ORIFLAME "Ice" tualetinis vanduo moterims

Šiandien noriu pristatyti nuolatinį mano kvepalų kolekcijos gyventoją, pastariuosius metus: Oriflame "Ice" tualetinis vanduo nepakeičiamas aromatas kiekvienam pavasariui ir vasarai.

Man patinka gaivus jūros purslų kvapas...

Prieš gerus 5 - 6 metus dirbau Oriflame kompanijos konsultante. Kažkada žinojau kiekvieną šios kompanijos gaminį, buvau išbandžiusi praktiškai viską ir puikiai žinojau, kokie kvapai man patinka, o kokie ne (tol, kol nenustojau ten dirbti ir neatsirado naujų gaminių). Oriflame "Ice" kvapas bene vienintelis aromatas, kuris ilgiausiai išliko mano kvapų kolekcijoje ir yra kasmet papildomas nauju buteliuku.

Puikiai pamenu, kai šiek kvapai 2000 m. pasirodė rinkoje. Tuomet buvo pirmieji metai, kai pradėjau dirbti kompanijos konsultante, ir dėl nedidelės kainos, buvo man prieinamiausi kvepalai, iš dar tuomet moksleivės kišenpinigių...

Produktas: ORIFLAME tualetinis vanduo "Ice" (EDT)
Gamintojas: "Oriflame Cosmetis". Pagaminta Švedijoje
Tūris: 30 ml
Kaina*: 10,50 EUR (36,25 Lt)
Kur galima įsigyti: iš Oriflame kompanijos konsultantų (www.oriflame.lt)
Leidimo metai: 2000 metai
Kvapo kategorija: gėlių - vandens

Gamintojo aprašymas: Ypatingai gaivus. "Ice" tualetiniame vandenyje susilieja kerinti gryno jūros oro ir aprasojusios augmenijos gaiva. Tai ypač žavus derinys. Paslaptingi muskuso akordai suteikia žavesio kerinčiai moteriai.


Viršutinė nata: greipfrutas, mandarinas, ozono-vandens natos
Širdies nata: frezija, baltos rožės, melionas
Apatinė nata: baltasis muskusas, ciklamenas


Sudėtis: Alcohol Denat., Aqua, Parfum, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene Carboxaldehyde, Citronellol, Phenoxyethanol, CI 42090.


Pakuotė. Kvapusis produktas supakuotas į kartoninę įvairių mėlynų atspalvių dėžutę su minimalistiniu užrašu "Ice". Pati pakuotė man visiškai neatrodo įkvepianti, manau kompanijos reklamos kūrėjai galėjo labiau pasistengti ties pakuotės įvaizdžiu. Nors iš kitos pusės, ji atitinka Oriflame kvapų kartonines pakuotes: visos jos minimalaus dizaino, dažniausiai vienos spalvos, ir tik stikliniai buteliukai skiriasi vienas nuo kito. Tiesa, papildomai kartoninė pakuotė, kaip ir daugumoje aromatų, apsaugota skaidraus plastiko plėvele.

Vidinė gaminio pakuotė - skaidrus buteliukas su išraižytomis juostelėmis, kurios neva apsivijo stiklinį tualetinio vandens buteliuką. Pati vidinė pakuotė yra praktiškai identiška kitiems šios linijos kvepalams: "Air" ir "Fire", skiriasi tik kvapo kamštuko spalva. Šiuo atveju "Ice" kamštelio spalva mėlyna. Ir pačių kvepalų spalva - melsvos spalvos. Tiesa, anksčiau šio kvapo buteliukas buvo kitokios formos ir ryškiai mėlynos spalvos skystis. Man atrodo, jog ši pakuotė yra limituoto leidimo, tačiau nesu visiškai tikra.


Kvapas. Tik pasipurškusi tualetiniu vandeniu užuodžiu citrusinius (mandarinų ir greipfrutų) vaisius ir jūros putos gaivumo vandens (kitaip ozono) natas. Pirmosios natos primena jūros vandens dūžimo į uolas kvapą kažkur Viduržiemio jūros pakrantėje, kur jūros putos gaiva susipina su krante augančių citrusinių vaismedžių kvapu.

Per kelias minutes ant rankos kvapas iš gaivios viršutinės natos transformuojasi į kvapnų frezijų, rožių ir meliono vaisiaus aromatus su nestipria saldžių gėlių nata. Man kvapo transformacija iš viršutinės į širdies natą vyksta labai greitai ir pakankamai akivaizdžiai: nuo gaivios pakrantės vidurinė nata greitai perkelia į didžiulį baltų frezijų ir rožių gėlyną, kuriame iš tolumos užuodžiami šviežiai pjaustomų geltonųjų, sultingų melionų aromatai. Tačiau pirminio jūros kvapo nebelieka.

Galiausiai širdies nata nuslopsta, gėlės ir vaisiai dingsta, palikdami po savęs švelnų muskuso ir ciklamedo žiedų šleifą. Kaip jau įsitikinau daugumoje aromatų, man nelabai patinka muskusas. Tačiau šiuose kvepaluose jis labai švelnus ir stipriai nejaučiamas, tikriausiai dėl gana stipraus ciklamedo žiedų kvapo, apatinė nata sukuria malonią uoslei kompoziciją, kuri turi šiokias tokias aliuzijas su viršutine nata, ir vėl ima po truputį priminti jūros kvapą. Tačiau iš šiek tiek toliau, kažkur iš pusiaukelės tarp jūros ir baltųjų žiedų gėlyno...


Mano nuomone kvapas labiau tinkamas:
     ☀ dienos metui;
     ☄ vasaros sezonui.

Man tai nuostabiai vasaros karštį papildantis gaivos kvapas, kuriuo mėgstu kvepintis ir pavasarį, vos atšilus orams. Tiesa, kvapas tikrai nėra iš brangiųjų, nes kvepalai turi labai trumpą išlikimo laiką, ant mano odos kvapas išlieka 1-2 valandas ir po šio laiko jau norisi vėl iš naujo kvėpintis. Pasipurškus kvapas užuodžiamas daugmaž per rankos ilgį ir netgi sakyčiau kiek trumpesniu atstumu. 

Tačiau kiekvienais metais nusiperku naują Oriflame "Ice" tualetinio vandens buteliuką, visus pastaruosius 15 metų nuo kvapo išleidimo datos. Kažkada viena pažįstama manęs klausė, ar per 15 metų kvapas nepasikeitė, ar netapo pigesnis, prastesnis - ne, iš ties tai tas pats ledo kvapas (tiksliau tai vandens kvapas, nes ledas mano nuomone turėtų kvepėti kitaip. Net neįsivaizduoju, kodėl aromato pavadinimas negalėjo būti "Water"? tai daug geriau apibūdintų aromatą), koks buvo tik sukūrus ir rinkoje pristačius šį aromatą.


REZIUMĖ.
Oriflame "Ice" yra lengvas, labai gaivus, kasdienis aromatas, primenantis jūros ir gėlių kvapo variacijas. Tai vienas geriausių kasdienių karštos vasaros kvapų, kurį kiekvienais metais man norisi kartoti vėl, vėl ir vėl. Vienintelis kvapo minusas - labai trumpas išlikimas ant odos, tačiau vertindama rinkoje parduodamą kainą, būtų naivu tikėtis, kad kvapas išliktų ilgiau, nei išlieka.

Aromatas panašus į:
- FABERLIC "Aromania Aqua"
- ADIDAS "Pure Lightness"
- GABRIELA SABATINI "Ocean Sun"




Ačiū, kad skaitote,
Gražaus vakaro,
Gėlėta kosmetinė
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau.

Komentarai