CATRICE "Velvet Matt" akių šešėliai: "010 Vanillaty Fair" ir "040 Al Burgundy"

Jau senokai berašiau apie dekoratyvinės kosmetikos priemones. Taip yra ne todėl, kad nieko nenaudoju, ar paprasčiausiai tingiu, tiesiog bandau jas ilgesnį laiką nei anksčiau, kad pastebėti visus priemonių privalumus, o ne tik pristatyti pirmąjį įspūdį. Šiandien noriu papasakoti apie kurį laiką testuojamus akių šešėlius iš Catrice linijos "Velvet matt" su nuostabiai gražiais atspalviais.

"Kartais man patinka pabūti vienai.
Taip aš galiu geriau pažinti save"
Citata, autorius nežinomas

Kai pirmą kartą pamačiau šiuos akių šešėlius, pagalvojau "wow, kokios gražios spalvos, kokios kokybiškos pakuotės..." ir su nekantrumu puoliau bandyti šiuos gražius, galbūt kiek rudeniškus atspalvius... Netrukus pasimatė ir pirmieji trūkumai bei privalumai, tačiau su šia apžvalga kiek užtrukau: būtinai norėjau įsitikinti, ar tikrai taip yra ir ar aš tikrai moku su šiomis priemonėmis elgtis? Tad pagaliau ilgai testuotų ir bandytų produktų apžvalga jūsų dėmesiui.


Produktas: CATRICE "Velvet Matt" akių šešėliai: "010 Vanillaty Fair" ir "040 Al Burgundy"
Gamintojas: "Cosnova". Pagaminta Italijoje.
Paskirtis: dekoratyvinė, akių vokams
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: labai maloni konsistencija
Labiausiai nepatiko: spalvas sunku išsklaidyti ant voko
Tūris: 2 x 3,5 g
Kaina*: 4,14 EUR (14,29 Lt)
Kur galima įsigyti: Eurokos, Drogas

Ką žada gamintojas: Velvet Matt akių šešėliai su atnaujinta tekstūra savo sudėtyje turi itin minkštus, spindinčius pigmentus, kurie suteikia velvetinį matinį efektą. Dėka šilko švelnumo, stipriai pigmentuotos produkto formulės, akių šešėliai praktiškai tirpsta ant odos ir suteikia spindinčią išvaizdą.


Akių šešėlių pakuotės pagamintos iš skaidraus, storo, ir atrodo gana tvirto plastiko. Apskritai pakuotės atrodo labai tvirtos ir stabilios. Atsidaro kiek žemiau nei ties viduriu: pakuotė paprasčiausiai užspaudžiama, tačiau fiksuojantis gnybtelis (jei galima taip pavadinti) yra labai mažytis, tad manau, kad per laiką gali paprasčiausiai nulūžti. Pakuotės dizainas "švarus" ir lengvas - ant pakuotės skirtingu šriftu nurodytas gaminio pavadinimas, viduryje lizde suformuotas produktas, kurio paviršius labai iškilęs pusapvalio forma, o kraštai skaidrūs.

Kitoje pakuotės pusėje nurodyti atspalvių pavadinimai, gamintojas, kiekiai, galiojimo laikas, tačiau, kaip dažna "Cosnova" (Essence ir Catrice) kompanijos gaminiuose, sudėties reikia ieškoti internete arba parduotuvėje kartais esančiuose popieriniuose bukletuose, nes ant pakuotės jos paprasčiausiai nėra.


Kvapas. Akių šešėliai turi praktiškai neužuodžiamą kvapą: jei nesilaukčiau ir nebūtų sujautrėjusi mano uoslė įvairiems kvapams, manau nieko apskritai ir neužuosčiau. Todėl nesuklysiu sakydama, kad priemonė visiškai bekvapė.


Konsistencija. Užbėgdama į priekį iš karto galiu pasakyti, kad priemonės konsistencija yra paprasčiausiai nereali: produktą bandant pirštais iš karto galima pastebėti, kad konsistencija itin minkšta ir labai labai švelni. Bandant ant rankos atrodo, kad priemonė skysta ant odos paskleisdama spalvą. Priemonių pigmentacija labai labai gera, intensyvi bandant ant rankos ir vos vienu brūkštelėjimu išgaunama ryški ir intensyvi spalva.

010 Vanillaty Fair realiai atrodo daug geriau, nežinau, kodėl prieš fotografuojant spalva atrodo subėgusi ir nublukusi. Galbūt reikėtų jos perbraukti ne kartą, o bent 2-3 per odą tolygiai spalvai išgauti.

Sudėtis:
"010 Vanillaty Fair"TALC, NYLON-12, MICA, DIMETHICONE, DIMETHICONOL STEARATE, CAPRYLYL GLYCOL, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, TIN OXIDE, HEXYLENE GLYCOL, PHENOXYETHANOL, CI 77163 (BISMUTH OXYCHLORIDE), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

"040 All Burgundy"MICA, NYLON-12, TALC, DIMETHICONE, DIMETHICONOL STEARATE, CAPRYLYL GLYCOL, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, HEXYLENE GLYCOL, PHENOXYETHANOL, CI 77491, CI 77499 (IRON OXIDES).


Poveikis. Pirmiausia, ką pastebėjau pradėjusi dažytis su šešėliais akis, kad šešėliai, bandant ant odos lengvai slysta, bet ant akių odos, jie dengiasi sunkiau, nei įprastos priemonės. Turiu galvoje tai, kad priemonėms reikia daugiau padengimų, keleto sluoksnių ant vokų, kad spalva išryškėtų. Aš savo bandomuoju metu kelis kartus dariau dūminį (ar kažką panašaus) makiažą ir turiu pastebėti, kad šie šešėliai visai netinkami dūminiam akių makiažui: šešėliai labai sunkiai sklaidosi taip kaip norisi, o jei dengiami ant viso voko, su tokiomis paskirstymo bėdomis jokių problemų neturėjau.

Iš pradžių galvojau, kad gal nemoku daryti dūminio, ir išbandžiau su kitais šešėliais atlikti būtent tokį makiažą, ir man visai normaliai pavyko, o su Catrice Velvet Matt, deja, susiduriu su jau minimomis išsklaidymo ir paskirstymo problemomis.

Akių makiažui naudoti abu atspalviai: 010 ir 040


Apskritai, kaip matote ant viršuje esančio koliažo, šešėliai nėra tokie ryškūs ir pigmentuoti kaip pakuotėje: pirmiausia, baltas atspalvis "010 Vanillaty Fair" atspalvis reikalauja kelių padengimų, nes vienu spalva yra vos matoma, todėl reikia padengti bent kelis šio atspalvio sluoksnius. Tačiau pati spalva matiškai balta, turi vos vos matomą kreminį atspalvį, tad puikiai tiks ryškinimui (highlitinimui) po antakiais ar spalvai išryškinti.


Atspalvis: "010 Vanillaty Fair"

O va atspalviu "040 Al Burgundy" aš asmeniškai nusivyliau: spalva indelyje atrodo ryškiai burgundiškai violetinės spalvos, panašiai atrodo ir ant rankos pabandžius, bet padengus ant voko, spalva atrodo šiltai ruda ir kiek bronzinė (man truputėlį primena metalic atspalvį). O jei spalvą bandau išsklaidyti, ji išvis netenka spalvos intensyvumo ir tampa murzinai pilka (žiūrėkite nuotrauką viršuje). Tiesiog jokios violetinės ar burgundiškos spalvos nebelieka... Nors aš iš būtent šio atspalvio turėjau daugiausiai lūkesčių.

Atspalvis: "040 Al Burgundy"

Apskritai, spalvų intensyvumą galima kiek paryškinti naudojant akių šešėlių makiažo pagrindą, tačiau man vistiek niekaip nepavyksta išgauti tokios gražios spalvos, kokia atrodo akių šešėlių pakuotėse. Tad man labiausiai gaila jog tokios pigmentuotos spalvos pakuotėse, ant odos atrodo blankios, neintensyvios ir, neatsargiai bei nepakankamai naudojant, murzinų atspalvių.

Tiesa, vos nepamiršau paminėti, kad šešėliai šiek tiek byra, tačiau tai nėra intensyvus birimas ir spalvos trupėjimas. Manau, jis susidaro dėl to, kad konsistencija yra labai minkšta ir švelni. Tokios spalvos paprastai linkusios intensyviau byrėti ir greitai suskilti indelyje, tad reiktų itin saugoti pakuotę nuo nukritimo. Ir atsargiai dengti ant voko, vis pažiūrint, ar spalvos nenubyrėjo ant skruostų.


Ant akių vokų šešėliai išsilaiko apie 4-5 valandas, o su šešėlių pagrindu aš dar galiu pratęsti jo laikymo laiką. Naudodama Essence akių šešėlių pagrindą, šešėlių spalvą galiu išlaikyti iki 8-10 valandų, t.y. praktiškai visą dieną.




REZIUMĖ.

PRIVALUMAI:
+ tvirtai ir solidžiai atrodančios pakuotės;
+ švarus ir lengvas pakuočių dizainas;
+ bekvapiai produktai;
+ minkšta ir labai labai švelni konsistencija;
+ ryški ir intensyvi pigmentacija;
+ ant vokų išsilaiko vidutiniškai ilgai apie 4-5 valandas.

TRŪKUMAI:
- ant pakuočių trūksta produktų sudedamųjų dalių;
- sudėtyje yra vidutinio saugumo (1) ir žalingas (1) ingredientas;
- akių šešėlius sunku išsklaidyti - jie tinkamesni vientisam spalvos padengimui ant akies voko;
- atspalviui "010 Vanillaty Fair" reikia kelių sluoksnių intensyviai spalvai išgauti;
- atspalvis "040 Al Burgundy" indelyje atrodo ryškiai burgundiškai violetinis, tačiau padengus ant odos išgaunamas visiškai kitoks atspalvis;
- trūksta spalvos intensyvumo - sklaidant spalvas jis visiškai dingsta;
- šešėliai (dėl minkštos konsistencijos) linkę šiek tiek byrėti, be to reiktų atsargiai elgtis ir su pakuote, nes tikriausiai jai nukritus produktas viduje suskils.




Ačiū, kad skaitote,

Gražaus vakaro,
Gėlėta kosmetinė

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

RP-sample

Komentarai