MAGNESIUM OIL. Kas tai yra? Kam skirta? Kaip naudoti? Ko tikėtis?

Prieš kelias dienas savo instagram paskyroje (jei dar manęs ten nesekate, labai kviečiu - dalinuosi kasdienėmis smulkmenomis, mažais atradimais ir smulkiais nutikimais. Mane instagram galima rasti geletakosmetine_blog) klausiau, ar jums įdomu, kas yra Magnesium Oil ir ar jums įdomu, kokią naudą jis teikia? Kiek daugiau nei 60% jūsų labai norėjo sužinoti daugiau, o kadangi mažytis buteliukas mano namuose, pati naudoju jau kuris laikas, tai labai noriu pasidalinti ir kam jis skirtas, ir kokią naudą teikia, ir kokie tie mano potyriai jį panaudojus ilgesnį laiką.

"Nusiminimas galiausiai tampa įpročiu, beje, netikusiu."
A. de Monterianas


Kas yra Magnesium Oil?
Magnesium Oil - yra magnio aliejus ir skirtas papildyti magnio išteklius organizme. Mūsų organizmui magnis yra būtina medžiaga normaliai baltymų sintezei, kaulų medžiagos formavimuisi, nervinių ląstelių veiklai, širdies darbui ir t.t. Natūraliai magnį mes gauname iš riešutų, grūdų, pieno produktų, daržovių ir vaisių. Tačiau pastarųjų metų tyrimai parodė, kad magnio gauname per mažai - dėl žemės ūkyje naudojamų pesticidų, filtruojamo vandens ir kitų faktorių gaunamas magnio kiekis ženkliai sumažėja. Ko pasekoje, atsiradus trūkumui, atsiranda nervingumas, išsiblaškymas, depresija, dusulys, širdies sutrikimai, žemas kraujospūdis, raumenų spazmai, nemalonūs pojūčiai kojose.
Magnio aliejus buvo sukurtas papildyti organizmą magniu. Naujausi tyrimai rodo, kad mineralas daug lengviau ir geriau prasiskverbia per odą, be to, geriamas magnis dažnai sukelia pilvo pūtimo jausmą ir viduriavimą, ko naudojant purškiamą magnio aliejų nebūna!
Jeigu galvojate, kad gauti vitaminus ir mineralus per odą yra nesąmonė, tai noriu jums paprieštarauti - oda yra lygiai toks pat organas, kaip ir kiti. Ir tai, ką mes dedame ant savo odos patenka į kraujotakos sistemą daug greičiau, negu tradiciniu būdu - išgeriant tabletes.


Kokią naudą teikia Magnesium Oil?
Įvairiuose šaltiniuose, ieškodama informacijos pastebiu, kad nurodoma įvairiausia magnio aliejaus teikiama nauda. tačiau paminėsiu tik tuos kelis populiariausius:

Sumažina skausmą. Pagrindinė magnio aliejaus funkcija yra sumažinti tiek raumenų, tiek nervinių ląstelių skausmą. Aliejus palengvina įvairius vientinius raumenų skausmus, tarkim nugaros, gali būti naudojamas ant viso kūno. Tačiau ne tik skausmai yra indikacija - aliejus palengvina įvairaus pobūdžio kojų skausmus ar nemalonius jausmus kojose.
stiprina kaulus ir dantis. Magnis yra būtinas mineralas kalcio pasisaviminui. Tad norint išlaikyti sveiką kaulinę masę, organizmą būtina papildyti magnio atsargomis.
gerinti miegą. Magnio aliejus atpalaiduoja raumenis. Tad naudojant aliejų prieš miegą, atpalaiduojami raumenys leidžia lengviau užmigti.
gydyti odos problemas.  Magnis suskaido riebalus ir aliejus, todėl gali būti naudojamas sumažinti odos riebalavimąsi, aknei gydyti.
naudoti kaip dezodorantą. Magnis gali būti naudojamas vietoj įprasto dezodoranto, siekiant sumažinti kvapus, kuriuos sukelia gausaus prakaitavimo pasekoje atsiradusios bakterijos.
mažinti stresą.
slopinti PMS simptomus. Kadangi mažina tiek skausmą, tiek padeda streso metu, tikriausiai savaime suprantama, kad labai tinkamas ir PMS simptomams malšinti.


Kaip naudoti Magnesium Oil?
1. Išsirinkite vietą. Išsirinkti vietą naudojimui gali būti sudėtinga - jei tai nėra konkreti skaudama vieta. Pirmus kartus naudojant aliejus sukelia dilčiojimo, o jautresnėse vietose ir deginimo efektą, todėl reiktų rinktis mažiau jautrią, rankų ar kojų odą (bent pirmus kartus), su kiekvienu naudojimu dilčiojimas tampa vis mažiau pastebimas.
2. Užpurkšti ir įmasažuoti. Užpurkšti nedidelį 5-10 purkštelėjimų kiekį ir įmasažuoti į odą. Įdomus faktas - aliejaus pakanka, kai oda jo nebesugeria.
3. Palikti ant odos bent 30 minučių, kol priemonė pilnai įsigeria ir tuomet jau nuskalauti vandeniu. Galima po to naudoti ir odos drėkiklį.
4. Nepamiršti naudoti kasdien. Magnis turėtų būti naudojamas kasdien, norint tinkamai papildyti jo atsargas organizme.


Kokie mano potyriai naudojant Magnesium Oil?
Aš pati niekad nebūčiau sugalvojusi įsigyti tokio purškalo, jį gavau dovanų ir ieškodama informacijos bandžiau keliais būdais. Pirmiausia - man aliejus pasirodė labai riebus ir atrodė, kad niekad nesusigers į odą... Tačiau pakankamai masažuojant - tikrai susigeria. Pirmiausia aliejuką bandžiau ant savo veido odos - kai kurie šaltiniai nurodo, kad jis tinkamas gydant odos sausumą, egzemą ir kitas su sausumu susijusias ligas. Tačiau čia man teko siaubingai pasigailėti - aliejus nepakenčiamai stipriai degino mano veido odą, tad atsisakiau šios minties, skubėjau plauti, bet... skausmas nedingo dar kelias valandas po padengimo.

Kadangi šiuo metu itin daug vaikštau ir dažnokai jaučiu kojų ir pėdų diskomfortą, aliejų nusprendžiau pabandyti ant kojų odos. Pirmą kart (neturėdama pilnos informacijos) aliejaus nenuploviau ir visus likučius vistiek nutryniau nuo kojų, nesuprasdama, kas gi čia buvo? Tačiau kitus kartus sekėsi naudoti geriau, o ir poveikį raumenims tikrai pastebėjau - kojos ėmė jaustis lengvos, raumenys labiau atsipalaidavę, galiausiai dingo ir ta nemaloni kojų įtampa, na bent jau pastebimai apmažėjo.

Nežinau ar šitas purškaliukas (ar kartu su juo naudojami Magnio papildai) padėjo man geriau jaustis. Pastaruoju metu jaučiuosi beprotiškai pavargusi nuo visko, nebesinorėjo nieko daryti, lengvai suirzdavau ir taip jau gerą mėnesį. Vėlgi, galbūt viskas sutapo su nauju būstu, kraustymosi procesu ir remontais, bet šiai dienai jaučiuosi labiau atsipalaidavusi ir stipresnių nervų - niekas nebegali sukelti tokio greito suirzimo, kaip kad prieš porą savaičių. Tačiau jokiu būdu visų kreditų negaliu atiduoti purškaliukui, nes šalia jo gar gėriau magnio maisto papildus. 

Galiausiai aš galvoju, kad tai įdomus ir inovatyvus būdas papildyti organizmą reikalingomis mineralinėmis medžiagomis (odai jis man visai netiko), tiek kad Lietuvoje šitas būdas kol kas nėra populiarus, bet spėju 3-6 mėnesiai ir tikrai sužinosime daugiau apie tokio tipo priemones ir galbūt imsime jas naudoti vietoj įprastinių magnio tablečių? Galbūt kažkas išbandys riebesnei odai gydyti? Mano potyriai kol kas tokie - man tai daugiau vitaminai, nei kažkokia grožio priemonė, tačiau - įdomūs, nauji, nematyti ir galbūt pakeisiantys tradicinį būdą papildyti organizmą mineralais.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Buvo aktualu? Turite minčių? Norite pasidalinti? Komentuokite!
Grįžtamasis ryšys aktualus blogo egzistavimui ir jo krypčiai bei labai labai svarbus man!

Komentarai

  1. Spėju, kad koncentratas veidui turėtų būti mažesnis. Nu ar kažkoks kitas sprendimas, nes mano turimo aprašyme net parašyta, kad vengti veido srities. Bet maniškio ir nuplauti nereikia. Nors pirmaisiais kartais labai norėjosi :)) Man jis taip dirgino kojas, kad norėjosi jas nusiimti ir nakčiai pasidėti kur nos toliau.

    O kalbant apie santykį su oda man vis tiek dar labai įdomu, kaip tas purškalas pasiekia problemines vietas "iš vidaus". Kremai gi tik viršutinį sluoksnį tvarko, dermatologai gali paimti ir gilesnes odos vietas, bet tai vistiek nedirba su sinusitu, skrandžio skausmais ir pan. kremų pagalba, nes iki ten nenueina. Aš čia taip viešai pamąstymą paleidau, nes, žinok, jau kokį mėnesį neturiu ramybės šiuo klausimu :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Hmm... žinok gali būti, bet kadangi turiu, tai išbandžiau ir veidui. :D :D Nepabandęs nežinosi :) Bet pas mane to aprašymo nebuvo, tik kad kontakto su akimis vengti, tai kaip supratau veidui galima :) O pas mane žinok irgi nieko apie plovimą nėra, bet tas nemalonus jausmas neplaunant... Pradėjau ieškoti ir radau, kad rekomenduojama nuplauti - Voulia - visai kitoks jausmas :)

      Aš kaip suprantu magnis prasiskverbia pro odą ir per kraujagyslių sieneles patenka į kraują, o tuomet jau išnešiojamas po visą organizmą. Nors pripažinsiu, neradau nieko apie kažkokius sinusitus ar skrandžio skausmus - labiau raumenys, skausmas ir pan. Ant taviškio buteliuko žadama skrandį gydyti?

      Panaikinti
  2. Ne nerašo, tiesiog tokia mintis, kad gi viską būtų galima gydyti tokiu būdu. :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Visi aliejai ar kitos priemonės, naudojamos ant odos (tačiau labiausiai esu girdėjusi apie aliejus) prasiskverbia daug giliau nei tik odos sluoksnis. Gi odą sudaro daug dalelių, giliau yra ir kraujagyslės, per kurių sieneles viskas ir patenka į mūsų organizmą. Tad tikrai nėra čia nieko keisto, kad magniu būtų galima papildyti organizmą būtent šiuo būdu. Tačiau jei vitaminų trūkumas gan didelis, dažniausiai vistiek prireikia gerti papildomai vitaminus. O jei aktualu sinusito problemos, aš pati jį gydžiausi su natūraliais papildais/vaistais - https://www.gintarine.lt/sinupret-dengtos-tabletes-n100/catalogstoredetail.aspx?ID=343318 Reikia visada sudėtį žiūrėti - ar tai vaistas, ar tai tepalas, ar netgi aliejus. O dėl skrandžio tai pirmiausia reikia nuo streso pradėti.. Čia dažniausia priežastis ir būna - šių laikų rykštė, kaip sakoma...

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą