CATRICE Instant Lipstic Mattifier - matinis viršutinis lūpų dažų sluoksnis ar visgi pagrindas? Iš serijos - abejotinas produktas su abejotinu aprašymo vertimu.

Nors matines lūpas, vadovaujantis 2017 mados tendencijomis, reiktų pamiršti, tačiau realiai, kol matinės priemonės dings iš parduotuvių lentynų, o ir nebematysime gatvėje, nutekės dar daug vandens ir prabėgs dar labai daug laiko...

Šį pavasarį, gavusi Catrice 2017 pavasario-vasaros naujienas, labai susidomėjau būtent šituo Instant Lipstic Mattifier produktu, kuris stebuklingu būdu gali visus jūsų lūpų produktus iš blizgių paversti matiniais. Stebuklas! Nes buitinėmis salygomis iš matinės į blizgią, neprarandant spalvos intensyvumo efektą pakeisti gana lengva, užtepant skaidraus blizgesio lūpoms. O va atvirkšiai jau sunkoka: aišku, galima papudruoti balta/ permatoma pudra, tačiau kiek aš esu bandžiusi, lūpos tampa apsunkintos, o ir spalvos intensyvumas stipriai nukenčia. Todėl toks produktas atrodo pakankamai geras išradimas. Apie šitą gėrį pakalbėsime būtent šiandien.

"Vargingam keliautojui net baisiausias plėšikas nebaisus"
Juvenalis


Produktas: CATRICE Instant Lipstic Mattifier - matinis viršutinis lūpų dažų sluoksnis (atspalvis - "010 Matt is More")
Gamintojas: "Cosnova". Pagaminta Lenkijoje
Paskirtis: dekoratyvinė, lūpoms
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: šiek tiek prislopina lūpų dažų spindesį
Labiausiai nepatiko: nepadaro lūpų dažų matiniais
Tūris: 5 g
Kaina*: 4,69 EUR
Kur galima įsigyti: Eurokos, Drogas
Įvertinimas: 1,5/5

Ką žada gamintojas: 
+ Lūpų dažų Viršutinis Sluoksnis, lengvos ir gelinės tekstūros
+ Padaro matiniu bet kuriuos lūpų dažus
+ Paryškina lūpų dažų spalvą ir išsilaikymą

Matinis Stebuklas. Matinis Lūpų Dažų Pagrindas akimirksniu suteikia lūpų dažams velvetiškai matinį efektą. Lengva, gelinė tekstūra dengiant po lūpų dažais, suteikia velvetiškai matinį efektą bei prailgina dažų išsilaikymą nepakeisdama spalvos. Praktiška stiklinė pakuotė su matiniu dangteliu atrodo prabangiai – net jei priemonę nešiojiesi rankinėje.
Naudojimas: Denkite lūpų dažus kaip įprastai ir leiskite jiems išdžiūti. Tada, patapšnokite priemone ant lūpų dažų su pirštų galiukais. Itin įspūdingam efektui sukurti, derinkite matines lūpas su matiniais nagais.

Ir čia iš karto norisi pakomentuoti, kad tikriausiai lietuviškas Catrice puslapis neteisingai išvertė informaciją. Nes na tikrai: vienur sakoma pagrindas, kitur viršutinis sluoksnis, ko pasekoje galima susipainioti ir nebesuvokti, o kaip visgi tą priemonę naudoti? Beje, Eurokos parduotuvėse produktas irgi įvardintas klaidingai - sakoma, jog tai pagrindas, nors, kaip išsiaiškinsime vėliau - tai tikrai viršutinis sluoksnis. Abejotinas vertimas... pasiklydę vertimo platybėse... ar žmogiška klaida? Vienaip ar kitaip, kompanijos reiktų atidžiau versti iš užsienio kalbų.


Produktas mus pasiekia skaidraus stiklo pakuotėje su juodu matiniu dangteliu. Pats indelis primena kai kuriuos akių šešėlių pagrindus, arba lūpų balzamų indelius: tiesiog paprastas indelis, be jokių dozavimo angų - atidarai ir kabini pirštu produktą lauk.

Jo dizainas labai paprastas: balti užrašai juodame fone, o ir informacijos ant pakuotės labai trūksta. Tačiau jos ieškome internete, ten ir randame, tik nepatogu, kad net ten informacija lietuvių kalba klaidinanti vartotojus. Žodžiu - pakuotė paprasta, dizainas paprastas - tikimės, kad produktas viduje geras? Aš jau žinau atsakymą, tačiau jus į temą bandau įvesti po truputį.

Kvapas. Švelnus ir lengvas, bet aiškai jaučiamas, man šiek tiek turi saldumo ir šiek tiek primena prislopintos vanilės kvapą. Ilgai neišlieka ir padengus ant lūpų aš jo nebejaučiu.

Konsistencija. Lūpų dažų viršutinis sluoksnis atrodo kaip lūpų balzamas, primena vazelino, bet ne tokio su aliejais, o to, kur pagrindas paraffinum liquidum - mineralinio aliejaus. Tokio nelabai gero vazelino.


Sudėtis: CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONE, SILICA, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, ACRYLATES/ DIMETHICONE COPOLYMER, DIMETHICONOL, BIS-PEG/PPG-14/14 DIMETHICONE, AROMA (FLAVOR).


Poveikis. Dėl tų visų nesusipratimų vertime, aš nusprendžiau pabandyti naudoti ir kaip pagrindą ir kaip viršutinį lūpų dažų sluoksnį ir turiu pasakyti, kad nė vienas būdas man nepatiko, tuoj papasakosiu kodėl.

Pirmiausia kelis kartus pabandžiau pirmiausia tepti kaip pagrindą ir tuomet ant jo padengti tiek matinius, tiek įprastai blizgius lūpų dažus. Žinokite šiek tiek spalvą praskiedžia, pasklaido, bet... efektas praktiškai nematomas. Užtat porą minučių ir visi lūpų dažai negražiai susigumuliavo ant lūpų, subėgo gabaliukais ir atrodė, lyg būčiau spalvas nusidažiusi vandeniniais dažais - baisiai! Todėl iš karto po to suvokiau, kad priemonės negaliu naudoti kaip pagrindo.

Po to jau sekė bandymai ant blizgių lūpų dažų ir blizgesių. Ant blizgesių man sekėsi padengti daug sunkiau, jau nekalbu apie tai, kad lengvasisi variantas - naudoti su lūpų dažais pakankamai sudėtingas, mat ant lūpų reikia atsargiai įtapšnoti pirštu. Jeigu tepsite įprastai, arba naudosite šepetėlį, beveik garantuotai, kad tokios konsistencijos produktas tikrai nuims visą priemonę ir lūpas padarys tarsi netolygiai padažytas...

Tačiau stengtis verta, jei ji veikia ar ne? Tai kalbant apie rezultatą - priemonė neveikia! Jos principas yra praskiesti spalvą ir išsklaisyti dažo pigmentą, jį prislopinti (žr. nuotrauką virš ingredientų sąrašo). Tad dailiai padengus ant dažų, mes matome, jog priemonė nuima ir nuslopina lūpų dažų blizgumą, bet ar padaro dažus matiniais? Tikrai ne, net velvetinėmis lūpomis jų vadinti negalėčiau... Tai tikrai ne matiniškumo suteikianti priemonė...

NAUDOJANT KAIP VIRŠUTINĮ SLUOKSNĮ
Naudoti lūpų dažai: RIMMEL Lasting finish "070 Airy Fairy"

Kelis kartus, galvodama, kad gal dengiu per mažai, bandžiau daugiau pasluoksniuoti ir uždengti produkto storesniu sluoksniu, tačiau tuomet priemonė linkusi šiek tiek apsivelti aplink lūpas, o ir aiškiai jaučiasi lūpų odos apsunkinimas, nemalonūs pojūčiai... Gaila...

Naudodama priemonę pastebėjau, kad dažai, kurie paprastai išlieka 3-4 valandas, su viršutiniu sluoksniu išlieka gerokai trumpiau. Vadinasi tokio tipo priemonė labai sutrumpina lūpų makiažo išlikimo laiką... Vis dar galvojate, kad verta stengtis? Dar vienas minusas - pilnai išdžiūvus ant lūpų priemonė jaučiasi labai nemaloniai, apsunkina, lūpos jaučiasi sausokos, nors to matinio efekto vistiek nėra...

Aš suvokiu, kad šitos priemonės nelabai noriu naudoti pagal paskirtį - na ji man neveikia taip, kaip norėčiau ir ką žada, yra nelabai maloni ant lūpų. Susimąsčiau, jog gal galėčiau naudoti kaip lūpų balzamą? Iš karto padengus atrodo lūpos drėgnos, tačiau ant lūpų padžiūvęs jas ima nestipriai traukia - aš to visiškai nenoriu. Todėl gal kartas nuo karto panaudosiu, tačiau šiuo metu tikrai ne. Tiesa, kita mintis - valyti makiažą su priemone - kažkada turėjau testuodama hailaiterio likučių ant rankų odos, ir kaip tik tepiausi lūpas, o likučius greitai nuvaliau į ranką - ten, kur patepiau priemone, hailaiteris buvo greitai pakeltas nuo odos ir nuvalytas lauk. Įdomu, reiks pabandyti 😂😆 (juokauju),  nes pagal paskirtį - priemonei nėra šansų mane sužavėti...

Ir galiausiai, noriu pasakyti, kad mielos merginos - geriau jau pirkite tokio efekto lūpų dažus, kokio norite - norisi matinių? Įsigykite ir naudokite matines, norisi blizgių - imkite blizgias: jokios priemonės kokybiškai nepakeis lūpų priemonių užbaigimo kardinaliai, ir tikriausiai labai ženkliai sutrumpins lūpų makiažo išlikimo laiką. Neverta, neapsimoka, nebent norisi pasižaisti... Aš pastebiu, kad tik testuodama ėmiau dažniau, o dabar - guli pamirštas ir nenaudojimas. Ir visiškai nesvarbu, kad sudėtis stebėtinai gera - makiažo priemonėse visgi vienas pirmiausių aspektų yra efektas!




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

PR-Sample

Komentarai