2016 pavasario - vasaros tendencijos: makiažas

Praeitą kartą jums pasakojau apie nagus ir nagų dailę, siūlomą pavasario ir vasaros sezonams. Toliau keliaujame per tendencijas ir šį kartą siūlau pasižiūrėti, koks makiažas, kokios spalvos bus populiarios 2016 pavasarį ir vasarą.

Nuotrauka skolinta iš ČIA




























1. Minimalus makiažas

Nors minimalus makiažas 2016 pavasariui - vasarai nebuvo itin populiari, visur pristatoma tendencija, tačiau kaip galima nemylėti natūralaus grožio antakių ir minimaliai paryškintų gražiausių veido bruožų? Tad ši tendencija ir toliau keliauja per sezonus ir rekomenduojama ja vis dar sekti ir puošti veidus minimaliai.


2. Švytinti oda

Gaivi, spinduliuojanti sveikata ir švytinti veido oda dar viena natūrali tendencija, kuri labai labai populiari tarp šiltuoju sezonų siūlomų tendencijų. Kiekvieną pavasarį norisi spinduliuoti sveikata ir grožiu šviečiančia, išpuoselėta veido oda.


3. Matomi/ pastebimi skaistalai ant skruostų

Nors ši tendencija nėra tokia populiari, kaip švytinti veido oda, tačiau ji aiškiai pastebima ant podiumo. Dailiai paryškinti skruostai idealiai tiks su minimaliu makiažu dieną arba rykiomis lūpomis vakaro metu.


4. Bronzatu paryškinta, tarsi įdegusi veido oda

Ar galima įsivaizduoti vasarą be saulėje įdegusios veido odos? 2016 pavasario - vasaros tendencijose toks makiažas suteikiamas bronzatu, žinoma, mes kasdien vis labiau laukiame šiltos saulės, kol ji iš tiesų nubučiuos veidus auksiniu įdegiu.


5. Akių makiažas, tarsi dėvimas kelias dienas

2016 pavasario - vasaros mano nuomone pati keisčiausia ir mažiausiai realiame gyvenime pritaikoma tendencija yra nutrintas akių makiažas, kuris atrodo dėvimas kelias dienas iš eilės ir neatnaujintas. Aš asmeniškai tokio makiažo nesirinkčiau ir tikrai taip nesidažyčiau. Bet galbūt jūs drąsesnės?


6. Vampyro lūpos

Nors vampyro lūpos, tradiciškai tamsių spalvų, paprastai matomos rudens ir žiemos tendencijose, tačiau vyšninių, violetinių ir juodų atspalvių lūpas derinant su gaiviu ir lengvu veido bei akių makiažu galima išgauti gaivų, tačiau ryškų ir įdomų pavasario ir vasaros makiažą.


7. Klasikinės, raudonos spalvos lūpos

Ar raudonos lūpos kada nors nebus madingos? Aš manau tikrai ne, tai amžinoji klasika, su kiekvienu sezonu karaliaujanti tarp makiažo tendencijų. Pavasarį ir vasarą ryškų, raudonos spalvos lūpų makiažą siūloma derinti su gaiviu ir lengvu veido bei akių makiažu. Tiesa, geriausiai jums tiks jūsų tobulasis raudonos spalvos, jums idealiai derančio atspalvio lūpdažis. Ar jau tokį radote?


8. Švelnaus atspalvio neutralios ir nude spalvos lūpos

Jei jau kalbame apie lūpų tendencijas, tai nude ir neutralūs atspalviai niekur nedingo: jie vis dar populiarūs ir bus tikrai pastebimi miesto gatvėse. Švelnios, žemiškų rudų atspalvių dažai vizualiai didina lūpas ir suteikia makiažui taip trokštamo šiltojo sezono gaivumo ir  lengvumo.


9. Skaidrios, stiklo spindesio lūpos

Kažkada jau minėjau, kad lūpų blizgesiai grįžta į mados viršūnes ir po truputį išsikovoja vietas šalia kelis sezonus iš eilės karaliavusių lūpų dažų. 2016 pavasarį - vasarą lūpas siūloma ryškinti bespalviu ar labai natūralaus atspalvio blizgesiu, kurie suteiks lūpoms ne tik labai natūralią spalvą, tačiau ir intensyvų blizgesį.


10. Aukso spalva makiaže

Apskritai vertinant 2016 pavasario - vasaros makiažo tendencijas, tai labai pastebima, jog bene visos tendencijos skirtos išreikšti savo individualybę, ir šalia, lygiagrečiai sveikas ir išpuoselėtas veidas. Kalbant apie aukso spalvą - podiumuose ji atrodo labai kūrybingai ir taip, kaip tikriausiai įprastai, kasdien tikrai nesirinktumėme. Tačiau aukso spalvos tendencija yra visiška kūrybingumo laisvė: akims ar lūpoms, daug ar mažai priklauso nuo jūsų norų ir polėkio.


11. Spalvingas makiažas

Rožiniai antakiai, mėlynas pavedimas, geltoni akių šešėliai? Šiltasis sezonas tiesiog sprogsta spalvomis ir  įvairiausiomis spalvų gamomis. Drąsiai eksperimentuokite spalvomis ir būkite tiek drąsios, kiek pačios norite!


12. Ryškiai kontūruoti ir platūs antakiai

Jeigu norite savo antakius palikti tokius, kokie jie buvo sutverti, tai pavasaris ir vasara yra tie sezonai, kuomet tai galite drąsiai daryti. Kai kuriuose stilistų darbuose antakiai intensyviai ir pastebimai kontūruoti, kituose, nepastebimai, tarsi natūraliai pabrėžti. Vienaip ar kitaip, dideli antakiai šį sezoną vis dar bus madingi.


13. Daug lėlės blakstienų

Kelis prieš tai buvusius sezonus blakstienų tušas nebuvo labai akcentuojamas jokiose tendencijose. Dabar jis grįžta ir nebūtinai turi būti juodos spalvos. Jei jums patinka - rinkitės spalvotą ir pagyvinkite savo makiažą. Visgi, ši tendencija man labiau panaši ne į blakstienų tušo kurtus šedevrus, o rezultatą, išgautą naudojant dirbtines blakstienas.


14. Ryškus akių kontūras

Nors akių kontūras nėra labai populiari priemonė 2016 pavasario - vasaros makiažo tendencijose, tačiau kai kurios tendencijos skirtos būtent jam. Ši siūlo drąsiai brėžti ryškius ir kūrybingus, spalvotus ir juodus kontūrus. 


15. Tobulos katės akys

Visi puikiai žino, kad katės akių linijos makiažas yra pats seksualiausias, todėl jis nuolat populiarus tarp tendencijų. Rudens sezoną katės akys buvo itin populiarios, o pavasarį ir vasarą jos šiek tiek praranda populiarumą, bet iš tendencijų niekur nedingsta. 


16. Kontūro linija po akimi

Nors akių kontūras dažniausiai naudojamas ant viršutinio akies voko, ir dažnai juo apibrėžiama akis, tačiau pavasarį - vasarą kontūras brėžiamas ir ryškinamas po akimis ant apatinio akies voko. 


17. Grafinis akių makiažas

Akių kontūras ir akių šešėliai gali būti naudojami sukurti spalvingus ar kūrybingus akių makiažus. Grafinės linijos ant akių vokų ar pamirštant kontūrus ir brėžiant ant veido odos. Tegyvuoja kūrybiškumas! 


18. Žvaigždės ir blizgučiai

Akių vokai yra tobula vieta blizgesiui, spalvotiems akmenukams ar kitiems blizgiems puošybos elementams. Nors paprastai blizgesį įsivaizduojame tarp rudens ir žiemos tendencijų, tačiau jis bus madingas ir pavasarį bei vasarą. Visgi, pavasarį ir vasarą rinkitės ryškių, žaismingų spalvų blizgesį.


19. Intensyvus padūmavusių akių makiažas

Labai ryškios ir labai intensyvios padūmavusios akys, kurios labiau primena meškėno efektą ant akių, nei tradicinį, padūmavusių akių makiažą. Pilnas, storas akių apibrėžimas intensyviomis, ryškiomis spalvomis ir natūralių spalvų lūpos.


20. Akių šešėlių kaukė ant akių

Panaši ir ši tendencija į prieš tai nurodytą. Tik šį kartą siūloma visiškai pamiršti akių kontūrus ir natūralias linijas. 2016 pavasario ir vasaros tendencija labai kūrybinga ir siūloma akių šešėliais brėžti visą sritį nuo vieno smilkinio iki kito, tarsi mini kaukę.


21. Vasaros saulėlydžio spalvos ant vokų

Nors švelnios rožinės ir oranžinės spalvos paprastai naudojamos lūpų makiažui, tačiau 2016 pavasarį - vasarą jomis siūloma puošti ir akių sritį. Pastelinės spalvos akių srityje atrodo švelniai, moteriškai , šiek tiek mergaitiškai, tačiau kartu labai gaiviai ir jausmingai. 


22. Akių šešėliai ne ant viso voko

Ne visuomet ir ne visi šešėliai turi būti padengti ant viso akies voko. Ši tendencija ryškias spalvas siūlo dengti tik tam tikroje voko dalyje, kitą paliekant natūralios arba švelnios, vos matomos spalvos. 


23. Netolygiai padengti akių šešėliai

Visiškai nesvarbu, kokiomis spalvomis ketinate dabintis šį pavasarį ar vasarą, tačiau atrodo, kad 2016 pavasarį ir vasarą visai nebūtina juos dengti ant abiejų vokų vienodai ir tolygiai. Ir tai taikoma net itin ryškiems atspalviams. 


24. Arbatos dėmių spalva makiaže

Akių makiaže naudojama arbatos dėmių spalva man asmeniškai neatrodo nei patraukliai nei dailiai. Atvirkščiai, akių vokai visiškai neatrodo sveikos spalvos. Aš asmeniškai tokios spalvos tikrai nesirinkčiau visam akies vokui dažyti. Tačiau šio įrašo esmė yra pristatyti jums tendencijas, o viena tendencija yra būtent tokia.


25. Mėlynas akių makiažas

Mėlyna yra dar viena spalva, kuri beveik visada yra minima tarp ateinančio sezono tendencijų. Atvirai? Galite pamiršti neutralias spalvas, nes 2016 pavasarį ir vasarą tendencijose karaliau būtent mėlyna. O dėvėti mėlyną galima taip, kaip jūs norite patys: dažyti visą voką, brėžti mėlyną kontūrą ar derinti su kitomis spalvomis. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šaltiniai:

Va tokios tendencijos vyrauja 2016 pavasario ir vasaros tendencijose. Man labai patiko kelios tendencijos iš siūlomų; labai džiaugiuosi spalvingu makiažu ir žinoma jūros mėlynumo spalva. Yra kelios tendencijos, kurias šiek tiek priderinus prie realaus gyvenimo būtų įdomu pamatyti ir mūsų gatvėse. Žinoma, apžvelgiamos tendencijos yra tik gairės. Ir reiktų nepamiršti auksinės taisyklės, kurią jau minėjau tendencijose: svarbiausia šio sezono idėja yra kūrybiškumas ir individualumas.
Na o kas patiko jums?




Ačiū, kad skaitote,

Ramios nakties,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Zavu matyt neuzilgo ir pavasaris ateis...o uz jo jau ir vasara. Linkejimai is Kaziukisko Vilniaus. Vat pas mus muges surmulys. Tikekimes kad ir iki tikrojo pavasario nebetoli.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už linkėjimus. Deja, šiemet man Kaziuke taip ir neteko apsilankyti. Ar buvo kas gero ir smagaus?
      O pavasaris jau kvėpuoja mums į nugarą, vien jau šiandien koks nuostabus oras: saulė, pavasario gaiva. :)

      Panaikinti
  2. Na Kaziuke visada ka nors mielo galima rasti, nors daug kas burnojasi, kad pradingo tikroji kaziuko dvasia....masine gamyba su samdytomis pardavejomis muges metu. Linksmumo gal is ties maziau. Vat Vilniuje pliaupe lietus...tiesa ryte atrode, kad yra silciau nei savaitgali.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą