2015/2016 rudens - žiemos tendencijos: batai ir avalynė

Beveik besibaigiant pirmajam rudens mėnesiui, atėjo laikas ir paskutiniam tendencijų įrašui. Šį kartą pasakoju apie populiariausias 2015/2016 metų rudens - žiemos batų ir avalynės tendencijas.

Nuotrauka skolinta iš ČIA


#1. Klasikiniai aukštakulniai

Tikriausiai viena populiariausių rudens avalynės tendencijų yra klasikiniai aukštakulniai (pumps), kiek smailėjančiu galu ir neaukštu kulniuku. Šie batai derinami prie visko: sijonų, suknelių, kelnių džinsų ar bet kurio kito aprangos derinio.


#2. Tobuli aulinukai

Aulinukai yra dar viena labai populiari tendencija rudens ir žiemos sezonui. Jie šiltesni nei klasikiniai aukštakulniai ir uždengia pakankamai pėdos rudens šalčiams, tačiau kartu pakankamai žemi ir neuždengia gražių jūsų kojų. 


#3. Gladiatoriaus tipo batai

Gladiatoriaus tipo batai buvo itin populiarūs pavasario metu. Tuo metu buvo populiarūs atviresni, trumpi, basučių stiliaus gladiatoriaus tipo batai. Tuo tarpu rudens ir žiemos sezono batu gladiatoriaus tipo batai uždaresni, ilgi, dengia daugiau kojos.


#4. Avalynė atviru pirštu ir sandalai

Nors avalynė atviru pirštu populiari 2015/2016 rudens ir žiemos tendencijose, tačiau logiškai mąstant tokia avalynė tinkamesnė ankstyvo rudens sezonu, ypatingai vertinant tai, kad mūsų žiemos tikrai šaltos, ir kojoms žiemą reikia šilumos. 


#5. Avalynė masyviu kulnu

Šį, šaltąjį sezoną siūloma itin daug įvairios avalynės. Apskritai, vertinant tendencijas, rudens ir žiemos sezonas gausus įvairiausių, skirtingų krypčių, todėl išsirinkti gali kiekviena, pagal savo skonį. Dar viena iš populiaresnių tendencijų yra avalynė masyviu kulnu, nepriklausomai nuo kulno dydžio. Masyvesnis kulnas suteikia batams papildomo stabilumo ir yra tinkamesnis ilgesniam vaikščiojimui. O kulnas ir batų stilius, taip, kaip ir įprasti aukštakulniai, suteikia kojoms seksualumo ir stilingumo.


#6. Geometriniai motyvai

Kai didžioji dalis dizainerių ir mados namų rinkosi avalynę masyviu kulnu, kai kurie dizaineriai pristatė visišką jos priešingybę ir parodė lengvučius batus, kuriems lengvumo ir elegancijos suteikia geometrinis kulnas, ar geometrinės formos pritaikytos vienoje ar kitoje bato dalyje.


#7. Siauri bateliai su labai ilga bato nosimi

Tokio tipo bateliai atrodo itin elegantiškai ir dailiai. Visgi, dauguma moterų neturi pakankamai siauros pėdos tokio tipo batams, tačiau tos, kurios turi, tai puiki tendencija suteikti pėdai elegancijos ir grakštumo. Be to, siauri bateliai atrodo tiesiog fantastiškai.


#8. Avalynė, primenanti batus su kojine

Tai viena universaliausių avalynių, vertinat patogumą: gana šilta, uždengianti gana daug kojos. Be to tokio tipo batai paryškina čiurną ir tinka visiems pėdų ir kojų tipų savininkėms. Šio tipo batų versijų itin daug: galimybė rinktis nuo klasikinės juodos iki ryškiai rudeniškos...


#9. Aukštakulniai žema pakulne

Nors dauguma siūlomų šių metų tendencijų pabrėžia aukštus kulnus, bet to nemėgstančios gali drąsiai rinktis batelius su žemesniu kulnu. Dizaineriai šios tendencijos batelius pristato tiek su platformos tipo, tiek klasikiniu kulnu, tad rinktis yra iš ko.


#10. Roplių odos batai

Aligatoriaus, krokodilo ar gyvatės odos raštai šį sezoną populiarūs ne tik rankinių tendencijose, tačiau kartojasi ir batuose. Roplių odos (ar jos imitacijos) avalynė suteikia drąsos, pasitikėjimo savimi ir seksualumo ir puikiai pabrėš net nuobodžiausio ar blankių spalvų derinio aprangą.


#11. Avalynė iš latekso

2015/2016 rudens ir žiemos sezono metu su didžiuliu populiarumu grįžta ir lateksiniai batai. Tai iš ties praktiška medžiaga, kuri išsitempia tiek, kiek reikia ir tampriai apgaubia odos linkius. Šį sezoną siūlomi ilgesni latekso batai iki kelių ar aukščiau kelių, derinant juos su mažiau atvira ir labiau klasikine apranga (juk norime išvengti vulgarumo, su kuriuo lateksas visada asocijuojasi). 


#12. Plaukuota ar kailiniuota avalynė

Ant mados podiumo pristatyta kailiniuota ir plaukuota avalynė atrodo kiek keistokai dizainerių darbuose - man asmeniškai bet kuris žemiau esantis variantas yra kiek per daug kasdienei avalynei... Tačiau rinktis kailinių ar plaukų akcentų turinčius batus niekas nedraudžia. Galbūt pakaks vos kelių akcentų?


#13. Futuristinė avalynė

Nors dauguma tendencijų buvo įkvėpta detalių iš praeities (ypatingai 1970 metų), tačiau tiek avalynėje, tiek kitose tendencijose nepamiršta ir žvilgsnio į ateitį. Tokia avalynė atrodo įgyvendina keisčiausias dizainerių fantazijas ir vizijas apie ateities madas, kurių dauguma šiandienai atrodo keistos, tačiau reikia pripažinti, žvilgsnį traukia.


#14. Karoliukais ar akmenėliai puošta avalynė

Dar viena itin populiari šio sezono tendencija yra gausiai karoliukais ir/ ar akmenėliais puošta avalynė, suteikianti papildomo moteriškumo ir žavesio ir truputėlį "diva" stiliaus išvaizdos.


#15. Šlepečių tipo įspiriama avalynė

Įspiriamos basutės arba šlepečių tipo avalynė buvo itin populiari prieš kelis metus pavasario ir vasaros sezonu. Šį kartą tokio tipo batai atspindi šaltojo sezono poreikius: storesnio audinio, puošta kailiu ar pašiltinta avalynė su dažniausiai masyviu padu ar didesniu, masyvesniu kulnu. Visgi, mano požiūriu tokie batai nėra itin tinkami šaltajam sezonui, nes kulnai visuomet lieka atviri, tad tikriausiai ji tiks tik šiltesnei rudens pradžiai ar vėlyvai žiemai, kuri labiau primena pavasario orus nei speiguotas ir šaltas žiemos dienas.


#16. Aptempti, aukšto aulo batai 

Dauguma avalynės, matytos ant podiumų, skirtos 2015/2016 rudens ir žiemos sezonui turėjo itin žemus, ar kiek aukštesnius (virš čiurnos) aulus, kurie mūsiškai atšiaurių orų žiemai visiškai netinkami. Todėl smagu matyti aukštesnio aulo ir šiltesnę avalynę, kuri ne tik madinga, tačiau ir pakankamai šilta vėsiems orams. Šios tendencijos batams būdingas itin aukštas aulas virš kelių ir visiškai nesvarbu, koks tokio tipo batų kulnas, kokia spalva, ar kokie puošybos elementai.


#17. Basutės su kojinėmis

Nors basutės ir kojinės, avimos kartu, laikomos stiliaus klaida, tačiau rudenį ir žiemą tai viena populiarių tendencijų, kurios vyravo daugumoje dizainerių darbų. Basutės, derinamos su storomis kojinėmis, ar basutės su storomis pėdkelnėmis atrodo įdomiai, išlaiko kojos formas ir moteriškumą, tačiau kartu tai šiltas ir jaukus sprendimas šaltiems orams.


#18. Dviejų spalvų avalynė

Dviejų spalvų avalynė pristatinėjant 2015/2016 rudens ir žiemos tendencijas yra itin populiari tarp bene visų dizainerių. Kai kurie variantai turi skirtingos spalvos liežuvį (avalynės liežuvį), kitokios spalvos padą ar kontrastingos spalvos aksesuarus. 


#19. Aukšta platforma

1970 batai ant gana aukštų platformų buvo itin populiarūs. Apskritai, platformos tuo laikotarpiu buvo itin svarbios ir tikriausiai viso mada ir tendencijomis besidominčios moterys turėjo bent vienus batus su platforma. Tad ši tendencija tiesiogiai įkvėpta '70 madų. Tiesa, tai nėra naujas dalykas, kadangi jau pernai buvo populiarūs aulinukai su aukštomis, paslėptomis ar aiškiai matomomis platformomis. Vienus tokių aš turiu, todėl šiemet jau žinau, kad būtent tokius trauksiu lauk iš batų spintos, atėjus šaltukams.


#20. Vyriškumo ir moteriškumo derinys

Moteriškų formų ir vyriškų dalelių maišymas vienoje batų poroje yra dar viena, labai populiari šio sezono tendencija. Moteriška, tačiau vyriškai patogi avalynė simbolizuoja modernios ir nuolat skubančios moters įvaizdį...


#21. Oksfordo stiliaus batai

Klasikiniai, Oksfordo stiliaus batai tikriausiai visada buvo, ir yra madingi apskritus metus, nuo vieno sezono, iki kito; nuo vasaros, iki žiemos. tad visiškai nenuostabu, kad tokio stiliaus batai buvo pastebimi ir pristatinėjant naujausias avalynės mados tendencijas.


#22. Dirželis ties čiurna

Moteriškumą pabrėžianti avalynė, tirtinama dirželiais ant čiurnos ne tik vizualiai prailgina kojas, tačiau ir suteikia pėdai grakštumo. Vėlgi, dizaineriai siūlo nebijoti tokią avalynę derinti su šiltomis pėdkelnėmis, ar, jei jums nešalta, autis tiesiog ant basos kojos.


#23. Pusbačiai (loafer)

Jeigu yra avalynė, kuri kelia prieštaringus jausmus, tai be abejonės būtų pusbačiai (loafer), kurie arba mylimi, arba nekenčiami, arba jais žavimasi, arba net nesinori į juos žiūrėti... Plokščio pado avalynė itin patogi dienoms, kai elegancijai ir grakštumui paprasčiausiai nėra laiko. Prie tokios avalynės tiks ne tik įprastos kelnės ar džinsai, tačiau ir vidutinio ilgio sijonas, prie kurio tiks jau minėtos šiltos kojinės.


#24. Batai su kutais

Tikriausiai šį mėnesį pristatinėdama kiekvieną tendencijų įrašą, susijusį su mada, paminiu ir pabrėžiu, kokie populiarūs ir madingi yra kutai: apranga rankinės ir aksesuarai - kutai apskritai visur. Tad manau nenuostabu, kad 1970 įkvėpta avalynė su kutais populiari ir aktuali kalbant apie avalynės madas. 


#25. Zomšinė avalynė

Zomša yra ta medžiaga, kuri taip pat kartojama įvairiausiuose aprangos, aksesuarų ir žinoma avalynės tendencijose. Tai pati populiariausia, arba beveik pati populiariausia mados tendencija šį sezoną.


#26. Sportinio stiliaus batai

Sportinio stiliaus avalynė visad buvo populiari greta greitu tempu besikeičiančios aukštakulnių batų mados. Tai itin patogi, paprasta laisvalaikio avalynė, kuri niekada nepalieka abejingų ir vertinama daugumos merginų. Šį sezoną, kai kuriuose sportinės avalynės variantuose, be klasikinių sportinių batų, buvo siūlomi nedideli pokyčiai: pavyzdžiui, sportiniai bateliai ant kulno ar platformos, puošti akmenukais ar karoliukais, klasikinių spalvų ar itin ryškūs, spalvoti. Pasirinkimo galimybės didžiulės.


#27. Batai iš velveto

Velvetas - dar viena medžiaga itin populiari tarp dizainerių darbų. Apskritai velvetas gana prabangi medžiaga, kurią dažnai įsivaizduojame drabužiuose, tačiau ne avalynėje. Bet man keli velveto pavyzdžiai, pateikti žemiau labai gražūs ir įdomūs.


#28. Žemas kulniukas (Kitten heels)

Man labai sunku apibūdinti tam tikrus batus, ypač kai žinau anglišką batų pavadinimo variantą, o lietuviškai pavadinimas arba neturi atitikimo, arba paprasčiausiai nežinau, kaip jis verčiamas. Tad ir avalynę žemu kulniuku, angluose vadinamu kitten heels apibūdinti sunku. Iš esmės tai bateliai su žemu, staigiai siaurėjančiu kulniuku, kuris prie pado turi itin storą pagrindą. 


#29. Ledo skaidrumo kulnas

Avalynės kulnas 2015/2016 rudens ir žiemos sezonu yra labai svarbus dalykas. Apskritai jam teikiama didelė reikšmė. Viena iš tendencijų yra skaidrus, bet kokio tipo batų kulnas, kuris pripažinsiu atrodo įdomiai. Būtinai pasidairysiu, ar tokio tipo avalynės galima įsigyti šiuo metu.


#30. Raidės ant batų

Tikriausiai visi mados namai mėgsta pažymėti kiekvieną sukurtą aprangos, aksesuarų ar bet kurią kitą detalę savo vardu ar logotipu. Tokia avalynė mums jau įprasta, tačiau šį sezoną dizaineriai siūlo žengti drąsiau ir puoštis ryškia, aplikacijomis ar užrašais dekoruota avalyne.


#31. Guminiai batai

Lietingam rudens sezonui mums reikia kojas gerai apsaugančios avalynės. Atrodo dizaineriai nepamiršo, jog rudens sezonu žemė tampa pažliugusi, oras lietingas ir apsiniaukęs. Tad, nežinau kaip jums, bet man patinka matyti ilgus ar trumpesnius guminius batus tarp 2015/ 2016 rudens ir žiemos avalynės tendencijų.


#32. Avalynė odiniu priekiu

Avalynė su odiniu pirštų galu taip pat nėra jokia naujovė mados tendencijose. Tiesiog dizaineriai naujam gyvenimui prikelia kažkada itin populiarią mados bangą.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mados tendencijomis itin turtingas ruduo neišimtis vertinant ir avalynę - rinktis, derinti ir eksperimentuoti vietos tikrai yra kur... Svarbiausios ar vieningos tendencijos čia nėra, tad viskas priklauso nuo pomėgių, siekio išsiskirti, drąsos, ir žinoma, ateinančių rudeniškų bei žiemiškų orų.

Šaltiniai:




Gražaus rudenėjančio oro,

Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai