2015 metų mano mėgstamiausi I: kūnui, plaukams, veidui, rankoms ir kojoms

Šie metai man buvo atradimų metai: kai kurie naudoti produktai buvo tokie nepaprasti, kad kartočiau juos net negalvodama, kiti, gi, - turi nedidelių trūkumų, tačiau man labai patiko.

Tad šiandien noriu pristatyti pirmąją visų metų mėgstamiausių gaminių dalį, kurioje pasakosiu apie kūno priežiūros, rankų ir kojų, veido bei plaukų mėgstamiausius gaminius, taip pat nepamirštant ir mėgstamo dezodoranto bei intymios higienos priemonės. Tad kviečiu jus pasidaryti puodelį kavos, kakavos ar arbatos ir dar kartą trumpai prisiminti mano mėgstamiausius.



KŪNUI:


Šiemet išbandžiau nemažai skirtingų dušo želė. Labai nemažai jų buvo iš L'Occitane en provance komanijos, tačiau išsirinkti mėgstamą nebuvo itin sunku, nepaisant to, kad skirtingu metu norisi skirtingo kvapo ir skirtingo intensyvumo prausimo. Aš iš visų išbandytų išsirinkau dušo želė su bijūnais, mat būtent jos aromatas buvo pats pats maloniausias ir apskritai iš visų dušo želė ji buvo tikriausiai pati įsimintiniausia... 
Daugiau apie kiekvieną gaminį galite paskaityti paspaudę ant produkto pavadinimo viršuje.



Kūnui reikia ne tik prausimo, tačiau kartais, ypatingai šaltuoju metų laiku reikia (ir labai) norisi pasilepinti karšta vonia. Mano mėgstamiausias šių metų vonios produktas buvo vonios aliejus su kašmyru ir vanile iš Lavati. Aliejus tiesiog nuostabaus, atsipalaiduoti skatinančio truputį saldaus ir šiek tiek prabangaus aromato... Šiuo metu kaip tik ieškau, kur nusipirkti Lavati aliejaus voniai. Gal žinote?



Pastebėjau, kad kūno šveitiklių per metus sunaudoju visai nedaug, šiemet apie 4-5 pakuotes. Tačiau visos, išskyrus šveitiklį iš Avon, man patiko. Planeta Organica šveitiklis buvo pats grubiausias ir pats šiurkščiausias iš šiemet bandytų, tačiau mano kosmetikos lentynoje atsidūrė tuo metu, kai tokio kūno šveitimo man norėjosi. Tačiau Planeta Organica kūno šveitikliai ne tik gerai šveičia ir šalina negyvas ląsteles, tačiau ir labai maloniai kvepia...



Rūpinimasis kūnu neapsiriboja tik prausimu, šveitimu ir vonios procedūromis. Nepamirštame pasirūpinti ir intymios higienos švara. Tam renkamės kuo natūralesnį ir kuo mažiau nereikalingų cheminių medžiagų turintį intymios higienos prausiklį.



Kas jau kas, o dezodorantas mano namuose turi būti kuo sveikesnis, kartu nepamirštant ir jo aktyvios apsaugos. Sanex Zero dezodorantas neturi daugybės cheminių medžiagų, parabenų, sintetinių aliuminio druskų... Ir teikia pakankamą apsaugą, bent jau šaltuoju metų laiku. 
Nors kita vertus, aš nesu iš tų pernelyg gausiai prakaituojančių žmonių, ir tokia apsauga vasaros metu man visiškai pakankama. O koks jūsų mėgstamas dezodorantas?



Švarią, nupraustą, nušveistą kūno odą reikia pamaitinti, drėkinti ir švelninti. Šiemet išbandžiau labai daug kūno pienelių, kremų ir losjonų, tad išsirinkti vieną priemonę buvo iš tiesų sunkoka. Visgi, po kelių pamąstymų ir pasvarstymų už ir prieš šioje kategorijoje geriausias (nors ir nepilno dydžio produktas) buvo šis nuostabaus migdolų žiedų kvapo kūno kremas, kuris be priekaištų drėkino, švelnino, minkštino.



Metų pradžioje aš tarsi apsėsta, visais būdais bandžiau sulieknėti ir nors šiek tiek pastangrinti ir sumažinti savo kūno linijas. Žinoma, šioks toks (tuo metu leidžiamas) sportas ir liekninantys kremai iš tiesų be priekaištų atliko darbą. Šis Eveline mane sužavėjo savo efektu, be to neturėjo to bjauraus kvapo, kaip kai kurie Eveline gaminiai. Mielai tokius kremus naudočiau ir dabar, tačiau ruošiantis tapti mama ne centimetrai ir ne kilogramai svarbiausia. Žodžiu, šį serumą tikrai rekomenduoju pabandyti...



Daugiafunkcinis aliejukas yra mano pastarųjų dienų atradimas. Jis rūpinasi, drėkina odą, tačiau kartu ir papuošia ją spindesiu ir mažytėmis blizgiomis dalelėmis. Tai mano šių metų prieškalėdinis atradimas, nors, turiu pripažinti, jog tai gana prabangus variantas...


RANKOMS ir KOJOMS:


Nors paprastai aš nepasakoju apie muilus, tačiau paprasčiausiai negalėjau jums nepapasakoti apie labai švariai prausiantį, nesausinantį odos muilą iš Korres. Tiesa, jei norite apie muilus mielai papasakočiau ir daugiau, tik gal pageidautumėte jiems trumpesnių įrašų?



Pats neraliausias rankų šveitiklis, kokį teko bandyti! Man jo niekas iki šiol nepranoko ir labai abejoju, kad sugebės pranokti. Efektas tiesiog stulbinamai geras, bet smagiausia pati naudojimo procedūra. Jau nežinau kiek kartų bandau šveitiklį parsisiųsdinti į Lietuvą, kad ir permokėdama didelius pinigus, bet niekas paprasčiausiai nesiunčia... Jei kas žinot, kur gauti, būtinai man pasakykite 😉



Rankų odos priežiūra labai priklauso nuo sezono. Šaltiesiems metų mėnesiams aš rinkausi riebesnį rankų kremą, kuris gebėtų susitvarkyti su pasikeitusiomis oro sąlygomis, pagydyti ir nuraminti sudiržusią ar suskeldėjusią rankų odą. Šiuo atveju kanapių kremas yra tikras gelbėtojas nuo visų rankų odos sudirgimų. Vienintelis dalykas: kremo kvapas, kurio nemėgsta nei aš, nei mano vyras, nei mano katinas...



Na o šiltiesiems metų mėnesiams man labai patiko korėjietiškas rankų kremas su lengva konsistencija, kuris, nors ir būdamas labai lengvas, visai neblogai maitina ir labai gerai drėkina rankų odą. Superinis produktas, manau ateityje užsakysiu dar kelis The Face Shop kompanijos rankų kremus. 



Dėl pėdų šveitiklio apsispręsti man buvo gerokai sunkiau: nė vienas produktas pėdoms nebuvo 100% nepriekaištingas. Tačiau galiausiai išsirinkau produktą kiek juokingu kompanijos pavadinimu, kuris tinkamas naudoti tiek rankų, tiek pėdų odos šveitimui.



Lygiai taip pat išsirinkti šių metų favoritą - pėdų kremą buvo visai nelengva. 2014 man labai patiko Omnia priemonė pėdoms, o va šiemet renkuosi rusišką priemonę su švelniu jazminų aromatu.


PLAUKAMS:


Šiemet iš įprastų šampūnų aš deja nelabai galiu kažko itin išgirti, tačiau turiu du mėgstamus sausus plaukų šampūnus (Batiste ir Freeman). Beje, Freemen laimi tik dėl itin gero, neerzinačio ir nepabostančio kvapo, ko negaliu pasakyti apie originalų sausą Batiste šampūną.



Kadangi esu blondinė, ir siekiu išlikti šalto atspalvio blondine tarp dažymų, man reikalingos ir specialios violetinės - neutralizuojančios geltonus atspalviu priemonės. Kiek esu išbandžiusi priemonių, tai arba nesuteikdavo reikiamo atspalvio, arba stipriai sausindavo plaukus ir galvos odą. Pastaruoju metu naudojamam iš Oyster neturiu jokių priekaištų - viską puikiai atlieka.



Iš visų bandytų plaukų kaukių didžiausią įspūdį man paliko rusiška plaukų kaukė, stiprinanti plaukus. Tikiu, dauguma ją esate išbandę, tad žinote, koks geras yra kainos ir kokybės santykis. Aš šiuo metu žvalgausi, ką naujo norėčiau išbandyti savo plaukams.



Praeitais metais didžiųjų švenčių metu savo plaukučius puošiau spalvotu plaukų laku. Tai puikus produktas norint pasiryškinti sruogas ar suteikti šukuosenai įdomaus akcento. Žinoma, lakas sulipina plaukus ir šiek tiek sausina, be to, po vieno karto spalvos tikriausiai neišplausite, bet et, tebūnie - tikrai verta pasipuošti švenčių metu!



Pats geriausias šių metų atradimas plaukams, be kurio nebeįsivaizduoju surištų ar susegtų savo plaukų... Pats geriausias ir pats šauniausias būdas išsaugoti plaukų sveikatą, ir nors nesu iš tų žmonių, kurie labai prisiriša prie daiktų, tačiau aš be jos net iš namų neinu, net nei nusprendžiu keliauti palaidais plaukais.


VEIDUI:


Visos, apskritai visos liaupsės, skirtos šiam miceliniam vandenukui yra teisingos ir labai pagrįstos. Visiškai nedirgina odos, labai gerai nuvalo makiažą. Tai vienas iš pačių pačiausių mano atradimų šiais metais. Tad jei nebandėte, labai rekomenduoju išbandyti.



Iš veido prausiklių, pati nuostabiausia priemonė pašalinti makiažo likučius buvo balance me prausiklis. Aišku, Lietuvoje kol kas jis neparduodamas, tačiau verta parsisiųsti iš Feelunique ar Lookfantastic. Labai gerai prausia odą, tik kvapas man nelabai malonus, tačiau visa kita tiesiog super.



Dar viena puiki priemonė makiažui šalinti yra iš vengrų kompanijos. Vėlgi, nedaugžodžiaujant: valo nuostabiai puikiai, oda drėkinama, nuvaloma. Man nepatiko tik pats valymas ir kvapas. Aišku, reikia įvertinti ir gana aukštą priemonės kainą, tačiau tai superinis ir mėgstamas produktas.



Vienas geriausių veido šveitiklių mano namuose atsidūrė kiek netikėtai, tačiau turiu pripažinti, turiu padėkoti kažkam, dėl ko aš jį įsigijau: valo odą puikiai, nesausina, nedirgina. Šveitiklis kaukė suteikia matinį odos efektą, todėl manau ji labiau tiktų mišriai odai, tačiau gamintojas sukūrė ją visiems odos tipams, tame tarpe ir mano normaliai, linkusiai sausėti odai.



Daug daug kartų savo tinklaraštyje minėjau, kad tiesiog dievinu odą, kurią man padeda įgyti Konjac kempinėlė. Jau tikriausiai kiekvienai užklaususiai milijoną kartų užtikrinau, kokio stebuklingo poveikio ji turi odai. Kai gims vaikelis, aš planuoju jį prausti būtent tokia kempinėle ir toliau naudoti kitą tokią kempinėlę savo veido odai. Rekomenduoju!



Išbandžiau kokį milijoną veido kaukių šiemet ir išsirinkti labiausiai patinkančią buvo sunku... Vėlgi, svarsčiau, dėliojau pliusiukus ir minusiukus, ir galiausiai išsirinkau gerai veido poras valančią kaukę su labai įdomiu, saunos efektu odai. Žodžiu, veido oda šyla, kartu valydama poras, visai kaip saunoje...



Bet kuri korėjietiška kaukė man tapo neatsiejama mano veido odos priežiūros rutina. Iš esmės nesvarbu, kurią kaukę rinksitės: vienos vos geresnės už kitas, kitos kiek prastesnės, tačiau visos jos nuostabiai gerai drėkina. Ir visai nereikia laukti, kol parkeliaus iš Korėjos, jas galite įsigyti ir Cascada parduotuvėse.



Puikus serumas (puiki ir kaina), tačiau įvertinau jį apvaliu 10 balų, ir dar puikiai pamenu, kas man patiko: tai efektas iš karto. Bandyti verta, žinoma, įvertinus kainą ir savo galimybes.



Dėkinanti linija, kuri man patiko ir tiko mano veido odai, kuri šiuo metų laiku prašyte prašo ne maitinimo, o intensyvaus ir stipraus drėkinimo. Jau sunaudojau tikrai nemažai gaminių, o kai kurie artėja link pabaigos, tačiau mano nuomonė nepasikeitė ir netapo prastesnė. Odai patinka, vadinasi tinka ir man.



Iš veido kremų aš kažkodėl nesugebėjau nieko išsirinkti: dauguma šiemet bandytų kremų neįsiminė ir nepaliko didesnio įspūdžio. Gal geriausiai įsiminė šis lengvutis bijūnų veido kremas.



Paakių kremų kažin kiek šiemet neteko naudoti, ir geriausias, be to ir pigiausias variantas buvo iš lenkų kompanijos Floslek. Tai daugiau mažiau natūralesnė priemonė odai ir tai rodo ne tik sudėtis, tačiau ir galiojimo laikas, kuris buvo vos 3 mėnesiai.
Jis atgaivina odą, ją drėkina, suteikia sveikesnių paakių srities efektą. Vertas išbandyti, ypatingai jei nežinote, ko norite arba taupote.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Va ir visi veido, kūno, plaukų priežiūros gaminiai, kuriais mėgavausi naudodama šiais metais. Būtinai parašykite, be kokių produktų jūs neįsivaizduojate savo rutinos?

Na o sekančioje, antroje dalyje, jums papasakosiu apie mėgstamą dekoratyvinę kosmetiką, dažniausiai naudojamus nagų lakus bei dažniausiai naudojamus kvapus ir aromatus.




Ačiū, kad skaitote,

Ramios nakties,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Su šventėmis! Labai puikus straipsnis, o aš negaliu išrinkti geriausių metų produktų, bet štai čia viskas taip gražiai ir išsamiai!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Su šventėmis, Neringa :)
      Ačiū :) Kartais geriausių rinkimas kiek užtrunka su pasvarstymais, bet išsirinkti geriausius ir šauniausius metų produktus visai smagu ir naudinga ir man pačiai.
      P.S. bus ir antra dalis, tik spėju, jau kitais metais :)

      Panaikinti
  2. Su Naujaisiais. Tik vat kazkaip is karto reikia nuo tu salciu gintis deja.
    O dabar apie produktus, kurie pasirode visai geri: daugiausiai simpatiju nusipelne Clinique paakiu maskuoklis: airbrush concealer. Labai patogu naudoti sepeteliu ir spalva tinkama viena baigiau ir isigijau kita.
    Kitas geras daikta dantu speteliai platinami Vivi su anglimi. Pagaminti Pietu Korejoj, is pradziu siek tiek keista ta juoda galvutes spalva. Tiesa valantis pirma karta vanduo buna juosvas, taciau ta karta net gi siek tiek ir patys dantys pasvieseja. Aisku veliau to efekto nera. Taciau malonus sepetelis ir sako ji keisti galima reciau mazdaug kas pusmeti. Na jeigu apsitojom prie Vivi, tai man visaj neblogas pasirode ju ranku kremas Espreso. Malonus kavos aromatas, lengvas kremas.
    Sekantis geras produktas Loccitane kuno pienelis Amber & Santal. Gausiai parfumuotas ....nereikia net kvepalu. Taciau jei naudoti kas diena gal siek tiek ir per daug to kvapo, karta ar du per savaite pats tas. O ir pats pienelis yra gana maitinantis.
    Paskutinis produktas apie kuri noreciau uzsiminti yra Avenda lupu dazai. Tiesa is pradziu isigijau dezute is Avendos su veidrodeliu ir vietai seseliams, arba ruzui ir lupu dazams...tada jau reikejo ir paciu lupu dazu. Pati koncepcija yra tokia, kad taip ganasi paprastesne lupu dazo pauoke....nera kamstelio. Su dezute kaip ir daugkartinio naudojimo. Patys dazai rieboki pats tas ziemos sezonui. Na ir paskutinis dalykas 2015 metu 11 men atrastas sis blogas, kuriame apsilankau beveik kasdien. Tikrai smagus atradimas. Puikus ir issamus aprasai. Dekui uz jusu kuryba!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi, Diana, ačiū už pagyras ir už ilgą komentarą ir gausybę puikių gaminių.
      Kaip tik galvojau dėl VIVI dantų šepetėlių, bet vis galvojau, ar verta, ar gerai veikia, koks efektas, o po tavo komentaro tikrai įsigysiu. Būtinai panaršysiu ir apie kitus produktus. Ačiū ;)

      Panaikinti

Rašyti komentarą