2016 pavasario - vasaros tendencijos: apranga

Artėja pavasaris... Ar jau jaučiate? Ar užuodžiate? Nors tikriausiai šiltais orais jis mus palepins dar negreit, bet kaip ir kasmet, keičiantis sezonams, aš noriu pristatyti populiariausias 2016 pavasario - vasaros tendencijas. Kaip paprastai, įrašų grupę pradėsime nuo madų ir aprangos. Kviečiu pasidairyti į tai, kas gi bus madinga...


Paveikslėlis skolinta iš ČIA


1. Naktinius primenanti dieninė apranga

Pavasaris ir vasara spinduliuoja aprangos ir rūbų lengvumu, plazdančiomis medžiagomis ir gaiva. tačiau ar galite įsivaizduoti, kad mados namai ateinantį sezoną siūlo rinktis naktinius drabužius ar apatinius primenančias šilko, atlaso ir medvilnės sukneles su ar be nėrinių? Tokia apranga iš tiesų atrodo lengva, plazdanti vėjuje ir be abejonės labai patogi.


2. Linas nuo galvos iki kojų pirštelių

Ne tokioms drąsioms, tame tarpe laikau ir save, tikriausiai labiau derėtų rinktis tokį pat lengvumą ir gaivumą sukuriantį, tačiau ne taip drąsiai atrodantį lininį apdarą. Taip, atrodo, kad linas šiltuoju sezonu vietos kitoms medžiagoms neužleidžia ir iš mados neišeina ištisus metus.


3. "Suglamžyta" arba raukšlėta medžiaga

Lengvumo ir nerūpestingumo šiltuoju sezonu suteiks ir tarsi glamžyta, netvarkinga medžiaga ir iš jos siūtas pilnas kostiumas nuo galvos iki kojų, ar tik vienos dalies iš tokios medžiagos drabužis.


4. Klostės

Kaip ir praeitą sezoną, tai ir šį, klostės vis dar karaliaus mados viršūnėje. Ar gali būti tobulesnis variantas, nei lengva, šiltame pavasario vėjyje plazdenanti klostuota suknelė? Beje, klostės vyrauja tiek ant atskirų rūbų dalių, tiek gali būti naudojamos aprengti visą kūną.


5. Džinsas

Džinsai, kaip pagrindinė kelnių medžiaga niekad nebuvo praradę populiarumo ne tik mados podiumuose, tačiau ir gatvės madoje. Apskritai, be džinsų šiandien nė viena neįsivaizduojame savo gyvenimo. Visgi, ateinantį pavasario ir vasaros sezoną dizaineriai džinsu siūlo rengti ne tik kojas, tačiau ir visą kūną, naudoti pilną kostiumą, ar tik džinsinę viršutinę dalį.
Aš šiemet, atšilus orams trauksiu pilną, džinsinę suknelę ir būtinai ją nešiosiu dažniau (labai tikiuosi, jog tilpsiu į ją po gimdymo).


6. '70 mados topas - žomša

Žomša buvo mylima ir populiari pernai, ji bus mylima ir ateinantį pavasario ir vasaros sezoną.


7. Oda

Jau kuris laikas oda karaliauja mados viršūnėje ir atrodo, jog dizaineriai nė neketina pamiršti šios medžiagos. Tad drąsiai traukite iš spintos visus turimus odos apdarėlius ir puoškitės tiek pavasarį, tiek vasarą.


8. Atgal į '90-tuosius

Pavasarį ir vasarą bus madinga ne tik '70 stilius, tačiau ir '90. Iš tiesų tai, kas buvo praeityje tampa nostalgiška ir galiausiai grįžta į madą. 


9. Per dideli ar laisvi drabužiai

Nors pavasarį ir žiemą norisi mažesnių, aptemtų rūbų; bet tendencijose yra ir oversized tipo apdarų, kurie nepaprastai patogūs esant karštam orui.


10. Kvadratinės formos švarkas

Švarkai labai svarbūs šį pavasarį ir vasarą: nuo vėsaus pavasario oro iki karšto vasaros vėjelio. Šį sezoną populiariausi platūs, neįliemenuoti, kvadrato formos švarkai.


11. Ryškūs kostiumai

Ateinančiu sezonu, lygiai taip pat, kaip ir švarkai, bus populiarūs ryškūs, akį traukiantys kostiumai su įvairiausiais pilno kostiumo raštais, ryškiomis spalvomis...


12. Nuogi pečiai

2016 pavasario ir vasaros sezonu bus populiarūs apdarai, apnuoginantys pečius, ant kurių neturi matytis pašalinių liemenėlės petnešėlių ar kitų drabužėlių dalių. Pečiai gali būti apnuoginami tiesiomis, simetriškomis linijomis, skirtingu kirpimu, rauktinukų linija, vienu apnuogintu petimi ar visiškai asimetriškai. Viskas priklauso nuo to kas jums patinka, labiau tinka ir ko norite pačios.


13. Senovinės, angliškos rankovės

Jei išskirti rankoves, kaip šio sezono detalę, būtina paminėti ir pūstas, senoviško angliško tipo rankoves, kurios suteikia žaismingumo, šiek tiek romantikos ir  įmantrumo.


14. Rauktinukai

Kaip ir praeitą sezoną, taip ir šį, rauktinukų pamiršti tiesiog neįmanoma. tiesa, šiltuoju sezonu vyraus lengvesni, subtilesni raštai, medžiagos, o ir patys rauktinukai varijuos nuo itin lengvo bangavimo iki pilno, rauktinukais nusėto apdaro.


15. Kaspinai

Kaspinai, ypatingai itin dideli kaspinai, yra viena ryškesnių 2016 pavasario/ vasaros mados tendencijų. Puošiamasi dideliais, gana lengvai ir romantiškai kaspinais. Beje, jau dabar prognozuojama, jog jie bus populiarūs ir atėjus rudens sezonui.


16. Ilgos suknelės ir sijonai

Mes visos puikiai žinome priežastis, dėl kurių mylime ilgus sijonus ir ilgas sukneles. Tiek vasarą, tiek pavasarį jais puoštis bus itin madinga.


17. Gili iškirptė

Gilios moteriškos iškirptės gundys ateinantį sezoną daug subtiliau ir efektyviau nei trumpas sijonėlis. 


18. Nerta apranga

Jei turite darbščias rankas, madingą ateinančių metų aprangą galite nusinerti pačios. Nertų aprangos detalių galite ieškoti ir parduotuvėse, tačiau savo rankomis pagamintas rūbelis bus itin originalus ir vienetinis.


19. Aukšta apykaklė

Jei jums nepatinka gilios iškirptės, ar nedrąsu jomis puoštis, visuomet galite rinktis antrą pavasario ir vasaros sezono priešingybę - aukštą ir visiškai uždarą apykaklę. 


20. Lotynų Amerikos mados įkvėpta

Lotynų Amerikos, ispaniškos mados ar karštų latino šokių įkvėpta tendencija, skatinanti puoštis ne tik rauktinukais, žemais pečiais, tačiau ir viskuo, kas siejasi su lotynų amerikos kultūra ir mada.


21. Kutuoti kraštai

Mums patinka kutai. Mums patiko kutai dar praeitą sezoną, ir mums patiks kutai ir pavasarį bei vasarą. Tiesa, tendencijos šį kartą kiek griežtesnės ir siauresnės ir kutams palieka tik jais apsiūtus kraštus.


22. Sportiška apranga

Atrodyti sportiškai, patogiai bei atsipalaidavus šiltuoju sezonu bus populiaru.


23. Ilgos, permatomos rankovės

Nors šiltasis metų sezonas galvoje niekad neiškyla kaip ilgų rankovių metas, tačiau šiam sezonui siūlomos būtent tokios rankovės, o siekiant suteikti lengvumo ir neperkaisti, - rankovės tampa visiškai permatomomis. 


24. Nepaslėptos, grubios kraštų siūlės

Tai tikrai nereikškia netvarkingo apdaro. Dizaineriai siūlo kūrybiškiau pažvelgti į drabužių kraštus ir jų nenudailinti paliekant vienodo, ar skirtingo ilgio siūlus.


25. Liemenėles primenančios palaidinės

Liemenėles primenančios palaidinės jau buvo madingos, tačiau šį kartą dizaineriai į jas žvelgia gerokai kūrybiškiau ir drąsiau. Tiesa, tokio tipo palaidinės siūlomos nešioti ne tik ant nuogo kūno, bet ir ant jūsų įprastos palaidinės viršaus.


26. Permatomi drabužiai

Balti, juodi ar spalvoti, visiškai skaidrūs ar tik dalinai permatomi: leiskite vaizduotei įsiaudrinti ir į gatvę iškeliauti drąsiausiu, kokiu tik galite variantu. Kiek daugiausiai kūno parodysite, galutiniame variante spęsti tik jums.


27. "Namelis Prerijoje" tipo suknelės

Gėlių motyvai, klostės ir sluoksniai.. Viskas, kas atitinka vaikystėje pamėgto, namelio prerijoje moterų rūbus, yra tinkama. Žinoma, dizaineriai siūlo kiek modernius šių dienų variantus, tačiau idėjas, kur reiktų pasisemti šiai tendencijai, labai aiškios.


28. Centrinis ir šoninis pjūvis

Tiek centriniai, tiek šoniniai drabužių iškirpimai jau buvo pastebimi 2015 metais, tačiau šiemet jie bus drąsesni ir atrodo tendencija bus gerokai populiaresnė nei pernai metais.


29. Jūrinės detalės

Ar jūs įsivaizduojate vasarą, be jūrinio stiliaus detalių? Aš ne, galbūt todėl, kad nuolat gyvenu prie jūros ir bent jau per jūros šventę prisižiūriu gausybę tokio stiliaus detalių. Iš esmės jūrinis stiliaus pagrindas, yra jau senokai populiari horizontaliai dryžuota apranga, tačiau nepakenks ir aplikacijos, tokio stiliaus papuošalai, ar viskas, ką galite priderinti.


30. Romantika

Nors romantinio stiliaus apranga pristatoma su kiekvienomis pavasario/ vasaros tendencijomis, tačiau 2016 pavasarį/ vasarą ji taps itin madinga ir tendencijose užima itin tvirtas pozicijas: angliškas stilius, daug gėlių ir augalinių motyvų, ilgi sijonai, pūstos rankovės, nėriniai...


31. Safaris

Tiek praeitą kartą, rašydama apie šiltojo sezono tendencijas, tiek ir šiemet pastebiu, kad safaris nė neketina trauktis iš šiltojo sezono tendencijų. Tiesa, šiemet safaris kiek kitoks ir derinamas su kitomis šio sezono detalėmis, pavyzdžiui, pūstomis rankovėmis.


32. Plačios kelnės virš kojos nariukų

Praeitą sezoną tendencijose karaliavo culotes tipo kelnės, šį sezoną jos ne tokios populiarios, tačiau visgi, yra gana gerai pastebimos tarp kitų dizainerių siūlomų tendencijų.


33. Sutrauktas liemuo

Turbūt nieko per daug šiai tendencijai komentuoti nereikia. Būtent toks, sutrauktas liemuo ne tik labai patogus, tačiau, verta paminėti, gali atrodyti labai dailiai su papildomomis detalėmis.


34. Nuostabūs nėriniai

Didžiulė ir labai populiari šio pavasario - vasaros tendencija yra įvairiausi nėriniai ir jų detalės ant įprastų ir nekasdienių rūbų. Aš jau pradėjau ieškoti dailios nėriniuotos palaidinės ir neįliemenuotos, nėriniais puoštos suknelės. Tai tendencija, kurios paprasčiausiai negalima pražiopsoti.


35. Neįprastos, prabangios, prašmatnios kelnės

Nors šiltuoju sezonu populiariausios suknelės, sijonai, romantika ir lengvumas, dizaineriai nepamiršta ir tokio kasdienio patogumo, kaip kelnės. Tiesa, dizaineriai joms naudoja neįprastas medžiagas, įvairiausius kirpimus, rauktinukus...


36. Balti marškinėliai

Baltos, klasikinės spalvos marškinėliai ateinantį sezoną bus super madingi. Apskritai, balti marškinėliai yra lygiai tas pats, kaip ir geri džinsai.
2016 pavasarį/ vasarą dizaineriai siūlo šiek tiek pažaisti su marškinėlių kirpimais ir išbandyti šiemet siūlomas detales: atvirus pečius, gilią iškirptę ar itin pūstus pečius...


37. Blizgūs drabužiai

Blizgi, metalo efekto tendencija taip pat yra viena tų, kurios keliauja per įvairius sezonus ir nė neketina trauktis iš populiarumo viršūnių. Netgi vasaros metu sidabro, aukso ar kitų blizgių metalo spalvų imitacijos rūbai dominuos ir stebins universalumu ne tik šaltuoju sezonu.


38. Sagos

Sagos, naudojamos kaip aprangos ir stiliaus detalės ar populiarus šio sezono efektas.


39. Užtrauktukai

Lygiai taip pat, kaip detalės naudojami ir užtrauktukai, ypatingai pavasario tendencijas pristatančių dizainerių darbuose.


40. Kontrastingos siūlės

Dar viena detalė, dažnai naudojama 2016 pavasario - vasaros dizainerių darbuose yra dekoratyvios, kontrastuojančios ir visiškai nepaslėptos siūlės.


41. Tarsi chalatas ant viršaus

Daugybę šio pavasario ir vasaros tendencijų turėjo nemažai užuominų į chalatus: detales ir pačią aprangą. Galbūt jie buvo populiarūs dėl ateinančio sezono pagrindinės temos ir naujovės, kurioje apatiniai ir naktiniai rūbai ant podiumo pasirodė kaip pagrindinė aprangos dalis?


42. Surišta diržu

Nuostabi tendencija ir apskritai, idėja, jog surišti platūs drabužiai, atrodo nepaprastai. Juostomis surišti ir įvairiausiais mazgais puošti drabužiai...


43. Smėlio laikrodžio forma

Parodyti liemenį šiltuoju sezonu tiesiog būtina. Net ir vis labiau populiarėjant plačių drabužių kultui, parodyti ir išryškinti smėlio laikrodžio figūrą tiesiog privaloma. Tam sukurti ne tik specialūs, liemenį ryškinantys diržai, tačiau ir patys drabužiai, siuvami taip, jog išryškintų taliją.


44. Gypset pavasario tendencija

Bohemijos prisilietimas, Maroko glamūras, plazdantys siluetai, padaro gypset itin įdomia 2016 pavaario/ vasaros tendencija. Laisva dvasia, nuostabūs dizainai, suvaržyti taisyklių siluetai, gėlių motyvai... Visa tai, ir dar daugiau telpa šiame stiliuje.


45. Pridėti puošybos motyvai

Įvairūs puošybos motyvai ateinantį 2016 pavasario ir vasaros sezoną vyraus ant įvairiausių sitlių ir įvairiausių formų aprangos detalių. Nors sukurtas minimalus stilius vis dar populiarus, tačiau dizaineriai pasistengė parodyti visą aplikacijų, siuvinių, karoliukų ir kitų puošybos motyvų grožį, siekdami sukurti nepaprasto grožio meno kūrinius.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Štai ir viskas, mano mielosios. Deja, tendencijų straipsniai paprastai būna gana ilgi, todėl aprašymus dedu visiškai minimalius. Nors gal nereikia ir jų? 
Šaltiniai:

Tokios buvo pagrindinės ateinančio sezono aprangos tendencijos. Žinoma, jų yra gerokai daugiau ir galima būtų šį įrašą tęsti ir tęsti, bet, kaip jau minėjau, rinkau pačias populiariausias bei įdomiausias.
Kuri iš tendencijų jūsų mėgstamiausia? 




Linkiu šilto, ir ore plevėsuojančio pavasario nuotaikų,

Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai