Maitinamasis kojų kremas su mėtų aliejumi "MARGARITA"

Labas, mielosios draugės,

Kaip laikotės? Ar nenukamavo jūsų vasaros karščiai? Ar džiaugiatės atėjusia vėsuma?
Vasaros metu aš labai daug vaikštau pėsčiomis, bėgioju, minu dviratį, judu, mėgaujuosi aktyviomis pramogomis. Kiekviena jų - lašelis atgaivos sielai, atsipalaidavimo - mintims, tačiau tik ne mano kojoms.

Aukštakulniai, platforminės basutės, basutės per pirštą, sandalai, sportiniai bateliai, kad ir kokie patogūs, varžo pėdas, jos dažniau prakaituoja ir galiausiai jaučiasi apsunkusios, oda išsausėja. Todėl nelaukdama deginančio padus pojūčio ar suskilinėjusių kulnų, Gėlėta kosmetinė leidosi ieškoti tobulo pėdų priežiūros produkto.


Produktas: "Margarita" maitinamasis kojų kremas su mėtų aliejumi
Paskirtis: vėsinti, mažinti kojų nuovargį, minkštinti odą
Tinkamas tipas: visiems tipams
Labiausiai patiko: pavargusių kojų atpalaidavimo jausmas
Kaina*: 5,19 Lt (1,50 €)
Kur galima įsigyti: praktiškai visur: specializuotose kosmetikos parduotuvėse, vaistinėse, prekybos centruose, taip pat http://eparduotuve.biok.lt/lt/
Įvertinimas: 9 / 10

Man patinka mūsų pačių, lietuviška, kosmetika ir kūno priežiūros priemonės. O dar labai patinka "Margaritos" idėja, gaminti "kosmetiką, įkvėptą tradicijų, su odą ir plaukus puoselėjančiais komponentais iš Lietuvos miškų ir pievų." (Citata iš: https://www.facebook.com/margarita.kosmetika). Todėl nedvejodama bandau kojų kremą su mėtomis.

Ką žada gamintojas: Maitinamasis kremas maloniai vėsina ir mažina kojų nuovargį. Kreme esantis mėtų aliejus aktyvina kraujo apytaką ir minkština odą. Tinka po pedikiūro procedūros. Dermatologų patikrinta.


Pirmiausia produkto pakuotė paprasta, tarsi lietuviškas kaimas, su avižų šešėlio intarpu kairėje gaminio pusėje bei "Margaritos" produktams būdingu "m" logotipu. Pakuotė 75 ml, švelniai žalsvos spalvos, tikriausiai simbolizuojančios gamtą. Iš tiesų, visų šios serijos gaminių pakuotės ramių, pastelinių spalvų su "pagrindinio" (faktiškai ne pagrindinio sudedamosios dalies proporcijų atžvilgiu, tačiau pagrindinio natūralaus) produkto intarpo paveikslėliu, esančiu gaminyje. Šiuo atveju - mėtų šakelės. Tiesa, man jos kiek "užkliuvo" už akių - būtent dešinėje styrantys stiebo kotai. Mano akiai daug gražiau atrodytų mėtų viršūnės arba paslėpti koteliai. Visgi, tai yra skonio reikalas, o dėl skonio nesiginčijama, todėl važiuojam toliau.
Gaminio tūbelė atsidaro ir sandariai užsidaro vienos rankos pagalba, o ir pats dangtelis pagamintas iš tvirto ir patvaraus plastiko. Mane gal kiek nuvylė tai, jog reikalui esant negaliu atsukti dangtelio, todėl tokių produktų paskutinius lašelius žymiai sunkiau iškrapštyti iš pakuotės.

Tiesa, rašant apžvalgą, man kilo klausimas, ar "Margarita" plastikines pakuotes galima rūšiuoti? Ar jos tinkamos antriniam perdirbimui? Jei žinote atsakymą, parašykite man komentarų skiltyje. 😉

Tik atidarius pakuotę pasklinda gaivus, pakankamai intensyvus produkto kvapas, kuris labiau primena šaltmėčių ar mėtinių saldainių, negu grynos mėtos. Toks turintis truputį saldumo ir nemažai mėtinio gaivumo. Naudojimo metu ir dar kurį laiką kvapas jaučiamas, tačiau ant odos išsilaiko geriausiu atveju 30 minučių. Spėju, jog greitą kvapo išgaravimą lemia sudėtyje esantis kamparas ir nesupraskite manęs klaidingai, tai tikrai gerai. Nereikia pernelyg intensyvaus pėdų kremo kvapo. Man jo reikia tik tiek, kad naudojimo metu pasimėgaučio kvapo terapija. :)

Jei jau prabilome apie sudėtines dalis, iš karto pateikiu ir produkto sudėtį: Aqua, Vegetable Oil, Glycerin, Glyceryl Stearate SE, Stearic Acid, Isopropyl Palmitate, Lanolin, Potassium Carbonate, Xanthan Gum, Peppermint (Mentha Piperita) Oil (Limonene), Camphor, Triclosan, Methylisothiazolinone, Disodium EDTA.
Kiekvieną gaminio sudėtinę dalį išnarsčiau po kaulelį, bandydama surasti cheminių sudedamųjų dalių. Iš tiesų, niekad nesitiki, kad geras produktas su prieinama kaina, gali būti visiškai natūralus. Tačiau dėl šio produkto aš klydau - dauguma ingredientų natūralios kilmės. Oho... :)

Tiesa, tik paviešinusi šį pranešimą sulaukiau kritikos dėl Methylisothiazolinone ingrediento (plačiau apie  tai čia ), kuris naudojamas kremo sudėtyje. Tačiau norėtųsi patikinti - šio ingrediento naudojimas yra griežtai reguliuojamas Europos Sąjungos standartų. Todėl jo kiekis kosmetikos gaminiuose, pagamintose ES šalyse neviršija leistinų saugios normos ribų. Be to, Margarita gaminiai prieš paleidžiant produktą į rinką yra patikrinami dermatologų bei papildomai išbandomi (kiek žinau, Biok kosmetika turi kosmetikos bandytojus, kurie tikrina gaminius) prieš pasirodydami parduotuvių lentynose.
Man geriausias rodiklis yra mano oda - paprasti ji linkusi labai greitai suirzti, parausti, atsirasti išbėrimai ar išsausėjimai. Kojų kremas buvo ilgokai bandomas ir per visą laikotarpį nepasireiškė jokie nemalonūs ar alergizuojantys požymiai. Ir nors ir kaip smagu naudoti visiškai natūralią kosmetiką, dėl patirto komforto aš linkusi užsimerkti, ar bent jau primerkti akis dėl Methylisothiazolinone ingrediento.

 Kojų kremo konsistencija puiki - aukso viduriukas - ne per skysta, todėl nenuteka, ir ne per tiršta - pasiskirsto labai lengvai.

Visada kalbėdama apie gerus produktus džiaugiuosi aptardama gaminio poveikį. Pats nuostabiausias jausmas mane aplankė pačius pirmuosius naudojimo kartus - įsivaizduokite 12 valandų ant kojų: darbas, sporto klubas, apsipirkinėjimas, ilgos eilės maisto prekių parduotuvėje, vakarienės ruoša... Ir varginantis pėdų skausmas... Tik panaudojus kremą, mano pėdos bene iš karto atsipalaidavo, atvėso, o nuovargis dingo tarsi nuimtas ranka. Kaip tai šaunu! Kaip minėjau kremas pakankamai greitai susigeria (ne per kelias minutes, trunka kiek ilgėliau), net padengimo metu nesijaučia jokio produkto lipnumo. O gaivos bei vėsos jausmas puikus. Švelnina, šiek tiek drėkina ir pamaitina. Tiesa, švelninimo ir drėkinimo norėjosi kiek daugiau...
Gamintojo pažado "aktyvinti kraujo apytaką" nelabai supratau. Ką konkrečiai turėčiau jausti, kokie pojūčiai ar kokia nauda turėtų aplankyti? Ar kas nors pajutote ką nors daugiau? Kaip pasireiškė?

Gaminį pirkau prekybos centre ir sumokėjau 5,19 Lt (1,50 €), tačiau pastebėjau, jog UAB "Biok laboratorija" siūlo įsigyti kremą už 4,32 Lt (1,25€) (http://eparduotuve.biok.lt/lt/koju-kremai/73-margarita-maitinamasis-koju-kremas-4770001330104.html ). Bet, ei, aš vertinu visiškai sąžiningai,kaina, kurią sumokėjau, palyginus su kokybe, yra labai labai gera.

Aš patenkinta šiuo "Margaritos" gaminiu, poveikiu, kiekiu, kaina, kvapu, sudėtimi ir gražia idėja - gauti geriausia, iš Lietuvos miškų ir pievų...




Rūpinkitės savo pėdomis, mielosios,
Jūsų, Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai