AVON makiažo šepetėliai veido ir akių makiažiui

Atrodo, ką čia naujo galima sugalvoti kalbant apie makiažo šepetėlius? Tačiau šepetėlių dizainai, formos, plaukelių sudėjimas kiekvienoje kompanijoje vis evoliucionuoja, tobulėja ir tai kuo puikiausiai rodo faktas, jog tai - mano antrasis Avon makiažo šepetėlių įrašas (pirmąjį rasi ČIA) nuo 2014 metų!

Makiažo šepetėliai pasikeitė, pakito jų formos, o šito įrašo žvaigždes aš gavau Avon Mark konkursui, tad aprašyti ir palyginti norisi. Kalbant apie mano pirmuosius Avon šepetėlius, tuomet vis bambėjau dėl kiek smunkančių plaukelių, bet po kiek laiko pavieniai plaukeliai iš viso nustojo kristi. O va pudros ir skaistalų šepetėlius naudoju kasdien - jie tobuli, todėl tikriausiai tik per maždaug metus galima suvokti, kaip makiažo įrankiai pasiteisina. Ir Avon kompanija čia nėra išimtis. 

Na, o šituos įrankius gavau #yeschallenge Avon konkursui ir kadangi konkursinė sąlyga buvo 'jokios kritikos', jūs nematėte mano pirmojo įspūdžio. O jis tiesą sakant buvo dviprasmis - beveik visi šepetėliai man buvo taip sau, galbūt iš jų man labiausiai patiko skaistalų šepetėlis. Tačiau kaip žinia, pirmas įspūdis ne visuomet sutampa su ilgalaikiu, tad po ilgesnio naudojimo noriu pasidalinti nuomone apie šituos įrankius ir padėti tašką - kas pasiteisino, o kas nelabai.

"Minutės ilgos, o metai trumpi."
A.F. Amjelis

Aštuoni makiažo įrankiai atkeliauja supakuoti atskiruose pavieniuose maišeliuse. Visus juos galima įsigyti po vieną, atskirai, kas yra labai patogu - galima įsigyti pavienius įrankius ir nepirkti nereikalingų.  Šitie įrankiai yra iš kelių skirtingų linijų: šukytės iš Mark., šešėlių šepetėlis - iš senesnio leidimo.... na, man atrodo puikiai matosi, kad tai įvairių linijų Avon šepetėliai. Pasižiūrim į kiekvieną atskirai?


Make-up Blending Sponge

Produktas: AVON profesionali makiažo suliejimo kempinėlė
Gamintojas: Avon Cosmetics. Pagaminta Kinijoje
Paskirtis: makiažo pagrindui padengti, maskuokliui išsklaidyti, kreminiams produktams
Matmenys: sausa: 4 x 6 cm, drėgnos: 5 x 7 cm
Medžiagos: poliuretanas
Labiausiai patiko: spalva nenusiplauna
Labiausiai nepatiko: per kieta
Kaina*: 7,00 EUR
Kur galima įsigyti: iš Avon kompanijos konsultančių (internetu)

Ką žada gamintojas: Lašo formos makiažo kempinėlė lengvai pasiekia visas veido vietas. Speciali itin minkšta medžiaga sugeria minimalų gaminio kiekį. Galima naudoti sausą arba drėgną, nepalieka braukimo žymių. 
Kaip naudoti? 
1. Užtepkite keletą makiažo pagrindo lašelių ant veido. 
2. Paskirstykite švelniai braukydami kempinėle. 
3. Skirtingoms veido vietoms naudokite skirtingus kempinėlės kampus. 


Jeigu dabar žiūrite į kempinėlę ir galvojate, kad ji kažką labai primena, tai iš tiesų taip ir yra - ji atrodo lygiai taip pat, kaip garsusis Beauty Blender originalios rožinės spalvos. Tačiau tai toli gražu nėra toks pat geras dalykas.

Kempinėlės naudojimas man atrodo ir taip savaime suprantamas dalykas: tiesiog sudrėkiname kempinelę, nugrežiame ir ja dengiame makiažo pagrindą ar kitus kreminės konsistencijos produktus. Tokios kempinėlės puikiai išsklaido kreminius produktus beveik be jokių pastangų - daug geriau nei sklaidant šepetėliais.

Tačiau man šita kempinėlė, nepaisant panašumo į BB kempinėlę, visiškai nepatinka ir neatrodo kokybiška.

Sudrėkinta kempinėlė pakanakamai daug išsipučia, tačiau dėl kitokios medžiagos, ji lieka pernelyg kieta, kad atkartotų tą malonų dengimo pojūtį, koks aplanko dengiant ar tai Beauty Blender ar Real Techniques kempinėlėmis. Pastarosios spyruokliuoja, o čia reikia spausti kempinėlę prie veido odos bandant išgauti normalų dengimą ir lyginant su mano pamėgtomis kempinėlėmis - ji vistiek yra kieta, pernelyg kieta, lyg akmuo. Tad nors padengti produktą įmanoma ir galima, tačiau aš tik siekdama įsitikinti kempinėlės kokybe ją naudojau. O šiaip rankos nesiekia šios kempinėlės, man ji nepatinka ir kol kas pasilieku tik tiems atvejams, jei suplyštų mano turimos ir nespėčiau įsigyti naujos. Tad į stalčiau gilumą, na, o jei jūs galvojate ar verta pirkti - tai tikrai ne, neapsimoka, jau geriau RT.

Concealer Brush

Produktas: AVON maskavimo priemonių šepetėlis
Gamintojas: Avon Cosmetics. Pagaminta Kinijoje
Paskirtis: makskavimo priemonių paskirstymui ir išsklaidymui
Matmenys: ilgis 17 cm, galvutės - 1,4 x 0,8 cm
Medžiagos: plastikas, nailoniniai šereliai
Labiausiai patiko: gerai padengia pavienius netobulumus
Labiausiai nepatiko: šereliai per ilgi
Kaina*: 6,00 EUR
Kur galima įsigyti: iš Avon kompanijos konsultančių


Šitas šepetėlis man nepatiko bandant pirmą kartą ir jis man nei kiek neprimena maskavimo priemonei skirtų šepetėlių. Pirmiausias ir didžiausias trūkumas - šepetėlio šereliai per ilgi, sunku šepetėlį suvaldyti ir dirbti. Ant pavienių spuogelių ir maskavimui aplink nosį šepetėlis visai nieko, tačiau kai kalba eina apie paakius - visiškai netinkamas nei pernelyg tvirtas šerelių sudėjimas, nei ilgi šereliai, nei plona galvutė nei vos vos užapvalinta (beveik tiesi) šepetėlio galvutė. Apskritai man šitas šepetėlis visai nepatinka maskuokliui, o kadangi paakiuose dengiu dažniausiai, tai maskuoklio paskirties jis man neatlieka - sunku ilgai skirstyti per maža galvute, o ir su forma dar tenka pavargti.

Apskritai kas gamina tokius šepetėlius maskuokliui? Man jo forma labiau primena akių makiažo šepetėlius. Tad šitą šepetėlį naudoju tik kreminiams produktams - tvirtai sudėti šereliai gerai paima ir neblogai padengia kreminius šešėlius ant voko, paskirsto akių šešėlių pagrindą.

O jei galvojate, ar verta įsigyti - ne, neverta, toks keistas ir nelabai naudingas, nelabai pasitvirtinantis šepetėlis, ir tikrai nevertas dėmesio. Berods tą supranta ir pati Avon kompanija, nes šio šepetėlio nebėra prekyboje, ir abejoju, ar kada nors Lietuvoje buvo...

Face Finishing Brush

Produktas: AVON didelis makiažo šepetėlis užbaigimo darbams
Gamintojas: Avon Cosmetics. Pagaminta Kinijoje
Paskirtis: makiažo pagrindui, skystai ar kompaktinei pudrai
Matmenys: ilgis: 8,5 cm; galvutė: 3 x 2,5 cm
Medžiagos: plastikas, sintetiniai šereliai
Labiausiai patiko: kompaktiškas dydis
Labiausiai nepatiko: kiek per ilgi šereliai
Kaina*: 11,00 EUR
Kur galima įsigyti: iš Avon kompanijos konsultančių (internetu)

Ką žada gamintojas: Didelis ir tankus šepetėlis makiažo pagrindo ir pudros tepimui arba baigiamiesiems makiažo akcentams.


Kadangi šitas šepetėlis yra kabuki tipo, su tiesiai kirptais šereliais, tai idealiausiai tinka skystam makiažo pagrindui padengti. Iš tiesų šitas šepetėlis tam idealiausiai tinka, nors, man šereliai yra vos vos per ilgi - paskirstant makiažo pagrindą jie makaluojasi ir išklaidymas būna kiek apsunkintas. Trumpesni šereliai tokią problemą išspręstų.

Dar šitą šepetėlį panaudoju mineralinei pudrai ant veiduko padengti, kas man patinka daug labiau: tvirtai sudėti šepetėlio šereliai duoda tankų dengimą bei maskavimo efektą.

O va dėl birios ar kompaktinės veido užmaskavimui aš negarantuoju - na nepatinka man šitas priemonės juo dengti - tiesiog galvutė kirpta ne taip, kad būtų patogi ar tinkama.

Galiausiai aš visiškai nesuprantu, ką gamintojas turi galvoje, sakydamas, kad šepetėlis skirtas kitiems užbaigimo darbams? Kokie dar kiti užbaigimo darbai? Nei skiastalams, nei bronzatui, nei hailaiteriui nei dar kažkokiems baigiamiesiems veido darbams šepetėlis tikrai netinka. Tad, jei jums nereikia skystos pudros šepetėlio - šitas tikrai nepasitarnaus ir nebus naudingas įrankis. Galbūt jis man nepatinka dėl to, kad makiažo pagrindą dengiu kempinėle? Tikriausiai...

Dual ended contour brush

Produktas: AVON dvipusis makiažo šepetėlis
Gamintojas: Avon Cosmetics. Pagaminta Kinijoje
Paskirtis: kontūravimo priemonėms
Matmenys: ilgis: 15,6 cm; galvutės: 3 x 0,8 cm ir 1,2 x 1,8 cm
Medžiagos: plastikas, nailoniniai šereliai
Labiausiai patiko: patogus kontūravimui
Labiausiai nepatiko: nemėgstu dvipusių šepetėlių
Kaina*: 11,00 EUR
Kur galima įsigyti: iš Avon kompanijos konsultančių (internetu)

Ką žada gamintojas: Dvipusiu šepetėliu patogu pabrėžti veido kontūrus: didesnis skirtas šviesinimo priemonėms ar skaistalams, o mažesnis - tamsinančiai pudrai.


Aš nuoširdžiai nekenčiu dvipusių makiažo šepetėlių: nei tokius pastatysi vertikaliai prie kitų, nei dėsi atskirai - garantuotai pamiši naudoti, o tuomet jau kokia prasmė laikyti? Dvipusius šepetėlius turiu vos berods keturis, tačiau jau senai negalvoju apie deformuotis galintį galiuką ir statau juos vertikaliai prie kitų, lygiai taip pat elgiuosi ir su šituo - jei bus kokybiškas, išgyvens, kaip ir kiti dvipusiai, tiesa?  Tad kas kart, kai noriu pasipildyti savo šepetėlių atsargas, niekad neperku dvipusių - kad ir kokie gražūs būtų, kad ir kokie funkcionalūs - tokie tiesiog ne man. Ir žinau, kad daug kam tokie šepetėliai sukelia galvos skausmą dėl laikymo....

Kalbant apie konkrečiai šitą šepetėlį - vienoje jo pusėje esanti platesnė, kirstos formos galvutė skirta šviesinimo priemonėms ir skaistalams, tačiau man labiausiai patinka bronzatui dengti ir išsklaidyti. tuo tarpu mažoji įvardyta kaip tamsinančioms priemonėms skirta galvutė, tačiau ją aš naudoju hailaiteriui padengti arba akių šešėliams per visą voką paskirstyti. Šepetėlis tikrai patogus, didžioji galvutė sudėta tvirtai ir kokybiškai, dengia lengvai, skirsto gerai. Ir tiks tiek kreminiams, tiek sausiems produktams. Jeigu atmesime faktą, kad tai dvipusis šepetėlis - šitas man bene mėgiamiausias iš visų šitų.

Blush Brush

Produktas: AVON skaistalų šepetėlis
Gamintojas: Avon Cosmetics. Pagaminta Kinijoje
Paskirtis: skaistalams, pudros rutuliukams
Matmenys: ilgis: 17,4 cm; galvutės: 4 x 3 cm
Medžiagos: plastikas, nailoniniai šereliai
Labiausiai patiko: patogus ir kokybiškas šepetėlis
Labiausiai nepatiko: manyčiau, kad šita kaina kiek aukšta šepetėlio kokybei
Kaina*: 10,00 EUR
Kur galima įsigyti: iš Avon kompanijos konsultančių (internetu)

Ką žada gamintojas: Skaistalų šepetėlis. Šepetėlis, kuriuo patogu paryškinti veido kontūrus su skaistalais ar pudros rutuliukais.


Kalbant apie geriausius - iš šitos šutvės geriausias be abejonės skaistalų šepetėlis. Aš neturiu ko šitam makiažo šepetėliui prikišti. Užapvalinta, nusmailinta galvutė nepaprastai patogi skaitalams paskirstyti ant veido.

Tačiau dar šitas šepetėlis tiks kompaktinei ar biriai pudrai padengti ant veido odos, o neturint reikiamo šepetėlio - ir bronzinei pudrai. Toks daugiafunkcinis šepetėlis su kuriuo nepaprastai lengva dirbti būtent skaistalams. Būtent šito šepetėlio dėka įsimylėjau užapvalintą nusmailintą formą skaistalams dengti - savo skaistalus dažniausiai dengiu būtent tokiu šepetėliu.

Tiesa, niekur nepaminėjau, kad man nepaprastai patinka va šitas, naujausias dizainas. Nusmailinto kotelio forma, buvusi prieš tai buvo daili ir patogi, tačiau šita - dar ir labai maloni laikyti rankose. Pilkai juoda rankena su pastorėjimu ir nusiaurėjimu atrodo kaip guminė ar silikoninė, nors minkštumo neturi. Dėka tokio kotelio šepetėliai neslysčioja rankomis, duoda didesnę kontrolė dažantis ir atrodo iš tiesų gerai.

Eye Liner Brush

Produktas: AVON akių kontūro teptukas
Gamintojas: Avon Cosmetics. Pagaminta Kinijoje
Paskirtis: akių kontūrui
Matmenys: ilgis: 16,1 cm; galvutės: 0,6 x 0,7 cm
Medžiagos: plastikas, nailoniniai šereliai
Labiausiai patiko: patogus ir kokybiškas šepetėlis
Labiausiai nepatiko: šepetėlio galvutė galėtų būti truputį plonesnė ir siauresnė
Kaina*: 6,00 EUR
Kur galima įsigyti: iš Avon kompanijos konsultančių (internetu)

Ką žada gamintojas: Akių kontūrų teptukas. Nuožulniai pakreiptais teptuko šereliais galėsite tiksliai paryškinti akių kontūrus.


Kirstų makiažo šepetėlių, skirtų linijai brėžti aš turiu nemažai, ir nors gamintojas nieko nesako, tačiau jis dar puikiai tinka ir antakiams užpildyti. Tikriausiai iš karto sakau, kad tai tikrai ne pats tobuliausias mano turimas kirstas šepetėlis - mano skoniui galvutė galėtų būti vos trumpesnė ir siauresnė, tuomet bet kokių produktų padengimas taptų dar tikslesnis. Nepaisant šios mažos smulkmenos - man šitas šepetėlis patogus, didelių priekaištų jam neturiu, produktus paskirstyti ir padengti su juo lengva, todėl visai neprastas įrankis, kuris visai vertas dėmesio.

Mark. eyelash styling tool

Produktas: AVON Mark. antakių šepetėlis ir blakstienų šukytės
Gamintojas: Avon Cosmetics. Pagaminta Kinijoje
Paskirtis: blakstienoms ir antakiams iššukuoti
Matmenys: ištiestas - 14 cm, sulenktas - 10 cm
Medžiagos: plastikas, metalas nailoniniai šereliai
Labiausiai patiko: įdomus pateikimas ir kompaktiškumas
Labiausiai nepatiko: labai didelės ir ilgos antakių šukytės
Kaina*: 6,00 EUR
Kur galima įsigyti: iš Avon kompanijos konsultančių


Pats įdomiausias įrankis tarp visų yra šitos Avon mark. šukytės antakiams ir blakstienoms. Visas įrankis susilanksto į kompaktišką ilgį, todėl net labai tinkamas kelionėms.

Metalinės blakstienų šukytės atsilenkia kaip sulankstomas peiliukas. Jos visai neblogos, tačiau... reikia pakankamai atsargiai jomis naudoti. Iki šiol visos tokio tipo šukytės buvo plastmasinės, o čia plonas metaliukas blakstienų iššukavimui ir gumulėlių pašalinimui.

Šukytės gan lengvai iššukuoja, tik jomis reikia įgusti dirbti ir ta metalo plokštelė prie akies mane šiek tiek gąsdina.

Kitoje pusėje kotelio dalis atsisuka ir išsitraukia antakių šukytės. Nepaprastai gerai sugalvota, kaip jas paslėpti - man patinka. Tik deja, tol gražu ne viskas apgalvota. Man pasirodė, kad dangtelis per siauras ir kas kartą uždėjus nulenkiu plaukelius, tad prieš naudojimą reikia juos atlenkti ir sutvarkyti. Tik va - įkišus į tą dangtelį situacija vėl ta pati. Be to, šukytės man labai ilgos - mano penkiems antakių plaukams jų ilgio per daug, o iššukuoti antakių produktus sunkoka.

Manau idėja labai gera, tačiau dar reiktų patobulinti detales - galėtų būti tikrai tobulas ir nepaprastas makiažo šepetėlis. Kol kas dar trūksta iki tobulumo.

Eyeshadow Brush

Produktas: AVON akių šešėlių šepetėlis
Gamintojas: Avon Cosmetics. Pagaminta Kinijoje
Paskirtis: akių šešėliams padengti
Matmenys: ilgis: 16 cm, galvutės: 1 x 0,6 cm
Medžiagos: plastikas, metalas, nailoniniai šereliai
Labiausiai patiko: įdomus forma, bet visiškai nepraktiškas
Labiausiai nepatiko: neįmanoma paskirstyti šešėlių ar rasti kokios nors paskirties
Kaina*: 6,00 EUR
Kur galima įsigyti: iš Avon kompanijos konsultančių


O šitas šepetėlis yra visiškas nesusipratimas! Tiesiai kirstas šepetėlis ir siaurėjanti forma, tvirtai sudėti minkšti šereliai visiškai netinka akių šešėliams padengti - nesigauna nieko doro su juo. Nerandu aš šitam šepetėliui ir jokios kitos paskirties - visiškai nieko vertas šepetėlis, nevertas dėmesio. Vis galvoju - o gal kažko nesuprantu? Galbūt viskas su juo gerai? Jei naudojate tokius, papasakokite, gal aš kažko jame nesuprantu ir naudoti jį galima? Nes kol kas - prasčiausias kada turėtas makiažo įrankis.


Tai va, tokie mano naujausi šepetėliai iš Avon ir tokia mano nuomonė apie juos. Kaip visada, šios kompanijos įrankiai konktraversiški - arba visai neblogi, arba visiškai nieko verti, tad jei jau gundysitės pirkti, rekomenduoju labai paieškoti apžvalgų, kad netektų nusivilti įsigytu produktu.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

PR-Sample (Gaminys atsiustas Avon Mark konkursui)

Buvo aktualu? Turite minčių? Norite pasidalinti? Komentuokite!
Grįžtamasis ryšys aktualus blogo egzistavimui ir jo krypčiai bei labai labai svarbus man!

Komentarai