CATRICE Allround concealer - maskavimo paletė

Šį kartą apie veido maskavimo paletę ir jos panaudojimo galimybes...

Visos svajonės gali tapti realybe, jei turėsime drąsos jų siekti...

Sveikos, merginos,
Vieną paletę nesenai padovanojau po konkurso vienai iš skaitytojų, o šiandieną, noriu papasakoti, ką apie ją manau.
Esminis dalykas, sužavėjęs mane šioje maskavimo paletėje buvo tai, jog gamintojai pridėjo atskirą spalvą tamsiems paakiams maskuoti. Aš nuo ankstyvos vaikystės turėjau praktiškai juodus paakius su melsvu atspalviu. Tačiau pakankamai anksti su tuo susitaikiau ir nelabai dėl to jaudinausi. Žinoma, paauglystės laikotarpiu išbandžiau nemažai (ir su šiandienos patirtimi galiu drąsiai sakyti, netinkamų) tokiai problemai priemonių. Buvo laikotarpis, kai nuleidau rankas ir paprasčiausiai nustojau ieškoti, o dabar vėl tas metas, kai maskuoti norisi...

Dažniausiai maskavimo priemones renkuosi nebrangias, mat dažniausiai nesunaudoju visos pakuotės, ir tokiu atveju, visiškai negaila išmesti produkto likučius lauk, pasibaigus galiojimo laikui.




Produktas: CATRICE Allround Conccealer - maskavimo paletė
Gamintojas: "Cosnova". Pagaminta PRC (Kinijoje)
Paskirtis: užmaskuoti veido odos netobulumus
Tinkamas tipas: visiems, tačiau rekomenduočiau į sausumą linkusiai odai
Labiausiai patiko: pilna paletė spalvų, visoms maskavimo reikmėms
Labiausiai nepatiko: storesniu sluoksniu padengtas produktas subėga į raukšleles
Tūris: 6 g
Kaina*: 4,32 EUR (14,90 Lt)
Kur galima įsigyti: Drogas, Eurokos
Įvertinimas: 8,5-9 / 10

Ką žada gamintojas: Visa paletė pasirinkimų, padedančių atrodyti nepakartojamai. Penkių spalvų rinkinys padeda paslėpti smulkius odos nelygumus (visi smėlinais atspalviai), pakitusį paakių odos atspalvį (rožinė spalva) ir maskuoti odos paraudimus (žalia spalva). Kreminę tekstūrą itin malonu naudoti.



Paletė supakuota skaidriame, tvirto plastiko vertikalios formos pakuotėje, per kurią galima matyti, kiek gaminio yra pakuotėje ir kokios spalvos paletėje.

Priemonės neturi jokio kvapo, arba jis yra labai silpnas, tad galima produktą laikyti bekvapiu gaminiu.

Konsistencija. Maskavimo paletės spalvų konsistencija kreminė, truputį slidi, tad pakankamai lengvai slysta ant odos. Tiesa, sausesnėse vietose teko pavargti išskirstant produktą, tačiau tai nebuvo pernelyg sunki ar sudėtinga užduotis.

Atsiprašau už vis dar pernelyg sausą rankų odą

Sudėtis: 
BEIGE/BROWN:
ETHYLHEXYL PALMITATE, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, ISOSTEARYL ISOSTEARATE, MICA, TALC, SILICA, CERESIN, CARNAUBA (COPERNICIA CERIFERA) WAX, PHENYL METHICONE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, TOCOPHERYL ACETATE, ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT,
MAY CONTAIN: CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

PINK/GREEN:
ETHYLHEXYL PALMITATE, OCTYLDODECANOL, PHENYL TRIMETHICONE, MICA, CERA MICROCRISTALLINA (MICROCRYSTALLINE WAX), BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2, SILICA, CERESIN, TOCOPHEROL, ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT, ETHYLHEXYL DIMETHYL PABA,
MAY CONTAIN: CI 15850 (RED 6 LAKE), CI 19140 (YELLOW 5 LAKE), CI 42090 (BLUE 1 LAKE), CI 77007 (ULTRAMARINES), CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77510 (FERRIC FERROCYANIDE), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).



Paletę sudaro penkios spalvos:
  • Žalia - padeda užmaskuoti paraudusias odos vietas. Šią spalvą reiktų padengti prieš makiažo pagrindą, o vietas, kur buvo dengiama žalia spalva, būtinai papildomai užmaskuoti rudos (jums tinkančio atspalvio) spalvos maskuokliu, juk nenorime būti Shrek'o spalvos veidu;
  • Rožinė - skirta paslėpti tamsius paakius ir pašviesinti paakių sritį. Dengiant šia spalva, taip pat reikalingas pirmiausia spalvos padengimas, tada rudo atspalvio maskavimo priemonė;
  • Rusvai gelsvas/ rudas - skirtas padengti odos netobulumus. Trijų skirtingų atspavių ruda spalva tiks geriausia vidutinio atspalvio odos tonui. 
Poveikis. Produktas turi vidutinį maskavimą ir lengvai pasiskirsto ant veido odos. Nors nurodyta, kad gaminys tinka visiems odos tipams, tačiau dėl konsistencijos ir sudėtinių dalių, labiau rekomenduočiau normaliai - sausai veido odai.

Atspalvius labai lengva maišyti tarpusavyje, siekiant išgauti reikiamą spalvą, sluoksniuoti juo vienas ant kito. Tepant produktą, bet kur ant odos, visada jį užfiksuoju biria arba kompaktine pudra, kad produktas neišsivaikščiotų ant veido ten, kur nereikia. Tiesa, pastebiu, kad dienos eigoje maskuoklis subėga į raukšleles, ypač paakių srityje. Tokiu atveju, aš švelniai patapšnoju produktą pirštais, arba pasklaidau šepetėliu ir vėl lengvai užfiksuoju kompaktine pudra. Jei maskavimo priemonę tepsite labai storu sluoksniu, spalva, labiau tikėtina bus linkusi subėgti į raukšleles, tad mano nuomone, reiktų produktą atsargiai dozuoti ir jo nepadauginti.


Atskirai dengiamos spalvos turi gerą pigmentaciją ir gana gerai paslepia netobulumus (nors, kaip minėjau anksčiau, dienos metu patvarkyti maskuoklį ant veido, ypatingai paakių srityje, reikalinga). 
Paletė gali būti naudojama ne tik, kaip maskavimo priemonė, bet kartu ir kaip veido modeliavimo priemonė, paryškinti lūpų linijai, skruostams, antakiams. Tamsiausia spalva vasaros metu galbūt tiktų įdegusiai veido odai vietoje makiažo pagrindo, nors spėju, kad iki tokios spalvos tikrai neįdegsiu... Tad mielai maišiau tamsią ir šviesiausią spalvą, kurios mišinys suteikia beveik tokią pat spalvą kaip vidutinio atspalvio ruda.

Man abejonių sukėlė rožinė spalva, skirta tamsiems paakiams maskuoti. Paprastai netobulumai maskuojami pagal spalvų spektrą su prieš tai esančia spalva, tad tamsiems (melsvo atspalvio) paakiams rekomenduojamas geltonos spalvos veido maskuoklis. Rožinė spalva maskuoja, tačiau ne tiek, kiek man norisi (arba mano ranka dar pakankamai neįgudo), būtinai patikslinsiu, kai turėsiu tvirtesnę nuomonę Visgi, rožinė man atrodo suteikia sveikesnę veido spalvą, pašviesina...

Žalios paletės spalvos neteko naudoti, ir net neįsivaizduoju, ar galiu sugalvoti, kokį kitą panaudojimo būdą? Paprasčiausiai, mano veido oda nerausta, na rausta, bet skruostų rausvumas yra natūralus ir gražus, o kalbama tikriausiai apie kitokį veido raudonį.


REZIUMĖ.
Nepaisant keleto pastebėtų trūkumų, ši paletė man labai patinka. Ji visai neblogai maskuoja veido netolygumus. Žinoma, dar norisi pažaisti su rožine spalva ir sugalvoti, kur galėčiau panaudoti žalią maskuoklio spalvą.











Ačiū, kad skaitote,

Gražaus vakaro,
Gėlėta kosmetinė





* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai

  1. Na tikrai labai įdomiai atrodo žalia maskavimo priemonė. :) Aš gal nebent kaip vokų šešėlius panaudočiau, derinant prie rūbo. O rausva tai ir lūpoms turbūt tiktų...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žalia puikiai maskuoja visus veido paraudimus, o rožinė - patamsėjusiams paakiams. Svarbu tinkamai išsklaidyti ir ant viršaus užtepti truputį kūno spalvos maskuoklio, kad nešviestų netinkama spalva. :)

      Panaikinti
  2. Tai mano mėgstamiausia maskavimo priemonė. Naudoju jau kokius 7-8 metus.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą