LAVERA švelnus veido tonikas su valomuoju miceliniu vandeniu

Ar jūsų vonios spintelėje bei veido priežiūros rutinoje gyvena tonizuojanti priemonė? Maniškėje tveido tonikas tiesiog neatsiejama grožio priemonės dalis, lygiai tokia pat svarbi kaip prausiklis ar veido kremas, tik nuolatinio produkto neturiu - mėgstu vis pabandyti kažką naujo ir neįprasto. Gaila, kad Lietuvos rinkoje tonikų normaliai-sausai veido odai ne tiek jau daug, ir dažnai dairydamasi sekančio bandymų objekto tenka nemenkai pavargti, kol atrandu sudominusį, dar nebandytą toniką, tinkantį mano odos tipui.

Šį kartą kalbėsime apie sertifikuotą, veganišką, natūralesnį toniką iš Lavera kompanijos su mandru užvadinimu 'su micelių technologija' - kas čia per daiktas, su kuo valgomas ir kaip sekėsi jį naudoti? Kviečiu veido priežiūros kategorijos įrašui.

"Žmonių reikalus geriau suvokia ne tas, kuris ilgiau gyveno, o tas, kuris daugiau stebėjo."
A. Grafas



Produktas: LAVERA Naturkosmetik "Organic Mallow & Organic Almond" švelnus veido tonikas normaliai, sausai ir jautriai odai su micelinio vandens technologija
Gamintojas: "Laverana" GmbH. Pagaminta Vokietijoje
Paskirtis: nuvalyti odą, tonizuoti, maitinti
Tinkamas tipas: normaliai, sausai odai ir jautriai odai
Labiausiai patiko: ramina sudirgusią odą
Labiausiai nepatiko: sudėtyje yra alkoholio
Tūris: 125 ml
Kaina*: 10,09 EUR (pirkau su nuolaida už 7,57 EUR)
Kur galima įsigyti: Hiperfarma
Įvertinimas: 5/5

Ką žada gamintojas: Atgaivina, švelniai valo, maitina.
Šis švelnus valomasis tonikas puikiai tinka normalios ir sausos odos priežiūrai. Tonikas praturtintas švelniai odą veikiančiais, jos nesausinančiais ir nedirginančiais miškinių dedešvų ir migdolų ekstraktais. Miškinės dedešvos valo, ramina ir švelnina odą. Migdolai suteikia minkštumo ir švelnumo, maitina, drėkina. Džiaukitės gaivia, švaria oda.
Lavera – tai jau 25-erių metų patirtį turinti natūralios kosmetikos gamintoja iš Vokietijos.
Naudojimas: Suvilgykite nedidelį vatos gumulėlį ir švelniais judesiais pamasažuokite odą. Venkite kontakto su akimis. Skirtas tik išoriniam naudojimui.


Visai nedidėlė, balto plastiko pakuotė, tiksliau buteliukas visiškai baltas, dizainas labai lengvas, šviesus, jokių ryškių elementų. Yra etiketėje kažkoks violetinės spalvos augalinis motyvas, bet į akis nekenta, nėra ryškus ar intensyvus: tiesiog šviesus, neutralus. Buteliuko dangtelis gali būti nusukamas, tačiau vandenukas dozuojamas per angą, akimšus dalį dengtelio.

Kitoje pakuotės pusėje randame informaciją apie gaminį, sudėtines dalis - gana daug infoemacijos atplėšus dalį etiketės, būtent apie priemonės natūralumą, sertifikavimą ir be ko priemonė yra.

Kvapas. Iš natūralesnės kosmetikos priemonės aš niekuomet nesitikiu kvapo arba jis būna toks visiškai natūralus. Čia kvapas intensyvokas, nenuostabu, mat sudėtyje randama kvapiųjų medžiagų. Aromatas saldus, primena kažkokias gėles, galbūt vaisius ar vaisinę kramtomą gumą. Man kvapas labai patinka - kiekvieną kartą mėgaujuosi. Gal nepatiks toms, kurios nemėgsta intensyvesnių kvapų. Tačiau tai nėra didelė problema, nes aromatas labai greitai dingsta.

Konsistencija. Skystis švelniai rudos spalvos, vandens skystumo.


Sudėtis: Water (Aqua), Alcohol*, Glycerin, Sodium PCA, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Extract*, Malva Sylvestris (Mallow) Flower Extract*, Rosa Canina Fruit Extract*, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract*, Fragrance (Parfum)**, Linalool**, Limonene**, Citronellol**, Citral**.
* ingredientai įš ekologiškų sertifikuotų ūkių;
** natūralūs eteriniai aliejai.

Be sintetinių kvapų;
Be dažiklių;
Be konservantų;
Pagaminta iš augalinių medžiagų;
Visiškai natūrali.


Poveikis. Toniką aš naudoju visuomet po veido prausimo, prieš kremus ir drėkinamąsias priemones. Ir taip, visuomet ryte ir vakare, išskyrus tas dienas, kai darausi grožio ledukų terapiją rytais, tačiau ir tuo atveju, vakare mano oda visuomet gauna toniko dozę.

Pastebėti veido toniko poveikį odai yra ganėtinai sunku. Paprastai matome, kiek gerai prausiklis prausia, kiek efektyviai valo valomosios priemonės, kiek drėkina veido kremai ir kokį poveikį jie duoda, o toniko paskirtis tonizuoti, tai kaip tą poveikį pastebėti? Dažniausiai, jei tonikas tinka mano veido odai, per maždaug mėnesį (plius minus savaitė) aš pastebiu veido odos pokyčius ir tuomet jau galiu vertinti, kaip tiko mano odai. 

Lavera veido toniko poveikį aš pamačiau po geros savaitės, nemeluoju. Ne, tonizavimo aš nemačiau, tačiau ryškiausiai pastebėjau, jog veido tonikas ramina vienos priemonės sukeltus odos sudirgimus ir paraudimą, o ir kas kartą nusivaliusi toniku pastebiu, kaip pagražėja oda, ji tampa skaistesnė, tolygesnė... toks momentinis efektas, tačiau jis labai aiškiai matomas. Su kitais tonikais efektas būna pakankamai sunkiai matomas, todėl apie juos rašyti būna be proto sunku. 

Be to, tonikas turi mecelinio vandens technologiją. Jei dabar susimąstėte kas čia ir ką tai duoda, tai viskas labai paprasta: be viso to, kad tonikas teigiamai veikia mūsų veiduko odą, jis dar ir valo po prausimo likusius nešvarumus ir makiažo likučius! Atrodo aš taip kruopščiai prausiu veiduką, taip gerai nuvalau makiažą, kad vizualiai veidas švarus - bet tikrai ne, perbraukus toniku sudrėkintu vatos diskeliu per veidą, ant jo lieka tiek nešvarumų, kad net baisu pagalvoti, kas iš tiesų tuomet yra švari veido oda? Tad šita priemonė labai prisideda prie veido higienos ir yra efektyvi galutiniam nešvarumų pašalinimui.

Mane neramina tik vienas dalykas - antroje sudėtinių dalių pozicijoje randame įsitaisiusį alkoholį, kuris paprastai sausina odą, gali pažeisti apsauginį odos barjerą, todėl aš jautrios odos savininkėms tikrai nerekomenduočiau. Pati pradžioje naudojau itin atsargiai, tačiau jokio žalingo efekto nepamačiau. O kaip jau minėjau - priešingai - man jis taip patinka, kad manau čia vienas geriausių šiais metais naudotų priemonių veido tonizavimui! Man labai labai patinka, tik gaila, kad buteliukas labai greitai baigiasi ir jo pakanka tik 3-4 savaitėms... Apmaudu, norėtųsi didesnės pakuotės ir ilgesnin naudojimo laiko. Kita vertus, mažesnėse pakuotėse esantys gaminiai nespėja atsibosti, kaip dažnai nutinka su didesnių kiekių priemonėmis. O kaip jums? Ar jums smagiau/ geriau/ labiau patinka mažesnio tūrio pakuotės ar didelių kiekių grožio priemonės?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai