DZINTARS "Kristīne 1" kvepalai moterims

Metas pakalbėti apie kvapus ir aromatus. Šį kartą apie pigučius iš Dintars. Nežinau, kodėl aš tuo metu nusprendžiau įsigyti būtent tokius kvepalus? Galbūt suvokimas, jog esi mama ir nebegali sau skirti tiek pinigėlių, kiek anksčiau, ir tas noras, įsigyti kažką naujo? Kita vertus, juk jau senai buvau nusprendusi, kad jei nesu tikra, nesvarbu, kaip pigu, bet nepirksiu. Ką gi, kiaulystės dėsnis vėl pasitvirtino ir nusipirkau, nors nesijaučiau užtikrinta, kad tikrai patinka ir tikrai noriu. Šiandien suvokiu, kad padariau didelę klaidą, tačiau, kaip ten sakoma - iš klaidų mokomės, tad metas pasižiūrėti, kur aš čia padariau klaidą, kas čia per aromatas ir ko reiktų tikėtis iš gaminio.

"Tavo klaidos tavęs neapibūdina"
Citata, autorius nežinomas


Produktas: DZINTARS "Kristīne 1" kvepalai moterims
Gamintojas: AS "Dzintars". Pagaminta Riga, Latvija
Tūris: 15 ml
Kaina*: 2,89 EUR
Kur galima įsigyti: Martina, Eurokos, eDzintars elektroninėje parduotuvėje
Kvapo kategorija: gėlių - žalių vaisių

Gamintojo aprašymas: Kvepalai moterims


Viršutinė nata: citrina, lelija, baltoji rožė
Širdies nata: jazminas, kivi, vilkdalgis
Apatinė nata: gėlių muskusas, gintaras


Sudėtis: Alcohol (78%), Parfum, Propylene Glycol, Benzyl Salicylate, Citral, Citronellol, Eugenol, Geraniol, Hexyl CinnamaldehydeButylphenyl Methylpropional, d-Limonene, Linalool, Hydroxymethyylpentyl Cyclohexene Carboxaldehyde, 3-Methyl-4-(2,6,6-trimethyl-2-cyclohexen-1-yl) -3-buten-2-one, CI 19140, CI 42090.


Pakuotė. Visi kompanijos mažosios talpos kvepalai (po 15 ml), supakuoti vienodo dizaino kartoninėse pakuotėse. Jos apvalainos: viršus atsilenkia išimti pakuotei, o apačia išsilanksto, kad matytumėme informaciją apie gaminį ir sudėtines dalis. Pakuotės dizainas labai paprastas: žalio kartono dėžutė ant kurio yra šiek tiek šviesesnės, tarsi ombre stiliaus žalios, tačiau ne, tas šviesesnis žalumas daugiau pavienis ir atrodo nelabai turi kažkokios logikos. Iš pirmo žvilgsnio tai tiesiog žalia pakuotė, kuri turėtų kelti žalio, vaisinio ir gaivaus kvapo asociacijas, tik tuomet prie ko čia ta Kristina, aš tikrai nežinau. 😆

Skaidraus stiklo buteliukas mažytis, visai toks kaip ir kitų, šių mažųjų kvepalų. Realiai nuo kitų skiriasi tik kvapo pavadinimu ir skysčio spalva. Siurprize, siuprize - kvepalai čia žaliai melsvos spalvos, kas mano akiai yra visiškai nebūtina. Kam dažyti kvepalus ir dėti į juos papildomus, nereikalingus ingredientus? Nors, galbūt kažkam estetiškai gražiau, kai skystis buteliuke spalvotas, o ne skaidrus? Tad buteliukas primena suknelės formą, susiaurėja ir vėl staigiai išplatėja tiek apačia. Priemonės dangtelis aukštas, aukso spalvos, negalėčiau pasakyti, ar jis metalinis? Viduje atrodo įdėtas plastikas, o viršus apgaubtas plona skarda, tik ar taip yra iš tiesų, tikrai negalėčiau to teigti. Po dangteliu esantis purškiklis labai paprastas, įprastas, aukso spalvos, dozuojame taip, kaip ir visus kvepalus - purškiame. 😊


Kvapas. Tik pasipurškus kvepalais jaučiamas labai stiprus alkoholio kvapas. Tačiau, turiu pripažinti, kad jis gerokai silpnesnis, nei prieš tai bandytų "Allegro" kvepalų. Alkoholio kvapas greitai išblėsta ir pirmiausia, ką aš užuodžiu yra gaivi citrinos nata ir sunki lelija. Kadangi nesu didelė rožių žinovė, aš net neįsivaizduoju, kuo baltųjų rožių kvapas skiriasi nuo kitų rožių kvapų? Tačiau tos tradicinės rožės aš nelabai užuodžiu - pirmoji nata grynai gaiviai sunki lelijų ir citrinų dermė.
Gaivias natas bene žaibo greičiu keičia gėlių aromatai: kažkas panašaus į jazminą, kurį kaip žinia, aš tiesiog dievinu; ir sunkesnis vildalgis. Jaučiamas ir kažkoks gaivumas, kuris gal ir turėtų būti kiviai, bet turiu pripažinti, kad man jie čia neįsipaišo. Apskritai, ta vidurinioji nata tokia neaiški: gėlinis gundantis jazminas, sunkus, viską slopinantis vilkdalgis ir gaivus vaisinis kivis (gal kivis?)... Rimtai? Visos trys natos yra visiškai skirtingos ir visiškai nedera tarpusavyje, jos slopina viena kitą ir nė viena jų man neskamba taip, kad net kvapą užimtų, kaip malonu... Nėra taip, kažkokia šių trijų ingredientų dermė tokia prasta, kad sunku net apsakyti - viskas kartu sukuria neaiškų sunkiai-gaiviai-gėlinį kvapą, kuris man nesuprantamas - kiek uosčiau, kiek kartų bandžiau pagauti tą skirtingų natų viduriuką, tiek mano uoslė sako "ne, ne, neaiškioms natoms kvepaluose"...
Ir galiausiai, lėtai lėtai į kvapo draugiją jungiasi apatinės natos, atsliūkina lėtai, tarsi rūkas nuo upės, lėtai apgobdamas šalia esančias pievas, pamažu ritasi vis arčiau ir arčiau. Apatinės natos man kvepia kažkuo sunkiu, kažkuo pigiu, ir deja, labai primena odekolono kvapą. Nežinau ar taip kvepia tas gėlių muskusas ar ambra? Tačiau viskas atrodo sunkiai gaivu ir labiausiai asocijuojasi su kažkokiu bene tarybinius laikus menančiu tėčio odekolonu (kuriuo ačiū Dievui jis jau daug metų nebesinaudoja 😆).

Mano nuomone kvapas tinkamesnis:
     ☀ dienos metui;
     ☁ pavasario sezonui.

Ant mano odos kvapas išlieka 12 ir kartais netgi daugiau valandų. Tačiau iš esmės, pasikvėpinusi ryte, vakare aš vis dar jaučiu kvepalų aromatą. Jaučiamas jis maždaug per metrą nuo kūno odos. Tad tiek išlikimas, tiek kvapo šleifas, tiek intensyvumas yra stiprioji šių kvepalų pusė.


Aš nežinau, kodėl kvapas man taip patiko parduotuvėje, kad aš jį nusprendžiau įsigyti? Gal tuo metu man patiko tas iš pirmo įspūdžio gaivos kvapas su trupučių gėlių? O gal dėl to, kad kažkada tai galjo būti mano pirmieji kvepalai, kuriems jaučiau nostalgiją? Neįsivaizduoju... Tačiau man nepatinka, kaip jaučiuosi jais pasikvėpinusi, man nepatinka natų tarpusavio dermė ir man tikrai nepatinka tas pigaus odekolono pokvapis, kuris vis iš kažkur atsiranda. Tad oi, nežinau nežinau, kur dėsiu daugiau nei pusę priemonės buteliuko? Galbūt, kaip kažkada rašiau, kur sunaudoti netinkamą kosmetiką, panaudosiu tualetui gaivinti? Nors iš kitos pusės, nenoriu šio kvapo jausti net tualete, tad, bus matyti. O kol kas norisi reziumuoti, kad nereiktų pirkti kvepalų tik pauoščius iš buteliuko ir tikrai nereiktų rinktis pigių kvepalų, nuo kurių dvelkia pigaus odekolono bei nemalonios pigumos kvapas.

Aromatas panašus į:
- CHANEL "Chance Eau Fraiche"
- ELIZABETH ARDEN "5th Avenue"
- LANCOME "Attraction"




Ačiū, kad skaitote,
Gero penktadienio vakaro,
Gėlėta kosmetinė
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai

  1. Gana pažįstamas jausmas, kai kažkodėl tą akimirką pirkinys atrodo vertas dėmėsio, geras, o grįžus namo dar kartą jį pažiūrėjus, panagrinėjus suprantis, kad buvo galima ir nepirkti :D Seniai bemačiusi šiuos kvepalus. Ankstyvoje paauglystėje teko turėti vienus, jaučiausia labai suaugusi tada, tokius tikrus, suaugusiųjų kvepalus turėjau :D. Parašyta, kad Maritnoje yra, tai reikėjo užeiti, viena yra šalia mano darbo https://www.118.lt/imones/kosvila-baltic-uab-span-classhighlightedmartinaspan-uab-kosvila-baltic-parduotuve/8420178?actionId=30 tai periodiškai užsuku, tai nagų lako stipriklio, kurio sudėtis nėra labai gera, bet kai reikia, tai greitai nusilpusius nagus sutvarko, ir nagų lako, firmos neprisimenu, bet žinau, kad be vienos, kitos pačios blogiausios sudėtinės dalies nagų lakuose jis, o ir kaina gera, ir laikymasis. Prisiminti jaunystę reikės nueiti šių kvepalų paieškoti, įdomu kaip dabar tie kvapai bus man :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O taip, tikriausiai taip ir yra, bet va pasitaiko vis nesąmonių nusipirkti :D
      Dėl nagų stipriklio - ar ne Eveline turite galvoje? Visai neblogi jie, tik kai kurie alergiški kai kurioms sudėtinėms dalims, todėl vertinami dviprasmiškai :)
      Yra Dzintars ir Eurokos mačiau, tai būtinai pauostykite prieš perkant - man jie smirda odekolonu. :D

      Panaikinti

Rašyti komentarą