AQUA AMBER natūrali Juodosios jūros druska "7 žolės"

Ir taip, kol dar žiemos sezonas, aš noriu daugiau papasakoti apie įvairias vonios priemones, kurių šį sezoną, beveik, kaip ir kasmet, pas mane netrūksta: nuo vonios burbulų iki kubelių; nuo vonios putų iki druskos voniai...

Šį kartą pasirinkau parašyti apie biudžetinio varianto priemonę, kuri tiks net ir toms, kurios taupo, bet vonios šaltą žiemos vakarą atsisakyti nenori. Juk ne kiekviena gali įpirkti brangią, ar prabangią vonios druską, o kartais to visai nereikia. Ne visos jos geresnės už pigesnius variantus.

Aqua Amber produkcija yra gaminama Lietuvoje, ši druska ne išimtis, tiesa, druska gaunama iš Ukrainos, tikriausiai pietų, jei jau gamintojas įvardijo druskos pavadinime Juodąją jūrą. Tai nėra pirmasis mano turimas šios druskos pakelis, ir taip, aš niekad nebūčiau atkreipusi dėmesio į šią druską, jei ne mano mama, kuri kažkurio savaitgalio metu ne tik davė pauostyti, prirodė, bet ir pripylė vonią su druska bei liepė pagulėti vonioje. Na, ir kaip neklausysi mamos?! 😂

"Šioje žemėje nėra tokios moters, kuri galėtų užimti mano mamos vietą"
Citata, autorius nežinomas


Produktas: AQUA AMBER natūrali Juodosios jūros druska "7 žolės"
Gamintojas: UAB "Ambertonas". Pagaminta Kaunas, Lietuva
Paskirtis: vonios procedūroms
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: geras kainos ir kokybės santykis
Labiausiai nepatiko: nežinau, galbūt kvapas galėtų būti stipresnis, nors gamintojas sudėtje nenurodo kvapniųjų medžiagų, naudotų produkto gamyboje
Kiekis: 500 g
Kaina*: 0,94 EUR
Kur galima įsigyti: Camelia vaistinėse, Maxima

Ką žada gamintojas: Juodosios jūros druska „7 žolės“ – tai septynių augalų – medetkų, dilgėlių, šalavijų, lakišių, asiūklių, pušų ir eukaliptų lapų – mišinio ekstraktas. Padeda nuostabiai atpalaiduoti įsitempusius raumenis, sumažinti nervinį stresą, slopinti uždegimo procesus, pagerinti savijautą. Kūno oda taps dar lygesnė, švelnesnė ir minkštesnė.
Naudojimas: 4-5 šaukštus vonios druskos suberti į 36–37 oC šilto vandens vonią. Maudytis ir mėgautis vonios malonumais patartina 10–15 minučių. Po maudynių nulieti kūną šiltu vandeniu.


Vonios druskos pakuotė labai paprasta, pagaminta iš žalios spalvos kartono, su iškirptu lengeliu, pro kurį matosi skaidriame maišelyje supakuotas produktas. Dizainas labai paprastas, o pakuotė - nepatvari ir man visiškai nepatinkanti. Tačiau čia aš turiu labai mažą problemą, nes visos vonios druskos keliauja į tokiu uždengiamus indelius, kuriuose laikyti druską gerokai patogiau, dozuoti paprasčiau, o ji atrodo gerokai saugesnė ne tik nuo išbėrimo, tačiau patikimiau apsaugoma ir nuo drėgmės, kuris visada būna vonios kambaryje.

Beje, jei įdomu, tokių indelių turiu tris, skirtingų dydžių ir juose laikau ne tik druską, bet ir vonios burbulus, pavyzdžiui iš Lush, kurios neturi pakuočių, arba vonios kubelius, kad ir su pakuotėmis. Žodžiu, viską, ką naudoju voniai susidedu, ir apsaugau nuo drėgmės, o kartu, jų kvapas ilgiau išlieka intensyvesnis, bei aišku, kas kartą nuėjusi į vonią matau, kokias priemones turiu ir galiu rinktis, ką norėčiau naudoti šį kartą. 😊

Kvapas. Produkto kvapas malonus, aiškiai jaučiasi žolelės ir augalai, tačiau man nepatinka, kad susimaišęs su vandeniu, aromatas ima slopti ir prisipylus vonią aš jau nebejaučiu to labai malonaus kvapo. O galbūt druskos į vonią dedu per mažai? Hmm...

Konsistencija. Tai vonios druska, ar kyla klausimų dėl konsistencijos? Kieta, gabalinė, tirpi vandenyje. Tiesa, nudažyta ryškiai žalia spalva.


Sudėtis: Sodium Chloride, Calcium Sulfate, Magnium Sulfate, Magnium Dichloride, Calendula Officinalis, Urtica Dioica, Salvia Officinalis, Bidens Tripartita, Equisetum Silvaticum, Pinus Sylvestris, Eucalyptus Globulus, CI 42090.

Vonios druskos pagrindą sudaro elementari, valgomoji druska, maišyta su augaliniais ekstraktais (spėju, jog ekstraktais, arba aliejais, nes gamintojas nenurodė, kuri augalų dalis ir kokia forma augalai konkrečiai naudojami). Druska dažyta dažikliu ir jos gamyboje naudoti kalcio ir magnio sulfatai bei magnio dihloridas - jų tarp kosmetikos ingredientų, mano pamėgtuose puslapiuose rasti nepavyko, tačiau šiek tiek panagrinėjus tapo aišku, kad jas reikėtų laikyti saugiomis naudoti sudėtinėmis dalimis.


Poveikis. Vonios druskos kiekio niekad nematuoju tiksliai, tiesiog pilu saujelę į vonią ir leidžiu vandenį. iš karto pastebiu, kaip žali dažai sklaidosi po vonią, tirpsta nuo druskos, palikdami ją beveik skaidrios spalvos. Prisipylus vonią vanduo tampa lengvai žalsvas, nestipriai jaučiasi žolelių aromatas. Kaip jau sakiau, man norisi stipresnio.


Laiko vonioje niekad neskaičiuoju, būnu tiek, kiek noriu, arba kol atvėsta vanduo, tad tikriausiai ilgiau nei 10-15 minučių. Po vonios jaučiuosi atsipalaidavusi, nusiraminusi, o kūno oda išmirkusi, švelni, lygesnė, minkštesnė ir pasiruošusi kitoms kūno procedūroms. Iš tiesų, vonios kainos ir kokybės santykis geras, ji daro tai, ko ir tikiuosi iš vonios druskų, man ji pasirodė pakankamai skalsi, nors naudoju ne tik voniai, tačiau ir rankoms, ir pėdoms pamirkyti. Naudoju ne pirmą, ir tikrai ne paskutinę pakuotę!




Ačiū, kad skaitote,

Ramios nakties,
Gėlėta kosmetinė

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai