LABEL. M "Protein Spray" plaukų purškiklis

Šiandien noriu papasakoti apie dar vieną produktą iš Look Fantastic staigmenų dėžutės, kuris mane sudomino iš karto išpakuojant produktus: tai plaukų purškiklis, skirtas apsaugoti plaukus nuo UV spindulių ir ilgiau išlaikyti plaukų spalvą bei sumažinti pažeistų plaukų porėtumą.

"Vėjas mano plaukuose,
saulė mano akyse ir laisvas kelias.
Tai LAISVĖ. Tai GYVENIMAS."
Citata, autorius nežinomas

Rūpintis savo plaukais yra svarbu visus metus: žiemą jie būna paveikti šalto oro, pavasarį slenka, vasarą juos degina kenksmingi saulės spinduliai, o rudenį jie turi vėl prisitaikyti prie šalto aplinkos ir sauso vidaus oro... Be to rudenį, bent jau man asmeniškai, plaukai visada tampla plonesni ir juos norisi pamaitinti po vasaros karščių, atgaivinti nuo deginančios saulės bei primaitinti ateinantiems šalčiams... Šį kartą noriu papasakoti apie mano vasaros produktą, kuris saugojo nuo kenksmingų saulės spindulių, neleido spalvai greitai nublukti, bei papildomai maitino ir drėkino plaukučius bei ramino galvos odą.


Produktas: label. M "Protein Spray" plaukų purškiklis
Gamintojas: "Mascolo Group Ltd". Pagaminta Jungtinėse Amerikos Valstijose
Paskirtis: apsaugoti plaukus nuo spalvos blukimo, nuo karščio ir UV spindulių; drėkinti ir maitinti
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: išlaiko tiesius, drėgnus ir sveikai atrodančius plaukus visą dieną
Labiausiai nepatiko: nemalonus kvapas
Tūris: 50 ml (galima įsigyti ir 250 ml talpos)
Kaina*: 50ml - £ 4,00 arba 5,44 EUR  (18,78 Lt); 250 ml - £ 13,25 arba 18,16 EUR (62,70 Lt)
Kur galima įsigyti: www.lookfantastic.com

Ką žada gamintojas: label. m Protein Spray plaukų purškiklis sukurtas profesionalių stilistų iš įvairių šalių, kuriems vadovauja Toni ir Sacha Mascolo.
Purškiklis maitina ir apsaugo plaukus. Praturtintas drėkinamuoju jazminų, saldžiųjų žirnelių, vanilės, kviečių ir sojos sudėtinėmis dalimis bei inovatyviu kompleksu, kuris apsaugo plaukus nuo UV spindulių ir plaukų formavimo naudojant karštą džiovintuvą, tiesintuvą ar formavimo žnyples. Jūsų plaukai tamps stipresni ir sveikesni, o spalva nenubluks ilgesnį laiką.
Naudojimas: Papurškite ant sausų ar drėgnų plaukų. Įmasažuokite į odą ir iššukuokite plaukus. Naudokite iš karto po plaukų dažymo, kad apsaugotumėte spalvą.

Nuotrauka skolinta iš ČIA

Baltos, matinės spalvos pakuotė su keliais minimalistiniais užrašais. atrodo profesionaliai ir patraukliai. Tiesa, ant pakuotės radau, užrašą, sakantį, kad gaminys parduodamas tik profesionaliuose salonuose. Tad tai tikrai profesionalams skirtas gaminys. Turiu pripažinti, kad labiausiai pakuotėje man patiko jos matinis, neslystantis rankose korpusas, net tada, kai mano rankos šlapios ar riebaluotos nuo plaukų aliejuko.


Po dangteliu esantis purškiklis patogus: purškiklio viršus padarytas su įduba pirštui, tad gerokai patogesnis naudoti nei nesant tokiam įdubimui. Nors priemonė purškia intensyvia, ir mažai išsklaidyta srove, tačiau patekus ant plaukų, produktas papildomai paskirstomas šukomis, todėl problemų dėl to nekyla.


Kvapas. Nors priemonės sudėtyje yra tikrai daug puikių ir maloniai kvepiančių ingredientų, tačiau purškiklis man visai nekvepia maloniai: jokio gėlių, vaisių ar žolelių aromato. Plaukų purškiklio kvapas šiek tiek primena kremo kvapą, turi kartumo, kuris man vos vos primena pelargonijas ir sunkią, tarsi pudrinę aromato natą.

Mano džiaugsmui, ant plaukų kvapas labai ilgai neišlieka: papurškus ir paskirstant dar jaučiamas, o po kelių valandų jo išvis neįmanoma užuosti. Dabar galvoju, kad tikriausiai dar anksčiau: gal po nepilnos valandžiukės kvapas dingsta.


Konsistencija. Purškiamas produktas skystas, beveik vandens skystumo. Spalva kiek neįprasta, man truputį primena skaidrią, tačiau ta skaidri spalva balzgana, su baltos spalvos atspalviu.


Sudėtis: Aqua, Panthenol, Quaternium-22, Wheat Amino Acids, Hydrolyzed Wheat Protein, Quaternium-79 Hydrolyzed Soy Protein, Laurdimonium Hydroxypropyl hydrolyzed Wheat Protein, Jasminum Officinale (jasmine) Flower Extract, Vanilla Planifolia Fruit Extract, Malpighia Glabra (Acerola) Fruit Extract, Olea Europaea (Olive) Fruit Extract, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Isostearamidopropyl Ethyldimonium Ethosulfate, Quaternium-77, Polysilicone-15, Benzophenone-3, Biotin, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Geraniol, Linalool, Hexyl Cinnamal, d-Limonene, Alpha-Isomethyl Ionone, Parfum, Yellow 5/ CI 19140, Red 4/ CI 14700, Red 33/ CI 17200, Blue 1/ CI 42090.


Poveikis. Pirmiausia, dar skaitant užrašus ant pakuotės, pastebėjau, kad priemonė skirta apsaugoti plaukus ir sumažinti plaukų porėtumą. Plaukų porėtumas man visiškai negirdėtas dalykas todėl pradėjau domėtis, kas tai yra. Pasirodo, jog plauko porėtumas yra plauko galimybė sugerti drėgmę. Plaukai turi gerą porėtumą, kai žvynelių sluoksnis yra truputi pakeltas virš plauko žievės, tada jie gali sugerti daug drėgmės. Ploni plaukai paprastai turi ploną žvynelių sluoksnį ir sugeria drėgmę lengvai ir labai greitai. Kieti, blankūs, greitai besivėliantys plaukai dėl didelio plauko porėtumo irgi labai greitai sugeria drėgmę. Kai plaukai yra glotnūs, plauko žvyneliai kietai prigludę prie plauko žievės, tokie plaukai turi mažą porėtumą ir labai sunkiai sugeria drėgmę. Normalūs plaukai turi vidutinį porėtumą, žvynelių sluoksnis yra vos vos pakilęs virš plauko žievės, jie geriau sugeria drėgmę. Plaukai su mažu porėtumu reikalauja švelnios priežiūros. Porėti plaukai (dažyti, šviesinti ar po cheminio plaukų sušukavimo) dažniausiai būna po nekokybiškų plauko spalvos ar formos pakeitimo procedūrų. Ypač porėti plaukai tampa po labai dažnų plaukų spalvos ar formos cheminių pakeitimų, tokie plaukai turi pažeistą plauko struktūrą, yra labai sausi, lūžinėja, yra trapūs. Tokiems plaukams reikalinga ypatinga priežiūra. Plaukai gali būti nevienodo porėtumo (dažniausia ypač porėti ar labai porėti - prie plauko galiuko, ir mažai porėti - prie galvos odos), tokių plaukų priežiūra turi būti parinkta atitinkamai plauko porėtumui, t.y. prie šaknų vienos rūšies plaukų priežiūros produktai, plaukų galiukams kiti priežiūros produktai.

Taigi, jei priemonė mažina plaukų porėtumą, vadinasi ji mažina drėgmės patekimą į plauką, kartu plaukai mažiau pučiasi, be to, mažinant plauko porėtumą jie tampa stipresni, mažiau lūžinėja ir mažiau trupa (jei plaukai nualinti po dažymų, žinau, kad kai kurioms merginoms trupa galiukai). Daugiau pasidomėjus atrodo, kad priemonė iš tiesų padeda kovoti su nualintų plaukų požymiais, kartu juos drėkindama ir maitindama.


Be to, plaukai papildomai saugomi nuo žalingų saulės spindulių ir karščio poveikio, vadinasi plaukų spalva mažiau blunka ir ilgiau išlieka tokia, kokia buvo suteikta dažymo metu.

Aš asmeniškai turiu pažymėti, kad nors ir kaip gerai skamba produkto aprašymas, tačiau atskirai tokių požymių nepajutau. Taip, mano plaukų spalva naudojant purškiklį tikrai mažiau blunka ir jau antras mėnuo po dažymo, vis dar atrodo beveik taip pat, kaip dažymo dieną.

Naudojant purškiklį kasdien, pastebėjau, kad dienos metu mano plaukai išlieka itin tiesūs, dailūs, nesišiaušia ir mažiau veliasi. Be to, per laiką plaukai tapo vizualiai sveikesni: atgavo spindesį ir sveiką (nesipučiančių plaukų) išvaizdą. Nors, naudojant priemonę, mano plaukučiai reikalauja dažnesnio galvos plovimo ir daugiau riebaluojasi. O galbūt man kiek neįprasta, kad jie nebėra tokie sausi, kaip anksčiau?

Žodžiu, norint pastebėti aiškesnį purškiklio efektą, man reiktų didesnės pakuotės, ar bent jau antros mini pakuotės, tada tikriausiai būtų lengviau įvardinti, ar mano plaukai iš tiesų maitinami ir drėkinami ir ar purškiklis atlieka visas, žadamas funkcijas.


REZIUMĖ.
PRIVALUMAI:
+ skoninga, profesionaliai atrodanti pakuotė;
+ patogi purškiklio pakuotės ir purškimo pompa;
+ sudėtyje nemažai natūralių aliejų ir augalinių ekstraktų;
+ mažina plaukų porėtumą;
+ plaukai mažiau pučiasi;
+ plaukai tampa stipresni;
+ išlaiko dažytų plaukų spalvą ilgiau;
+ plaukai išlieka tiesūs;
+ plaukai vizualiai gražesni ir sveikesni;
+ plaukai tampa drėgnesni ir atgauna spindesį.

TRŪKUMAI:
- nemalonus kvapas, kuris, mano laimei, išlieka neilgai;
- sudėtyje yra vidutinio saugumo (7) ir žalingų (4) ingredientų;
- plaukai greičiau riebaluojasi;
- įvertinti efektui reikalinga daugiau nei 50 ml pakuotė;
- tai aukštesnės kainos kategorijos produktas.




Ačiū, kad skaitote,

Gražių plaukų,
Gėlėta kosmetinė


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai