2016 pavasario - vasaros tendencijos: galvos apdangai, skrybėlės ir kepuraitės

Įvairūs galvos apdangalai neatsiejami nuo pavasario ir vasaros sezonų: mes tiesiog privalome apsaugoti savo kūną nuo perkaitimo ir žalingų organizmui saulės spindulių. Aš visuomet dėvėjau kepuraites (skrybėles tik vaikystėje) ir privengiau kitų galvos apdangalų, galvodama, kad man jie netinka. Bet šiemet, aš pasiryžusi kiek daugiau paeksperimentuoti su galvos apdangalais ir pagaliau išsirinkti šį tą originalesnio ir moteriškesnio.

Praeitą kartą kalbėjome apie maudymosi kostiumėlius, o šiandien jums pristatau jau paskutinį 2016 pavasario ir vasaros tendencijų įrašą, kuriame trumpai apie įvairiausias galvos apdangalų tendencijas: skrybėles, kepures, skrybėlaites...

Nuotrauka skolinta iš ČIA


1. Šiaudinės paplūdimio skrybėlės

Viena didžiausių ir populiariausių 2016 pavasario ir vasaros tendencijų yra šiaudinės skrybėlės su bryliumi, kitaip kraštais: idealu vasaros metui paplūdimyje, sode... tai stilingas, kasdienis aksesuaras nuo saulės.


2. Skrybėlės su kraštais

Skrybėlės su kraštais yra viena iš populiariausių 2016 pavasario ir vasaros tendencijų, sakyčiau netgi savotiška manija. Jei reiktų apibūdinti skrybėlių tipą, tai būtų gana sudėtinga, kadangi šio sezono populiariausios yra įkvėptos garsiausių istorijų ir asmenybių: Indiana Jones, Krikštatėvio, netgi Alisos stebuklų šalyje.... naudojamų skrybėlių su kraštais.


3. Valtininkų tipo skrybėlės

Apvalios formos ir plokščio viršaus skrybėlės su kraštai labai primena Venecijos valtininkų naudojamas skrybėles, arba tobulos formos Britišką kiaulienos pyragą. Tai viena elegantiškiausių skrybėlių tendencijų, naudojant tiek pintas iš šiaudų, tiek tvido medžiagas...


4. Skrybėlės, dengiančios akis

Nors dauguma moterų akimis ir šypsena geba sukurti paslaptingumą, tačiau viena paslaptingiausių šiltojo sezono tendencijų yra sukurti paslaptingumą šiek tiek maskuojant akis po skrybėle ar jos dalimi.


5. Moteriškos skarelės ant galvos

Skarelės labai populiarios 2016 pavasario ir vasaros metu: ir nesvarbu, kur jas naudosite - ar vyniosite aplink kaklą, ar naudosite vietoj diržo, ar juosite ant galvos ir naudosite kaip galvos apdangalą. Žinoma, turima galvoje tikrai ne mūsų močiučių būdai, kaip užsirišti skarelę, renkamės moteriškus turbanus, prancūzų įkvėptus rišimo būdus.


6. Ekscentriškos skrybėlaitės ir galvos apdangalai

Dauguma mados namų ir dizainerių, kaip galvos apdangalus rinkosi naudoti jau sukurtas ir esamas skrybėlaites, kepures ir gobtuvus. Tačiau dalis dizainerių nepasidavė populiarumo bangai ir nusprendė sukurti įdomių, kūrybiškų ir ekscentriškų kepuraičių su įvairiomis formomis, spalvomis ar detalėmis. Kiek tokia tendencija aktuali gatvės madai, galima puikiai suvokti, tačiau net ir nesirenkant tendencijos, kaip įkvėpimo, pasižvalgyti tikrai galima. 😊


7. Kibiro formos kepurės

Kibiro formos kepurės tradiciškai populiarios tarp žvejų ir meškeriotojų ir skirtos apsaugoti galvą nuo įkaitusios saulės, o žemi/ nuolaidūs kraštai puikiai apsaugo veidą ir kaklą nuo lietaus. 2016 pavasario ir vasaros metu  patogiosios kibiro formos kepurės koncepcija perkelta į podiumus ir pritaikyta moteriškam, patogiam ir kasdieniam nešiojimui.


8. Stilingos prancūziškos beretės

Prancūziško stiliaus beretės iš vilnos, nertos ar megztos rankomis ar sunertos iš medvilnės siūlų visuomet madingos permainingais orais. Tad nenuostabu, kad vėsesniam pavasario ir vasaros orui tai puikiai tinkama tendencija


9. Megztos ir nertos kepurės ir skrybėlės

Nors nerta ir megzta nelabai asocijuojasi su pavasario ir vasaros sezonų šiluma, tačiau iš storesnių siūlų megztos kepuraitės puikiai tiks vėsesnėms pavasario dienoms, tuo tarpu 2016 vasaros metui galima drąsiai rinktis iš plonų, standžių siūlų nertas skrybėlaites.


10. Skrybėlės ir kepurės be viršugalvio dalies

Tyrinėjant 2016 pavasario ir vasaros kepuraičių ir skrybėlių tendencijas, reikia išskirti ir dar vieną įdomią, tačiau dažnai nelabai praktišką tendenciją: galvos apdangalus be viršugalvio dalies. Jei aiškiau: skrybėlės ir kepurės atrodo kaip įprastinės, tačiau viršugalvio srityje audinio nėra ir pro jį matosi plaukai. 
Suprantama, tokia tendencija tikrai nėra patogi karštomis vasaros dienomis, nes nors ir apsaugos akis, tačiau į viršugalvį plieks saulė ir padidės rizika gauti saulės smūgį.


11. Beisbolo stiliaus kepuraitės, dėvimos tiesiai ar atvirkščiai

Pati sportiškiausia ir kasdieniškiausia 2016 pavasario ir vasaros skrybėlaičių ir kepurių tendencija yra beisbolo stiliaus, įvairiausių raštų, spalvų ir medžiagų kepuraitės, dėvimos įprastai arba nukreipiant snapelį į nugarą.


12. Galvos gobtuvai

Nieko nėra patogiau, kaip užsimesti patogų džemperį su gobtuvu. Bet kartais, gobtuvai gali būti dėvimi ir vieni, arba po kepuraite. Tai puiki tendencija lietingam pavasario ar vasaros orui, kai neturite, ar nesinori skleisti skėčio. Ir visai nesvarbu, kokios stiliaus gobtuvai jums labiau patinka - 2016 pavasario ir vasaros metu jie varijuoja dizaino bei medžiagų įvairove.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šaltiniai:

Štai tokios, vos kelios 2016 pavasario ir vasaros tendencijos, skirtos įvairiems galvos apdangalams aptarti. Paprastai aš nedaug dėmesio kreipiu į kepuraites, tačiau šiemet labai norėčiau išbandyti skrybėlaites ir suteikti savo stiliui šiek tiek elegancijos ir moteriškumo.
O kokiu galvos apdangalu nuo saulės saugositės jūs?




Ačiū, kad skaitote,

Iki sekančių tendencijų įrašų,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai