ESSENCE akių šešėlių paletė - susikurk savo tobulą paletę pati!

Jei galėtum susikurti savo tobulą akių šešėlių paletę - kokia ji būtų? Kokius atspalvius rimtumeisi? Daugiau pridėtum matinių, blizgių, perlamutrinių ar satininių atspalvių? O gal maišytum ir dėtum visokių? Aš savo paletę kurčiau priklausomai nuo sezoniškumo, nes vasarą visuomet norisi ko nors ryškesnio ir šviesenio, pastelio ir spalvingo, o žiemą - gilesnio ir tamsesnio... O ką mums siūlo kompanijos?

Essence tikrai nėra pirmoji kompanija rinkoje, kuri siūlo patiems susikurti savo mėgstamų atspalvių paletę ir viską susidėti į tuščią paletę. Pirmą kartą viską paėmus į savo rankas kilo mintis, kad tik kompanija nesugalvotų šių šešėlių ir palečių išimti iš prekybos, ką jie pakankamai dažnai daro su savo asortimentu. Nes, na idėja superinė, ir reikia tikėtis, jog tai ilgalaikis, o ne sezoninis kompanijos sprendimas. Na, o dabar, kviečiu pasižiūrėti, kaip man patiko ir žinoma, keli variantai su akių makiažu, naudojant paletę.

"Tai, ką žmonės vadina likimu, dažniausiai yra kvailystės, padarytos jų pačių"
A. Šopenhaueris



Produktas: ESSENCE "My Must Haves" šešėlių paletė + akių šešėliai: "05 cotton candy", "08 peach-party!", "18 black as a berry", "12 want a mint?"
Gamintojas: "Cosnova". Pagaminta Italijoje
Paskirtis: dekoratyvinė - akims
Tinkamas tipas: visiems tipams
Labiausiai patiko: galimybė susikurti savo paletę ir ten sudėti mėgstamiausius atspalvius
Labiausiai nepatiko: "18 black as berry" šešėlio spalva
Tūris: kiekvienas po 1,7 g
Kaina*: tuščia paletė - 1,69 EUR; kiekvienas šešėlis po 1,69 EUR
Kur galima įsigyti: Drogas, Eurokos
Įvertinimas: 3,5-4/5

Ką žada gamintojas: švelnūs akių šešėliai yra lengvai naudojami bei išsklaidomi ir suteikia ilgai išliekantį rezultatą. iš 20 skirtingų spalvų lengvai išsirinksi sau patinkančias, o jas susidėti galėsi į specialaus paspaudžiamo mechanizmo daugiafunkcinę paletę.


Akių šešėliai parduodami mono pakuotėse po vieną, kuriais papildote atskirai įsigytą paletę: tad realiai galite rinktis bet kokius, sau patinkančius šešėlius iš "My must Haves" šešėlių. Tačiau jums tikrai nebūtina pirkti ir visos paletės, ar jei norite įsigyti daugiau nei 4 šešėlius, nebūtinai turite pirkti ir šešėlių paletę. Nes kiekvienas šešėlis uždengtas tvirtu, skaidriu plastiko dangteliu ir tokius vienetinius šešėlius galite tiesiog turėti savo kosmetinėje po vieną. Beje, man labai patinka ir tai, kad ant kiekvieno šešėlio indelio yra visa ta pati informacija, kaip ir ant kartoninio popierėlio - išmetus tuos popierėlius, aš vistiek žinau, kuris šešėlis yra kuris, koks jo tūris ir kitą informaciją. Tiesa, plastikinius dangtelius aš pasilikau ir pasidėjau prie kitų akių šešėlių, jei kartais prireiktų vienos spalvos - galėčiau tiesiog išimti lauk iš paletės ir uždengus dangteliu, saugiai įsimesti į savo kosmetinę.

Kaip jau minėjau, jums tikrai nėra būtina pirkti tuščios paletės, tačiau sudėti šešėlius ir juos naudoti iš paletės yra 100 kartų patogiau, nei naudoti tiesiog pavienius. Bent jau man, todėl sudėti šešėlius aš jums rekomenduoju įsigyti paletę. Paprastai Essence kompanijos produktų pakuotės būna silpnokos, gana lengvai ir greitai lūžta, tačiau ši - aiškiai geresnės kokybės, pagaminta iš tvirtesnio ir gerokai storesnio plastiko, tad tikimės, jog laikys ilgesnį laiką. 😊


Kvapas. Kažkoks keistas, man nelabai primena kosmetinius kvapus, kažkoks labai keistas - gal man asocijuojasi su spragintais kukurūzais. 😄


Konsistencija. Akių šešėliai minkšti, švelnūs, turi slidumo, tačiau nėra labai drėgni.


Sudėtis:
"05 cotton candy"SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, TALC, DIMETHICONE, ZINC STEARATE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, NYLON-12, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, CAPRYLYL GLYCOL, DIMETHICONOL STEARATE, DISODIUM EDTA, TIN OXIDE, ALUMINA, SORBIC ACID, PHENOXYETHANOL, CI 75470 (CARMINE), CI 77007 (ULTRAMARINES), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

"08 peach-party!"MICA, TALC, ISONONYL ISONONANOATE, TAPIOCA STARCH, ZINC STEARATE, DIMETHICONE, TOCOPHEROL, PENTYLENE GLYCOL, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, SILICA, AQUA (WATER), BENZYL PCA, POLYMETHYLSILSESQUIOXANE, LAUROYL LYSINE, TIN OXIDE, CI 75470 (CARMINE), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

"18 black as a berry"MICA, TALC, ISONONYL ISONONANOATE, TAPIOCA STARCH, ZINC STEARATE, DIMETHICONE, TOCOPHEROL, PENTYLENE GLYCOL, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, SILICA, AQUA (WATER), BENZYL PCA, POLYMETHYLSILSESQUIOXANE, LAUROYL LYSINE, CI 75470 (CARMINE), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

"12 want a mint?"SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, TALC, DIMETHICONE, ZINC STEARATE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, MICA, NYLON-12, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, TIN OXIDE, CAPRYLYL GLYCOL, DIMETHICONOL STEARATE, DISODIUM EDTA, ALUMINA, SORBIC ACID, PHENOXYETHANOL, CI 42090 (BLUE 1 LAKE), CI 77007 (ULTRAMARINES), CI 77288 (CHROMIUM OXIDE GREENS), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).


Poveikis. Šešėlių pigmentacija, kaip matėte labai gera, tačiau paskirstant tamsiausias atspalvis linkęs stipriai ir greitai išblukti, todėl su jo skirstymu reiktų elgtis atsargiau. Visi šie atspalviai yra blizgūs, tiesa ne vienodai. Pavyzdžiui "18 black as a berry" atspalvis iš pirmo žvilgsnio matinis, tačiau atidžiau įsižiūrėjus yra blizgių dalelių, tik gerokai mažiau nei pavyzdžiui "05 cotton candy", kuris yra labai labai intensyviai blizgus.

Šešėliai byra imant iš indelių, nesakyčiau kad labai stipriai, bet kad vidutiniškai, tai tikrai, kartais matau blizgučių pabirusių ir po akimis, todėl reiktų atsargiai dengti. O ir sklaidyti šiuos šešėlius sudėtinga - spalva greitai dingsta, todėl aš tokius blizgius šešėlius visuomet tepu, bet per daug nesistengiu skirtyti ir sklaidyti. Man atrodo taip yra su dauguma blizgių šešėlių, nuo kurių mes jau tikriausiai esame atpratusios. Bet jau aš taip, nes dažniausiai naudoju matinius šešėlius makiažui, o blizgius tik pridedu, kaip akcento spalvą.

"05 cotton candy" atspalvis man patinka labiausiai - tai švelniai rožinis, itin blizgus atspalvis (manau labiau perlamutrinis), kuris lengvai sluoksniuojasi ir galima išgauti labai blizgų ir labai ryškų efektą. Dažnai šia spalva tiesiog paryškinu voką ir nusibrėžusi kontūrą džiaugiuosi itin blizgiu dieniniu makiažu.

"08 peach-party!" atspalvis šiltas rudas, perlamutrinis atspalvis, labai blizgus ir jo spalva man primena tokį tarpinį variantą tarp auksinės ir bronzinės., gal varinis atspalvis? Naudoju pakankamai dažnai kaip vieną spalvą ir netgi nenaudodama akių kontūro.

"18 black as a berry" atspalvis man patiko mažiausiai - indelyje jis atrodo tamsiai violetinis, tačiau padengus ant odos jis tampa tokiu purvinu rudos-juodos-vyšnių-violetinio atspalvio. Visiškai neaiški spalva, labai apgaulinga, ir jei parduotuvėse nėra mėginių, išširinkti tokias apgaulingas spalvas nelengva. Iš pirmo žvilgsnio atrodo matinė ar satininė, tačiau turi šiek tiek blizgučių sudėtyje, tiesa, mažiausiai iš visų keturių turimų atspalvių. Ją dažniauiai naudoju išoriniame akies kamputyje arba prie pat blakstienų.

"12 want a mint?" lengvai žalsva spalva - ar tokią naudotumėt? Aš mielai ja akcentuoju makiažą, bandžiau ir akies kampučiui, bet nelabai patiko. Tai makiažo akcentinė spalva, tokia pavasariška ir nepasakyčiau, kad naudoju retai ar tik kelis kartus - pakanakamai dažnai ir netgi dieniniame makiaže. Kas sakė, jog spalvoti šešėliai negali būti naudojami kasdien? Ir kada, jei ne pavasarį išbandyti, puoštis ir paryškinti akis su pasteliniais, neoniniais, spalvotais akių šešėliais?


Visuomet išbandydama akių šešėlius stengiuosi nedengti akių šešėlių pagrindo, todėl šiuose makiažuose matote šešėlius be pagrindo. Su juo spalvos gaunasi dar ryškesnės ir dar intensyvesnės, o ir išlieka ilgiau (čia jau priklauso nuo jūsų turimo akių šešėlių pagrindo kokybės). Be akių šešėlių pagrindo išlieka 5-6 valandas - po to jau šiek tiek pasitrina ir makiažas neatrodo tolygus ir dailus. Todėl su šiais šešėliais būtinai rekomenduoju naudoti ir akių šešėlių pagrindą, kad ilgiau išliktų ir spalvos būtų intensyvesnės, o makiažas dar gražesnis.

Ar man turimi šešėliai ir apskritai, visa paletė patinka? Žinokite labai patinka ta idėja, susidėti paletę patiems ir išsirinkti tokius atspalvius, kokių norite ar kokių jums trūksta. Patys šešėliai vidutinės kokybės, tačiau juose labai žavi tas intensyvus blizgumas ir spindesys. Teko dairytis parduotuvėse ir visi jie daugiau mažiau blizgūs, tačiau tikiu, kad namuose turite tikrai daug matinių akių šešėlių, todėl pilnam makiažui susikurti neturėtumėte pritrūkti spalvų. Aš asmeniškai visą šį pavasarį renkuosi beveik tik blizgius atspalvius, matinių privendiu, nors kai kuriuose makiažuose su šia palete naudojau ir turimus matinius, kad išgauti akies gilumą ir makiažui suteikti šiek tiek natūralumo, tačiau iš esmės šį sezoną blizgūs atspalviai mano namuose valdo!




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

RP-Sample

Komentarai