FRAGONARD "Belle de Nuit" kvepalai moterims

Iki šiol aš nebuvau girdėjusi apie Fragonard kompaniją ir jos kvepalus. Jeigu jūs, kaip ir aš, nelabai gilinatės į nišinius kvapus, tai tikriausiai Fragonad jums irgi negirdėta? Kompanija, skambiai vadinama The House if Fragonard buvo įkurta 1926 m. Eugene Fuchs, kuris sugalvojo parduoti kvepalus turistams, kurie tuo metu ėmė atrasti Prancūzijos Rivieros apylinkes. Kompanija buvo pavadinta tapytojo Jean-Honore Fragonard (1732-1806) vardu. Tokiu būdu ryškinant kompanijos tradicines vertybes. Fragonard kompanija valdoma jau trečiosios kartos ir šiuo metu turi parduotuves Grasse, Eze ir Paryžiuje.

Pracūzijoje lankėsi mano vyro tėvai - vienos kelionės metu lankė Paryžiuje esančią parduotuvę, kitos - Fragonard gamyklą - muziejų Eze, Nicoje. Ir aišku, parsivežė ne tiek ir mažai šitos kompanijos skirtingų aromatų, iš kurių pasirinkau Belle de Nuit kvapą. Tiesa, Fragonard yra nišiniai kvepalai (ir beje, vienintelis nišinis kvapas, kurį turiu savo namuose).

 "Jei kas nors yra verta pasiekimo, tai verta rizikuoti atrodyti kaip idiotui, bandant tai pasiekti."
Pamas Brownas


Produktas: FRAGONARD "Belle de Nuit" kvepalai moterims (PP)
Gamintojas: "FRAGONARD PARFUMEUR". Pagaminta Prancūzijoje
Tūris: aš turiu mini pakuotę, gal kokių 15 ml, ne daugiau. tačiau aromato galima įsigyti įvairių dydžiu pakuotėse ir įvairių versijų:
   ▷ Tualetinio vandens - 200 ml ir 600 ml pakuotėse
   ▷ Parfumuoto vandens - 50 ml
   ▷ Kvepalų - 15 ml, 30 ml, 60 ml, 120 ml
Kaina*: priklausomai nuo kiekio ir nuo versijos:
   ▷ Tualetinio vandens (EDT):
          ▸ 200 ml - 40 EUR
          ▸ 600 ml - 60 EUR
   ▷ Parfumuoto vandens (EDP):
          ▸ 50 ml - 40 EUR
   ▷ Kvepalų (PP):
          ▸ 15 ml - 28 EUR
          ▸ 30 ml - 40 EUR
          ▸ 60 ml - 59 EUR
          ▸ 120 ml - 89 EUR
Kur galima įsigyti: Fragonard
Leidimo metai: 1946 m. tokiu pavadinimu egzistavo kompanijos aromatas. Tačiau 2001 metais formulė buvo atnaujinta ir liko tokia pat, kokią galima įsigyti dabar
Kvapo kategorija: gėlių - rytietiški

Gamintojo aprašymas: Belle de Nuit yra originalūs, gilūs, harmoningi gėlių ir vaisių kvepalai su velveto pojūčio apatinėmis muskuso natomis. Prabangūs, magiški, kaip Arabijos naktys!

Nuotrauka iš ČIA

Viršutinė nata: dyvinutė, ylang ylang, gardenija
Širdies nata: našlaitė, snaputis, rožė
Apatinė nata: slyva, mediena, muskusas


Sudėtis: Alcohol Denat, Parfum, Aqua, Hexyl Cinnamal, Alpha Isomethyl Ionone, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Limonene, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene carboxaldehyde, Benzyl Salicylate, Hydroxycitronellal, Citronellal, Butyl Methoxydibenzoymethane, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Benzyl Cinnamate, geraniol, Ethylhexyl Salicylate, Coumarin, Eugenol, Cinnamyl, Amyl Cinnamal, Tetrasodium EDTA, Triethanolamine.


Pakuotė. Belle de Nuit aromato pakuotė labai priklauso nuo to, kokio stiprumo kvepalus renkatės: jei tai tikri kvepalai - jie supakuoti metaliniuose aukso spalvos flakonėliuose (kaip nuotraukoje) su paprasta etikete, nurodančia aromato pavadinimą. Tuo tarpu turaletiniai ar parfumuoti vandenys jau skiriasi išvaizda, pakuote, net buteliukas kai kurių gali būti papildomas, tačiau šį kartą kalbame apie tikrus kvepalus, o ne EDT ar EDP formulę.

Aš nesu labai didelė aukso spalvos mylėtoja, tačiau turiu pripažinti, jog pakuotės dizainas brangus, elegantiškas, minimalistinis, tačiau savotiškai žavus - nieko kito iš prancūziško aromato ir nesitikiu! Aš turiu tą mažytį purškiamą flakonėlį, kuris tuščias parduodamas kaip kelioninis/ rankinės purškiklis. Tačiau jo viduje yra lygiai tas pats Belle de Nuit PP aromatas.


Kvapas. Pirmiausia turiu paminėti, kad kai kurių gėlių kvapų, esančių šio aromato kompozicijoje, mano uoslė nepažįsta, tad šiam kartui buvo gerokai sunkiau atpažinti natas. Tik pasipurškus mane apgaubia gėlių pliūpsnis, kuriame aiškiai jaučiu gardenijos ir ylang - ylang aromatą. Sekantis įkvėpimas dar stipriau įsuka į gėlių jūrą, tik šį kartą su pudriniu rožių ir gerokai sunkesniu našlaičių aromatu. Aromatas tik po kurio laiko ima skleisti medienos, muskuso ir slyvų akordus, kurių pastarasis man pasirodė labiau džiovintų slyvų, nei įprasto slyvų vaisiaus. Ilgai galvojau, kodėl aromatas užvadintas "Graži naktį", o gamintojas mini "Arabiškos nakties žavesį". Džiūdamas ant odos aromate labai harminingai suskamba gėlių ir vaisių natos, paryškintos muskuso akordu. Visa tai kvapui suteikia lengvai šiltą aromatą. Todėl labai lengva tą  dermę vadinti Arabijos naktimis ir man.  Ant mano odos išdžiūvus kvapiems lašeliams ir susigulėjus natos tampa muiliškas, lyg ir lengvai pudruotas, traškus kvapas su aiškiomis rožių, slyvų ir gardenijų mišiniu.

Itin gėliškas aromatas mano nuomone tikrai nėra itin jaunos merginos kvapas, tai labiau subrendusios merginos/ moters aromatas. Prie kvepalų, ypač nišinių aš nesu pratusi ir iš pradžių man buvo gana sunku susigyventi su stipriu aromatu, spinduliuojančių ne tik gėlės, ne tik žiupsnį medienos ar slyvų, tačiau ir klasikinio aromato įvaizdį. Žinant, kad kvapas buvo sukurtas 1946 metais (kad ir performuluotas 2001), stebiuosi, kad man jis patinka, ir nesijaučiu pasikvėpinusi močiutės kvepalais. Aromatas labai natūralus, nė lašo sintetikos nesijaučia; organiškas, itin rafinuotas ir elegantiškas - tikrų prancūziškų kvepalų aromatas.


Mano nuomone kvapas tinkamiausias:
     ☁ pavasario sezonui;
     ★ vakaro metui.

Nors šie kvepalai iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti ne tokie sunkūs, o ir užuodžiami vos per išlietos rankos atstumą, tačiau labai džiugina išlikimu! Be jokių problemų aromatas išlieka 8-12 valandų toks, koks yra, vos vos, labai palengva blėsdamas nuo odos. Tačiau net po 12 valandų, priemonės likučius dar tikrai galima užuosi bent kelias papildomas valandas - tad išlikimo laikas nepaprastai džiugina - pasipurški ir nesuki galvos dėl sekančio kvėpinimosi ar nuolatinio buteliuko nešiojimo su savimi!


Rafinuotas, elegantiškas aromatas man labai patiko. Tobulai ilgai išliekantis kvapas ir muiluota - pudruota rožių, gardenijų ir muskuso dermė sukuria tobulai rafinuotą, elegantišką aromatą, kuriuo esu linkusi kvėpintis pavasario pabaigoje - vasaros pradžioje. Karštomis dienomis šis kvapas tikrai netinka, tačiau šiltais vakarais ar vasaros naktimis, ypatingomis progomis suteiks elegancijos, brandos, rafinuotumo aromatą. Ir nepaisant to, kad dažnai lyginamas su Christian Dior 'J'dore', tačiau gerokai švelnesnis, kremiškesnis ir neturi to sintetinio pokvapio, kuris atsiranda CD aromate. Man labai labai patiko - jau svajoju nusiaubti internetinę parduotuvę, tik tam matyt reikia tinkamos progos. Jei esi Prancūzijoje, būtinai rekomenduoju apsilankyti parduotuvėse - muziejuose, ne tik įdomi patirtis, kvepalų istorija (kas bent mane labai žavi), bet ir galimybė aromatų įsigyti pigiau! Ar teko uostyti ar bandyti šios kompanijos siūlomų aromatų kvapus? Tau irgi patiko?

Aromatas panašus į:
-
CHRISTIAN DIOR "j'adore"
- BOND No.9 "Astor Place"
- B.U. "Golden Kiss"




Ačiū, kad skaitėte,
Gėlėta kosmetinė

Buvo aktualu? Turite minčių? Norite pasidalinti? Komentuokite!
Grįžtamasis ryšys aktualus blogo egzistavimui ir jo krypčiai bei labai labai svarbus man!

Komentarai

  1. nesu ragavęs šių, mano žmona ganėtinai išranki, bet mėgsta kvepalus, kartais padovanoju savo nuožiūra. esu nepataikęs kartą, bet su amouage nepaslydau, tiko ;) ziuzi.lt

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ar tikrai norėjote parašyti apie žmoną ar pasireklamuoti puslapį? Siūlau reklamuotis efektyvesniu būdu, parašant asmeniškai, sutarsime dėl sąlygų ;) Tokie reklaminiai komentarai gali būti lengvai ištrinti.

      Panaikinti

Rašyti komentarą