Kaip valyti makiažo šepetėlius?

Valyti makiažo šepetėlius yra privaloma, jei norite ilgiau išlaikyti juos kokybiškos būklės bei apsaugoti veido odą nuo problemų. Nešvarūs šepetėliai kartu su pakartotiniu makiažo padengimu ant veido perneša papildomas bakterijas, kurios gali sukelti įvairias papildomas problemas: nuo odos sudirgimo, išbėrimo, spuogų iki tokių problemų kaip poodiniai pūliniai bei akne.


Mano naudojamas būdas nėra vienintelis makiažo šepetėlių valymo būdas ir tikrai negaliu tvirtinti, jog jis geriausias. Iš tiesų, kiekvienas turi savo būdą. O šiandieną noriu jums papasakoti tą, kuris tinka man.

1. Tik panaudojus šepetėlius rekomenduoju juos iš karto nuvalyti valikliu nereikalaujančiu vandens, pvz. Mac, BH Cosmetics. Papraščiausiai užpurškite makiažo valiklio ant servetėlės, medžiaginio rankšluostėlio ar paprasčiausios medžiagos skiautės ir kelis kartus per ją lengvai perbraukite šepetėliu, kol jis bus švarus. Tokiu atveju visi šepetėliai bus nuolat paruošti naudoti.


2. Tačiau jei tokio valiklio neturite, - nebėda. Tuomet pirmiausia rekomenduoju: laikykite švarius ir panaudotus šepetėlius atskirai. Aš naudoju didesnio ir mažesnio dydžio stiklinaites. Nustatytą dieną tereikia išvalyti tuos šepetėlius, kurie susikaupė nešvarioje stiklinaitėje.


3. Skirtingus šepetėlius valau skirtingais būdais ir tam reikia: švelnaus vaikiško šampūno (dažniausiai naudoju originalų Johnson's baby), gero muilo (natūralus arba Dove) ir nagų šepetėlio.


ŠEPETĖLIŲ SU PLAUKELIAIS VALYMAS

1. Šiek tiek vaikiško šampūno įpilkite į delną.


2. Atsukite šiltą, bet ne karštą, vidutinės srovės vandenį. Šepetėlio šerelius pakiškite po vandens srove. Laikykite plaukelius nukreiptus žemyn, tai labai svarbu. Tokiu būdu vanduo nepateks į galvutę, kur yra klijai, laikantys šepetėlio plaukelius. Jie neatsiklijuos ir sumažės šerelių iškritimo tikimybė.


3. Šepetėlio galvą dėkite į šampūną ir brėžkite kelias horizontalias linijas - iš kairės į dešinę, kol šeriai pasidengs šampūnu.


4. Švelniai įtrinkite šampūno ir vertikalia kryptimi. Tik būkite atsargūs - nespauskite šepetėlio per stipriai, kad nenulenktumėte šerelių.


5. Dar švelniai pamasažuokite pirštais.


6. Vėl pakiškite šepetėlį  po šilto vandens srove ir skalaukite tol, kol vanduo nuo šepetėlio taps švarus ir nebesimatys šampūno likučių.


7. Švelniai nuspauskite vandens perteklių iš šepetėlio ir patikrinkite ant odos, ar šereliuose neliko makiažo ar šampūno likučių.

BLAKSTIENŲ ŠEPETĖLIŲ, KURIŲ ŠERELIAI PRIMENA TUŠO ŠEPETĖLĮ, VALYMAS

Tokius šepetėlius sunku valyti, nes juose nuolat įstringa smulkūs plaukučiai, be to, tokių šerelių pirštais nepatariama valyti, nes jie greitai susilankstys, šepetėlis greičiau nusidėvės.


1. Šiek tiek vaikiško šampūno įpilkite į delną.



2. Šiltu vandeniu sudrėkintą šepetėlį pavoliokite šampūne, kol šepetėlis pasidengs produktu.


3. Šepetėlį su šampūnu viena kryptimi, kelis kartus, braukite per nagų šepetėlį, kol pašalinsite visus nešvarumus ir plaukučius.


4. Šampūno likučius nuplaukite šiltu tekančiu vandeniu.


5. Šepetėlio šerelių jokiu būdu nespauskite, nes juos galite deformuoti.

AKIŲ ŠEPETĖLIO - KEMPINĖLĖS VALYMAS

Šepetėlius su kempinėle - aplikatoriumi valyti šampūnu sudėtinga - daug paprasčiau naudoti gabalinį muilą nei skystą produktą.

1.  Sudrėkinkite kempinėlę vandeniu. 


2. Braukite šepetėlio aplikatoriumi per gabalinį muilą.


3. Įsitikinkite, kad visur padengėte muilu. Jei reikia papildomai sudrėkinkite vandeniu. Kelis kartus švelniai paspauskite muilu padengtą kempinėlę. Jokiu būdu netepkite kempinėles jokia kryptimi, nes nuplėšite ją nuo plastikinio pagrindo.


4. Nuskalaukite visus muilo likučius iš šepetėlio.


5. Skalaukite, kol vanduo nuo šepetėlio bus švarus. 


6. Švelniai nuspauskite vandens perteklių.


Tik išplauktus drėgnus šepetėlius suguldykite ant rankšluosčio. Rankšluosčio galą susukite voleliu padarydami du skirtingus aukščio lygius.

Šepetėlių rankenas dėkite ant aukštesnio lygio, o galvas atremkite žemiau. Tokiu būdu vandens likučiai nepateks tarp rankenos ir galvos, kur klijais sutvirtinti šepetėlių plaukeliai, ir negadins šepetėlio. Taigi, ženkliai sumažės iškritusių plaukelių tikimybė ir šepetėliai jums tarnaus ilgiau.

Didesni šepetėliai gali džiūti iki 24 valandų, tuo tarpu smulkesni išdžius per kelias valandas, todėl rekomenduoju šepetėlius plauti vakare, kai žinote, jog kitą dieną nedarysite makiažo.

Kas kiek laiko valyti makiažo šepetėlius?

Šepetelių valymas labai individualus dalykas, tačiau aš rekomenduoju:
  • Jei turite galimybę, šepetėlius valykite vandens nereikalaujančiu valikliu iš karto po naudojimo. Taip jūsų įrankiai bus nuolat paruošti naudoti;
  • Kartą per savaitę nustatykite datą, pavyzdžiui, šeštadienio vakare, ir išplaukite visus savaitės eigoje naudotus šepetėlius;
  • Nepriklausomai nuo to, kurį būdą naudojate, bent kartą per mėnesį išplaukite visus turimus makiažo šepetėlius: valydami panaudotus nuo makiažo likučių ir nenaudotus, nuo dulkių. 




Ačiū, kad skaitote,
Gražios dienos
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Labas vakaras , o po naudojimo šepetėlius kas kartą reikia valyti valiklių ar į savaite kartą ?
    Pvz aš kiekvieną dieną naudoju tai kiekviena diena turiu su valiklių papurksti ar į savaite kartą ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, realiai sakoma kad šepetėlius reikia valyti kas dieną, tačiau aš manau, kad nėra būtinybės. Aš pati šepetėlius, naudojamus su sausais produktais plauku kartą savaitėje, kreminius (maskuokliai, pudros, kreminiai veido kontūravimo produktai ar kreminiai šešėliai) - išsiplaunu iš karto po panaudojimo, nes antrą kartą naudoti nesinori, paskui sunku išplauti, o ir bakterijų kaupiasi mažiau. Ir dar 1-2 kartus į mėnesį perplaunu nepanaudotus šepetėlius - higienos sumetimais.
      Jei turite purškiamą valiklį, kuris iš karto nuima pigmentą - galima naudoti ir kas kartą po panaudojimo - šepetėliai bus nuolat paruošti sekančiam naudojimui.
      Tad jei nesitingi, galite plauti kasdien - aš tinginė :D plaunu tik kas savaitę

      Panaikinti

Rašyti komentarą