L'OCCITANE gaivinamasis dezodorantas su 3 eteriniais aliejais

Jau kuris laikas, nuo pirmojo L'Occitane siurprizų dėžutės įsigijimo (ČIA),  naudoju šios kompanijos gaivinamąjį dezodorantą su eteriniais aliejais. Iš esmės tai natūralesnis pasirinkimas kūno apsaugai nuo nemalonaus prakaito kvapo, tad šiandien noriu pasidalinti savo nuomone apie šį produktą.

"Sėkmė yra geras dezodorantas"
Elizabeth Taylor

Dezodorantas man yra labai svarbus kūno priežiūros produktas: jis turi gerai apsaugoti nuo nemalonaus kvapo. Žinoma, dar būtų gerai, kad jausčiau sausumo pojūtį ir lygiai taip pat svarbu, kad jis neteptų drabužių. Visgi, ieškodama geros apsaugos savo kūnui, aš ieškau ir kuo natūralesnio dezodoranto. Nenatūralios priemonės kemša odos poras ir neleidžia prakaito liaukoms išskirti prakaito į odos paviršių. Užkimštos prakaito liaukos ir nenatūralūs dezodoranto ingredientai kaupiasi poodiniame sluoksnyje ir kenkia ne tik pažasčių odai, tačiau ilgainiui gali susiformuoti ir rimtesni, vėžiniai dariniai krūtinėje.


Produktas: L'OCCITANE gaivinamasis dezodorantas
Gamintojas: "L'Occitane en Provence". Pagaminta Prancūzijoje
Paskirtis: mažinti prakaitavimą, suteikti gaivos
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: natūralesnė sudėtis
Labiausiai nepatiko: trumpa dezodoranto apsauga
Tūris: 50 ml
Kaina*: 16,50 EUR  (56,97 Lt) - tai nauja, šiuo metu taikoma kaina. Anksčiau (prieš kelis mėnesius) dezodorantas kainavo 15,64 EUR (54,00 Lt), tačiau atrodo, kad per kelis mėnesius pakilo visos L'occitane produktų kainos
Kur galima įsigyti: L'occitane parduotuvėse arba internetinėje parduotuvėje ČIA

Ką žada gamintojas: Pradėk dieną, jausdamasi gaiviai! Gaivinamasis dezodorantas, papildytas mėtų, pušų eteriniais aliejais ir rozmarinu užtikrina natūralią ir ilgalaikę apsaugą. Dezodorantas be aliuminio druskų mažina prakaitavimą ir suteikia gaivos pojūtį. Švelni tekstūra nesausina odos ir užtikrina gerą savijautą visai dienai. Nepalieka dėmių ant drabužių.


Dezodoranto pakuotė gana tradicinė: apvalios formos pakuotė pagaminta iš stiklo. Kaip ir būdinga daugumai L'Occitane kompanijos produktų, pakuotė puošta kukliai, neperkrauta, tačiau išlaikanti estetišką dizainą. Šiuo atveju, dezodorantas turi geltonos formos etiketę su pagrindine produkto informacija. Visa kita informacija yra aplink pakuotės buteliuką (ar galima vadinti buteliuku?), užrašai daugiausia žalios spalvos ir sudėti ant tos pačios lipnios etiketės, užklijuotos aplink pakuotės pagrindą. Nors tik pažiūrėjus, atrodo, jog ant stiklinės pakuotės užklijuota tik geltona etiketė, o visi kiti užrašai išspausti ant stiklo: tokią iliuziją sukuria permatoma, skaidri likusi etiketės dalis.


Produkto plastikinis dangtelis atsisuka, o po juo yra gana tradicinis, rutuliniams dezodorantams, uždėtas rutuliukas, kurio pagalba produktas dozuojamas. Iš tiesų dozavimo rutuliukas patogus, reikiamo dydžio, tad produkto pro jį patenka optimalus kiekis: nei per daug, nei per mažai.


Kvapas. Prieš pirmą kartą atidarant pakuotę, tikėjausi, kad priemonė bus silpnai kvepianti ir aromato praktiškai nesijaus. Kažkodėl man atrodė, jog šiek tiek natūralesni dezodorantai kvepia daug lengviau. Tačiau aš stipriai klydau, nes tik atidarius pakuotę, į nosį tvokstelėjo labai stiprus priemonės aromatas su aiškiu alkoholio kvapu. Reikia kelių sekundžių, kol nosis pripranta ir ima suvokti, ką iš tiesų užuodžiu. Tad pirmiausia labai aiškiai užuodžiu citrinas, citrinos ir dar kartą citrinos. Paskui, kažkur toli labai silpnai skamba sunkaus rozmarino akordai, jaučiamas ir gaiviai duslus pušų aromatas, tačiau praktiškai viską užgožia citrinų kvapas. Tiesa, kad ir kaip būtų keista, ar neįprasta, tačiau vieno pagrindinių elementų - mėtos aš visiškai neužuodžiu.


Konsistencija. Produktas keistos spalvos: kažkas panašaus tarp skaidrios ir baltos, tokia labiau balsvos spalvos. Pats produktas gana skystas, tačiau kartu tokio šiokio tokio tirštumo.


Sudėtis: Aqua/ Water**, Alcohol**, Caprylic/ Capric Triglyceride**, Glycerin**, Propanediol, Xylitol**, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water**, Triethyl Citrate, Tapioca Starch**, Glyceryl Caprylate**, Hellianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil**, Citrus Limon (lemon) Peel Oil**, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil**, Lavandula Hybrida Oil**, Salvia Sclarea (Clary) Oil**, Tocopherol, Sodium Benzoate, Ethylhexylglycerin, Glyceryl Caprate, Acrylates/ C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Parfum/ Fragrance, Limonene, Linalool, Citral, Geraniol, Citronellol.
** Natūralios kilmės ingredientai

Dezodorantas savo sudėtyje neturi aliuminio druskų.


Poveikis. Nors priemonė yra gana skysta, tačiau ji gerai ir tolygiai pasiskirsto ant pažastų odos. Turiu pripažinti, kad priemonė nesusigeria taip greitai, kaip tikėjausi: po dezodoranto aplikavimo man reikalinga palaukti bent 10 minučių, kad nebesijaustų drėgmė nuo dezodoranto ant mano odos. Tai nėra problema, nes padengiu jį po nusiprausimo, tuomet dažausi ir tvarkausi plaukus, geriu rytinę kavą ir tik vėliausiai rengiuosi, tad kol susiruošiu (15-30 minučių), priemonė jau būna susigėrusi į odą.

Didžiausia dezodorantų problema yra tuomet, kai jie tepa drabužius. Dezodorantu išteptų drabužių išplauti įprastu būdu būna jau neįmanoma, tad mėgstamos palaidinės dažnai tampa nebetinkamos naudoti. Šį kartą dezodoranto poveikį drabužiams sekiau visą laiką, nuo produkto naudojimo pradžios, iki šiol (jau beveik sunaudojus visą pakuotę). Vis dėlto, kad ir kaip tikrinau kiekvieną drabužį, tačiau neradau jokių baltų dėmių ant tamsių ar geltonų ant baltų rūbelių.


Kitas labai svarbus aspektas yra dezodoranto teikiama apsauga. Man svarbu, kad priemonė mane apsaugotų nuo nemalonaus kvapo bent 10 valandų. Tačiau, kad ir kaip bebūtų gaila, naudodama šią priemonę, pastebėjau, kad nemalonus prakaito ir dezodoranto kvapo mišinys atsiranda jau po 3-4 valandų nuo padengimo ant odos. Žinoma, naudodama dezodorantą pastebiu, kad jis nesuteikia sausumo pojūčio - aš vistiek prakaituoju ir mano nuomone tai gerai, nes pažastyje neužkemšamos poros ir prakaito liaukos, oda gali kvėpuoti. Tad itin stiprus sausumo pojūtis man nereikalingas... Tačiau 3-4 valandų apsauga nuo nemalonaus kvapo yra tikrai per trumpai... Nors dezodorantą bandžiau įvairiu oru, tiek kai karšta, tiek vėsesnėmis dienomis, tačiau nei vienu atveju jis neatlaikė daugiau nei 4 valandų, kol neatsiranda nemalonus kvapas. Be to, turiu pastebėti, kad jau po 8 valandų nuo priemonės padengimo mano palaidinė, megztukas ar kita viršutinė dalis įsigeria nemaloniu kvapu. Kad ir ką bandžiau, priemonė visiškai neapsaugo ilgiau nei minėtą laiką ir tai, nepriklausomai nuo to, koks geras ar natūralus dezodorantas, manęs visiškai netenkina.


REZIUMĖ.
PRIVALUMAI:
+ patogi stiklinė pakuotė;
+ estetiškas, kuklus dizainas;
+ dezodoranto sudėtis saugi, praturtinta natūraliais aliejais;
+ sudėtyje nėra aliuminio druskų;
+ tolygiai ir gerai pasiskirsto ant odos;
+ reikia nedidelio priemonės kiekio;
+ netepa drabužių ir nepalieka ant jų dėmių.

TRŪKUMAI:
- stiprus citrininis kvapas, išliekantis ilgai;
- gana aukšta produkto kaina;
- sudėtyje yra vidutinio saugumo (9, iš kurių 2 natūralūs aliejai) ir žalingų (2 ingredientų);
- sudėtyje yra alkoholio;
- ilgokai geriasi;
- priemonė apsaugo nuo nemalonaus kvapo tik 3-4 valandas;
- priemonė neteikia sausumo efekto;
- drabužiai prisigeria nemalonaus kvapo jau po 8 valandų nuo priemonės padengimo.




Ačiū, kad skaitote,

Smagaus penktadienio vakaro,
Gėlėta kosmetinė

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 * nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai

  1. Ačiū už atsiliepimą, mane visada domino šis dezodorantas, be spėju nebandysiu aš jo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Viskas su tuo dezodorantu neblogai, tik va, apsauga nuo nemalonaus kvapo per trumpa... O ir kaina nėra iš pigiųjų...

      Panaikinti
  2. pabandyk Madara dezodorantą, jų yra netgi du, turiu šiuo metu bio active, daug kas sako, kad jis rimtas žaidėjas natūraliųjų lygoje, man asmeniškai trūksta stiprumo jam, bet gal tau tiks!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai ačiū už rekomendaciją ;) Būtinai pasidomėsiu, o dabar naudosiu savo kiek natūralesnį Sanex Zero :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą