vanduo. Todėl pirmosioms maudynėms jį renkasi daugelis gimdymo namų visame pasaulyje. Maudant jis gali būti naudojamas ir kaip vonios putos ir kaip šampūnas. Pakankamai švelnus net ir ypač jautriai odai. Sukurtas kūdikiams, bet puikiai tinka visai šeimai.

Sudėtis: Aqua, Coco-Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Citric Acid, Acrylates/ C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Chloride, Glyceryl Oleate, p-Anisic Acid, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Parfum.


Mano nuomonė. Prausiklį naudojau tik kūnui ir vonioms - mano vaiko plaukučiai veliasi nepaprastai greitai, todėl kažkaip nenorėjau rizikuoti, a, vieną kartą esu plovusi, bet aš mieliau renkuosi specializuotus šampūnus - plaukai nėra trumpi ir aš pati jaučiuosi saugiau.

Priemonė želinės konsistencijos, kvepia kosmetikos produktais, gerai putoja ir švariai prausia - neturiu absoliučiai jokių priekaištų. Normalus produktas, su labai normalia kaina. Vienintelis dalykas, kurį buvo galima patobulinti - sudėtines dalis. Galbūt buvo galima išvengti žalingų ingredientų ir nedėti kvapiųjų medžiagų? Tačiau nieko labai baisaus sudėtyje nėra - naudodama jaučiuosi pakankamai saugi ir galbūt visai drąsiai pirkčiau pilno dydžio pakuotę. 




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai