MAYBELLINE New York "Matte Maker" matizuojanti kompaktinė veido pudra "10 Classic Ivory"

Maybelline "Matte Maker" matizuojanti kompaktinė pudra buvo bene geriausiai išreklamuotas dekoratyvinės kosmetikos produktas šiais metais (berods šiais ar pernai?), apie kurį sužinojo praktiškai kiekviena mergina. Apie naują pudrą žinios neaplenkė net tų, kurios mažai domisi kosmetikos naujovėmis. Vienos merginos jį gyrė, kitoms gi, nepaliko didesnio įspūdžio. Savo nuomone, apie garsiąją Matte Maker šiandien dalinuosi ir aš.

"Reklamos prikausto jūsų dėmesį, ir tai yra viskas"
Calvin Klein

Nežinau, kodėl man taip nutinka, tačiau vėlyvą rudenį man daugiau norisi rašyti apie kūno, plaukų, o ypatingai veido priežiūrą, negu apie dekoratyvinę kosmetiką. Tačiau nepamirštu ir jos: mano kosmetinėje jau guli nemažai naujų, šiuo metu testuojamų produktų, apie kuriuos būtinai parašysiu. Tačiau apie daugumą jų kalbėti šiai dienai dar per anksti. Na o šiandien - dekoratyvinės kosmetikos straipsnelis su gerokai ilgai bandyta kompaktine pudra, kuri skirta mišriai ar riebiai odai, tačiau tiks ir normaliai bei sausai.



Produktas: MAYBELLINE "Matte Maker" matizuojanti kompaktinė pudra. Atspalvis "10 Classic Ivory"
Gamintojas: Pagaminta Italijoje
Paskirtis: dekoratyvinė: sutvirtinti makiažą, matizuoti veido odą
Tinkamas tipas: visiems, labiau tiks mišriai odai
Labiausiai patiko: lengvas, beveik nematomas pudros efektas
Labiausiai nepatiko: nepatogi pakuotė
Tūris: 16 g
Kaina*: 6,51 EUR (22,49 Lt)
Kur galima įsigyti: Drogas, Eurokos, Douglas, Kosmada: daugumoje kosmetikos parduotuvių

Ką žada gamintojas: Milijonai galingų matinį efektą suteikiančių dalelių apsaugo odą nuo nepageidaujamo blizgesio visą dieną. Ypač patogu nešiotis rankinėje ir prireikus lengvai atnaujinti makiažą, kad ir kur bebūtum. Idealiai tinka sutvirtinti makiažą, sušvelninti spalvą ar paslėpti spuogus.

Galimi atspalviai:
  • 10 Classic Ivory
  • 20 Nude Beige
  • 30 Natural Beige
  • 40 Pure Beige
  • 50 Sun Beige

Gražaus dizaino pakuotė puošta paprastais, juodos spalvos dangtelio intarpais ir juodos spalvos indeliu. Pro skaidraus plastiko indelio paviršių matoma ne tik produkto spalva, tačiau ir kiek indelyje gaminio dar liko.

Iš esmės viskas paprasta, tačiau pati pakuotė man visiškai nepatiko: viršutinis plastikinis dangtelis nusisuka nuo pagrindo. Man šonuose esantys srėgiai nuolat būna nešvarūs, pritrupa produkto likučių. Galiausiai greitam atidarymui ir uždarymui tokia pakuotė nėra pati patogiausia. Valio dizainui ir įdomiai pakuotei, tačiau man patogiau indeliai su užspaudžiamu dangteliu.


Kvapas. Kompaktinės pudros kvapas nėra itin stiprus, jis iš karto dingsta padengtas ant veido odos. Tačiau uostant produktą iš indelio, aš užuodžiu nestiprų cheminį kvapą. Nors man asmeniškai jis visiškai netrukdo.


Konsistencija. Man labai patinka produkto konsistencija: presuota pudra itin smulkaus malimo. Pudra nėra itin sausa, mat trinant pudrą tarp pirštų jaučiamas slydimas ir lengvas drėgnumas. Dalelės labai smulkios, todėl nuo pat naudojimo pradžios tikiuosi itin tolygaus padengimo ant veido odos.


Sudėtis: Talc, Paraffinum Liquidum/ Mineral Oil, Magnesium Stearate, Caprylyl Glycol.
May Contain: Cl 77891 Titanium dioxide, Cl 77491, Cl 77492, Cl 77499 Iron Oxides.


Poveikis. Aš įsigijau šviesiausią įmanomą atspalvį ir turiu pripažinti, kad jis mano veido odai idealiai tinka. Bent jau šiuo, šaltuoju žiemos sezonu. Galbūt vasarai rinkčiausi vienu atspalviu tamsesnį, tačiau tik galbūt.


Pirmiausia reikia pabrėžti, kad iš pradžių man ne itin patiko labai smulki konsistencija, tokia pasirodė kaip miltuota. Be to, produktas šiek tiek byra nuo pagrindo ir sukuria vidutiniškai daug smulkių dalelių. Tačiau su laiku pripratau prie smulkesnės, nei man įprasta, konsistencijos ir ėmiau pastebėti privalumus.


Kompaktinė pudra ant veido dengiasi itin tolygiai. Dėl smulkių dalelių ji beveik visiškai nematoma ant veido odos, nebent kažkur turima didelių ir stipriai išsausėjusių odos plotų. Tačiau aš nežinau (bent jau kol kas) kompaktinės pudros, kuri gebėtų užmaskuoti didelius sausos odos plotus. Apskritai man atrodo, kad pudrytė labai gražiai paslepia tai blizgesį (pastarąjį turėjau naudodama vieną iš makiažo pagrindų, jis tiesiog dengėsi ant veido ir suteikdavo blizgesį) ir itin gerai sutvirtina veido makiažą.


Ant veido odos kompaktinė pudra išsilaiko visą dieną: 10 valandų išlaiko be problemų. Man visą dieną neišlenda net ir blizgios pudros efektas. Net, jei pudrą norisi, ar reikia atnaujinti (jei keliauju po darbo į susitikimą), ji gražiai ir tolygiai sluoksniuojasi ant odos, net ir antras sluoksnis dengiasi tolygiai, neišlenda jokie spalvos netolygumai. Žinoma, aš net neįsivaizduoju, kaip gerai ji matizuotų riebią ar mišrią veido odą, tačiau mano normaliai (su polinkiu sausėti) odai tinka itin gerai. Man patinka!


REZIUMĖ.
PRIVALUMAI:
+ nedidelė kaina;
+ pakankamai didelis (5) atspalvių pasirinkimas, kurie visai gerai dera su europiečių oda;
+ paprastai dailus pakuotės dizainas;
+ silpnas, vos jaučiamas  kvapas;
+ itin smulkių dalelių konsistencija;
+ pudra nėra labai sausa: jaučiamas slidumas ir drėgnumas;
+ dengiasi itin tolygiai;
+ ant veido praktiškai nematoma;
+ gerai fiksuoja makiažą ir suteikia dailų užbaigimą;
+ išsilaiko visą dieną (net po 10-12 valandų veidas atrodo taip pat kaip ryte);
+ jei norisi papildomo padengimo, sluoksniuojasi tolygiai, neišlenda netolygus reljefas ar spalvos dėmės.

TRŪKUMAI:
- nepatogi naudoti, atsukama pakuotė;
- sudėtyje 2 vidutinio saugumo ingredientai;
- netiks išsausėjusiai, šerpetojančiai odai, nes juo tik dar labiau paryškins.




Ačiū, kad skaitote,

Smagių rudens akimirkų,
Gėlėta kosmetinė


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai