L'OCCITANE "Fleurs de Cerisier" ("Cherry Blossom") vyšnių žiedų tualetinis vanduo moterims

Kvepalai ir aromatai... Nors buvau sau ir jums pasižadėjusi kas mėnesį pristatyti bent po vieną aromatą iš turimos kolekcijos, tačiau pastaruosius porą mėnesių šį pažadą pamiršau. Kažkodėl sunkiai sekasi prisiminti ir pasidalinti su jumis nuomone apie kvapą, kurį dažniausiai naudoju vieną ar kitą mėnesį.

"Žydinčių vyšnių pavėsyje nėra tokio dalyko, kaip nepažįstamieji"
Kobayashi Issa

Šį kartą noriu jums pristatyti L'Occitane en Provence vyšnių žiedų aromatą, kurio pakuotę kompanija visai nesenai pakeitė. Iš tiesų, L'Occitane aromatų sukurta daug: vieni keičia kitus, vieni dingsta iš prekybos, pasirodo kiti. Tikriausiai stabiliausiai kompanijos kvapų pozicijoje vyrauja būtent šis, vyšnių žiedų aromatas. Taip, jo pakuotė, nuo sukūrimo dienos kelis kartus pakeitė išvaizdą, kvapas buvo kelis kartus atnaujintas, tačiau vyšnių žiedų aromatas net neketina trauktis iš L'Occitane siūlomų produktų asortimento ir yra populiarus tarp įvairaus amžiaus pirkėjų.


Produktas: L'OCCITANE "Fleurs de Cerisier" vyšnių žiedų tualetinis vanduo moterims (EDT)
Gamintojas: "L'Occitane en provence". Pagaminta Prancūzijoje
Kaina*: priklausomai nuo tūrio:
  • 7,5 ml - 8,50 EUR
  • 75 ml - 48,00 EUR
Kur galima įsigyti: L'Occitane parduotuvėse arba internetu ČIA
Leidimo metai: 2007 metai
Kvapo kategorija: gėlių-vaisių

Gamintojo aprašymas: Pavasarį rausvai žydinčios vyšnios sukuria užburiantį Provanso kraštovaizdį. L'OCCITANE populiariausia gėlių kvepalų linija pirmosiomis pavasario dienomis pagerbia vyšnių žydėjimo ir tobulą jų trapių žiedų grožį.

„Ypatingai vertingi vyšnių žiedai pražysta kartu su pirmuoju pavasario vėju“ – Olivier Baussan, L‘Occitane įkūrėjas.  L‘Occitane vyšnių žiedų tualetinis vanduo atskleidžia subtilumą, poetiškumą ir moteriškumą. Sudėtis praturtinta vyšnių ekstraktu iš Luberono, Prancūzijos.
Naujo dizaino pakuotė!



Viršutinė nata: vyšnia, frezija, juodieji serbentai
Širdies nata: pakalnutės, vyšnių žiedai
Apatinė nata: braziliškas raudonmedis, gintaras, muskusas


Sudėtis: Alcohol**, Aqua/ Water**, Parfum/ Fragrance, Prunus Cerasus (Bitter Cherry) Extract**, Propylene GlycolEthylhexyl Methoxycinnamate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Salicylate, Limonene, Linalool, Geraniol, Coumarin, Citronellol, Eugenol**, CI 19140/ Yellow 5 Lake, CI 17200/ Red 33, CI 42090/ Blue 1.
** natūralios kilmės ingredientai


Pakuotė. Aš turiu mažesnę tualetinio vandens pakuotę, tačiau realiai ji nuo pilno dydžio pakuotės niekuo nesiskiria. Nebent ant 75 ml pakuotės yra purkštukas, o ant mažos, jo nėra: nusukus metalo imitacijos dangtelį atsiveria stiklinio buteliuko anga, pro kurią kvepalus tiesiog užsipilam ten, kur reikia. Tiesa, galbūt ne tiek užsipilam, kiek dedam pirštą, pavertus buteliuką jį sudrėkinam kvapu ir pirštu tepame ten, kur norisi kvepėti.

Kvepalų buteliukas skaidraus stiklo, įdomi, nei rombo, nei stačiakampio forma. Neįprasta ir unikalu ir tai traukia akį bei žavi. Ant buteliuko šono iškiliomis raidėmis išspaustas kompanijos pavadinimas, ant kraštinių - gėlytės, drugeliai ir širdelės. Toks lengvai mergaitiškas dizainas...

Lygiai toks pat lengvai mergaitiškas dizainas vyrauja ir išorinėje, kartoninės dėželės pakuotėje. Kartonas kreminės - rausvos spalvos, netolygaus paviršiaus ir primena sendintą popierių. Pakuotė puošta pieštine vyšnių žiedų šakele, kuri, esu tikra, kad jau esu kažkur rašiusi, atrodo nepaprastai žaviai ir žasimingai. Kvepalų užrašas, tarsi rašytas ranka sukelia mielo, širdžiai artimo produkto asociacijas. Tad visa pakuotė, dizainas ir kiekviena puošybos dalelė tiesiog spinduliuoja mintimi apie lengvą, jaukų, šiek tiek mergaitišką, tačiau elegantišką aromatą.


Kvapas. Dažnai kvepaluose labai aiškiai užsiuodžia paskiros kvapų natos, kai kvapą uosle tyrinėjame itin atidžiai. Šį kartą, ir tikriausiai pirmą kartą, nežinodama aromatų natų, aš negalėjau pasakyti, kas sudaro kvapo natas. Man tokie atvejai yra reti ir neįprasti. Šiai dienai, tik išsiaiškinus, kokių kvapų tikėtis, aš galiu iš tiesų jausti, kas po ko keliauja ir tai užuosti. Tačiau pačioje pradžioje, nieko, apart aromato lengvumo ir saldumo nejaučiau.

Tik pasitepusi kvapu aš tikrai užuodžiu saldžias vaisines vyšnių, juodųjų serbentų natas, netrunka pasirodyti ir kiek sunkesnis gėlinis frezijų aromatas. Per kelias sekundes vaisinis saldumas nublanksta ir užleidžia vietą lengvoms vyšnių žiedų natoms, kurios atrodo su savimi  neša šiokį tokį žolės kvapą, po kurio iš karto galima užuosti ir ryškias pakalnučių natas. Galiausiai kvapo gaivumas sklaidosi, nuo medienos, gintaro ir muskuso natų aromatas vos vos apsunksta, tačiau visiškai nepraranda saldumo, į jo ir gaivumo porelės vietą pirmuoju smuiku užgiežia vos vos sunkesnis, bet nepalyginamai lengvesni nei kituose aromatuose, medienos tonai.


Mano nuomone, kvapas labiau tinkamas:
     ☁ pavasario sezonui;
     ☄ dienos metui.

Turiu pastebėti, kad aromatas išlieka ant kūno labai trumpai, maksimum apie porą valandų, po kurių aš visiškai nieko neužuodžiu ant odos. Iš viso, kvapo intensyvumas dingsta jau po 30- 60 minučių nuo naudojimo ir tai yra apmaudžiai trumpai. Nors galbūt aš nesuprantu prancūziškos elegancijos ir lengvumo? Galbūt kaip tikros prancūzės, reiktų išmokti kvepėti labai subtiliai ir lengvai. Kita vertus, man patinka kvapai, kuriais pasipurškusi bent kelias valandas jaučiu kvapą... Ir iš tos pačios elegantiško kvepėjimo tematikos - kvapas visiškai neturi šleifo, užsiuodžia tik prie pat kūno odos....


Galutine nuomone norisi tik paminėti, kad tai paprastas, lengvas ir elegantiškas aromatas, toks, kokio tikriausiai ir reiktų tikėtis iš L'Occitane kompanijos kvapų. Jo vaisinės natos pastebimos labiau nei gėlinės ar medienos ir kai kurios natos nėra ryškiai išreikštos. Apskritai, man pasirodė, kad jei iš kvapo nesitikima labai daug, tai puikus saldžiai paprastas, pavasariškai gaivus bei lengvas, šiek tiek mergaitiškai nekaltas aromatas, kuris tiks daugumos uoslei ir skoniui. Galbūt tiks gaiviai pavasario pradžiai, arba lengvam ir neįpareigojančiam vakarui moteriškoje kompanijoje? Būtinai pauostykite...

Aromatas panašus į:
- GUERLAIN "Aqua Allegoria Flora Cherrysia"
- DIOR "Dior Addict 2"
- ORIFLAME "Delicate Cherry Blossom"




Ačiū, kad skaitote,

Kvapnaus žydėjimo meto, ne tik gamtos žydėjimo meto, bet ir jūsų, mielosios, moteriško sužydėjimo meto,
Gėlėta kosmetinė
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau.

Komentarai