2015/2016 rudens - žiemos tendencijos: rankinės

Rankinės, tašytės ir delninės... Čia telpa visas moters gyvenimas, pradedant darbu, baigiant laisvalaikiu, nuo moteriškų smulkmenų iki žaisliukų vaikams... Čia galima rasti papildomų nosinaičių, kai to labiausiai reikia, flakonėlį kvepalų, vyro namie paliktą nuolaidų kortelę ar neaišku kaip į nedidelę rankinę telpantį mėgstamiausią mažylio lego konstruktorių... Rankinės tarsi magiška moters energijos erdvė, kurioje telpa daugiau, nei atrodo vizualiai galėtų...

Savo rankinę aš keičiu ne tik pagal sezoną, tačiau ir pagal nuotaiką, o dydį dažniausiai renkuosi pagal tai, kokiu tikslu ir kur keliaujama. Rankinė tikriausiai mano mylimiausias aksesuaras: kažkada buvau dėl jų išprotėjusi, ir vis dar jas mėgstu... Tad šiandien noriu pristatyti įrašą apie tai, kuo šį sezoną siūlo puoštis dizaineriai? kokias rankines kabinti ant savo peties? į ką atkreipti dėmesį? ir žinoma tai, kas bus itin populiaru. Kviečiu pasižvalgyti į 2015/ 2016 rudens ir žiemos rankinių tendencijas.

Paveikslėlis skolintas iš ČIA


#1. Kailiniuotos rankinės

Šaltuoju sezonu taip norisi švelnumo, jaukumo ir šilumos.... Aš kiekvieną žiemą iš rankinių lentynos traukiu savo kailiuku dengtą rankinę ir pastebiu, kaip vienu ar kitu momentu rankos praslysta švelniu paviršiumi glostydama (tiesa, maniškė dirbtinio kailio) kiekvieną kailiuko plaukelį. 2015/16 metų rudens ir žiemos sezonu dizaineriai siūlo prisiminti kailiniuotas rankines.


#2. Gyvatės odos rankinės

Dar viena tekstūra ir populiarūs šio sezono raštai bus gyvatės oda ar jos imitacija. Gyvatės, krokodilo ar aligatoriaus odos dirbiniai šį sezoną populiarūs ne tik rankinių, tačiau ir batų tendencijose.


#3. Kvadrato formos rankinės

Tarsi nedidelis moteriškas paslapčių lagaminas, primanantis makiažo lagaminą, 2015/ 2016 metų rudenį ir žiemą bus populiarus. Atrodo galimos pačios įvairiausios šio formato versijos ir bene vienintelis juos vienijantis dalykas yra aštrūs kvadratiniai kampai ir trumpa, lagaminėlį primenanti rankena.


#4. Rankinė su kutais

1970 metų mados populiarios ne tik rankinėse. Ateinantį 2015/ 2016 metų rudenį ir žiemą kutai madingi ir aprangoje, o kiti 70 akcentai šmėžuoja šukuosenose, makiaže ir nagų tendencijose. Tad visiškai nenuostabu, kad kutais puoštos rankinės itin populiarios šiuo šaltuoju sezonu.


#5. Trumpa rankena

Trumpa ir patogi rankinės rankena dar vienas labai populiarus šio sezono akcentas: atrodo dauguma tendencijų siūlo rankines neštis rankose, nekabinant jų ant peties ar per krūtinę, bei nesveriant ant alkūnės. Delne sugriebta, trumpa rankinės rankena pats populiariausias šių metų akcentas, bet kokiai aprangai suteikiantis papildomos elegancijos.


#6. Klasikinės formos ir retro stiliaus rankinės

Klasika 2015/2016 rudenį ir žiemą itin populiari: svarbu rinktis klasikines rankinių formas ir spalvas arba būtinai išbandyti retro stiliaus rankinės, tad tai gerai išlaikytai mamos ar močiutės rankinei laikas pamatyti dienos šviesą...


#7. Blizgios rankinės

Tendenciją tikriausiai labiausiai patiks itin mergaitiškoms moterims: rankinės su blizgesiu, aukso spalvos rankinės, tviskančios saulės šviesoje rankinės, įvairios skirtingos spalvos, vaivorykštiniai raštai ir motyvai, ir visiškai nesvarbu, koks rankinės raštas, svarbu, kad jaustumėtės patogiai ir ypatingai. 


#8. Rankinės su papildomais raštais ir grafiniais elementais

Nors dauguma rankinių, pasirodžiusių ant mados podiumo buvo pagamintos iš skirtingų tekstūrų ar skirtingų spalvų, tačiau akį patraukia ir ryškios, paskiromis detalėmis, paveikslėliais ar aplikacijomis puoštos rankinės, kurių kiekviena neša tam tikrą simbolinę reikšmę rankinės turėtojai. Žavu!


#9. Geometrinių formų rankinės

Lygiai taip pat, kaip linksmai atrodo aplikacijomis ir paveikslėliais puoštos rankinės, taip ir įvairiausių geometrinių formų rankinės. Tai ir futuristinio laikotarpio ir '70 įkvėptos įvairiausios neįprasto ir akį traukiančio dizaino detalės.


#10. Žomšinės rankinės

Žomša dar viena medžiaga, iš kurios šį sezoną gaminami ne tik rūbai, tačiau ir siūloma populiari 2015/ 2016 metų rudens ir žiemos tendencija. Tikriausiai žomša yra ta medžiaga, kuri išskirtinai asocijuojasi su šaltu metų laiku, man asmeniškai tokios rankinės patinka rudens metu, kai dar nesninga, tačiau medžiai jau nupurtę visus savo lapus. 


#11. Rankinė sutraukiamu viršumi ir 'kibiro' formos rankinės

Visai pamiršau, kaip lietuviškai vadinamos šio tipo rankinės? Kai apačia siauresnė nei rankinės viršus, ir kartais ji dar sutraukiama su papildomais raišteliais. Ši rankinių tendencija atkeliauja iš šiltojo pavasario / vasaros sezono ir toliau karaliauja rudenį ir ateinančią žiemą.


#12. Rankinės su grandinėmis

Pamenate, kažkada rankinės su grandine vietoj rankenos buvo labai populiarios. 2015/16 metų rudens ir žiemos tendencijose jos grįžta. Iš esmės tokios rankinės yra labiau klasikinės, suteikia papildomos elegancijos ir lengvumo tiek rankinei, kaip aksesuarui, tiek apskritai, visam moters siluetui. Visgi, ne visos grandinės šį sezoną bus klasikinio tipo: rankinės rankenoms siūloma rinktis ir itin masyvias, plastikines ar ryškias grandines, sukurti žaismingesniam įvaizdžiui ir pridėti daugiau 'vyriškumo ir nerūpestingumo apskritai visam aprangos stiliui.


#13. Plytelių rašto imitacijos rankinės

Plytelės ir rankinės atrodo nesuderinami dalykai, tačiau 2015/2016 šaltąjį sezoną būtent toks vonios kambario raštas vyrauja ir vienoje iš rankinių tendencijų: tarsi sudėliotos mažytės plytelės įvairiausiais raštais puošia įvairių formų rankines. Simetrija ir dizainas atrodo ne tik originaliai, tačiau ir labai mielai.


#14. Ryškių spalvų rankinės

Šį sezoną mados tendencijos siūlo neužsidaryti tamsių ir niūrių spalvų rėmuose ir rengtis ryškiais drabužiais. Lygiai taip pat spalvos vyrauja ir rankinių tendencijose.


#15. Paštininko tipo rankinės arba didelės rankinės per petį

Pavasario ir vasaros tendencijose šio tipo rankinės jau buvo pristatinėjamos kaip populiari tendencija, kuri keliasi ir į šaltąjį sezoną. Iš esmės tai didelės, nebūtinai taisyklingos formos, rankinės, nešiojamos per petį arba ant vieno iš peties. 


#16. Saddle tipo rankinės

Kaip taisyklingai ir lietuviškai vadinamas šis rankinės tipas? Tiesą sakant lietuvių kalboje man sudėtinga išversti ar taisyklingai pasakyti, kokio tipo rankinės tai yra. Saddle tipas pažodžiui verčiasi kaip "balno" tipo rankinės. Tai labai populiarus šį sezoną aksesuaras, kuris apačioje dažnai užapvalintos formos, viršuje tiesus, dažniausiai gaminamas iš odos ar jos imitacijos ir dėvimos dažniausiai ant vieno peties.


#17. Voko formos ir perlenktos rankinės

Pavasario ir vasaros sezono metu voko tipo ir pusiau perlenktos rankinės buvo itin populiarios. Lygiai taip pat jos pristatomos ir ateinančio sezono metu, tik šį kartą siūlomos kiek didesnės rankinės. Kai kurios derinamos su kitomis 2015/2016 rudens ir žiemos sezono tendencijomis, pavyzdžiui, kailinė rankinė ar voko formos rankinė su šį sezoną taip madingais kutais.


#18. Rankinės su užrašais ir žodžiais

Aplikacijos, piešinėliai ir spalvos šį sezoną vyrauja tikrai daugumoje dizainerių darbų. Atrodo, kad pristatant tendencijas mados kūrėjai pagalvojo apie tai, kaip neįklimpti į rudeninę depresiją vos pažvelgus į savo rankinę ar kitą mielą aksesuarą.
Dar viena linksma šio sezono tendencija - rankinės puoštos linksmais užrašais, frazėmis ir žodžiais - garantuotai praskaidrins nuotaiką net niūriausią dieną.


#19. Delninės

Dar viena tendencija, keliaujanti kartu su mada jau nebesuskaičiuoju kelintus metus yra delninės. Apskritai delninės yra mažytė elegancijos dalelė net ir kasdienėje aprangoje. Šį sezoną delninės labiau tekstūruotos, puoštos aplikacijomis, dengtos žomša ar kailio detalėmis. 


#20. Mažytės rankinės

Nors įprastai mažos rankinės tampa madingos ir populiarios vasaros ir pavasario metu, tačiau šį kartą jos nesitraukia ir iš šaltojo, rudens ir žiemos, sezono tendencijų. Neaišku, kiek realiai ši tendencija bus populiari miesto gatvėse, kadangi atšalus orams, mes automatiškai renkamės didesnes rankines, tačiau mažytė, miniatiūrinė rankinė su visomis didelių rankinių detalėmis, atrodo iš tiesų mielai.


#21. Rankinės su rankena, nešiojama per riešą

Rankines, su rankena, kuri nešiojama ant riešo aš jau senokai matau miesto gatvėse. Atrodo merginoms iš tiesų patogu tokias rankines nešioti būtent tokiu būdu. Visgi, siūlau atkreipti ir į įdomesnes šių rankinių tipo rankenas, pavyzdžiui, pagamintas iš metalo, tvirtinamas ne prie rankinės šono, o prie viršaus...


#22. Rankinė, derinama su apranga

Nors jau senokai rankinių spalvos, medžiagos ar tekstūros nebederiname prie avalynės, tačiau šį sezoną rankinės derinimas, kaip dar viena tendencija tampa itin populiari. Vis dėlto, šaltąjį sezoną rankines derinsime ne prie batų ar kokių kitų aksesuarų, o prie aprangos ir rūbų. Visgi, tai nereiškia, kad reikia derinti raudonos spalvos suknelę su raudonos spalvos rankine. Iš esmės tendencija kalba apie tikslų aprangos ir rankinės spalvos atkartojimą arba itin tikslų rašto atitikimą.


#23. Kelios rankinės vienu metu

Dar viena, pavasario ir vasaros metu tikrai keistai atrodžiusi tendencija persikelia į rudens ir žiemos tendencijas ir siūlo vienu metu nešiotis ne vieną, tačiau dvi ar tris rankines. Idealiausias, ir dažniausiai siūlomas tokios tendencijos variantas yra rinktis tokio paties stiliaus, rašto, spalvos ar formos rankines, tik mažesnes, nei pagrindinė rankinė.


#24. Kuprinytės ir kuprinės

Pasaulis modernėja ir atstumai tarp skirtingų pasaulio kraštų nuolat mažėja. Tad iš esmės "besitraukiantis" ir mažesniu tampantis pasaulis skatina ir kitokios, nuolat skubančios keliauninkės merginos įvaizdį. Moteriškos kuprinės vietoj įprastos rankinės puikiai atspindi pasaulietės merginos tipą: tereikia keleto smulkmenų įsimesti į patogią kuprinę ir tu gali atsidurti bet kuriame pasaulio krašte. Bet merginos nebūtų merginos, moteriškos detalės perkeliamos ant kuprinių ir tampa itin stilingu 2015/2016 rudens ir žiemos aprangos akcentu.


#25. Keisti rankinių dizainai

Dar viena 2015/2016 rudens ir žiemos rankinių tendencija skirta itin drąsioms merginoms, mėgstančioms išsiskirti iš minios ir pabrėžti savo unikalumą. Šiuo atveju geriau rinktis smulkias detales, nei nuo galvos iki kojų apsitaisyti itin ekstravagantiškomis aprangos ir aksesuarų detalėmis. Pavyzdžiui, įdomi pora batų ir neįprasta rankinė puikiai derės su minimalistiniu ar net klasikiniu aprangos stiliumi. 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šiuo įrašu kartu jums norėjau pristatyti ir batų bei avalynės tendencijas rudeniui ir žiemai, bet jei tęsiu įrašą toliau, jis taps paprasčiausiai milžiniškas, todėl batus pristatysiu dar viename, atskirame tendencijų įraše.

Kalbant apie rankines, turiu paminėti, kad tikriausiai, kaip ir aprangos, nagų, šukuosenų ar makiažo tendencijos, kurias pristačiau jums ankščiau, taip ir rankinių tendencijos apima labai plačią sritį ir rinktis kiekvienai yra iš ko. Žinoma, ekstravagantiškesnės tendencijos yra tik gairės, skirtos papildyti jūsų stilių ir suteikti jums naujų idėjų, tad drąsiai eksperimentuokite šį rudenį bet kuria aprangos, rankinių, makiažo ar kita savo stiliaus detale.
Šaltiniai:




Smagių eksperimentų,

Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

Rašyti komentarą