2015-2016 rudens - žiemos tendencijos: apranga ir populiarios spalvos

Artėjant šaltąjam rudens ir žiemos sezonui, noriu pristatyti tai, ką ateinantiems šaltukams dizaineriai ir mados namai siūlo apsirengti pasipuošti, išsiskirti iš minios, ir svarbiausia - nesušalti...

Nuotrauka skolinta iš ČIA

#1. 1970' stilius

Po vasaros, kurioje vyravo '70 mados tendencijos, ruduo atneša didžiulę porciją šio laikotarpio ir į rudens bei žiemos aprangos tendencijas: retro ir bohema įkvėpė dar vieną sezoną. 

Chloe, Michael Kors, Balmain, Roberto Cavalli ir kt.

#2. iš '70 į '80 stilius

Mados tendencijos apima ne tik 1970, tačiau ir 1980. Oda, žomša ir boheminis stilius. Žengiant į '80 nepamirštos ir pūstos rankovės, platūs pečiai.

Miu Miu, Saint Laurent, JW Anderson ir kt.

#3. Kelnės po sijonu ar suknele

Tikriausiai visos norime žiemos metu dėvėti sukneles, tačiau nukritus temperatūrai, dažniau renkamės šiltas kelnes nei sukneles ar sijonus. Dizainerių namai tokiai problemai spręsti šiemet siūlo drąsiai rengtis sijonus ir sukneles, o kad nesušaltumėte, po juo apsivilti mėgstamas, šiltas kelnes. 

Givenchy, Chanel, Dries Van Noten

#4. Futuristinis stilius

Labai daug siūlomų rudens - žiemos tendencijų atsigrežia į praeities detales ir įkvėpimo ieško buvusiuose laikotarpiuose, tačiau siūlomas ir ryškus ateities stilius. Jauni dizaineriai naudoja inovatyvias medžiagas ir modernius siluetus. 

Peter Pilotto, Jonathan Saunders, Mary Katrantzou

#5. Moksliukai grįžta!

Nors moksliukas dažniausiai suvokiamas kaip individas, kuris yra pernelyg protingas. Mados pasaulis nusprendė perkelti moksliukišką išvaizdą ant podiumo.

Gucci, Prada, MaxMara

#6. Apvytas siluetas

Tikriausiai viena patogiausių rudens ir žiemos sezonų siūlomų tendencijų yra paltu ar net suknele apvyniotas siluetas, kuris apsaugo nuo šaltojo sezono vėjo. Nusisiautus tokią aprangą, ją vėl lengva tvarkingai apsivyti aplink kūną.

Sportmax, Jil Sander, Diane von Furstenberg, Tod’s

#7. Meilė kailiniams

Žiemos kolekcija ir kailiniai - neatsiejama. Podiume ateinančiam sezonui buvo pasiūlyta įvairiausių kailių variacijų, tiek tradicinių, tiek originalų, spalvotų. ir visai nebūtina rinktis natūralų kailį, dauguma dizainerių mados namų siūlo rinktis dirbtinius kailius.

The Blonds, Fendi, Celine, MSGM, Lanvin, Marni, Celine, Lanvin

#8. Kailinės rankovės

Jei negalite sulaukti kailiniams tinkamo oro, rinkitės kailines rankoves ant įprastų išorinių drabužių: suknelių, megztukų, liemenių ir panašiai. 

Marni, Laura Biagiotti, BCBG Max Azria, Gucci

#9. '60 hipiškas stilius

Hipių laikotarpio grožis pakerėjo ir mados dizainerius, tad podiumuose pasirodė hipiško stiliaus detalės rudens ir žiemos sezonams. Nors hipiškas stilius dažniausiai asocijuojasi tik su šiltojo sezono orais, tačiau dizaineriai derino vyriškas, tiesias linijas su romantiškomis hipių laikotarpio dalelėmis. Tiesiog nepaprastai miela.

Chloe, Clare Waight Keller, Karl Lagerfeld, Fendi

#10. Pūstos rankovės

Didžiulis pūstų rankovių grįžimas į mados podiumus ir siūlomas rudens - žiemos tendencijas... Dideli, stipriai atrodantys pečiai sukuria lieknesnio liemens iliuziją.

Alexander Wang, Miu Miu, Givenchy, Louis Vuitton

#11. Nėriniai

Viena gražiausių, nors tikriausiai viena nepraktiškiausių ateinančio sezono tendencijų, vis pasirodantys nėriniai, kurie atidengia siluetą ir kūno odą. Dizaineriai ir mados namai drąsiai ekperimantuoja juos komponuodami suknelėse, sijonuose, rankovėse ar palaidinėse.

Nina Ricci, Altuzarra, Chloe, Yohji Yamamoto, Alessandra Rich, Valentino ir kt.

#12. Platėjančios kelnės

Dauguma dizainerių ir mados namų, remdamiesi 1970 metų madomis ir idėjomis, pristatomose kolekcijose vienaip ar kitaip įkomponavo ir platėjančias kelnes.

Hellessey, Yohji Yamamato, Stella McCartney, Maison Martin Margiela, Ralph Lauren, Vivienne Westwood, Emanuel Ungaro ir kt.

#13. Oda

Oda visada būna praktiškai bet kur, ir aš neįsivaizduoju šaltojo sezono, bent jau rudens, be odos ir jos siūlomų podiumo variacijų. Oda šį kartą labai įvairi ir modeliai ja aprengti nuo galvos iki koj, visgi, oda pagrinde vyrauja sijonuose ir švarkuose. Lygiai taip pat populiaru ir odinės tamprės ir trumpos, kulkšnis siekiančios odinės kelnės.

Belstaff, Alexander Wang, Yigal Azrouel, Fendi, Alexander McQueen, Elie Saab, Ralph Lauren, Narciso Rodriguez ir kt.

#14. Zomša

Dar viena itin populiari medžiaga rudens ir žiemos sezonui yra zomša. Ji naudojama ne tik auliniams ir batams, tačiau ir suknelėms, švarkams ir kitoms aprangos detalėms. 

Tibi, Derek Lam, Michael Kors, Ralph Lauren, Tom Ford, Gucci, Alberta Ferretti, Max Mara, Ermanno Scervino, Trussardi, Roland Mouret, Loewe, Chloe, Saint Laurent, Miu Miu, Chanel

#15. Viktorijos ir Edvardo laikų įkvėpta

Viktorijos laikų mados detalės vyravo šių metų pavasario ir vasaros mados šou. Rudens laikotarpiu dizaineriai akcentuoja nėrinius, aukštas apykakles ir išryškintus liemenius. 

Alberta Ferretti, Emilio Pucci, Bottega Veneta, Philosophy di Lorenzo 

#16. Didesni ir vyriško pasiuvimo

Mados savaitėje labai populiari tendencija buvo vyriško pasiuvimo detalės, nuo švarkų iki megztinių, suknelių, paltų, apsiaustų. Dideli apvalūs arba ryškūs vyriški pečiai, plati rankų zona arba vyriško pasiuvimo liemuo. Rudens-žiemos sezoną vyriškos detalės ir moteriškas kūnas tampa vienu, labai patogiu šaltojo sezono deriniu.

Giorgio Armani, Ralph Lauren, Comme des Garcons, Gucci, Givenchy ir kt.

#17. Culottes tipo kelnės

Culottes tipo kelnės buvo siūlomos jau pavasarį ir vasaros metu. Storesnės ir šiltesnės medžiagos, derinamos su tinkamais akcentais, jos gali būti stilinga įvaizdžio detalė. Visgi, aš asmeniškai niekada nesirinkčiau tokio tipo kelnių ir priežastis yra ne tik mano žemas ūgis.

Victoria Beckham, Alexander Wang, Clover Canyon

#18. Kutai

Kutai, dar viena '70 mados detalė, kuri kiek pamenu buvo kelis kartus madoje per pastaruosius metus. Kutais padengti sijonai, suknelės, palaidinės ar apsiaustai, tinka praktiškai viskas. Ir atrodo tikrai mielai.

Nina Ricci, Marchesa, Burberry Prorsum, Adeam, Sally LaPointe

#19. Ryškios spalvos

Nors rudens ir žiemos kolekcijose metai iš metų dominuoja tamsios, žemiškos spalvos, tačiau šiam sezonui siūlomos ir itin ryškios aprangos detalės.

DKNY, Diane von Furstenberg, Prabal Gurung, Versace

#20. Asimetriškos linijos

Pastaruosius sezonus viskas, kas buvo simetriška, buvo laikoma itin gražu ir populiaru. Asimetriškos linijos gali suteikti daugybę įvairiausių formų ir originalumo drabužiui, paryškinti kūno linijas ar paslėpti nepageidaujamus trūkumus. 

Narciso Rodriguez, Reem Acra, Victoria Beckham, Monique Lhuillier, Marchesa 

#21. Megztiniai aukštu kaklu

Mados namai ir dizaineriai siūlo daugybę skirtingų spalvų, dizainų, medžiagų ir kirpimų, tačiau juos vienija aukštas, užlenkiamas kaklas. 

Roberto Cavalli, Tanya Taylor, Sonia Rykiel

#22. Plunksnos

Plunksnos viena iš tendencijų, kurią jau senokai matėme ant mados podiumų. Nuo lengvai plunksnomis puoštų drabužių iki pilnai plunksnuotos viršutinės ar apatinės (sijono) aprangos dalies, arba net visas ištisas plunksnų kostiumas. Pasirinkimas platus, lygiai taip pat natūralios spalvos, lengvai dažytos, tamsios ar itin ryškios spalvos.

Michael Kors, Roberto Cavalli, Topshop ir kt.

#23. Petnešos

Atrodo, kad petnešos buvo vienas iš rudens ir žiemos sezono netikėtumų. Naudojamos ne tik kaip įprasta, su kelnėmis, tačiau derinama ir su sijonu.

Ralph Lauren

#24. Dideli diržai

Taip, ateinantį, rudens-žiemos sezoną grįžta dideli, platūs diržai. Nors dizaineriai nepristatinėja itin plačių, boksininko tipo diržų, tačiau ryškus ir platesni diržai naudojami liemeniui juosti ir išryškinti smėlio laikrodžio figūrą ar vapsvos liemenį.

Rochas, Fausto Puglisi, Anthony Vaccarello, Guy Laroche, House of Holland, Balmain, Balenciaga, Marni

#25. Velvetas

Minkštas, švelnus ir prabangus velvetas vėl madingas ir itin aktyviai diaineriai jį pristatė Londone ir Milane.

Topshop Unique, Christopher Kane, Mary Katrantzou, House of Holland

#26. Žemę šluojančio ilgio sijonai

Nors buvo pristatyti įvairaus ilgio sijonai, tačiau dažniausiai akcentuojami itin ilgi plazdantys arba storesnės medžiagos, žemę šluojantys sijonai. 

Roberto Cavalli, Marc Jacobs, Marc by Marc Jacobs, Fausto Puglisi, Leitmotiv, Blugirl

#27. Tekstūrų mišinys

Kelių skirtingų medžiagų ir tekstūrų gabaliukų mišinys, susiūtas į vieną rūbą atrodo taip, kad dizaineriai taupo kiekvieną medžiagos skiautę ir siūlo ekologišką ir ekonominį variantą. Visgi, kai kurie tokie deriniai atrodo intriguojančiai ir itin įdomiai.

Prada, Salvatore Ferragamo, Fendi

#28. Brokatas

Brokato grįžimas į populiarumo viršūnę buvo gana tikėtinas: įvairios klasikinės ir modernios formos, ryškiaspalvės palaidinės ir suknelės iš brokato...

Erdem, Mary Katrantzou, Simone Rocha

#29. Aptemptos kelnės aukštu liemeniu

Aptemptos aukšto liemens kelnės jau gerus metus karaliauja tarp madingiausių aprangos detalių ir atrodo net nesiruošia niekur trauktis, nes rudens ir žiemos sezono metu pristatytos kaip viena iš ateinančių sezono tendencijų. 

Saint Laurent, Louis Vuitton, Isabel Marant

#30. Tvidas

Nuo Coco Chanel laikų tvido audiniai tai atsirasdavo, tai vėl dingdavo iš mados podiumų. Man asmeniškai tvidas yra kažkas tokio - gražu, moteriška, subtilu.

 Simone Rocha, Sacai, Max Mara, Dior, Erdem, Prada, Margaret Howell, Caroline Herrera,  Lanvin, Rag & Bone, Emanuel Ungaro, and Dolce & Gabbana

#31. Skiautiniai

Skiautiniai, arba rombais siuvinėti aprangos detalės taip pat primena Coco Chanel mados tendencijas. Šiam sezonui siūlomos suknelės, sijonai, striukės ar kiti šilti apsiaustai, kurie neleis sušalti šalčiausiu oru.

Fendi, Alexander Wang, Moschino, Hermes, Burberry, H&M 

#32. Klostės

Klostuoti sijonai ir klostuotos kelnės atrodo vėl gyvens aukso amžių: įvairios medžiagos ir spalvos, skirtingi ilgiai vyrauja naujame sezone.

Gucci, Mark Jacob, Rebecca Tailor

#33. Rauktinukai

Daugybę skirtingų detalių stebinantis rudens ir žiemos sezonas bus pilnas įvairiausių rauktinukų.

Isabel Marant, Lanvin, Erdem
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Populiariausios 2015/2016 metų rudens ir žiemos sezonų spalvos:

PILKA


ALYVUOGIŲ ŽALIA


ŽYDRA


ROŽINĖ


TAMSIAI MĖLYNA


GARSTYČIŲ


MARSALA


ORANŽINĖ


ŽALIAI PILKA


AMETISTO VIOLETINĖ


JUODA


KLASIKINĖ RAUDONA


SIDABRINĖ


BALTA IR KREMINĖ


PASTELINIAI ATSPALVIAI


RYŠKIOS SPALVOS


RUDI ATSPALVIAI




Spalvoto, ryškaus ir šilto ateinančio rudens - žiemos sezono.

Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai