TIDO ekologiškos, prancūziškos vienkartinės sauskelnės

Geros sauskelnės yra labai svarbu! Augdamas mažylis daugiau juda, tad sauskelnės turi nevaržyti jo judesių laisvės, puikiai sugerti drėgmę, nedirginti odelės, būti pakankamai švelnios. Tinkamos sauskelnės svarbu ir mamai: greitai, patogiai užsegti ir nusegti mažyliui, kuris jau kelia kojytes, jas įtempia, muistosi, su netinkamomis sauskelnėmis tai padaryti būna sunku. Visgi, sauskelnės svarbiau mažylio sveikatai, dėl ko dažnai nukenčia ir tėvelių piniginė. Šį kartą išbandžiau prancūziškas, ekologiškas Tido sauskelnes, apie kurias mažai kas žino ir mažai kas bando. Pripažinsiu, baimė nusivilti buvo didelė, juo labiau, kai jokių atsiliepimų apie jas rasti nepavyko, bet surizikavau, ir labai tuo džiaugiuosi.


KAINA, PAKUOČIŲ DYDŽIAI ir ĮSIGIJIMO VIETOS

Tido saukelnių pardavimo vietų nėra labai daug. Kol kas man pavyko rasti tik dvi internetines parduotuves, kuriose jomis prekiaujama, o parduotuvese jų matyti dar niekur neteko. Tad jei domitės, jas galima įsigyti Livin ir Hipereko internetinėse parduotuvėse.
Sauskelnių dydžiai prasideda nuo 2 iki 4+ dydžio. Pačio mažiausiojo dydžio sauskelnių bent jau Lietuvos rinkoje nėra, o ir didesniam, kaip 20 kg vaikučiui jų taip pat nerasite.
  • Nr. 2 MINI (3-6 kg) 64 vnt. - 18,65 EUR (0,29 Eur/ vnt.)
  • Nr. 3 MIDI (4-9 kg) 56 vnt. - 18,65 EUR (0,33 Eur/ vnt.)
  • Nr. 4 MAXI (7-18 kg) 50 vnt. - 18,65 EUR (0,37 Eur/ vnt.)
  • Nr. 4+ MAXI PLIUS (9-20 kg) 48 vnt. - 18,65 EUR (0,39 Eur/ vnt.)


Nei didesnių, nei mažesnių sauskelnių pakuočių nėra pasiūloje, o ir vienetais sauskelnių įsigyti nepavyks. Aš šiuo metu turiu 3 dydžio pakuotę, todėl rašdama apie sauskelnes, galvoje turiu būtent šio numerio sauskelnes.

IŠVAIZDA

Tido sauskelnės visiškai baltos, jokių piešinėlių ir perkrautos sauskelnių puošybos čia nėra, išskyrus spalvingą juostelę, ant kurios segame lipdukus. Spalvingame paveikslėlyje rasime banginį vandens paviršiuje, vėžliuką ant smėlio bei žaliame fone pandos, beždžionės ir drambliuko paveikslėlius. Juos visus vienija melsvas dangaus fonas. Paprastai, kukliai ir kartu spalvingai.
Sauskelnės labai švelnios, minkštos ir lanksčios. Sauskelnių nugaros dalis ties juosmeniu nėra tampri, tamprūs krapšteliai, kurie jungiasi su lipduku. Tikriausiai tai yra patys tampriausi krašteliai, kokius yra tekę matyti ir kartu patys švelniausi. Lipdukas klijuojasi ant spalvingo, priekyje esančio paveikslėlio, todėl kažkaip prastai užklijuoti nėra šansų.
Aplink kraštus einančios prie kojyčių priglundančios juostelės patikimai saugo nuo pratekėjimo. Viduje jokios sugeriamosios medžiagos neužčiuopiu, tai tikriausiai naudojama ištisinė, per visas sauskelnes einanti sugeriamoji medžiaga. 
Tiesa, jei lyginsime su  kitomis sauskelnėmis, Tido sauskelnės gana storos, tačiau būdamos minkštos ir lanksčios, kūdikio judesių nevaržo.


POVEIKIS

Sauskelnės dėl tamprumo super lengvai užsideda, lipdukai tvirti ir patvarūs, gali būti segiojami tiek kartų, kiek reikia, ir jokio lipnumo nepraranda, neplyšta, neišsitampo ir niekaip kitaip nenusidėti. Aplink kojytes einantys tamrūs krašteliai visiškai nenuspaudžia mano mažylio kojyčių, kas mums nutinka su dauguma vienkartinių sauskelnių.
Saukelnės neskleidžia jokio nemalonaus kvapo, nei sausos,nei drėgnos neerzina mano uoslės. Aš tik pastebėjau, kad po nakties pro sauskelių medžiagą galiu pamatyti šiek tiek gelsvesnes sysiuko dėmes. Ne, jos nepersigeria, bet matosi, kad sauskelnės sugėrė daug.
Man šios sauskelnės super, labai geros: kūdikis ramiai išmiega visą naktį, jokios drėgmės paviršiuje nesijaučia, net po 9 valandų miego, nors matosi, kad prisysiotos daug. Kadangi nėra drėgmės, o ir paviršinis sauskelnių sluoksnis leidžia odai kvėpuoti, jokių sudirgimų, paraudimų, nuspaudimų, apskritai, jokių problemų su šiomis sauskelnėmis neturėjome nei aš, nei mano sūnus. Galbūt galima prikibti prie didesnio storio, tačiau, kaip jau minėjau, man jis netrukdo.
Rizika pasiteisino visu 100% - sauskelnės geros, nedirgina, nėra itin brangios, suteikia patogumo ir komfortą jausmą mažyliui. Ko daugiau reikia?




Ačiū, kad skaitote,
Ramios ir sausos nakties jūsų mažyliui jums linki Gėlėta kosmetinė

Komentarai