PAPLEPĖKIM. Dešimt YouTube kanalų, kuriuos nuolat žiūriu

Šį kartą nusprendžiau šiek tiek paplepėti laisva tema, kuri tik šiek tiek siejasi su mano blogu bendromis temomis, nors, iš kitos pusės - tinklaraštis ir youtubas skiriasi kaip diena ir naktis. Tikriausiai būtent filmukų pagalba galima parodyti daugiau emocijų, aktyviau bendrauti, atsiskleisti žiūrovui, o ir turinio adresatui, tai yra skaitytojui/ žiūrovui lengviau žiūrėti ir klausyti filmukų, negu skaityti įrašus. 

Tačiau aš šitą įrašą norėčiau parašyti ne kaip grožio tinklaraščio kūrėja, o tiesiog kaip žiūrovas, kuris patenkina savo smalsumą, seka įvairius puslapius. Tų sekamų kanalų mano paskyroje labai daug, todėl išskirsiu ir paminėsiu tuos kanalus, kurių turinį seku nuolat ir peržiūriu pačius įvairiausiu kanalo autorių siūlomus filmukus. 

Paveikslėlis iš ČIA


Gabrielę aš atradau visai nesenai ir taip, tai lietuvaitė, kurianti anglų kalba, gyvenanti Londone ir šiai dienai mano akimis žiūrint pasiekusi labai daug. Tie, kurie kada nors bandė rašyti ar filmuoti ir kelti į viešą erdvę, tikriausiai puikiai žino, kaip sunku pasiekti populiarumo, žinomumo ir bendradarbiavimo su kompanijomis. Jau nekalbu apie pastarąjį Gabrielės apsilankymą Paryžiaus mados savaitėje. Apskritai, tai mergina kurianti tiek vlogus, tiek  grožio temomis, tiek mados, tiek gyvenimo būdo temomis. Mane labai žavi jos vlogai - mergina tikrai turi ką parodyti, tačiau labiausiai - mados filmukai: Gabrielės stiliaus ir mados pojūtis man patinka, ji visuomet atrodo protingai ir skoningai madinga, o stilius malonus akims - yra iš ko pasisemti įkvėpimo.



Kalbant apie stiliaus klausimus ir įvairius sprendimus, man labiausiai imponuojanti moteris yra Agnė Gilytė. Apskritai, kaip stilistė, kaip moteris tai man ji tokia patraukli asmenybė...ir ta didžiulė garbiniuotų plaukų kupeta (prašau neįsižeisti, čia gerąja prasme) ir visuomet skoninga apranga, puikūs patarimai... Aš svajoju apie jos asmeninę konsultaciją, mano spintos reviziją ir jos protingą papildymą su Agnės patarimais... Labai svajoju. Na, o kalbant apie kanalą - džiaugiuosi, kad vėl pradedami kelti filmukai, tik man jie pasirodė labai trumpi, norėtųsi šiek tiek ilgiau apžiūrėti derinius, atidžiau detales, bet nepaprastai džiaugiuosi, kad jie yra.



Dar viena lietuvė, kurianti filmukus anglų kalba. Aš manau, kad Ievos pristatinėti tikrai nereikia, ją žino bene visos merginos, kurios nors trupučiu domisi youtube gyvenimu. Ievą aš stebiu jau labai ilgą laiką, ir tikriausiai reiktų pasakyti, kad jei anksčiau labai patikdavo visi jos filmukai, tai šiuo metu labiausiai mėgaujuosi jos vlogais. Aišku, peržiūriu visus - Ieva labai mergaitiška jauna moteris, turinti gerą skonį ir stiliaus suvokimą. Tiek kad pastaruoju metu, bent jau man jos stiliaus pasirinkimai ne visuomet patinka - o va vlogai, nežinau, jie jai natūraliai gaunasi labai įdomūs ir juos gera žiūrėti.



Dar viena lietuvė, šiuo metu klaipėdietė Erika. Nors mano ir jos odos tipai, plaukai, ir veido bruožai totaliai skiriasi, tad turėtų skirtis ir produktai kuriuos renkamės, tačiau aš jos rekomendacijomis pasitikiu, aišku, prieš tai atsirinkusi tai, kas tinka man. Visi produktai, kuriuos matau pas ją kanale yra labai kritiškai vertinami ir tai labai žavi, bei kelia pasitikėjimo jausmą. To paties aš siekiu ir savo tinklaraštyje, tačiau atrodo dauguma kompanijų atrodo to nevertina (apie tai pakalbėsim kitą kartą, pažadu). Tad Erika aš labai žaviuosi, ir nors ji jaunesnė už mane, tačiau būtų labai smagu su ja susipažinti ir susitikti gyvai. 



Ir dar viena lietuvė - Irma, taip pat atrasta tik prieš keletą mėnesių, tačiau man pasirodė labai protinga, apsiskaičiusi ir savimi sveikai besirūpinanti mergina. Aišku, kad didžiausią įspūdį man daro tikrai ne tai, man įspūdingiausią įspūdį daro jos nagų lakai, jos kolekcija, žinios apie juos. Aš lygiai taip pat išprotėjusi dėl nagų lakų, kaip ir Irma. Irma, jei mane skaitai 😆 žinok seku tave ir visuomet labai laukiu visų visų filmukų susijusių būtent su nagais, nagų lakavimu, nagų lakų laikymo idėjomis ir panašiai. 



Jei jau prakalbome apie nagučius, tai savaime suprantama, kad užsienyje merginų, kurios tokios pat nagų lakų fanės (ir didesnės) negu aš, yra daug daugiau. Aš pastoviai žiūriu tik Cristine, kuri turi tokią charizmą, tokį populiarumą ir yra tokia įdomi, kad jos nesiliauju žiūrėjusi ištisas valandas, kartais tiek filmukai kartojasi, nes jau viskas būna senai peržiūrėta, tačiau vistiek žiūriu. 😆 Cristine turi toookią solidžią nagų lakų kolekciją, kad jos darbo kambarėlyje sutikčiau apsigyventi kelis mėnesius, kad nors kartą galėčiau pabandyti viską, ką ji turi ant savo nagučių... Pastaruoju metu jos manija holograffiniai nagų lakai, holografinė nagų dailė - viskas, kas susiję su blizgiais nagais (ir ne tik nagais). 💚 P.S. būtent šio kanalo autorė padarė įtaką praeitų metų manijai "100 sluoksnių..." lakuodama nagučiu 100-tu sluoksnių nagų lakų.



Kai noriu atsipalaiduoti, kai noriu gražių vaizdų ir poilsio akims, pastaruoju metu žiūriu Brigitos, lietuvaitės dirbančios Arabų Emyratų oro linijose vlogus - paprastai jie labai faini, apima kelias dienas intensyvių kelionių ir jokio miego tarp skydžių! Įvairių šalių ir miestų pažinimas, įvairių vietų lankymas - labai gražu akiai, ir nejučia pats įsisvajoji, kaip norėtum apsilankyti šen ar ten, pamatyti tą ar aną... Tiesa, Brigita dažniausiai kuria anglų kalba, tačiau vieną kitą video galima pamatyti ir lietuviškai. 



Nepaisant to, kad knygoms pastaruoju metu turiu visai nedaug laiko, tačiau stengiuosi neatsilikti nuo naujovių ir domiuosi dėmesio vertais skaitiniais. Olive perskaito tiek daug knygų, kiek savo metu aš iš tiesų buvau pajėgi skaityti, dabar gi, jos mėnesio knygos man būtų metų skaitiniai, dėl ko man nepaprastai gaila, nes šiaip jau skaityti man patinka. Tinklaraščio autorė daugiausia domisi Rusijos istorija, tačiau tai nereiškia, kad jos filmukai skirti tam, tikrai ne, ji kalba apie įvairiausio žanro skaitinius, ir visai kaip grožio bendruomenėje, taip ir knygų, egzistuoja tam tikri iššūkiai, tam tikros temos, kuriomis visai smagu paįvairinti kasdienybę, kai norisi kiek kitokio turinio filmukų.



Mano greitas ir patogus pramogų kanalas, visai kaip MTV paauglystės metu, šiuo metu man The Talko - informatyvūs filmukai apie madą, įžymbes, gyvenimo būdą, sportą, sveikatą, įdomius faktus, santykius ir įvairios kitos temos. Smagiausia, kad filmukai labai trumpi, trunka iki 5 minučių, o per juos galiu greitai sužinoti tai, kas man pasirodo aktualu, kas man patinka, ar tiesiog kas man suteikia malonumo žiūrėti. 



Nepaprastai įdomi moteris ir man asmeniškai labai savita, miela, patraukli asmenybė. Man jos malonu klausyti ir malonu žiūrėti, tiek jos vlogus, tiek jos grožio video, tiek maisto, tiek mados - absoliučiai viską. Man didžiausią įspūdį daro tai, kad Estee kalba moteriškomis/ mergaitiškomis temomis, kurių dauguma youtuberių vengia ir kalba taip natūraliai, kad niekas nedrįs pasakyti, kad gal ji jaučiasi nesmagiai, ar panašiai. Ne, žiūri ir galvoji, tai viena mieliausių, natūraliausių moterų, kurios filmukus visuomet labai gera žiūrėti: džiaugiuosi jos kanalu jau ne vienerius metus ir esu laiminga, ją atradusi.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tai va, šituos kanalus aš norėjau paminėti šį kartą tarp mėgstamiausių. Aišku, kad tų mėgiamų kanalų yra daug daugiau: pavyzdžiui lietuvaitė Mūza, kuri traukia savotišku humoro jausmu; Cuba - kurios balsas mane ramina, o video atrodo kaip vienas, gerai apgalvotas ir informatyvus pasakojimas; Gėda Pelėda, kuri tokia paprasta, kaip aš pati, tačiau gaila, kad kelia video palyginus retai; Inga Baang, Justė, Patricija... Ir dar visa krūva tų, kurias žiūriu ne visuomet, tačiau jeigu domina įkelto įrašo tema. Aišku, visų tokio tipo įraše suminti tikrai neįmanoma, o ir mėgstamiausiųjų 10-tukas vis keičiasi, ne tik nuo bendro kanalo turinio ar jo kokybės, bet ir mano pačios pokyčių ar poreikių vienu ar kitu gyvenimo periodu. 

Tad, šiam kartui norėjosi paminėti šias, o jei bus įdomu, rašykite, papasakosiu, ką dar žiūriu, ką dar seku, kas dar patinka. O gal po pusmečio vėl padarysiu mėgstamiausiųjų įrašą? Tikriausiai jis jau būtų visai kitoks. 😊




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. O man kaip tik labiau patinka skaityti įrašus, video žiūrėti neturiu kantrybės :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi, aš turėjau galvoje standartinį vartotoją - Youtube gerokai populiaresnis nei rašytinės formos tiklaraštis ir matyt vartotojui paprasčiau gauti informaciją filmukų, o ne teksto forma. Man pačiai lygiai taip pat patinka ir skaityti ir žiūrėti (būtinai padarysiu ir 10 tinklaraščių, kuriuos nuolat skaitau įrašą :).
      Nors tapus mama, turiu pripažinti, kad filmukai ima viršų - tekstui man reikia ramiai prisėsti, o tokių minučių praktiškai nebėra. Filmuką daug paprasčiau pasileisti kažką darant, ir vis užmetant akis į ekraną. :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą